Коментари - Парламентът на Шотландия символично отхвърли Брекзита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще се отцепят зарзали. Ще цъфнат и ще вържат без Англия. Дължат им 12 млрд. паунда. Без нея са загубени. Щели да си вземат петролните и газови находища ? Ако им ги дадат. Империята не си поплюва. БРЕКСИТЪТ е повече от сигурен. к,Во праИм ние с гайдите ?

Досега се наблюдаваше тенденция за обединение. Всеки се чудеше с кого и как да се обедини. Съюзи всякакви. Беше модерно да си част от колкото се може повече съюзи, общности и клубове. Новата тенденция е на самостоятелните позиции. "Да, аз съм част от групата, но моето мнение е това..." Съюзите предоставяха лесен механизъм на големите да придобият повече власт и повече влияние като са доминиращите в съюза и налагат мнението и действията си над целия съюз. Но тенденциите започват да се обръщат. Няма смисъл да си безгласна буква в даден съюз само, за да придаваш тежест на доминиращите го. И все повече "безгласни букви" във всякакви съюзи нададоха глас и започнаха да отстояват позиции понякога контра на "официалната", "препоръчителната" или направо "задължителната" позиция на съюза. Примери много: Великобритания не е съгласна с политиките на ЕС и го заяви недвусмислено. Шотландия не е съгласна с позицията на Великобритания и го заяви ясно. Средностатистическия бял американец не беше съгласен "официалния" кандидат на елита и лакеите му и го заяви недвусмислено. На мен лично светът ми харесва повече така, отколкото като набор от съюзи и обединения, които никой не знае кой точно управлява и накъде.

JMM®

Големи глупости си написал ... Успешните държави на днешния ден са по своята същност съюзи - САЩ - СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ - федерация от щати/държави, Федерална Република Германия - Федерация от Провинции/държави, Великобритания - Обединено кралство - Англия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, Индия-също съставна единица са отделни щати, Китай и изостанала Русия също е Федерация. Ако следваме твоята логика за успеха на една държава, то разпадането на Обединеното Кралство би било нещо добро.

Последното изречение просто е уникално! "Дир"-овци мисля че Ви трябва редактор!

Не редактор, а акъл им требе на драскачите! Но явно на кукловодите не им трябват такива с акъл...

нещо са предозирали уискито,та искат да останат в ес.

Да не може да попречи на Англия...но дава знак че Щотландия ще се отцепи.