Главният прокурор до КС: Не е необходим закон за царските имоти

След решението от 1998 г. правото на собственост се възстановява както е съществувало преди одържавяването

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ало дирника що триете всичко което е критика за фашиста симеонов? ако борис 3 бе останал жив щяха да го разстрелят и с право бил е най добрия приятел на хитлер.А имоти той няма всико е дарено от държавата цар не е титла е пост...

Няма проблем, ОБАЧЕ НАП ДА ИМ ПРОВЕРИ ПРИХОДИТЕ.

Много важно каква казва цацата след като крайното решение ще да е в Страсбург и пак на наш гръб, защото все пак Симеон не е лаик като тях и знае какво прави...

А кой им е плащал да си правят имоти. Каква ли е била заплатата да си цар??? С парата на българският народ са си създавали лични благинки завеки!??? То сега пак май пак нещо подобно се случава??? Имаме си и закончета затова!!!

Цацата има голямо желание да стане клиент на наследника си :)

Малко ли тунеядци имаме, че ще хрантутим и даваме още на гърба на държавата и народа и Мони комарджията и фамилията му.

Защо сме такива хора .... незнам . Много алчност ,много завист и за какво .... На тази земя всички сме пришелци за определено време , и никой не е взел нещо със себе си !

Изключително разточителният му начин на живот на Фердинанд. Наред с безкрайните балове, приеми, скъпо струващо строителство и поддържане на седемте двореца, които са повече от тези на императорите на големите държави, Фердинанд харчи огромни държавни средства и за честите и продължителни задгранични пътувания. Според българската преса почти една трета от времето на управлението му той е отсъствал от България. За тази неукротима страст към безцелни пътешествия и пилеене на огромни средства на българската държава са закупени 17 луксозни вагона. Това огромно разточителство на българския монарх смайва дори богатата Европа. При едно от поредните пътувания във Франция през 1910 г. френския печат е шокиран не от визитата на монарха, а от помпозността на посещението му. Париж до този момент не е виждал такава дълга влакова композиция от 12 луксозни вагона и още толкова вагони за обслужващия персонал, кухнята и няколкото автомобила. през 1887 г. Фердинанд пристига в България с шест куфара, а през ноември 1918 г. се връща в Германия с багаж, натоварен на две дълги влакови композиции.

Така си е , не е необходим . " Царски " имоти , гори , планини и реки в прекрасната ни Родина НЯМА ! Дядо фердо се е довлякъл в България с един учукан куфар , гол като пушка . Предостатъчно е , че хрантутим шломския катун почти век . Претенциите трябва да са от наша страна . И като начало забрана за пребиваване на територията на България . Наглият клептоман ще си плати за всяко отсечено дърво в Рила . С лихвите , че и отгоре .

Не е учукан,а е очукан.

KYV CAR BRE ... komardjia , kelesh ... nema li snaiperisti u nas ???

Защото френския е руския народи са свалили монарсите с революции и така са заслужили свободата си.

И да стигне до Страсбург, трябва адвоката в защита на българската страна да обясни че нито версайския дворец във Франция, нито екатеринбургския в Русия днес са притежание на близки и роднини, а са собственост на държавата и са направени като музеи. С какво право иска имоти лицето бай Симо, като получи повече отколкото трябваше. Ще ги вземе, ще ги продаде и проиграе. Имотите са дадени от държавата на дядо му, защото са го направили цар, а дойде гол и бос от Австрия. Освен това държавата е плащала данъци през всички тези години на царуването, че даже е покривала разходите на персонала.

държавата не може да даде на царя! царят Е държавата!

Защо говориш глупости царистче, дядо му дойде гол и бос от Австрия с един куфар дрехи, какво е дал на България?? Или си забравил че му върнаха на Мончо повече гори в Рила и си траеше като мушморок и изсече и продаде всичко и прибра милиони.

Какъв ЦАР е симеончо?

Стига си писал глупости. Държавата била плащала данъци... На кого? на себе си ли?

От всички доказателства, се установи, че имотите не са придобивани от бившите монарси в лично качество. Придобивани са със средства от държавния бюджет, от името и за сметка на държавата. И няма основание те да бъдат предавани на наследниците им. За комплекса "Врана" има представен пред съда нотариален акт за няколко парцела, собственост на Интендантството. Съдът прие нашата теза, че Интенданството е държавна институция. По нотариален акт тия имоти са на Интендантството, тоест държавата, която е поемалавсички разходи вкл и данъци, поддръжка и скъпите му вагони и влакове и разточителни харчове,

Не се е изказал точно. Хората са плащали данъци, а държавта е предавала част от парите на фамилията. Както е плащала и на Интенданството.

Ака са били държавни както твърдите нямаше да има закон за ИЗЗЕМВАНЕ в полза на държавата.... Това е факт а ние как искаме да тълкуваме имотите няма никакво значение... Не се изземва нещо дето е твое и то със закон

Може, може и пак може. Както има общинско и държавно, така може да има царско и държавно.

Защото френския е руския народ са свалили царете с революции и така са заслужили свободата си.

Главният прокурор до КС.

То цар няма какви царски имоти

България е република, а не царство, в което частни субекти да се разпореждат с държавна собственост. Данъци плащал ли си 75 години?

и защо си мислиш че си република? кога и как се случи това?

По другите държави с революции. Войни и избиване на монарсите. Във Франция са ги пратили на гилотината. Питай западняците какви са ги вършили!

Ей... големи разбирачи сме ние българите(по форумите)-разбираме много повече и от българския съд и от съда в Страсбург. И "шест милиона футболни разбирачи имаме" и т.н. и т.н и т.н. И затова тази държавата едвам отлепва от дъното-защото всеки си мисли че разбира от всичко...........

Последният път като написах дълъг коментар под такава статия за имотите, след малко изчезна. Така че въпросът е какъв интерес имат от сайта да се кажат истини? Допускания тук: 1. Част от имотите на на Итендаството, а на техни лични. Все едно бивш президент да си иска президенството; 2. Не признавам "трето царство". Спуснат от вън чужденец, не може да е цар на България. Лично мнение; 3. По света при премахване на царство, като например във Франция, завършват на гилотината. Тук Симеон е късметлия и може само да благодари, че е жив; 4. Имотите се взимат и за престъпления, покрай ПСВ, ВСВ и стореното между тях. Отнемането на имотите са най вероятно международно изисквани. Има решения на Парижката мирна конференция същата 1947г., на ООН със задна дата и така нататък. Връщането на имотите може да е нарушение на международни договоренсти. По българското законодателство при конфликт между закони, тези международни договоренсти са с по-голяма тежест. Тоест сегани решени закони са нищожни, бият ли се с такъв; 5. Наследство се получава след: 5.1. Плащане на данък наследство. Не се е воило май негово; 5.2. След плащане на дълговете на тези от които взима наследство. Към това е добре да се спомене, че директно отговорният Фердинат след ПСВ бяга в Южна Америка. Втората национална катастрофа тогава води до загуба на над 11 хиляди квадратни километра територия. Плащане на обезщетение от 2.5 (с лихвите почти 5) милиарда златни франка. След ВСВ на Германия са опростени всички дългове, че нямало как да ги платят тогава. Взимат им територия разни държави. С това губим дълговете им десетки милиарди лева към нас, основно по спогодба Нойбахер, където немските войски тук са харчели на поразия реално без да плащат. Така че реално Симиен дори да имаше право на наследство, трябва първо да плати с лихвите някой друг трилион лева. Земи няма да може да върне. Така че "царската" фамилия дължи на България, а не обратното. Все едно на наследници на Хитлер да връщат имущество.

А защо ги национализират дворците и имотите,след като са на държавата!?

За по сигурно, да няма оспорване. Службата Интендантство си е била държавна, а не частна.

Въпросът Ви е логичен, само че ние не знаем кое как е било. На какво основание например, дошлият от на майната си дедо на царчето е придобил собственост в България, платил ли е, какви документи за собственост притежава и т.н. И ако притежава документи за собственост що не ги публикуват, че да ги видим и мирясаме, а вместо това драскат от време на време по темата и ни държат в недоумение, разделяки ни на противоположни позиции?

Една община може да притежава сграда, която да бъде, примерно, разрушена за прокарване на национален път.

Отклонил си се доста от темата - за триене си. да ти изброявам по точки личните ти мнения , а става дума за собственост. 1. Част от имотите ???? 2.Не признаваш "трето царство" ?????? 3.По света при премахване на царство , тук е България ???? 4.Отнемането на имотите са най вероятно международно изисквани. - от кого??? 5.Значи ако не платя данък съм за национализиране ????

Бях ти паисал подробен коментар с обяснения. Питай модератора къде е! Както и защо липсва?

Абе така е, ама нали затова другарите основатели на БСП извършиха преврата на 10.11.1989 г.! Хем да оберат де що могат, заедно със създадените от тях СДС и ДПС, хем да унищожат икономиката ни за да се докарат пред Запада, че вече келепирът от българо-съветската дружба беше секнал, а накрая и царя домъкнаха, та и той да ни завлече колкото може, понеже ужким вече било демокрация.

Аре бе! От кога царете имат частна собственост!? По същия закон трябва на Тодор Живков да се възстанови цялата държава след '45 година. След като си разполагал с парите на цялата държава, няма частна собственост!

Ти в послушанието си към Падишаха, защото "Ти си го избра", каза Кокинов на Б. Борисов, загуби всякакво уважение като главен прокурор и човек. Хайде, по живо и здраво си отивай и дано по-добър дойде.