ГЕРБ внесе поправката "Андреа" - без намалени присъди за непълнолетни убийци

Измененията в Наказтелния кодекс предвиждат горната граница на наказанията да се вдигне на 20 години затвор

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ внесе поправката "Андреа" - без намалени присъди за непълнолетни убийци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

jingiby

ГЕРБ са юридически дупки, а министърът им на правосъдието е жалък пудел. Това е поредното им безумие...

Да ама не!

Я кажи какво точно не ти харесва в предложението? Или си плюеш по инерция?

Оплетох се кат патка в юридическо калчище. Тоест пледлагат да вдигнат границата за непълнолетни убийци да бъде 20 г., но съдът щял да решава дали да се наложи редукция на наказанието, щото били непълнолетни? Тоест има теоретична веротност да лежи 20 г. в затвор, но съдът може да каже , бе нека го хрантутим само 10, защото няма предишни провинения, млад е ще се поправи и да го пуснат на 4-та година за добро поведение?... Някой да ми обясни моля, че не ми достига капацитет да разтълкувам инхормацията от написаното.

В същност какво пречи да се редуцират присъдиите -бил на 16 или 17 ами тези две три години излежава до навършване на пълнолетие и после се съди по общият ред максимална, максимална без право, доживот без правона обжалване; и без да се пресмятат 2 към 3 или добро поведение

вместо да трошиш нерви и клавиатури ! държ.измяна дебне на всеки метър .

Много е лесно да се наказва. Какво ще направят за да спрат тези престъпления. Какви мерки ще се въведат, такива непълнолетни граждани да бъдат обект на работа на социалните служби, като превенция на престъпността. Колкото и да ги накават, убитите са убити. А останалите потенциални престъпници, едва ли ще бъдат запознати с измененията в наказателния кодекс. Т.е. след дъжд качулка. Смисъл наикакъв.

щом от 13 годишни започват да се съвкупляват, нека от тогава да носят пълна наказателна отговорност

Ами не е правилно това, не ми харесва! Гербаджиите пак се окендзаха. Ние сме против!

на престъплението е наказанието, като види какво се е случило на някой преди него, ще си помисли какво да направи, ако ще и 5 годишен да е

Хей, защо да не пробвате този вариант - да свалите снимката на Андреа и да качите снимката на престъпника, вс.е пак статията засяга пряко него и пзаконодатените ромени са провокирани от неговите действия, не от тези на Андрея.

13? Преди години имаше такъв случай в селото, в което работех - булката на 12, младоженеца - на 11. Ожениха ги /по техните тертипи/, защото тя беше в четвъртия месец...

Дори и двадесет години са.малко за подобен род престъпления. Как можеш да пуснеш подобен индивид сред човеци отново? Щял да се поправи! Моля!

с Lora на 95%. Останарите 5% са, заради разсъждения в посока, че наказанието е част от превенцията и е необходимо за тези непълнолетни граждани, които ще се изплъзнат от цедката на социалните служби, а такива винаги ще има за съжаление, колкото и ситна да е тя. Освен това, практиката , поне в нашата държава, показва, че като теглим чертата накрая се оказва, че не е чак толкова лесно да се наказва, уви.

Такъв човек не може да бъде превъзпитан и социализиран! Все едно нищо не сте направили!

PEYTSCH

Малко са. Следва да има и отделни присъди за различните обвинения или брой на жертвите както е в Гърция (ЕС)...Акумулиране дори и да са за над 1000 години....

PEYTSCH

Възрастта не играе роля за убийство ! И присъдата следва да бъде доживотна. Другото е бля-бля-=бля...

Не е достатъчно

Преди много, много време попаднах в Бойчиновци. Там, сбихме се заради момиче, то пък кой ли не го е правил в разгара на пубертета. Е, имах нещастието да победя и хайде за 6 месеца там. Друга е идеята на поста ми. "до 20 години затвор за непълнолетни извършители на тежки престъпления срещу личността". Знаете ли, че 90% от белите питомци на ТВУ-то бяха там за изнасилване /което си е точно тежко престъпление срещу личността/? Изобщо не говоря за животните с определен цвят на кожата. Говоля за белите. Те били гаджета, пък майката разбира, че дъщеря и вече е жена, пък срама голям и ... хайде едно дело, осъждането е елементарно. Психолога, някакъв капитан беше се шегуваше: "абе на какви момичета сте попадали вие бе момчета". Много, много е сложно това с 20-те години.

20 години е малко,защото вие сами казвате,че той може да лежи 1/3-та от присъдата и така дори да са му дадени 20 години затвор да излезе след по малко от 7,тоя сега е на 16,на 23 е на свобода и пълната си сила готов за нови убийства! и мародерства. За точно такива престъпления трябва да се лежи доживот или минимум 30 години,ама като влезе сега да не му се намалява присъдата,влиза на 16 и излиза на 46! Какви са тия 1/3 -та намалявания на присъдите? На такива убийци никакви намалявания на присъдите за добро поведение и работа в затвора,за тежките убийства,като се дадат 20 години да се лежат 20 години!!!!! Като се дадат 30,да си лежи 30 и така...

Извинявам се за правописа,пиша от телефона.

Това е друго дето говориш,тук става дума за изнасилване и убийство и то по особено жесток начин! няма нищо общо с твоя случай,както и на тези дето си описал със случаите им!

Да но сега са премахнат и освобождаване при излежава е на 1/3 от наказанието. Иначе казано при тежки умишлени престъпления да не се лежи само най тежкото ами да се сумира:изнасилване-15 години, предумишлено убийство-20г.и става 35.и да се забрани при тежко умишлени престъпления да се намалява при самопризнание и излизане след1/2 от присъдата. Изнасилил и заклал - вътре докато пукне. Също да се въведе принудителен труд-мини, кариери и друг тежък общополезен труд. Труда възпитава и прави от маймуна та човек.

Нали уж щяха да предлагат доживотен без право на замяна? От 12 на 20 години - ами добре, пуснете го след 20 да убива пак. Не е ли крайно време да се предпази обществото от убийците, вместо да се мисли за "правата" им??

Не е ли крайно време да се предпази обществото от убийците, вместо да се мисли за "правата" им?? --- кога ще има 20 г минимум - за съзнателно раздаден заем, за който довежда получателя до състояние на стопанска непоносимаст! кога ще има - абсолютна давност! никога, нали! е тогава - ще продължава да има убийства ... а присъдата след това ще е без значение, ако кръвнината е изпълнена!

убийте и децата! за кво да се мъчат - да носят лихвата на родителя! по-добре да бъдат тикнати за 20 и кусур години - да не се мъчат "на свобода"!

Когато някой е извършил 5 различни престъпления - сумиране на присъдите. Какви са тези глупости за излежаване само на най-тежката присъда? Докога ще позволяваме на разни адвокати да се лигавят с хората, пишейки законите, както на тях им е угодно?

Да именно, това конкретнто предложение за законодателни промени, ми звучи като все едно аз да взема да замажа пъпката (не, че имам пъпки, аз съм със съвършена кожа) на челото с фон дьо за еднтото селфи , вместо да я туширам с медикамент дето ще я спаружи, ако не перманентно, то поне за времето, докато не излезе следваща до нея.

Ама разбира се - непълнолетния 20 г. в кауша ,Ковачки - 3 г. условно.Справедливост му се вика на туй ,байно !

Вдигайте границата гербаджии, а който гласува против в НС е държавен изменник, предател и убиец. Това, което е прието в НПК към днешна дата е пародия, държавна измяна, геноцид и гнусно посегателство срещу личността- 4 години за непълнолетни - това е гнусна пародия и никой Българин не трябва безучастно да стои и да гледа това. Дълбок поклон пред всички жертви и почернените им семейства- мисля, че им дължим поне това, Моля всички- не обръщайте темата на партийна саморазправа , темата е общочовешка и няма нищо общо с партийната принадлежност и любим цвят, а с общочовешките ценности- онези ценности, който следва да ни свързват и да ни обединяват

А дали ще махнат промоцията за самопризнание в най-тежките случаи? Щото сега можеш да изколиш цяло село, да ги ковеш на кръстове, да изнасилваш и т.н., а накрая ако си признаеш и се покаеш, ще ти дадат макс 20 годинки от които лежиш 10.......

Чакай малко Ковачки е един вид чужд инвеститор и не можем да го съдим. той дето се вика е генерален представител на руската енергиина система. Как ще го осъждаме, той вероятно има имунитет .....ваксиниран е против български прокурори

При 5 престъпления срещу личността по-добре да дават доживотен без замяна без много дискусия.....

а къде дрема досега твоята ПП"ГЕРБ", при толкова много подобни случаи, та тъкмо сега се сети? Чудовищно лицемерие, демагогия и цинизъм!