Главният прокурор на Международния наказателен съд е против специализиран трибунал за Украйна

Карим Хан се противопостави на плана на председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, която миналата седмица обяви, че ще бъде създаден специализиран съд за разследване на руската инвазия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-жице Лайен, американските войници за престъпления не подлежат на съдебно преследване. Заемете се с този проблем и после с Путин. САЩ унищожи арабския свят, Сърбия и маса други държави, къде бяхте тогава да създавате съд, а сега сте се загрижили за фашистите в Украйна. Обяснението е че сте потомка на фашисти.

Урсула да се връща в АГ и да продължава да бърка по путките както го е правила допреди време.

Ми като русите са убили зверски дядо и от СС, така ще е :)

зла вещица още ли ще тормози Европа

Дано има международен съд за военни престъпления. Колко много западни джендъри ще увиснат на въжето. Всеки американските президент има война и убийства на свое име.

Значи Путин искала да разследват за военни престъпления?!?! Ами Зеленски кога ще разследват??? Осем години, къде дремаха от ЕК!!!! А урсула - кога?? Безконтролното раздавне на оръжия на терористи също е военно престъпление! Да не говорим и за търговията с ваксини!!!

ЕС лесно ще си направи едно още едно мешере, но са им къси ръчичките.

В ЦЯЛ СВЕТ ВЕЧЕ СЕ НАДПРЕВАРВАТ - КОЙ ДА КАЧИ ДЖУДЖЕТО НА ВЪЖЕТО ...ЩОТО Е ФОРМА НА ПРЕСТИЖ !

ЦЕЛИЯ СВЯТ, БЕ ДЖЕНДЪР АНАЛЕН. АНГЛО-САКСОНСКИТЕ ПЕДАЛИ СА НЯМА И 1 % ОТ СВЕТОВНОТО НАСЕЛЕНИЕ.

Тая пък тъпа гъска, за каква се взе? Освен да ражда деца за дпуго не става. Тъпа и смешна, само да може да се види от страни. Глупачка!

Русия предварително се е подсигурила с "подохдящ " човек, плановици са от 1919

за пореден път се осра. Това същество трябва да бъде унищожено поради това, че е виновно за смъртта на стотици хиляди. Като започнем от набождането на милиони с препарати с неясна субстанция, и стигнем до подкрепата на нацизма в украйна.

Sm3hurk0

Някои западняци дават зор за разни врели-некипели понеже Пути изби европейските наемници ! Та за това е тоя вой... и сега трябва да се плащат едни пари на умрелите или техните наследници. Украйна за да не плаща пари на умрелите ги е писала - безследно изчезнали ! :))))) Сега разбрахте ли защо зеленото човече не е доволен от гинеколожката :))))

ТРЪГНАЛИ МРАВКИТЕ НА ЛОВ ... ЗА КАФЯВА МЕЧКА :)))

против е защото знае, че ако приемат това то после ще трябва да разследват поне последните 5 американски президента, както и френски, английски и др. европейски лидери, които са били на власт когато САЩ и ЕС са нападали други държави, и сигурно знае, че САЩ не признават съда в Хага и дори имат закон, че ако Съда разследва американци за военни престъпления САЩ могат да нападнат Нидерландия

И там си имат Гешев.

За трибунал е Урсула. Тя е предател. И патологична лъжкиня. Срам за Европа.

Една корумпирана гинеколожка всичко е шест...

МНС = употребени и изхвърлени.

Путин ще го бесят руснаци, а не европейци.

Ти избра ли си дърво на бул.Руски?

Путин ще ви чука през чорапогащник с ,джендъри..Айде лека ,че ми писна от глупости

ИМА ЛИ ВОЙНА БЕЗ ЖЕРТВИ??.Сащ и Англия + Урсула са големите виновници за украинската трагедия..Хага е за тях ..Пък ако я гръмне Путин не е проблем.

Западът и Киев ,казаха че ще се бият с Русия..Има ли война без жертви..??.Западът е Сащ Англия Германия ,и НАТО..Кайма и половина

Западът и фалшивата им демокрация ,знаеше от напслото ,че ще умрат хора Ко се правите на луди.??.Изтрепаха украинците ..и наемници..

Урсул ,Шолц у Макрон са виновни за Положението избиха много хора . Джо им ръкоплсйаше.

От Кремъл активираха куцо, кьораво и сакато.

Най якия геноцид е Урсуло фашиста..100 млн умрели.300 млн заболели ,..Смърт на фашизма.!

Буча, където седмици "стояха" на открито трупове, украинската полиция мина през града и не ги видя, дивите животни и птици предпочетоха да умрат от глад вместо да се хранят с тях, времето не им се отрази и нямаше след от разлагане? Или театъра, където падна поредната украинска ракета, подобно на Полша, но там нямаше поляци да кажат първо, че е Русия, а после след американска заповед, че не е руска...

Неговите войски...... хехе те не са негови. Между другото има одобрение и от държавната дума....и Тех ли че съдите а те са избрани от народо та и Тех ли?.... Клоуни.... А САЩ?

Хехе ... Украинците ежедневно изпълняват присъди в Украйна на терористични групи с инициали "Z" и "V" ... е вчера 2160 присъди са изпълнили ...

Никола не вярвай на всичко.....

Е, това не го очаквах от тебе-)

Не се издавай ,МИКОЛА.,!

На 11 юни 2020: Президентът на САЩ Доналд Тръмп издаде указ, който разрешава налагане на санкции на служители на Международния наказателен съд (МНС), разследващи дали американски военнослужещи са извършили военни престъпления в Афганистан. Високопоставен представител на администрацията на Тръмп заяви, че разследването "се налага от организация със съмнителна почтеност", визирайки намиращия се в Хага МНС и обвини Русия в съпричастност. Прокурорката от МНС Фату Бенсуда иска да разследва дали в периода 2003-2014 г. са били извършени военни престъпления, включително предполагаемо масово убийство, извършено от талибаните, както и обвинения за изтезания на затворници, извършвани от афганистанските власти, американски сили и ЦРУ. Тръмп вече порица МНС, който беше създаден през 2002 г. от международната общност да преследва военни престъпления, престъпления срещу човечеството и геноцид. Съдът със седалище в Хага има юрисдикция само в случаи, когато страна член не може или не иска да съди извършителите самостоятелно. Вашингтон няма да позволи американци да бъдат съдени от "пародия на съд", заяви Помпейо на пресконференция. Той добави, че санкциите могат да засегнат и семействата на служители от МНС, за да им попречат да посещават САЩ. "Не можем и няма да стоим безучастно", подчерта той. 10 септември 2020 В началото на ноември 2017 г. прокурорката на МНС Фату Бенсуда обяви, че е поискала от съдиите правомощия да започне разследване на военни престъпления, извършени в рамките на афганистанския конфликт, най-вече от американската армия. В безпрецедентна атака срещу тази международна институция, натоварена да се произнася по военни престъпления и престъпления срещу човечеството, на която САЩ не са член, през септември 2018 г. Белият дом заплаши съдиите и прокурорите от МНС със санкции, ако вземат на прицел американци или израелци. Искането за разследване обаче все още е в сила, заяви Помпео. Той каза, че целта на тази нова политика е да бъде накаран МНС да промени насоката си спрямо САЩ и техните съюзници. Биха могли да последват по-нататъшни мерки, включително икономически санкции, предупреди Помпейо. "МНС атакува върховенството на закона в Америка", каза Помпео и добави, че "не е прекалено късно да бъде променен курсът и ние настояваме съдът да го направи веднага". Помпео описа МНС като организация, която има "широки и непонятни" правомощия.

Това е завоевателна война, придружена с геноцид над цивилно население. Затова ще има международен съд.

Днес руснаците са в ролята на виетнамците дето свалиха Пол Пот;) "САЩ и Западните страни играят и друга роля. Те подкрепят Червените Кхмери, политически, финансово и с оръжие. Ако през 1975 западните медии масово определят действията на Червените Кхмери като геноцид, в края на 80те и началото на 90 около мирните преговори на политическата сцена се пуска кампания отричаща геноцида на Червените Кхмери. Консулът по сигурността на ООН изпуска думата „геноцид” в речите си. В американските и западноевропейските документи „геноцид” и „масови убийства” се заменят с „нарушаване на човешките права” и дори с „политиките и практиките през периода 1975-1989” (изказване на австралийския посланик в ООН през ноември 1989). Американските медии, услужливи както винаги, започват да отричат престъпленията на Пол Пот и режима му. За Червените Кхмери Маргарет Тачър Казва че са „… разумни хора които ще трябва да играят роля в бъдещото камбоджанско правителство.” Целта на западните дипломати е „всеобхватно уреждане” (comprihensive setelment) на камбоджанския въпрос, но зад този термин се крие изискването Червените Кхмери да получат достатъчно власт в Камбоджа преди евентуалните избори. Това би подсигурило Запада, че в Камбоджа прогрес няма да има, независимо кой ще спечели изборите, а ако Кхмерите имат достатъчно възможности да упражняват терор то всякакви избори са безпредметни и следователно провиетнамските партии няма да спечелят. Междувременно Германия, САЩ, Швеция, Белгия (PRB), Великобритания (Astra) и Франция снабдяват Червените Кхмери с марково оръжие. Компании от тези страни произвеждат оръжие в Сингапур. Оттам то се пренася в Тайланд, където се намира базата на Червените Кхмери и самия Пол Пот. Набезите на Червените Кхмери в Камбоджа достигат до 50 км от столицата Пном Пен. Те нападат селата, разделят семействата и уреждат насилствени бракове. Принуждават селяните да работят за тях. Опита за бягство се наказва със смърт. Пол Пот е съставял списък с около 2 милиона „врагове” подкрепящи правителството които подлежат на унищожение. Поставянето на полеви мини е разпространена практика на Червените Кхмери. Минират се дори оризовите полета. Към 1990 година средно 18 човека на ден пострадват от полеви мини най-честия резултат от които са откъснати крака. Обучението на Червените Кхмери, включително в поставянето на полеви мини е извършвано от американски и британски офицери в лагер в Малайзия. Британски офицери от SAS са обучавали Червените Кхмери също и в пограничните райони на Тайланд. Шокиращ, за онова време, факт е че оръжейна база на Пол Пот в Тайланд се намира на територия предоставена на ООН за хуманитарни операции и дадена под наем на САЩ. Посещенията на американски военни в лагера на Пол Пот са редовни и оръжейните доставки също. През 1980та около 50 американски военни участват в операциите на Пол Пот. Помощта дадена от САЩ на Червените Кхмери в периода 1980-1986 е 84.5 милиона долара по данни на изследователска служба към Конгреса на САЩ."

Няма да помогне. Скоро ще се приключи с жалката кочина крадлива.

Ситуацията е едно към едно-) Някой в Пентагона изчислил че бомбардировките над Кампучия не са ефективни, след като Краля и наследилите го военни превратаджии не се справиха с поставената задача, американците потърсиха човек който мрази виетнамците и ще ги трепе за по-малко пари на познат за него терен... а след като червените кхмери успяха да освободят отвлечен от пирати американски кораб се намери идеалният кандидат за това. Когато виетнамците освобождават Пном Пен от Червените Кхмери, Китай предприема нападение над Виетнам, което виетнамците бързо отблъскват. Китай, САЩ и Западна Европа и страните от югоизточна Азия не признават Народна Република Камбоджа и блокират всякакви отношения със страната, включително хуманитарни доставки. Благодарение на САЩ, Китай и Западноевропейските страни Червените Кхмери запазват местата си в ООН. САЩ, Китай и Западноевропейските страни съставят коалиционно правителство в изгнание между Червените Кхмери, партията на принц Нородом Сианук и Кхмерския народен национален освободителен фронт което считат за легитимно, и не признават провиетнамското правителство и виетнамците, които са силата която предотвратява връщането на Кхмерите на власт и повторението на геноцида от 75та-79та година. САЩ, Китай и Западноевропейските страни финасират, въоръжават и обучават червените кхмери до 1995-а. Та на фона на горното трябва ли да четем политоложки книжки за да вденем че в крайна сметка не идеологията а парите са тези които са в основата на всяко "политическо" решение.

Много е дълго за него нема смисъл. След третото изражение е забравил първите....

Война в Ирак (2003) Войната започва на 20 март 2003, когато САЩ и Великобритания, под претекст че режимът създава оръжия за масово поразяване, атакуват Ирак по въздух, суша и море, подкрепени от Австралия, Дания, Полша и Испания. Войната трябваше да елиминира оръжията за масово поразяване на Саддам Хюсеин, но такива не бяха открити. Започването на войната е силно критикувано от редица държави по света поради липсата на нужната декларация от страна на Съвета за сигурност на ООН, която да узакони инвазията на коалиционните сили. Жертви и загуби: 4417 (САЩ) 318 (останалите членове на коалицията) 27 (Турция) над 1300 частни охранители над 12 000 иракски полицаи и военни ~45 000 убити (докато Саддам е още на власт) между 55 и 80 000 бунтовници (след 2003) между 200 и 500 кюрди (ПКК) между 200 000 и 1 350 000 цивилни жертви

Победителите не ги съдят! Ако загуби да но засега Урсулата да се оглежда!

Тази карта със международния наказателен съд се разиграва когато някой не е удобен на западняците. Но питам аз има ли досега проведена военна операция в която не са нарушени законите и не са извършени зверства и безмислени убийства?

Какво стана, когато същия съд поиска, да разследва сащ за Афганистан?

Не мое спи като знае, че има едни 300 милиарда за крадене. Направо ще изсъхне тотално, че няма начин как да ги вземе за "инвестиции" от които като евентуално нещо се спечели, уж ще заделя за Укрия. Ми неа и се получи. Кво стана с разследването с ваксинките? Май зачезна екшъна.

тия пари взеха да "изчезват"... по чудодеен начин взеха да намаляват и еврочиновниците още не днаят как става номерът.

И завтра копейки нет. На Полша и Украйна ще им дишате пушека.

не спестявай в копейки

И Полша ли ша я палим?

ще остане като Триест свободния град Киев

забележка Киевска област , анклав към Руската федерация

Полша ще си вземе територия Унгария Румъния Русия За какво се дървите .... Осрайна е пътник

Сегодня нет копейки.

Пълна каруца с боклуци

Урсулата изплиска легеня и даде фира....Има ли още някой дето да не се гъбарка и да не взема за мезе Еврогейския ССР ?Беж крачета да бегаме докато не ни се е срутил върху главите от разпада си...

Отново манипулирате в полза на путя! Заглавието ви трябва да бъде: За военни престъпления на раша в Украйна! Панимаете?

Полша ще си вземе територия Унгария Румъния Русия За какво се дървите .... Осрайна е пътник

Според мен Вовата е пътник.

Да допълня списъка. Путин е убил Мъртво море. Путин е предизвикал големия потоп и се е опитал да саботира Ной, но евроатлантизмът е победил. Затова днес ни има. Путин, също така е унищожил процъфтяващата цивилизация на Марс. Динозаврите - разбира се, че Путин ги е избил. За да им пие кръвта за дълголетие. Знаеш ли, че фиксацията е лечима? Освен ако не си платен. И в двата случая си за съжаление.

Просто е едно жалко джудже, което ще бъде смазан като хлебарка.

Знаете ли какво е трагедия? Попитали 100 американци "вярвате ли че Путин е избил динозаврите?". 95 отговорили със не, трима със не мога да преценя и двама със да. Но не си мислете че това е трагедията. Трагедия е като задали същият въпрос на сто прокраварски тролчета. Опс това последното беше дефиниция за пълна трагедия.

И каква стана тя - Гражданите на ЕС са разделени на половина относно Украина , в Брюксел са разделени - Нали "УЖ " стваха все "по-единни" ?! Единни ама като стана дума за загуби , кризи и фалити се видя , че медала имал и друга страна ! Вярна ще излезе приказката : " Няма вечни приятели - Има вечни интереси " !

Правилата на Международният наказателен съд позволяват да се повдигнат обвинения на граждани на всяка държава, ако извършат престъпления на територията на държави, ратифицирали Римския статут, тоест те са страни по МНС... Обаче нито Украйна нито Русия признават МНС. През 2015 година Украйна "разреши" на служители на Международният наказателен съд да извършат разследвания на територията на Украйна... обаче излезлия през 2020 година доклад показа че съответните служители или са много смели или някой е забравил да ги инструктира(" Предварителният доклад на Международният Наказателен Съд от декември 2020 г. открива, че има "разумно основание да се вярва", че множество военни престъпления са извършени в Крим и Донбас от 2013 г. насам - убийства, изнасилвания, мъчения, умишлени атаки по невоенни цели.") Международния съд на ООН e този който поема разрешаването на правни спорове между отделни държави... но нито Урсула, нито Зеленски имат интерес казусът им да бъде разгледан от този съд, защото точно те са хората които водят политиката която нарушава не само устава на ООН, но и един куп задължителни резолюции и конвенции гарантиращи правото на национално и политическо самоопределение на всяка етническа група по света... без да се съобразява с държавните граници, ярък пример за това е подпомогнатото от Индия(подкрепена от СССР) отделяне на Източен Пакистан и създаването на Бангладеш, така че руснаците вървят по вече позната пътека;)

Китайците са ни надежда, евентуално да се опълчат на руските изроди.

Мухльо!!! Нацистите са за съд!!! Русия си защитава своите сънародници от геноцида на Бандеровците!!! Как не те е срам да пишеш в полза на нацисти бе?!!!

Забрави да кажешч це си педераст

Надявай се хохол. Те патрулират заедно идиотино. От половин година.

ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ - КОЙ ДА КАЧИ ДЖУДЖЕТО НА ВЪЖЕТО !

И това го казва, трол със забит вибратор в анала.

Но, че укрофашистките свине трябва да се избият, съм сигурен!

Вече са умрели , бият се всякакви наемници в украински униформи.

8 години имаха време за трибунали! Сега да се молят, живота на земята да не свърши!

По-важно е кога в Донбас ще почнат да бесят азовците :) Ако не са се самоубили до един, де :)

Въй, въй, въй, лош човек ...

И уй за усраина!

за теб

Не ме мисли мен, с майка ти сме близки ;)

явно си нов в мама джоука. поне се опита.

Колко да съм нов? Викай ми тате :)

Русия ще проведе реален трибунал срещу украинските военнопрестъпници.