Гергьовден е - празник "по-личен и от Великден"

Денят 6 май е и Празник на Българската армия, на този ден празник имат редица градове в страната

Обратно в новината

Коментари - Гергьовден е - празник "по-личен и от Великден" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

gergyovden e prazdnik ,velikden izmishlyotina

ВЕЛИК ДЕН е ВЪВЗКРЕСЕНИЕТО на Христос! Това е ПРАЗНИКА НА ПРАЗНИЦИТЕ! Това е най-висшата саможертва и НАЙ-ВЕЛИКАТА ПОБЕДА на Богочовека донесъл ИСТИНСКИ МИР и ПРАВОСЛАВНИТЕ тайнства за ЖИВОТ ВЕЧЕН! Георги - от гр. човек обработващ земята - т.е. земеделец е ВЕЛИК ПОСЛЕДОВАТЕЛ НА ВЯРАТА В ХРИСТА (НА ГОРНИЯ ЕРУСАЛИМ - НЕБЕСНОТО ЦАРСТВО, където нищо нечисто/еретично, ИКУМЕНИЧНО/ не влиза). Светият и ПРАВОСЛАВЕН Великомъченик Георги Победоносец, смел, достоен и велик ХРИСТОВ ученик побеждава САТАНАТА именно чрез САМОЖЕРТВАТА по примера на Главата на Нашата Православна Църква - ИСУС ХРИСТОС! Свети Георги Въздига духа над плътта! РАЗГРОМЯВА своите мъчители чрез Светия и Животворящ Дух на ПРАВОСЛАВИЕТО И ПРАВИ ИСТИНСКИ ЧУДЕСА защото е покръстен и възпитан в културата, догматите, преданията и истините на НАШАТА ПРАВОСЛАВНА РЕЛИГИЯ! Свети велико мъченик Георги не коли агнета и биволи, а сам става САМОЖЕРТВА като БОЖИЙ АГНЕЦ ЗА ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА! НЕКА ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ - ИМЕННИЦИ, БЪЛГАРИ пр. ДА БЪДЕМ ВЕРНИ, КАТО ТОЗА ВЕЛИК ХРИСТОВ ВОЙН И ДА ИЗПОВЯДВАМЕ НАШАТА ПРАВОСЛАВНА ВЯРА, РЕЛИГИЯ И КУЛТУРА ЗА ДА ЗАСВИДЕТЕЛСТВАМЕ ЧЕ СМЕ ДОСТОЕН ПРАВОСЛАВЕН БЪЛГАРСКИ НАРОД!

ti si velik idiot

"Гергьовден е - празник "по-личен и от Великден" Тъ, питам се аз - какво прави католикът-папа в православна България на този по-личен и от Великден празник. Кой предател на българския народ го покани да дойде точно сега и да ни пълнят главите с "новини" на кого давал причастие и да го следят т.н "български" медии къде и какво правел! И отговор не искам!

edin ot vsichkite v parlamenta

Честит псевдин-имен ден на др. Първанов!

Празника е най личен за ГЕОРГИ първанов, който го предложи за официален докато беше начело на държавата и армията, така че е лично негов, живи и здрави.

Честито и на Всички Именници!

И като е така, какво го дръвче папуняка в България??? От 365 дни в годината, дойде "точно" сега... Пълна измет ни управлява

Честит празник на всички овчари и на всички овце в България.

Имах предвид, че е изключила Св. Георги от списъка на светиите си.

Това с кланетата на животви е мюсюлмански обичай, незнайно как пришит към еврейския фолклор. Доколкото знам в България по официалните християнски църковни канони няма кланета, дори са забранени.

За ваше сведение католическата църква е изключила Св Георгиева от с висока на светиите си, защото според тях житието му съдържа легенди и нереални неща. Така че за католиците Св. Георги няма. Е тогава щом за нас има, а за тях няма как да се обединим. Остава настрана и въпроса какво ще се стане с католическата. църкви посветени на този светец през предните векове.

Църква да се обединява с еретици. Нямат св Георги щото е гръцки светец православен.

Е нали папата говори в речта си за Икуменизма, т.е. за обединение на църквите. Познайте обаче кой трябва да е лавата на тази църква според тях?

Иди и погледни в католическия календар кой светец се празнува на 23 април!?

Арабските ислямски змейове са почнали да нападат България с Измама. Представяли се за бежанци, за Християни. Ако значт че ще получат пари, утре може да се нарекат- фашисти, а на другия ден- евреи... Проблемът почва от Главния Ислямски Башибозук- Б. Б- Банкя- лията. Тоя убива и ограбва българите , а дава пари на башибозуци- евреи и ислямисти. Като застрелят Б.Б както змея, ще почнат да се оправят нещата.

Незнам кое от двете неща е по смешно, суеверията или това че се представят като неща, които трабва да се направят за да се получи божията милост. Кръвта трябва да изплиска стената, е ако не я изплиска какво ще стане?. Кръвта се зарявала някъде където не се стъпвало, ебати глупостта? С някакъв кокал се лекували деца, защо не възрастни, и как точно се лекуват деца с кокал? Айде стига! Търсете Бога, не плискайте кръв по стени! Аз се моля на Бог само за едно нещо, когато погледна сатаната в очите, да усещам ръката му на рамото си. Без Него съм загубен.

За невежите да ги държат в подчинение и да ги възпитават в правилен начин на живот за да работят по дълго за господаря а не да пукнат млади. Изключение прави будизмът който е само за богати. То за това в говедарника богаташите са масово будисти.

Богаташите /и не само в говедарника/ са масово слуги на Лукавия. За този живот върши работа този слугинаж, но за вечния ...

Творец със Стил и Позиция Аз съм джендърче! ---------------- Аз съм джендърче юнайтед еюропа мене ме е оформила; с грозота, мизерия и обилна гнус мойта родина е дарила. Аз съм джендърче. Обичам наште планини осквернени, джендърче да се наричам - първа радост е за мене. Аз съм джендърче фриволно, в разврат либерален аз живея, всичко предателско и подло любя, тача и правосъдея! Аз съм джендърче и расна в дни велики, в смайлинг време, джендър съм на европа проклета, джендър съм на безполово племе.

Българин не би посмял, от срам пред Бог, да се изгаври с чувствата на Вазов. Още повече на Гергьовден.

Може да е гавра, но е самата истина.

абе свети гепорги, къде си ти! ? в последните 30-години западняците и техните агенти и зомбита ни ограбиха, отвлякоха, продадоха, осакатиха, кастрираха, убиха...!? нема ли да се намесиш и да ги изхвърлиш от континента, а?

Точно свети Георги ли? Папата няма ли да помогне, или и той не е стока?

Честит празник! Нека Тракийският Конник в своето земно превъплащение на св.в.мч. Георги да бди над българските си чеда!

и производните чисто български имена Гергана, Гергин. Тракийският Божи Син е Героят препускащ през Живота между Земния и Небесния светове с развято наметка. Хиляди са намерените каменни икони само в днешна България. Крали Марко е народния образ на Героя. Летящия на Коня Марко. На стотици места в България народа е нарекъл огромни каменни вдлъбнатини - Марков и стъпки. Марко от Сина на МаРа (Майка Божия). Денят Гергьовден е вторият по важност ден в календара след Коледа (Рождеството Му). На Гергьовден детето, родено на Коледа, е пораснал и се превръща в Мъж. Агнеца се превръща в Овен. Затова се яде агне единственно на Гергьовден - символичната смърт на Загрей и превръщането му в Дионис. От Гергьовден Синът е вече Свещенник, Цар, Стопанин, Войн, Съпруг, Баща. Върхът в Силата му е на Лятното Слънцестоене в Пътят Му - Еньовден. Девойките вече са хвърлили ДЕВството чрез Венеца на Цветница. Природата от разпукване и разлистване започва да връзва и зрее. На Кръстовден се кръстосват небесата и идва есента (старостта). Тогава Синът от Дионис се превръща в Сабазий-Сабо-Събо-Сава. От Овен в Бик. От изпълнен с Живот мъж в побелял Светец мислещ повече за Духовното и Небесното, отколкото за плътското и преходното. На Еднажден Сабазий умира символично за да се роди в 12-тия час на Коледа отново Младенеца Загрей. Поради това Коло на Живота Гергьовден е по-личен от Великден. Великден е на 22 март - Зачатието на Богородица. Затова се боядисват в червено яйца - символ на ОПЛОЖДАНЕТО (ЗАЧАТИЕТО). Затова има зайчета - символ на плодовитостта. Българския Календар е Слънчев и Пътя на Синът е белязан от Пътя на Слънцето в празниците и смисъла им. Слънцето е олицетворение на Синът. Затова С. Гьокова пее обръщението на Богородица към порастналият и Син на Гергьовден - Слънцето, да не пече върху житата и жътварите: " Слънчице, мило мамяно". Честит Празник! Празник на Живият Бог На българите. Героят.

На гръцки е земледелец, а не герой!

грък се е потил по чукарите на Кавказ да оре лозе на баир на грузинците. Кога си видял грък зад рало и с мотика в ръка? Аланкоолу, до днес осетинците, коренните древни жители на Кавказ и рода с траките, се МОЛЯТ НА КОННИКА. На същият Тракийски Герой. На образа на Конника и Богородица. Осетинците са по-българи по Вяра и са запазили древната Вяра. Грузия носи името на Героя. Всеки втори грузинец е Георги не защото е грък-земеделец.

Както Бог, така и Георги Победоносец са ни сватове и са винаги с нас! Ето защо ний от Маалата обсъдихме въпроса за войната и за войската и както винаги взехме най-правилното решение! ний сме силно Обидени и Въмутени от турците и русснаците! щото значи турците не щат да ни заробят, а руснаците - да ни освободят! а сме им дали всичките права да го направят! руснаците може да ни освободят преди турците да ни заробят, а също и обратното или третото!!!!! ето защо след парада левата колона отива да превземе русия и да марширува победно на Червения Площат и дясната колона да презвема турция и маа гащи и ръкави побердно по главния мекдан на анкара! а кухнята и банята отиват у Маалата, да пълнят шкембета и да мият дупета, щото Там има голема Нужда!

значи ние и Аз сме голема работа! да спечели вички битки и да загубим всички войни, това го можем само НИЕ и по-точно само АЗ! а на здраве за мене си!

е със самият себе си. Мозина не са я издържали....защото са безбожници или принасят пити на чужди богове.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ КЪДЕТО И ДА СЕ НАМИРАТ ПО СВЕТА ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И НЕКА СВЕТИ ГЕОРГИ ВИ ЗАКРИЛЯ ! НАЗДРАВЕ !

името на Св. Георги, да са честити всички, които го носят! Честит празник и на малката ни, но сплотена, храбра и функционираща армия! Честит национален празник и на Великобритания и в частност на Англия! нека и те са живи и здрави и да получат просветление, да не се излагат повече дали или, а да решат категорично и да не разиграват повече Европа. Какво по-подходящо време за това от такъв ден?! А за нас е знаково, че Папата е тук, а не другаде. Да се размислим.......Честито на всички, починете си и от утре бъдете по-смирени и усмихнати.

Днес има храмов празник и църквата Свети Георги Победоносец в гр. Рудозем! Да са живи здрави всички христяни, както и всички жители на Рудозем... и Св. Георги да е с тях и с цяла България!