Глобалният дълг достигна рекордните $233 трлн.

Глобалният дълг е нараснал до рекордните 233 трилиона долара през третото тримесечие на 2017 година.

Обратно в новината

Коментари - Глобалният дълг достигна рекордните $233 трлн. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само на краварите са последните две числа от трите.

САЩ дължаха към 20 трилиона долара. Преди дължаха май 3 трилиона на Китай. Май държат и златни резерви на други страни, като на Германия и май сега Украйна. Поне се пишеше, как са транспортирали тайно нещо, което се предполагаше, че е злато.

ДО И КВО СЕГА Глупости разправяш. Благодарение на глобалната система, ЕС и т.н. 74г. в Европа няма война. Страните стават все по-богати и благоустроени. Цяла Изт. Европа се промени, като излезе от захапката на сибирския вълк. Азия и Африка са в невиждан подем. Няма нищо по-добро в момента от дългове към банките.

Лихварин си значи !

Помисли - след ВСВ колко по големи и малки войни!Само ядреното оръжие възпира нова световна война за нулиране на натрупаните дисбаланси и дългове,както и ново преразпределение на ресурси и блага! Основателния страх,че нова световна война ще е последна за всички,извади напред т.н. пролети,иницииране на конфликти на религиозни и етнически конфликти. Нека помислиш - африканското население тъне в мизерия и междуособни войни от столетия - защо сега се втурнаха да щурмуват Европа!?

Требва яка война,та да се изпразнят претъпканите оръжейни складове,да изгорят стотици милиони души,милиарди и трилиони активи и да се отвори място за нов подем и нов зловещ цикъл до следващата световна война!? Това ли ни е цивилизационния избор!?Все пак -честит Ивановден на именниците и на всички нормални и свестни хора!

Всяка година все аз да го плащам! Едва ги събрах тия дни по празниците! И сега как ще я карам до края на месеца и до заплата? Само някакви си два-три трилиарда ми останаха, за какво по-напред.

На кой да го платя. на маамвона с дългите плитки и момченцето ли. Добре олигофрен мач от песни ми фактура утре ще платя дълго на света с жълъд тоалетна хартия и шишарки. да тееееба и мамона дългоплитчест шаешашабессс.

Да попитам: към кого е този дълг?

Към тези които са си купили трежъри ( дългови облигации ) чрез тях дадено правителство лимитира заем , печатат се трежъри които се продават на борсата , този който ги купува на всеки квартал ( 4 или 6 месеца или година зависи ) получава % печалба -лихва ) колкото обаче е по затънал длъжника толкова процента е по висок , тоест ако си купиш ще печелиш повече но и риска да си загубиш парите е по голям , тъй като има вероятност длъжника да фалира - например Гърция която е на "системи" от няколко години .

Абе Западнала СМРАД. Има си бг дума и това Световният. Западнала пропаганда! От кой пол сте?

Абе Изпаднала СМРАД. Ича си приета терминология, която се използва от всички. ГЛОБАЛЕН е една от тези думи. Хиляди такива думи има в българския език! Може и Световният да се използва, но и Глобалният не е грешка. Изпаднала пропаганда. От кой пол си?