Вълшебен плод може да реши въпроса с глада в света

Британски учени посочиха плода на индийското хлебно дърво като най-доброто решение за ликвидирането на глада в много страни по света.

Обратно в новината

Коментари - Вълшебен плод може да реши въпроса с глада в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Семената на Джакфрут съдържат 7 гр. протеин на 100гр. Синьото водорасло Спирулина Платенсис съдържа 57 гр. протеин на 100 гр. - най-богатата на протеин супер-храна на Земята.

Как може някой да напише, че плодовете от хлебното дърво имат отвратителен вкус. Трябва първо да се пробва и след това да се пишат глупости. Този плод има уникален вкус, смесица между банан, манго и ананас. Разрязването на плода е изключително трудно, защото се отделя смола която залепва по здраво от лепило.

Освен някой, който е писал статията не е ял кората.

Невероятна демагогия! В ЕС и САЩ се извърлят на сметището над 30% от хранителните продукти, а едновременно с това, се борят с глада!!! Лъжци и мошенници ...

Както обикновенно, всичко полезно е безвкусно и "не става за ядене"..:)). А истината е че днес в света има голям излишък от храна. Днес света произвежда с пъти повече от всичко отколкото му е нужно. Защо обаче все още има гладуващи при това положение. Ами защото световния пазар и икономика прави всичко възможно този голям излишък да не достига до този процент от хора. Защото ако достигне целия свят ще стане друг. А капитализма ще трябва да се превърне в нещо друго. А това другото някои го наричат корпоративен комунизъм. С две думи свят в който този пазар който ние познаваме днес ще изчезне а заедно с него икономиката като наука (доколкото тя е такава). А от там ще се променят социалните и политическите взаимотношения. Е за това всъщност глупостите които четем как търсим начин да се проборим с глада са просто една лицемерна лъжа. Ние всъщност не искаме това.

ЕДНО - Каквито и хлебни дървета да измисляте, с такава раждаемост ще дойде време да се самоизяждат! Затова всяка държава да си контролира населението, а богатите държави да им помогнат в производствата и технологиите! И до там! Контролирано мигрантстнво!

То бива да преписваш, ама да не гледаш какво преписваш...

Бе тез ингилизки "учени"що направо не кажат,че пасенето на трева е най-хранително?въпросът с гладуването ще се реши в световен мащаб!!!

Хайде стига банки манки, богати. Това може да е проблема на белите хора, но по-голямата част от Африка е 5-10 деца. После гладни били. Като изчезнат белите хора не знам кой ще храни африканците. Най вероятно разните Араби ще ги избият до крак.

"Плодовете на джакфрута имат отвратителен вкус, който няма нищо общо с екзотичните си събратя. Те миришат на изгнило и за употребата им в ястията могат да се използват само частично. Британски учени посочиха плода на индийското хлебно дърво като най-доброто решение за ликвидирането на глада в много страни по света..." Значи, пробваш го и така си отвратен, че вече не ядеш, а тихо и без протести си умираш! И въпроса с прехраната е решен, Глобално! Евала, Англио!

Браво да си го ядат Англичаните !

Да си ги ядат учените! Те плюскат пържоли, а учат другите да ядат боклуци

Трилионите долари за войни ,ако се употребят в полза на човечеството , те ще разрешат въпросът с глада на всички хора на земята !

от това не ставаш по грамотна, а напротив!

Да, ама тогава ще възникнат куп други проблеми: кой ще им сади дърветата, кой ще ги отглежда, кой ще бере плодовете, кой ще им ги сервира?

Как досега не са го видели откачените еко мами от курника на бг мама,да го предложат за здравословна закуска в училищата,особенно за момчета,които спортуват от малки за разлика от момичетата и трудно минават деня без 3-4 яки сандвича!!

Пътят към решаване на проблема с глада е намаляване на безконтролната раждаемост.

Отлична храна за нашите пенсионирани професори, които се прехранват от кофите с отвратително вонящи хранителни отпадъци.

Е щом вони на гнилоч и има отвратителен вкус, значи ще се впише отлично в британската кухня! ;)

Гладните хора в света са онези собственици на банки!Те решават кой да гладува и кой не.Те са толкова алчни,че не глада а чоевшките животи нямат никакво значение.Изхранването на населението на планетата никога не е било проблем,ако отсъства разточителството в което живеем и алчността за повече и повече!VENSEREMOS!!!

Ще реши - ДРЪЖКИ! В категорията на недохранените в ИНДИЯ, в момента се включва над 60% от общия брой на населението там!!!!!!!!!!!!!!!

В София покрай Перловската е пълно с джакфрути, натъркаляни по земята (без майтап). Грамадни, адски твърди топки, обаче съм чел, че не стават за ядене?

проблемът с глада не е защото не можем да нахраним бедните, а защото не можем да заситим богатите, мисъл на Нелсън Мандела

Хора бре, кой е писал тази статия?!!! Първият и петият абзац се повтарят. Защо никой не си проверява написаното преди да го публикува!!?!

Писал го е някой, който заеква.

искат да ни изпитат дали сме си изпили селеногина! :):):):)

Гладът в света е резултат от установените човешки отношения, а не от липсата или наличието на вълшебни плодове, така че каквото и да създадат учените, то няма да реши проблемите с глада, а и никой от ситите няма интерес от това. Гладуващите сами трябва да си решат проблема, но все още не им стига акълът за това.

Наистина трябва да умираш от глад, че да ядеш това нещо.

Да имаше линк към оригиналната статия, да разберем къде е объркването, ама не би. Ял съм джакфрут и той нито мирише неприятно, нито вкусът му е лош. Всъщност е с доста лек аромат и е приятно сладък. В някои БГ супермаркети има джакфрут в консерва (подобно на ананас), който иска, може да тества и да се убеди във вкуса му. Противно вонящ плод е дуриан, но и той е доста сладък (само по четена информация, не съм го ял).

Абе човек, редакторката е виждала джакфрут само на снимка - не знам как е решила, че е неприятен на вкус. Дуриан съм опитвал в Малайзия - при него особеното е, че вони силно на гнил лук, но вкусът му е като на ванилов крем.

След като е толкова отвратителен на вкус, няма да ти се яде по много, даже хич, и така се решава проблема с глада, храна има, не искаш, значи не си гладен достатъчно. За Беър Грилс няма проблеми.

Феноменът "британски учени" отново в действие.

Отвратителния мирис/вкус лесно се оправя - култивира се. Както сме култивирали сума ти плодове и зеленчуци, които днес изобщо не приличат на това, което са били преди векове. Примерно динята -отначало е била почти изцяло кора, има го по картините. И царевицата и тя е съвсем различна днес. Щом за няколко века са успели да ги променят, с примитивни методи, то значи днес с науката е въпрос на десетилетия.

Решаваме проблемите на Бг: два пъти седмично да се храним с хлебно дърво,а всеки петък-руска телевизия!

28 години това правим. Виж, тв предавания колкото щеш, но само медийна помия.

Къде е глада по света? В Африка и Индия. А от Индия произхожда хлебното дърво. Ако беше така всички индийци щяха да пъплят по цялата земя и да раздават своята благодат. Те и без това са напъплили, но щеше да е още по- забележимо. Не, че не е сега, но тогава щеше да е съвсем досадно. А тези британци очевидно са от сектата на мистър Фарадж, който ни впечатли и озари с невиждан скок върху глава на цяла нация! Истински магьосник и откривател на човешките неподозирани възможности. Добре е, че не сме съседи на англичаните, защото и нашата глупост не е малко, но тяхната е твърде заразна, че и нагла. За смета на това може да пробвате плодовете и сами да се уверите във верността на откритието на наблюдателните британци. И още нещо за глада. В Африка се плодят като зайци- нахраните ли ги ще стане още по- страшно.

Последната фраза е МНОГО вярна!!!

От статията не разбрах как точно, това нещо ще бори глада.

Тя цялата статия е един пълен хаос.

Като го опиташ и после минаваш на пясък и камъни, а тях ги има в изобилие :)

... докараи пясък на частния ми плаж - плащам...