Гладната стачка в "Български пощи" ескалира

Проблемите в дружеството са системни, твърдят служителите, които също включват в протеста

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лети Змеят Горянин и крещи: - Демокрация! Плурализъм! Прозрачност! Видяла го Баба Яга и поклатила неодобрително глава: - Горкият, пак е преял с депутати...

Закриване!

Останах изумен, когато разбрах, че пощенски картички в Хонконг и Южна Корея са по-евтини отколкото в България. Нашите пощи са скъпи и бавни.

държавна поща- една е достатъчна, само в София, максимум 2 клона. и с по един клон в големите градове- максимум 10-12 общо. останалото- закривай и давай път на частното. само контролът трябва да е държавен.

Скъпи ми МИ, лесно е да даваш акъл, но Кой ще доставя пратки и плаща пенсии и обещетения в затътнетите и изостанали крайща на милата ни родина ? Да ти кажа , ако не знаеш - София, Варна,Бургас и Пловдив все още не са засмукали цялото бено и немощно населеие ...Та Български пощи имат една социална функция, която е уредена и със закон. Друг е въпроса колко е приложим и как се управлявят пощите !

На времето така беше с нотариуса - само държавни. Чакаше се по шест, седем часа да ти заверят пълномощно. Закриване пощите и частните фирми да поемат както е в цял свят.

Защо народът трябва да плаща за държавни пощи? Защо са ни? За да има държавни чиновници, които безмислено искат още пари?? На кого и за какво му трябва държавна поща??

Seaseal

БП е държавно дружество, но служителите му не са държавни служители. И след като не са такива, си плащат данъците и осигуровките, като всички. И що не накараш английската кралица да закрие Британските кралски пощи? Само разбирачи тука.

Вие така сте роден или отпосле ви стана?? Толкова глупости в два реда?

Значи аз съм можел да не си плащам данъците и осигуровките? Откъде се намирате такива специалисти?

Началството ги оставя гладни, те го плашат с гладна стачка! Гениални са. Босият докъде стигна с неговите искания?

НЕ знам доколко работят служителите, но съм убеден, че дружество, на което ръководството се назначава от политици на базата на връзки, а не на базата на очаквани резултати НЕ СЕ УПРАВЛЯВА ДОБРЕ. Освен всичко друго ако им проблем с организацията то това е проблем на ръководството, а не на служителите. Държавните дружества биха могли да се управляват добре единствено ако престанем да смятаме, че те са собственост на управляващите партии и когато ходим на избори политиците да представят визия колко си представят, че ще печелят държавните дружества. Едни казва - ще имаме 1млрд. годишна печалба, втори обещава 2, трети 5, четвърти 10. Защитават позицията си. Идват на власт и назначават менджъри, които имат БИЗНЕС ПЛАН. Те се отчитат на тримесечие и ако резултатите не са налице биват уволнявани. А не разни анонимници да ми се оправдават, че наследството било тежко - е ти като се съласи да заемеш позицията не видяли резултатите? Наследството е ясно. ТА проблемът е, че няма и един мениджър в държавна компания, който когато и да било да е бил назначаван заради постигнати резултати. Накратко - ако на държваното дружество се гледа като на акционерно и се прилагат практиките на частите акционерни със сигурност ИМА ШАНС да е печелившо. Обаче на тях се гледа като на хранилка за приятелите на политици.

по темата чудесно илюстрират защо заплатите /и работата/ в България са на това ниво. Всеки недоволен от нещо, де се закрие това, да се закрие онова. Няма да се оправим, уважаеми съграждани и селяни от София.

не си сменят мисленето - така ще е .....Човек трябва да се ръководи от - не прави на другите това което не искаш да правят на теб.....

Те и без това 90% от служителките са по над 120кг. Малко ако поотслабнат ще им е полезно. :-)

С тези парици които получават Даниелко, могат да си купят само лоша храна, от оная за третите страни!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Наложи ми се да посетя салона на централна поща - София. Напразно се опитвах да привлека вниманието на някоя от служителките на гишетата, за да ми претеглят пратка и да ми кажат марка от колко лева трябва да си купя. Отношението на персонала на Централна поща София към клиентите е отвратително!

Има гише на което пише "Колети", или "Пратки" - другите гишета не могат да Ви помогнат, защото там се извършват други услуги...!!! Ама "Чукча писател, чукча не читател"...!!! Дааа...!!!

Обаче на мен ми мирише на синекурни длъжности, а и няма такива големи опашки, че натоварването пред деня да е голямо.......

"ами да...", като отидеш в банка сигурно питаш портиера за лихвения процент по кредитите, и за условията за отпускане?... :::))) Ха, ха, ха... :::)))

По всичко си личи, че имате субективно мнение за организацията и служителите в БП , затова така самоотвержено ги защитавате. Но с това няма да промените лошото мнение на хората за непрофесионализма и остарялата социалистическа организация на вашите служители.

От Вас разбрах, че съм неграмотен и Ви благодаря, че така бързо решихте въпроса ми - мислите ли, че не съм прочел надписите на гишетата? Че така лесно и бързо обвинявам служителите в немарливост?

Да ги закрият и проблемът е решен ...Има достатъчно частни фирми.

"има достатъчно частни фирми..."... за които малките градчета и селата не съществуват...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Но частните фирми са доста по-скъпи, иначе - не ти преглеждат колета, ти само декларираш какво има вътре и това е...

Иване много си тъп и за това не го знаеш!

Във Велико Търново в пощенския клон, който се намира близо до "Беляковско шосе" една нахална лелка с врачански акцент редовно си пуши вътре и всичко мирише на цигари и вкиснато. Та тая същата си е уредила и дъщеря й да работи при нея. А като цяло, 5 лелки вършат работа за един компютър. Това е положението в БГ пощи!

пращай си колета по електронната поща. Направо без нито една лелка, само с компютър :)))))))))

Ей, докато го вкарам в тая електронната поща се изпотих здраво... че и едно електрони ме удряха - съпротивляват се !

Наложи ми се да изпратя малък колет до роднини от Варна и се сблъсках челно с нахалството на две служителки в пощата на Руски паметник. Първо ги чаках 10 минути да си изпият кафето ( бяха се скрили в стаичка отзад ), след като започнах да чукам с химикалка по плота, излязоха две кисели служителки с явното намерение да ме разиграват. Колетът не беше опакован ( каквото е изискването), беше подреден така че всичко да се вижда - но те извадиха всичко и го разглеждаха, въпреки че беше пакетирано и с етикет от магазина , след това не харесаха как е пакетиран и ме разиграваха още 10 минути, с което ми загубиха близо половин час и си упражниха властта върху мен. Така че - не им съчувствам, да се радват че имат работа, защото повечето са на възраст , на която никой няма да ги вземе, а и дали могат да вършат нещо друго ?

стига с тези оплаквания. Не е до това чии служители са, а до самите хора и създадената организация. Започнах да си плащам сметките за мобилния телефон по банков път единствено заради бавното обслужване на гишетата в офисите. Така че няма нужда толкова да славословим частниците.

Обаче в офисите служителите гледат да хванат клиента и да го притискат с агитация за нови услуги, с което печелят бонуси - тяхната работа е, не да обслужат клиента по-бързо, а да го държат максимално дълго, с цел да приеме някаква оферта....

някой пита ли клиента дали иска нова оферта или само да си плати сметките? Това казвам, въпрос на организация, а не дали е държавно или частно.

Не, не могат да вършат друго. Оплакват се че им били ниски заплатите. Я да идат да работят на норма и пак ще вземат същите заплати, ама няма да си клатят краката и да коментират сериалите по цял ден. Като не им харесва при този работодател да излязат на пазара на труда и да видят как се работи.

БДЖ, Пощите, Летището...все свърталища на дребни селски роднински соцвръзкари на партията- майка.

пощи, бдж, летище, последните останки на българската държава..

Крайно време е тези от Български пощи да се научат да работят.Всички на държавна ясла се държат като директори.

Не виждам смисъл да се протестира и т.н Накрая ще им хвърлят смешни пари и да потулят случая ще се мъчат до другия гърч. Няма ли ЛИНЧ на хората по високите етажи на БП няма да се оправят нещата. Подигравка със труда на хората. Не може да занемарят такъв отрасъл с такива изградени депа !

Някои се опитват да унищожат и Български пощи - нещо, което е създадено от прадедите ни, за да служи на хората. Е то, държава без държавни пощи за къде е?! Как никой от управляващите от 89-та, та до сега не го озари поне една креативна мисъл в правилната посока, но нали знаете - по-лесно е да се унищожи, отколкото да се изгради!

Тя рибата се вмирисва откъм главата,ама я чистят откъм опашката.

Още през 2011 година по предложение на ЦветанЪТ беше променен Закона за инкасото в полза на току що създадените под негово ръководство Частни охранителни фирми, и те изместиха действащите до този момент ведомствени такива (в Български пощи, в банките, в търговските вериги и т.н.)... Коя от фирмите (в Европа, а и по света) извършва куриерска или пощенска дейност с чужд, а не със собствен транспорт?... Защо инкасовата дейност не се осъществява от звено на Български Пощи, а се предостави на ASP, която не разполагаше с автомобили и ресурси за това, а ползваше тези на БП...!!! До кога ASP/VIP ще таксуват превоза по цени все едно че се извършва с космически ракето?... Време е да се промени и закона за инкасовата дейност обслужващ "определени" фирми (като ASP/VIP), и в Български Пощи да се възстанови Звеното за транспортна и инкасова дейност...!!! Така ще се затвори една огромна дупка за източване средствата на БП и ще се постигне финансова стабилност!... БП сключва неизгодни договори и с ЕВН, ЧЕЗ, БТК, Мтел(А1) и т.н. за разплащане на сумите дължими от техните абонати с минимална и недостатъчна за покриване на разходите комисионна!... Защо всеки месец от Ръководството на БП се допуща забавяне на превода на постъпилите суми по тези договори, и по този начин БП връща на въпросните фирми като наказателна лихва повече от половината от полагащите и се мизерни комисионни?...