Германия подготвя "аварийна спирачка" срещу Covid

Правителство ще поиска правомощия за налагането на законопроекта за срок до 30 юни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено е страните с по-голям брой население да имат и повече заразени и повече починали. КОГАТО СЕ ПРАВЯТ СРАВНЕНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЧИТА И НАСЕЛЕНИЕТО НА ДАДЕНА СТРАНА. ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ С БРОЙ ПОЧИНАЛИ НА 1 МИЛИОН НАСЕЛЕНИЕ. ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДАТ НЕЩАТА ПО ТОЗИ КОРЕКТЕН ПОКАЗАТЕЛ: Чехия- население 10 милиона- починали 27 918души- починали на 1 милион население-2 792 души Унгария- население-10 милиона души-починали 23 708души- починали на 1 милион население-2 371 души България- население-7 милиона души-починали 14 619 души-починали на 1 милион население-2 088 души Италия- население- 62 милиона души-починали 114 612 души-починали на 1 милион население-1 849 души Германия-население-83 милиона души-починали 78 796 души-починали на 1 милион население-949 души Франция-население-65 милиона души-починали 98 675 души-починали на 1 милион население- 1 518 души Русия- население-150 милиона души-починали 103 601 души-починали на 1 милион население- 691души Вижда се, че картината изглежда по съвсем друг начин и Германия и Русия имат чудесни показатели в сравнение с нашите например!

Вчера бяхме с едни приятели на разходка в Еслинген. В парка работеше една закусвалня, но тоалетната беше заключена по заповед на министерството. Продавачът обясни, че го грози 5000 евро глоба, ако я отвори, но иначе може да продава. На въпрос какво ще правят хората, му отговорили, че се намираме в пандемия и хората трябва да си стоят вкъщи. Вътре в парка по една супер тясна алейка между зелените площи, демонстративно две полицейски коли на бавен ход се изсулиха чак до оградата на едно възвишение, постояха малко и се изнизаха обратно. Нашата позната каза, че на Нова година в централната улица на Щутгарт са препускали полицейски коли с включени сирени за да плашат хората.

Където диктатурата е факт революцията е дълг !!!

И след твоята революция 60 годишна диктатура!?!!! Че, а? Диктатури му се привиждат, революции иска... Долна паплач

Гледайте как ще почнат като нас с камерите за следене и ограничаване на правата и свободите на тия с лош "социален рейтинг". Пресичаш на червено/не на пешеходна линия? Опаааа, билетчето ти за градския скача с 20-25%/забрана за ползване на въздушен транспорт/я да видим как са данъците? Охооооо, бонуси за държавата. Само гледайте.

Да сравним "горките" германци с нас - заразени 3 млн. от 83 - 3,61 %, починали 78 хил. от 3 млн. - 2,6 %. При нас - заразени 375 115 от, нека сме 7 млн. - 5,36 %, починали 14 619 - 3,9 %. Плачете за германците!

Кой още вярва че това е заради вируса?!

това бабище просто не се насити да тормози хората. какви са тия немци да я траят на мога да рзбера.

В Германия била висока смъртността... Може - там умират 2.6% от заболелите с Ковид. За сравнение, в мощно управляваната от ГЕРБ криза в България - тук умират 3.9% от заболелите. https://coronavirus.jhu.edu/data/mortality

В Германия всеки със симптоми се тества. В България хора със симптоми си стоят вкъщи. Всъщност в България умират по-малко хора от Германия. Но в България има голяма смъртност от бедност и от мерките на правителството.

3евзек

А да не би да умират не "от", ами "с" бедност? При това от един особен вид бедност, който предизивиква пневмония.

в грешка си - гологлавият рече оня ден , че свъртността сега у нас е 23 процента , а ноември е била 27 !

3евзек

23/27% от кое?

Чудя се плиткоумните западни политици до колко още си мислят, че ще могат да натягат пружината без тя да се счупи...

Болни алчни мозъци! Поне да спре да си бръсне малките мустачки, та всичко да е ясно...

Ами като пишат всички умрели в болници, че са умрели от ковид19, така се получава бройката. А кретените се плашат.

Ганю се плаши, че ще остане без управници!

В момента трябва да се молим за Бъгария. Зли сили се опитват да вземат властта. Сатаниста станиславчо, комуниста румен радев, сатанистите от отровното трио, заедно със сатанистката мая манолова. Злите сили взеха връх над България. Дано помогне Бог!

Иди до аптеката и си вземи лекарствата моля.

Не ме издавай бе !

Не съм привърженик на този подход. Всеки човек над 18 годишна възраст, без психични увреждания може сам да реши как да се пази. Любопитното обаче е, че тези българи, които чакат с хляб и сол китайците и съветците на Орлов мост най-много искат свобода и липса на мерки. Не е ли логично жълтолюбците и съветолюбците да пледират за електронни печати, гривни и ограничения. Точно КНР е експеримента, от който американските демократи черпят опит вече 40 години.

Там е хватката. Те се борят за анархия за да може тоталната свободия ( наричайки я свобода) да опротивее на хората и да поискат ред. Уповават се на неумението на хората да различават свобода от свободия. И като изход от настъпилата анархия ще сочат за пример китайския тоталитаризъм и контрол представяйки го за ред и пример за законност. С други думи европеецът ще вижда в лицето на Китай един голям концлагер, а сомалиеца бленуван рай. Така, че първо трябва да те направят сомалиец за да виждаш Китай през розови очила.

Те дори и за анархия не се борят. Когато вървя по улиците и оглеждам хората, анализирам поведението им в магазини, кафенета, работното място... Ами...дори не искам да знам какво е в главите им. За българина, китайският строй може би е по-подходящ. Тук свободата е ненужна и дори излишна!

наесен има избори..

ТИЯ СА ПЪЛНИ КРЕТЕНИ, НАЧЕЛО С БЕЗДЕТНАТА ГНУСНА БАБИШКЕРА

- епидемия до 2019 се обявява при 200 болни на 10 000 човека. Сега ореваха орталъка при 100 заразени на 100 000 - тоест 10 на 10 000! Иначе казано, при 20 пъти по-малко заразени (дори не болни!) Е, верно, в началото може би не се знаеше какво е това заболяване, ама сега, една година и кусур вече да се правят на алтави и да затварят хората! ...

фашизъм в действие!

И каква стана тя Германия с по-малко случаи на глава от населението затваря а Ганьо селският хитрец отваря.

заминавай в Германия бе, кретен!

Да наистина не ми го побира главата. Аз живея в Германия от доста време и забелязвам огромна разлика в манталитета на хората. При нас е 130 на 100 000 и затварят почти всичко, а в БГ е 700 на 100 000 и се отварят дори и Казина и покер зали. Ужас.

Да върнат шпицкомандите и да започват работа. Те имат богат опит.

Яко се мре в Европа, Мутафчийски позна... Аз съм тъпа кифла

Никой не може да измисли нещо по-добро от "Ластика" на Борисов!

хей, дир, и вас ли шиши ви кара да пишете глупости ?!!? ако е той, оправдано е брутално неадекватното ви списване; ако не е той или някой подобен .... жалка картинка сте ....... безкрайо жалка

оня от ДБ и той и за затягане на мерките т.е. за права лопата зад врата...

Германия подготвя "аварийна спирачка" срещу Covid/ dir.bg Kъсогледи и тъпоумни , така изглеждат западните политици в "борбата" им с Ковид-19. Най-много тези "аварийни" спирачки да предизвикат социални нреволюции на Запад , които ще пометат сегашното статукво.

От натягане на гайката да не вземат да скъсат болта...

Германия е федерална държава. В Германия съществуват отделни 16 държави (така наречените провинции) с до голяма степен автомомно самоуправление с парламент и правителства. Освен това съществува и държавата Германия, която се управлява от Меркел и от Бундестага. Този принцип на децентрализация бе въведен от държавите победителки след втората световна война, за да се децентрализира и ограничи властта. Също така бяха въведени доста добре бетонирани правни мерки в най-различни области, за да се предотврати идване на власт от човек като Хитлер. Част от мерките на този пакет бяха компетентността на провинциите (не на централната държавата Германия) в областта на образованието (за да няма централна власт, която да промива мозъците на децата), в областта на вътрешната сигурност (за да няма централна полиция, която със силови методи да тормози населението) и финансите (за да има дефакто 17 каси, защото за тормоз и война са необходими много средства, които много лесно се използват, ако имаш една каса)...

Хитлер направи много промени, като последно след запалването на Райхстага си гласува закон, който на практика му даде възможност да има абсолютната власт. Какво става днес в Германия. Армията, която по закон не трябва да участва във вътрешните дела на държавата помага срещу короната, училищата ще се отварят и затварят централно, обществената сигурност, която е в компетенцията на провинциите под егидата на короната се централизира в правителството на държавата Германия. С гласуването на този доста положително формулиран закон, централната власт отнема на немците основни конституционни права като: правото на нептекосновенност на тялото, правото да св движат свободно, правото да се събират и много други неща. Всичките инструменти, които бяха вкарани за защота на населението от силови методи във властта ще бъдат премахнати много скоро.

Интересна информация, не съм го знаел, звучи логично, благодаря!

С новите правила централната немска власт получава възможността да затваря и ограничава живота до абсолютен минимум на базата на статистическата заболеваемост (виж википедия). Немците я наричат 7-дневен-инциденц. Според тази формула се събират броя на хората с полоцителен ПСР-Тест за една седмица, сумата се дели на броя на жителите в общината, града или провимцията и резултатът се умножава по 100000. Например ако е един голям град като Берлин с население от 3,5 милиона души за една седмица 5000 души са дали положителен тест, то инциденца е 5000/3500000х100000 = 142. Според новия закон при имциденц над 100 се затваря абсолютно всичко. Ако инциденца е над 200 децата нямат право да ходят на училище. Всеки един може да си направи една елементарна сметка какво означава това и всеки един сам може да стигне до извода, как и по какъв начин се установяват заразените хора. И сега някой ако си мисли, че това няма нищо общо с България, нека да помисли колко лесно ние копираме от нашите партньори и колко бързо тези формули ще достигнат и до нас.

Още малко ще допълня. Току що прочетох мерките, които се планират при инцидец над 100: Забрана за частни срещи. Хора от едно домакинство могат да се срещат само с едим човек от друго домакимство, максимум 5 човека. Межу 21:00 и 5:00 забрана за напускане на жилището. Басейни, сауни, дискотеки, спа и т.н затворени. Магазини затворени без тези за стоки от първа необходимост. Всички културни събитя се отменят. Забрана за групов частен спорт. Заведения затворени Туризъм забранен По всяко едно време държавата Германия, централната власт, може с декрет да налага забрани по свое усмотрение и всичко това важи, докато Бундестага не каже, че няма пандемия.

Еме какво да ти кажа момче, закъсали сте го там в Германия. Опичай си акъла и се връщай в България докато е време. Тук у дома едно нещо е сигурно - че ще си по-свободен, но има и риск да си по-гладен. Преценявай!

Много точни коментари и преценка на ситуацията в Германия. Германия НЕ е това, което беше преди 30 години, а за огормно съжаление НЕ е това, което беше и преди 10 години. Какво ще стане в следващите 10 години не ми се и мисли. И когато се сетиш каква прекрасна страна имаме, колко ни е площа на база на населението, каква природа имаме, каква история, ние само от това можем да живеем. И да твърдя, че хората в България не са лоши... някой като каже, ама ние българите сме еди си какви.... ми не сме, много сме си готини даже. Виждайки избирателна активност в чужбина, виждайки опашките, слушайки разговорите между хората, съм убедена, че 80% биха се върнали веднага, ако имаха по-нормални условия за живот. Ако имахме нормална държава досега Германия да сме я задминали 100000 пъти. И всеки път ме хваща яд! Огромен яд, как не се наядоха, как не се накраха, как не се на*раха!

Също много точен коментар. Въпрос, който мъчи доста от емиграните всекидневно. Да си по-свободен и да се чувстваш добре или да рискуваш да си по-гладен и един скапан ден евентуално пак да се върнеш в чужбина за пари... Донякъде сигурната сигурност в чужбина за теб и обичаните от теб хора, ако щеш и от медицинска гледна точка ИЛИ свободата, щастието и недай си боже риска да си гладен и да пикаеш в бутилка в някоя болница поради липса на елементарни условия...... На никому не пожелавам да го мъчи всекидневно този въпрос.

Абе Германия в този си вид съществува от края на 19 век. Преди това е имало Свещена римска империя, където императорът се е избирал от принцовете на разпокъсаните държавици. Преди Наполеон са били много по-разпокъсани. Той започва т.нар процес на Mediatisierung, където насила малките държавици се обединяват в по-големи. Например провинция Баден-Вюртемберг е била две държави: херцогство Баден и кралство Вюртемберг. Още има стари вражди между тях по футболните мачове. Затова навсякъде в Германия има замъци и базилики и на най-глухите места. Ей така по средата на някоя магистрала без даже да има някакво населено място и хоп - базилика.

Аварийна спирачка срещу Ковид е права лопата в главата на канцлерката.

мама ти и дълт рептил да ебааа

дърт

Накрая всички ще кацнат на Мангъровия...

Срещу сарческата деменция аварийни спирачки няма :)))

Това е малаумна мярка, с подобна мярка Австрия изпадна в състояние на гражданска война и всеки момент ще свалят Курц, но какво може да се очаква от тъпо мекотело като баба Меркел

глупости

По принцип кой вярва че политиците искат да се преборят с вируса ? Те го използват за свои цели правят политика от нега

САМО ДЪРЖАТ МАШАТА ! ПОРЪЧИТЕЛИТЕ , ТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАЛИЧЕНИ БУКВАЛНО НЕЗАБАВНО !!! ХОРАТА НЯМАТ МНОГО ВРЕМЕ, ЗА ЖАЛОСТ !!!

Приемат ли този закон остава само да приемат рейтинговата сиснема като в Китай където отношението към гражданите е според тяхния рейтинг В комбинация с виртуалното евро ще може да се следи как всеки употребява парите си

Тая и тя като за последно, като наш боко дето и е примерен ученик, няма да се спре да тормози хората нищо че ефект никакъв няма но пък безнаказано си властват. Въздушно капков вирус с техните ''мерки'' мняма как да се спре....докато не си изживее съществуването като грипните вируси.

Абе защо нико нищо не казва за Швеция!?!

Колкото повече мерки повече болни----

Защото никой шведопоклонник нищо не казва за Норвегия, Финландия или Дания. Никога. Все мълчите като нас..ни п...ки и не забелязвате, че всичките държави в топ 30 по смъртост са или без затваряния или с безвъзвратно закъснели такива.

упс, Израелопоклоника се обади.

3евзек

Г-н Здравей, Т.е. наредено ти е да не отговаряш на норвежки провокации и затова отклоняваш темата на другаде. А не те ли кефи как израелците ще изпратят епидемията в миналото, докато ти губиш още близки? Поне плащат ли ви вредни за всеки убит роднина?

Знаеш, че Европа върви към зле, щом Мути лъже напоследък повече и от Баце!

Браво Ангела, точно по плана!

Не зная как има хора още да и вярват Първия локдаун в Германия започна в началото на декември и тогава Меркел се кълнеше че ще продължи само до Нова година А сега иска де извземе пълномощия които няма по конституция Уж само до 30 юли

Приемат ли си закон, с който да могат да ги затварят както и когато си поискат, немците ако си траят и се държат като овце - няма да е временно. Ще станат роботчета: от работа вкъщи и от вкъщи на работа.

Те винаги са били така.

Толкова месеци строги мерки и нз си кво - и нищо. И давай сега още удължаване на строгите мерки. Какво беше там дефиницията за лудост - да правиш едно и също постоянно, без никаква промяна ? И да се надяваш нещо да се промени.

Е то половин Европа е така. И нещо спряха да говорят за Швеция и Беларус :) където мерки на практика НЯМА.

не само там; над десет държави бяха само от европа и азия; после се чу и за няколко от Африка; а и са хиляди медиците по света, които твърдо вдигнаха глас срещу измамата; публикуваха се безчет скандални доказателства; някои от тях почти веднага бяха заличени от нета, но далеч не всички; А Германия е една от страните с най-сериозни недоволства и протести срещу фалшивата пЛандемия ...

3евзек

Швеция е в топ 30 по смъртност, заедно с още други 29 държави, в които мерките бяха по модела "след дъжд качулка". Нали градиха имунитет миналата пролет, пък сега втора вълна ги удари. Защо така? А в Беларус има 5500 души наднормена смъртност за периода април-юни 2020. От какво ли са умрели? Сигурно на теб не са ти казали, значи няма как да е вярно, нали?

НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ.

"Германия е сред 6-те страни в Европа с висока смъртност от Covid" Смъртност: Германия 0,09 % България 0,21%

Стига глупости.

Само да попитам тъпото напикано бабе защо след като толкова много хваляше ваксините и напираше за тях като и дойде часа за ваксинация изведнъж се оказа че не ще да се ваксинира

БАБЕТО НА НЕМСКИ , ТЯ ДРУГ НЕ ВДЕВА ;ф

Всъщност знае руски С Путин са дупе и гащи

НЯМА РАЦИОНАЛНО РЕШЕНИЕ НА ТОЗИ КОВИД ПРОБЛЕМ !!!! ПРОСТО ВАРЯТ ЖАБИТЕ / ПЛЕБСА/ НА БАВЕН ОГЪН, ДА НЕ СЕ РАЗБИРА КАКВО СЕ СЛУЧВА !!!

Има разбира се Въпроса е медицински и се решава от лекари специалисти имунолози виросолози А не от откачени бабички бивши пожарникари

3евзек

Хубавото е, че нямаш власт, иначе специалистите имунолози щяха да издават наредби, да следят за спазването им и да глобяват нарушителите. Вместо да си вършат работата, за която са учили.

Ти слушай калинките на Боко Те ще те излекуват

3евзек

Adolfo, Мен ще ме лекуват лекари, ти ходи при когото щеш. И то такива лекари, които все още не си успял да изкараш на улицата да разпореждат кой какво да прави.

Класическо упражнение по заграбване на власт Ако номера мине тази ще поиска да командва и цяла Европа Тиквочи като Боко това и чакат Такива неща са ставали още в римската република За обществения интерес и за благото на народа пак сме републита ама Цезар император

Преведено на български - противната бабишкера върви по пътя на тиkвоча опитвайки се да си вдигне рейтинга за изборите през есента и да намали броя на гласуващите.

тук са оцапа с кафево вече... как боко е намалил броя на гласуващите, бе? сигурно и ти си един кучиндолски будала :(

като гледам, смъртността е право пропорционална на тежестта на ограниченията. И това са само здравните поражения. Като прибавим икономически, социални, психологически, образование, демография, политически и т.н. щети и вреди, управляващият елит на Европа направо "плаче" за нов Нюрнбергски процес! Няма да се учудя, ако техните поражения се окажат по-тежки от тези на Втората СВ!

Германия е една застаряваща страна със застаряващо население с 20% пенсионери над 67 години. Това са 16 милиона рискова група и вярни гласоподаватели. Всичко се прави за тях. Те командват парада. Само търсят мигранти и емигранти да се трепят за тях.

Тъй е. И не само в числата е проблема, а в това че поколенията са живели при съвсем различни условия. Тия 20 % са сред 90% собственици на всичко. Който няма наследство или затъва доживот в кредити или даже не може да почне и тая стъпка. Колкото и да се трепеш в Германия вече няма никакъв смисъл. Данъците са високи, наемите са високи, а парите непрекъснато се увеличават. Всеки има пари взети на кредит. Пестиш като луд 10 години за една лъскава кола, или за една барака за инструменти с 600 кв.м земя за овощна градина. Другият вариант е въобще да не пестиш.

20% ЗАСТАРЯВАЩО,НО 80% МЛАДО,кЪДЕ Е ЛОГИКАТА НА КОМЕНТАРА,ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА ЗАСТАРЯВАЩО НАСЕЛЕНИЕ,НО В ГЕРМАНИЯ НЕ СЕ ПОДИГРАВАТ НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА,КЪМ ТЯХ ИМАТ ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ, НЕ КАТО В БЪЛГАРИЯ,САМО ОБИЖДАТЕ ВЪЗРАСТНИТЕ,СЯКАШ ВИЕ ЩЕ СТЕ ВИНАГИ МЛАДИ, БЪЛГАРСКИ МАНТАЛИТЕТ, МЕЖДУ ДРУГОТО ДА ПОЯСНЯ,АЗ НЕ СЪМ ВСЕ ОЩЕ ОТ ВЪЗРАСТНОТО ПОКОЛЕНИЕ,НО ИЗПИТВАМ ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ КЪМ ТЯХ!!!!

ДА,ТАКА Е, НО ДОХОДИТЕ НА САМИТЕ НЕМЦИ СА ДОСТАТЪЧНИ ДА СИ ПЛАЩАТ ВСИЧКО,ДА СЕ ХРАНЯТ,ОБЛИЧАТ,С ЕДНА ДУМА ХИЧ НЕ СА ЗЛЕ,ИМА И ТАКИВА С НИСКИ ПЕНСИИ,НО ПО ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ СА СИ ПЛАЩАЛИ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЕНСИОННИ ОСИГУРОВКИ И ВЗИМАТ НЕЧУВАНИ ПЕНСИИ, ТАКЪВ Е СЛУЧАЯ СЪС СЪПРУГА МИ,КОЙТО ВЗИМА ПЕНСИЯ ,ЗА КОЯТО НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДОРИ НЕ СМЕ СЪНУВАЛИ, НЕМЦИТЕ НАПОСЛЕДЪК СТАНАХА ОВЦЕ, НО РАБОТЯТ И ЗНАЯТ ЗА КАКВО РАБОТЯТ,

Германците просто никога не са лъгани Никога се са се прабвали да ги ваксинират с турска живакосъдържаща ваксина Никога не са ходили при лекар с пръстовите си отпечатъци а после съседна държава да продава в интернет пръстовите им отпечатъци Ние българите помним какво ли не

И какво като се затворят??? Какво постигнаха до настоящия момент със затваряне, освен - главоломно увеличаване на новите случаи на настинали хора??? Ей, побъркаха народа с тая китайска настинка. А баба Меркел я чака съдбата на наш Боко....

Никой не казва какво се случва в Швеция например? Ама неееее, те там са мноооооого зле, обаче крият и не казват.... в Беларус същата работа - много са зле, ама лошия Лукашенко крие и не казва. По разните Занзибар, Малдиви и така нататък същата работа - цял свят който имаше възможност се изнесе наам, мега зле са, мрат по улиците - ама крият гадовете и нищо не казват.

ни даваш за пример Беларус и Занзибар?!!! Като толкова добре се справят, за разлика от Германия и цяла Европа, защо не сте се засилили всички натам, а ми тичате да емигрирате в цивилизовани западни демокрации? Ей това е мега тъп коментар.

До "Абе, ти сериозно ли" ти идиот ли си че да се засилваме на там?? то така ако ставаше това засилване, точно това ти казва човека че който може отива, който неможе не отива!! То целта е да не можем нищо и да има много безработни !! Ако политиците искаха да се борим с вируса, щеше още първите месеци да се направи ПСР тест на всеки и да бъде карантиниран. Да се затворят границите временно и да се пропускат само транзитно преминаващи без да контактуват с местните. Такива мерки има разработени още по времето на Студената война бе умньоо!! За какво мислиш имаше химически войски ?? ама ти не си ходил в казармата и си жендър

като видя някой да пише "китайска настинка" или грип е ясно, че е някой кух промит мозък и нищо смислено няма да каже

Точно си е грип ама със вложени много пари в него.Жалко че плиткомозъчните туземци не могат да го проумеят

ИЗкарах го, както и всички около мен. Точно малко по-тежка настинка е, нищо страшно. Вина за всичко имат медиите, че всяват страх и паника с всекидневната си пропаганда....

И какво още прави впечатление в тази статистика? Всичките изброени държави прилагаха изключително строг локдаун, със затваряне на много бизнеси за дълго време, с дълга социална изолация, а някои от тях и с вечерни часове. И?!

И? Ами постигнаха много: дресираха овцете, опс народа да слушка и да изпълнява. Но неее, овцете, опс народа - те не са роби!!!! Имат право: Да работят Да ядат Да плащат сметки А робите не са плащали сметки!!!! Следователно овцете, опс, народа исках да кажа - не са роби! Имат право да плащат и сметки за разлика от робите!

Е, аз за медицинските резултати намеквах, не за дресировката;)

По-малка смъртност, ето това постигнаха! Без претоварване на здравните си системи! Хайде, сега направи паралел със ситуацията у нас, в момента и в края на миналата година! След нашите смехотворни "локдауни"! Последният беше всичко на всичко 10 дена! И ми кажи, защо не можем да си запазим час за келяв пулмолог в момента? Ама, вие, тролове долни, си чешете само езиците по форумите, нали за това ви плащат?

А защо не можем да си запазим час при положение, че на глава от населението имаме най-много болници в целия ЕС с най-много болнични легла? И аз ли съм виновна или тези, които "майсторски управляват пандемията" втора година вече на принципа на "ластика", а? И защо не протестирате срещу майсторите на управлението, а си чешете тук езиците?!