Германско издание: Апартейд в български училища

През последните 30 г. в Столипиново са се случили неща, които напомнят за расовата сегрегация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпата либерастка шваба да си гледа милионите мангали, дето Мути ги докара. Всеки ден има убити и изнасилени от тях. В сравнение с тях, нашите мангали са арийци.

"апартейд" е държавно санкционирана политика по сегрегация. В училищата родителите сами отписват децата си, защото виждат опасност за развитието на собствените си деца, въпреки опитите на директори и инспекторат по места да ги задържат. И нека бъдем честни - сред циганите наистина има хора... но те са незначително малцинство.

че какво неправилно има в следното бе - "Не можело да се създава впечатлението, че "циганите били с предимство", след като в страната имало и много онеправдани български деца." Значи според вас мангасаряните ТРЯБВА да са с предимство така ли? Че вземете си ги при вас, да ви се задоволят либерастичните душички. Истинската демокрация е точно това - ВСИЧКИ ДА СА РАВНИ, не може да има ПО-РАВНИ щото вас ви тресат комплекси.

Има индивиди, които не подлежат на интеграция, но използват течението да се облажат и да се порадват на медийно внимание. Не случайно те са все от определени етноси и все се натискат да ходят някъде на готово и чисто. Мен като не ме искат, не се натискам на всяка цена и да вдигам врява до небето. Не съм чула роми, мюсюлмани, чернокожи и тем подобни дето все не им е много удобно в тяхната махала да се опитват да се заселят някъде, където трябва да се копае и да се бачка яко. Все гледат нещо наготово да им се поднесе. Познавам няколко образовани роми, не знам дали са се възползвали от разни програми, но като ги гледам и на тях не им се занимава с гетата. Що ли? Дали не са наясно от опит, че е безсмислено, защото целта на целия този шум е само за изгода - хляб и кинти за чаветата и далавера за политиците и разните НПО. Който иска, ще намери път и начин да се образова. Останалите да знаят, че никой на никого за нищо не е длъжен.

За да НЯМА Сегрегация, трябва всички турци да бягат към ТУрция. Всички цигани да бягат към Индия. Негрите в САЩ, да бягат към Африка. Аз ако отида в Индия и Турция, какви права ще имам ?? ПРАВА имаш само в СОбствената си Държава, както и права имаш само над собствено имущество. Идеологията на негрите е - Расизма ( щото спят с животни и маймуни ). Идеологията на Арабите е Исляма.Ако някой приказва за Расизъм и Ислям, нека бяга към Азия и Африка.

Да, г-н Кунц. Добре написана в демагогски и лицемерен стил статия, която разбира се е пълна поръчка. Но, нека приемем, думите ви, че в училищата в България има сегрегация. А сега бихте ли ми отговорили на няколко въпроса: 1. Вярно ли е, че в Германия няма собствени (немски) роми, а само "вносни", защото вие - германците сте ги избили през ВСВ? 2. Защо в НИТО една от страните в Западна ЕВропа ромите не са интегрирани, а внякои дори доскоро нямаха и гражданство? 3. Защо вие - в Германия, изобщо не успявате да интегрирате ромите от Източна Европа и децата им масово (почти 100%) не ходят ИЗОБЩО на училище, а просят, крадат и проституират? 4. Защо вездесъщите немски социални служби не отнемат децата - ромчета от семействата им, които ги пращат да просят, крадат и проституират? 5. Защо сега в немските училища (напр. в столицата ви Берлин) расовата дискриминация е ежедневие - с пребивания, изнасилвания и обирания на немските деца от страна на т.нар. бежанци? 6. Защо евреите в Германия (както и тези във Франция, Испания и Белгия) масово емигрират в Израел защото са подложени на антисемитски изстъпления от страна на т.нар. "бежанци" под благия поглед на властите? ... Вие, г-не не виждате гредата в собственото си око, а се заяждате със сламката в чуждото. Аре стига ви толкова (ви-то е нарочно с малка буква), защото ме е гнус от лицемерието ви.

Отговарям ти по точка 1 вместо г-н Кунц В Германия има 120 хиляди роми (не вносни) - не са успели да ги избият всичките през ВСВ - и ти си просто доста ТЪП да твърдиш подобно нещо. (можеш да провериш на statista.com) Много от тези роми продължават да живеят на катуни и пътуват напред назад, но се съобразяват със законите и ги спазват, щот иначе нямат шанс. И си остават мангусти - с по-лошо образование и стандарт на живот. Изнасилвания в училищата в Берлин все още няма, но ти си просто тъп. Немците имат проблеми, както всички хора по-света. Но се справят определено по-добре от теб. Както вече мисля че споменах - ти си просто доста тъп.

между другото на statista.com може да видиш колко цигани има във всяка страна от Европа. Най-много са в Румъния и България. Като процентно са най-много в България. Запитай се защо ли е така? Защо ли най-много в България са се завъдили ... това трябва да ти говори нещо.

Драги г-н "Мада", И аз имам два вьпроса към Вас, а и към всички, " ромосващи" циганите: 1. Ясна ли Ви е разликата м/у "ром" и "циганин"? 2. Вие възприемате ли се като " дас" или "гадже"?

Докога ще обръщате внимание на незнайни сайтове с негативно съдържание! Хайде четете малко по-сериозни медии...

Размисли за интеграцията. Под интеграция обикновенно се рабира процес на ускорена социализация или приемане на нормите на дадена социална група. В този смисъл интеграцията в България върви много успешно. Всъщност българите постепенно се интегрират в непрекъснато нарастващата циганска социална група. Като човек посещаващ България най-често веднъж годишно съм в позициа да направя сравнение в годините. На първо място българите потъмняват. По улиците се виждат все повече хора с тъмна кожа. Не говоря за цвета на косата. Говоря за цвета на кожата, която у съвременният българин е матова в най-добрият случай. Езика на съвременният българин е изпълнен с думи и изрази характерни за циганските махали и отдалечените турски села от времето на моята младост. Говоренето на "Ти" вместо "вие" е вече норма в българското общество. Тези от вас по-възрастни от 30 години трябва да помнят, че това е една от характерните черти на говора на циганското и турското население. Все по-чести стават безмислените и жестоки изблици на агресия. Тези епизоди все по-често се осъществяват от големи неорганизирани групи, както при неотдавнашното сбиване в морска дискотека. Това поведение също е присъщо на циганските общини. Няма да се спирам на дребните кражби, измами, неплащането на сметки, живот на двойки с деца без брак с цел взимане на социални. Все неща, които стават все по характерни за облика на съвременният средно статистически българин. Порчее, честита ви успешна интеграция българи! Помсилете и за името на държавата по примера на Македония. Южна Романия може би.

с по брутална толерастия от това писание, не съм срещал. - Българите масово се изнасяли от смесените райони,/ а познай защо? / - а веднаж напуснали, не изпращали децата си в училища, намиращи се в районите от които са били прокудени????

Коментаторите на DW много си ги измислят и съчиняват. ДПС си свърши работата в ромските квартали. Всички ц.игани вече са турци и говорят само турски. Преобърнаха ги за нула време, бащата християнин и говори български, синовете му вече са турци и говорят турски. Това е голата истина. Държавата спи, ДПС си разиграват коня и няма кой да им счупи главата. Как да стане тяхната с българския? Браво на Иван, че говорят на български в къщи, но те са единици.

Абсолютни глупости. Турските цигани винаги са говорили турски и са били мюсюлмани (е не чак толкова вярващи) Бащата Иван говорел български, а сина му Асан турски :)))) От Пловдив съм, живея до Шекер махала

В Германия как е,че някой почнал да дава съвети.Там турците на работното си място нямат право да говорят на собственят си език,говори се на немски или английски.Има и български цигани ,срещат се от време на време ,но не смеят да правят бели,кротки са.А апартейдът в България е към българите.Циганите не плащат ток,вода,безплатно се лекуват.А българите си плащат и пенсионерите с ниските пенсии и те си плащат.Като кажеш на някой германец,че се осигуряваш,но здравеопазването не е безплатно,плащаш по веригата и ако на някой се наложи примерно операция,те са много скъпи ,но се плащат ,въпреки осигуряването.Те се чудят и казват в Германия такова нещо не може да се случи.Така ,че това германско издание да не пише глупости.

Бай германецо Kuntc, защо вие не си решите проблемите с мангалите, които ви налазиха като гадни хлебарки, бе говедо...? Ние ще ги натоварим всичките си мангали на влакове с директна доставка в Германия, за да сте доволни ВИЕ и НИЕ ! ПОДАРЯВАМЕ ГИ на Германия !!!

Как очакват да получат същото образование като се срещат с официалният език в България едва в училище...да питат родителите защо децата им не говорят български! Както се вижда в описаният случай, който иска да се социализира търси начини. Качественото образование не е като помощите - нареждаш се на банкомата и теглиш...трябва и усилия, учене, плащане на транспорт, учебници и др. благинки...ай със здраве!

Нека тези смотани драскачи да пуснат децата си в училище у тях с преобладаващо емигрантско присъствие.Познавам доста германци чиито деца учат в частни училища точно поради тази причина.Но таксата е 600-1000 евр на месец и не е по джоба на огромната част от чалмите.Огромната част от германците ненавиждат емигрантите , но имат страх от свирепи глоби и присъди ,ако ги обявят за расисти.При разговор с немец , собственик на малък хотел , той си призна , че също мрази тази пасмина , но поради факта ,че отказал да настани някакви подобни боклуци , едва не му взели разрешителното.Та това ни чака в гнусната "демокрация" - вместо да чистим боклука ние му даваме право да седне на масата.

Я подлогите в DW да кажат защо западните немци дискриминират източните?

Това в началото бе голям проблем. Гледаха ги като втора ръка хора. Много останаха безработни. Сигурно година след обединението половината от Източна Германия си искаха обратно ГДР-то.

изчерпан с постановяването че Райно наистина зачевал Мария . Оттук нататаък влизаме вече в взаимниотношения с съседите му . Райно намерил меродавен да си построи навес , старият бил на 5 квадрата , а новият скромният размер покритата площ 25 квадрата . Бабата , съседка му , поставил под постоянен тормоз с псувни относно заверено положение курник край границата имато му , където сега решил да се оттърве от обстановката с споменат по-горе навес . Само че при цялото начинанието си влязъл с едни "сантима" повече в , както бабиния имот , така и друг съседния имот . Защото е ъглово помежду трите имота-собственици . Но на Райно , където не му пука дали Мария си е бременна от него , така и не му пука , че Бабата си е оглеждалал още 20 години преди негова покупка на имато , на Райно всичко онова му се стори временно . Защото , дърт , 70-годишен немски пенсионер , с редовен превод на пенсията от Хермания в десетторният размер отколкото Бабата или безработна Мария получават , на Райно му е кеф . Утре пак занимава на Хермания , а въпросителните местниет не го засягат : нито дума турски знае, нито дума български след почти 15 годишен предстои да изрази правилно , освен : СМЕТКА !

.

Платена преса, какво друго да пишат...

А, бе, тия от дойчевеле зеленокожи ли са ? Или чисти арийци? Дедо им Хитлер какво им завеща, те какви ги вършат.

Що не си гледат турците и афганистанците! Аман от разни дето от другия край на света дават акъл какво да си правим в държавата.

Сегрегацията я прави DW, в статията диференцира учениците, а те всички са БЪЛГАРСКИ граждани и получават еднакво образование. Ако не искат да посещават училище е техен избор, никой не ги гони. Напротив - държавата е създала условия за всички. На DW това му е работата - да разпалва етническа вражда.

Неотдавна гледах един документален филм за немско училище където половината ученици бяха турци.Ами какво да ви кажа, не им е сладко на немските деца.Ежедневен тормоз, побоища, издевателства, крадене на джобните и тн.Общо взето стандартна ситуация, който е имал късмета като малък да ходи на училище с цигани това му е да болка познато.Та немските родители там почват полека да си спасяват децата от такива оркски училища, и след десетина годинки загрижените за малцинства бюргери няма да им се налага да ходят до столипиново да леят сълзи и сополи.Ще си имат такива училища в Хамбург.Много искам да видя тогава как тия добродушни соросоиди ще заставят немците да си пращат децата на училище дето ще ги бият като тъпан разни хасани и мехмеди.

Ако няма сегрегация, нещата ще свършат като в Република Южна Африка, където черните за две десетилетия от прекрасна страна направиха кочина, невъзможна за живот. Германия, Англия, Франция - вървят по същия либерастки път - ще свършат зле

е другари и другарки видехте ли до къде я докарахме с тва ДПС. всички роми говорели"турски" иди кажи на някой циганин вече че е циганин и ще те утрепят.

Като знаят само турски!!!, .... ами, да вървят при Ердоган да ги социализира. В Турция нали било много хубаво.

Защо триете , и ти ли си сороски храненик ?

Педераси, сър.

Май са забравили да споменат заразите от хепатит, които зеленокожите разнасят и излагат на риск българчетата. Както и ежедневния тормоз, на които са подлагани от същите. Тази напаст трябва да се унищожи, като се спрат помощите им, а не да се поущрява.

Относно "прекрасната статия на Д........"искам да им предложа да си гледат и социализират имигрантите и тогава да коментират какво се случва в България.Относно циганите каквото и да кажа ще е грешно но само имам един въпрос ЗАЩО НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ....................коментарите са излишни

А ВЧЕРА ИМАШЕ СТАТИЯ ПАК НА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ И ПАК В ДИР БГ ЧЕ ЗАПАДНОГЕРМАНЦИТЕ ДИСКРИМИНИРАТ ИЗТОЧНО ГЕРМАНЦИТЕ ..... А УЖ СА ГЕРМАНЦИ ???

DW са платени соросоиди , събрали са каймака на помията на работа. НИКОЙ в Германия не се съобразява с тях.

Аз не виждам нищо лошо в сегрегацията.

Те ромите си скъсват гъза от тежка работа.но създаването на ромски гета е най тежката грешка на социализма.

95% от ромските гета и села са създадени след идването на 'демокрацията'.

А нещо за турскоторобство няма ли да кажете , че не съществувало и нямало Баташко клане ! Я си ....те майката и си гледайте там мазните бежанци как ви оплождат жените

Абе, кога ще разберете, че в тази страна циганите дискриминират българите.

Антибългарската Дойче веле пак се изложи.

Взимате си ги в Германия и всичко е точно ;)

Защо 90-те години не давахте визи на българи Сега когато имате нужда от работна ръка сме добре дошли това ако не е расизъм какво е с какво сме по-различни сега от 90-те години

Наште тъмнозелени са по-светли от ваште тъмнозелени. Айде нема нужда.

тяхните зелени са си направо черни, но поддръжниците на меркел страдат от далтонизъм

бе Кунц що ревеш на чужди гробища? Я по добре напиши нещо за новата джамия в Кьолн, която падишаха и бабата откриха преди дни за радост на натурализираните ти сънародници!

В Германия как е с турците?

Защо пък в циганск.та маала да се говори на турски? А, че не знаят български, дори да говорят, това е така.

Аз

Защото самите цигани ги е срам, че са цигани. И понеже е невъзможно да минат за Българи, правят се на турци. Това, разбира се, е невъзможно в Турция, защото не приличат и на турци, а и турците ги мразят много повече и от нас, но тук се напинят, щото им е широко около врата.

А ти и на циганин не приличаш, а на безмозъчен. Всъщност си безмозъчен. Не е обида, а диагноза.

селска детска градина дискриминирани са българчетата, те са едно или две на брой. Останалите са турчеещи се циганчета неговорещи български, съответно и учителките са туркини, говорещи турски! Ха, познайте сега как протичат заниманията там и изобщо дали има занимания!

Що за простотий са писали журналистите!? Самите хора от Столипиново са си казали, че не говорят Български и не разбират какво им се казва в училището. При това защото те не искат да го говорят, а не защото българите ги ограничават по някакъв начин. Така че стига говорили глупости за сегрегация!!! Които от тях знаят български дори в този тенденциозен репортаж не могат да скрият че не е имало проблеми да учат с българските деца. Останалите като не знаят български език как искат да научат нещо повече в училище.

Научи се как се пишат в мн. ч. думи, завършващи на "й".

А когато някой няма какво да каже по темата, преминава на лични нападки!

Просто ти посочвам грешките, Картофчо, друг път да не правиш така, че се излагаш като неграмотен мангал.

Картофчо, баби простотии не се пише с й. Научи го този български че уж ти е роден език пък не го знаеш. Думите в този език когато завършват на "и" в множествено число не завършват на "й". Няма такова правило. Остави ги журналистите, че и те не са много "цвете за мирисане". Не е гордост да си неграмотен

Малоумни шваби - гледайте си собствената полуосрана държава, не се бъркайте в чуждите работи. И без това мангалчетата от училищата скоро ще виснат в тежест на вашата социална система.

"замислени като ковачница за покорни и послушни работници, необходими за изграждането на Народната република" - ау,ако е в Германия е щяло да е ковачница за непокорни е бесни работници,а не изграждане на квалифицирани кадри,нужни на икономиката.Браво - Бай ти Сорос ще си ти даде комисионната

Да лесно ви е на вас германците. Привличате ги ,давате им СОЦИАЛНИ,те се плодят,жените им не работят от СОЦИАЛНИ се издържат ,децата на училище ходят,но ....хайде спрете им парите и ще видите истинските им лица.Ще започнат кражби,побоища,мръсотия,от циганин Човек не става това е.Той ако не излъже и открадне не може да заспи.

И още нещо -- посещаването на училище е с цел детето да се изучи, а не детето да играе социална роля, т.е. да обучава други деца, чиито родители не са ги научили на български език.

Замисляли ли сте се, че според статията самите роми се сегрегират и не желаят да учат със себеподобни? Всъщност сегрегацията е идва от лошото възпитание от страна на родителите, които не са научили отрочетата си да говорят български. Оттам се получава порочен кръг, за който не е виновно обществото. Поговорката "с каквито се събереш, такъв ще станеш" важи с пълна сила.

Обществото не им е виновно на тях, но страда от това. В този смисъл обществото е виновно на себе си.

ООооо, моля ви говорели турски, колкото и българските турци говорят....Говорят на някакъв си диалект подобен по звучене на турския и като заговорят на някой от Турция, човек не може го разбере.

Тази статия най-вероятно е писана от същите тези, които изпълняваха пърформанси по оградата ни с Турция.