Глоба до 15 000 лв. за търговци, предлагащи храни от животни без здравна маркировка

Парламентът гласува на второ четене текстове от Закон за управление на агрохранителната верига

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да ме фатате за месокомбината !!!

Сетил се наш Сулю / тези дето проверяват /, че здравите животни трябва да се маркират.

Не знам кой е сулю, кой е пулю ама ти къде прочете за маркирането на животните. В статията КАТЕГОРИЧНО СЕ КАЗВА за печат от ветеринарна проверка, както и официялни документи за произхода на месото,, дали е от фермата на Иван, заклано в кланицата на Хасан или е месо от/за екарисажа. Много сте категорични. Когато трябва да обидите, да обругаете, да заклеймите -без значение какво сте разбрали или неразбрали А закона за маркирането касае не здрави животни, а все още живи такива, защото преди да умрат или разболеят са родени здрави и живи

Най -лесното събиране на глобите става по Коледа, Великден и Гергьовден. Никулден и той влиза в системата за събиране на пари. Спираш колата -отвори багажника! и какво носиш!? Тънка лайсна -изземване на агнето, прасенцето (пуйката, гъската) рибата -неустановен произход, липса на син печат или фактура за придобиване -пък върви после доказвайче не си искал да биеш проверяващите

Е, 15000. Обиждате народа. В главите ви са милиони и милиарди. Сложете повече нули.

Не обвинявайте Европа за поредната лобистка измишльотина. С Европа си оправдават всичките лобистки закони, които обслужват само мафията.

Таковаха мамата на бабите на пазара дето продават яйца и мляко!

Ееееее най после нещо умно. Но да има и срок на годност за консумация. Защото често се продава месо и кайми които или имат лош мирис или са оцветени с цветовете на дъгата.

Ами приятелю за това сме на село -да ядем винаги прясно заклано пате, пиле, зайче, агънце или яренце, прасенце. Пък онези с цветовете на дъгата или са от Аржентина, или от Австралия ..... А доколко е умно -не знам аз нито съм ОТ СОФИЯ СЪМ, ОТ ВАРНА СЪМ, МАЙНИЧКА ОТ ФИЛИБЕТО СЪМ. Сега чакам да видя през улицата какво е засяла кооперацията дали слънчогледец за бозайниците или рапица за хвъркатите. Ти носи и лупа за да гледаш датата на годност (а не за възраст)

Поредното изхвърляне на тия дето се заблуждават че им вярваме.. Как ще ИМА такава маркировка на всяко парче месо????на всяко котлетче или вратленце????? Както винаги се пънат на нещо дето хем не разбират хемнямат идея какво трябва да се направи.

Същото като държавната бензиностанция за която томито каза че не е това що си представяме ''колонки за гориво и роби да ни пълнят колите''.... Мижи да те лажим, времето да минава докато могат да кушкат мангизи на воля със симулиране на ''законодателна''дейност..

то хубаво но тези разходи трябва да се покриват с пари!!! КОГА ЩЕ ВЗИМАМЕ СУБСИДИИ КОЛКОТО НА ЗАПАД ТА ДА СПАЗВАМЕ И ПЛАЩАМЕ ЗАПАДНИТЕ ГЛОБИ???

И 100 000лв. да е глобата, ако няма кой да следи за нарушения, рекпективно да налага тази глоба, все тая. До момента се вижда, че контролът в сектора на храните клони към минус безкрайност.

ами що купуваш от нас българските фермери- купувай западни боклуци.

Защо в цяла Европа животновъдите директно излизат на пазара, а в България неможе. Ха - риторичен въпрос за да могат да останат само големите и дребните производители да бъдат заличени. Типично за България.

Защото там имат водачи, а тук сме назначили портиер на тази длъжност.

скрийте тази снимка,че ми се прияде пържола на скара

Ако печата е на дупето , цялото ли трябва да го пазим за проверката или само бута ?

Ми тогава направо да закриват Кауфланд, Била и Лидл заради 20 годишното конско от Ирландия, 50 годишното свинско от САЩ и пилешкото със салмонела от Полша. Хайде де? Аааа вярно, то това беше по веригата с избиването на домашния добитък по селата... Там няма да пипате, ей!

Европейщина! Тези никога не са пробвали истински продукти, но ги забраняват. Да ви е..а и пътуванията и Европата и всичката им западна "цивилизация".

Прасе без печат