Разследват 5200 приватизационни сделки, няма да ги развалят

5200 приватизационни сделки могат да бъдат разследвани и ако се открие престъпление, да се носи наказателна отговорност, обяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Обратно в новината

Коментари - Разследват 5200 приватизационни сделки, няма да ги развалят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредния напън за преразпределяне на капитала. Само моля, г-да ГРОБ-ари, не се напъвайте прекалено, че мнооого ще замирише... И ще има въпроси от рода на "Кой ми с.а в гащите?"..

Тома Биков беше от партията на Кунева-Пръмова, сега е от ГЕРБерите.....утре ще е от ДПС.

Брашно хвърлят, мъгла правят.

Под всяка приватизационна сделка има два подписа - на лицето, което купува дадено предприятие за един лев и на държавния служител, който му го продава. Сделката нямало да се разваля. Означава ли, че е законосъобразна? Очевидно да. Спазени са правилата по които е трябвало да се извърши. Дали цената е правилна? Кой ще каже след 20 години. Но някои от управляващите ще се събудят още по-богати след акцията.

Съвсем ясно станакого и къде го сърби клтора. Не го разчесвай, че ще се разпадне и много ще мирише.

Проверката на приватизацията да започне от там - кой предложи да се отнеме правото на Държавна финансова инспекция да проверява приватизационните сделки и създаде специална за целта Агенция за следприватизационен контрол.Да се види какво свърши тази агенция и защо не функционираше.Болшинството от сделките се извършиха с прякото участие на Министерството на икономиката и промишлеността.

Нищо няма да се получи.Предаването на варненската телевизия Минаха години всички сме го гледали. Възхищавам им се и на водещите и на кукловодите. Мислите ли че някога ще се разследва приватизацията и по специално след приватизационния период на сега наречения Лукойл Нефтохим- никога, Балкан- никога да продължавам ли със структуроопределящите отрасли и предприятията в тях. Енергетика, военна промишленост и спирам. Аз никога нямяа да повярвам че това може да стане. Защото ако не дай си боже стане ще има ромънски вариант революция а никой не го иска. Какво ни остава ли? Крайния вариант е както латино американските държави- един бащица, всички МУ се молят ,наркотрафика върви. Западните ни партньори потупват по рамото министър председателя премиер на репубиката и така си върви живота. Валентин Златев, Валентин Божков се срещат на яхтите си в Монако на поредните залагания в казината и си отпиват Дон периньон спомняйки си за началото на прехода в милата ни република.

Ама защо се ограничавате да пада давностния срок само за престъпления свързани с приватизацията?! Нека да падне давността за всички престъпления свърани с корупция и злоупотреби с обществени средства! В противен случай след няколко години ще трябва пак да се променя Конституцията за да се направи обективно разследване за дарените апартаменти на Цевтанов.

O, sancta simplicitas! "За свещената простота е нечестиво всичко , което е нечовешко. Тя на драго сърце си играе и с огъня на кладите." Фр. Ницше Когато тъпия народ избира профани, един ден се стига до клади в името на "справедливостта". Това е справедливост на саморазправата. Ако народът продължава да си играе с огъня на кладите по този идиотски начин със сигурност ще се изгори. Тома Биков, Дани Кирилов са на много ниско юридическо ниво щом е възможно да изричат подобни твърдения противоречащи на основи те на правото. Немислимото е да се допуска невежество на това високо. ниво. Преди да мислите за невидима справедливост защо не видите какви са резултатите, които обещава? Нищо няма да видите!

Безсмислен труд кипи = Управлява ГЕРБ ... По същият начин 2009 година Борисов изпрати ДАНС в енергодружествата и в резултат от тогава досега ГЕРБ вдигна тока с 80% ... Прах в очите на баламите ...

Това е нещо различно. Наказателен закон с обратно действие е нарушение на основно начало на международните договори на България, нарушение на основно начало на световния ред приет от ООН, начало заложено още от римското наказателно право.... Този път самото действие изисква голям скандал.

Е една обща национализация, парите без доказан произход и източени от приватизацията да станат обшествени - за инфраструктура и благоустройството, за безплатна вода и ток, това са стотици милиарди, с лихвите. Т.нар.капиталистически елит е изкуствено създаден и трябва да се разбие, за да се създаде средна класа.

е когато не засяга герберите.

Банови ще върнат ли парите или Христо Ковачки? И хиляди други знайни и незнани милионери. Тя цялата идея беше престъпна, какво има да се разследва дали е законно. Не се косете, всичко е законно, но не е морално.

Много е глупав горкия Тома Биков. Само като го видя и ми се свива сърцето каква ли глупост е измислил. Неговата роля явно е да реагира на идеите на конкуренцията. Много тъжна роля.

е нереализиран актьор от ЮЗУ, та може би за това разиграва етюдите си пред публика!Ролята на жиголо обаче най му подхождаше!

добре де,др-ри, кво се косите, щом всичко е само привидно- нека герберите да го разкрият, вас не ви боли нито ви интересува, нали? 80%-те процента обаче искат да знаят.

80% искат прокуратурата да повдига обвинения за кражбите и корупцията сега, не да раздава индулгенции на престъпниците и да получава инструкции в Банкя. Поредна тъпотия родена от милиционерските мозъчета за да се използва за натиск над политическите противници на Великия кормчия.

Добре де, нека се види кои са-ще дойде време и за по-сериозни неща. А така-мълчете си, щото не е пълен процеса. Не, кажете ги, извадете ги "на светло", да се знае, от кого какво трябва да се търси.

Че вие сте идиоти това е акт но защо и ние трябва да сме такива-ШУМ, ШУМ ЗА НИЩО

За какво ги разглеждате ,ако не ги развалите и напъхате Костов и останалите крадци в затвора?

Защото купиха цялата държава, барабар със затворите. И дебила от снимката, на когото плащат да ръси глупости.

И в ГЕРБ 80% са дебили, а останалите ги подкрепят!

ГЕРБ, ДПС и марешки искат преразпределение за да задоволят апетита на своите хора. Най- бедните, които до сега не са се налапали- националистите очакват да бъдат богато възнаградени след отмяна на приватизацията.

Важното е,да не се рови в корупционните далавери и практики на политиците и държавните служители от последните десет години. Телевизиите вече развяха знамената на "горещата тема" и ще ги веят поне до Нова година. После идва ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО и ще се наложи да изключим телевизорите.

ФУРГАЙ БРАШНО ПРАЙ МЪГЛА !!

На Баце му омръзнало евроатлантическите партньори да му ядат краката на тема "Корупция". След поредното сапунисване се прибрал угрижен у дома и привикал Цецоу. - Цецоу, трябва да измислим нещо за таз пуста корупция и хем да не си разваляме далаверката, хем да угодим на партньорите, че не се траят вече! Цецоу изпаднал в 3 дневен ступор, мислейки, но на 3 -я ден дошъл вдъхновен! Измислих го, шефе : - Приемаме "ТРЕТИЯ ПОЛ" - хем ще угодим и зарадваме Холандия и Германия, хем само ние ще си знаем, че в третия пол ще приемаме само "наши хора"!

Защо политологът не може да си предствави, че БСП ще подкрепи? Да не би да е сигурен, че точно те са извършили престъпления при приватизацията?

Хаха - нямало да се развалят. Е като няма да се развалят, тогава каква е целта ? Рекет? Изнудване? Принудителна смяна на собствеността? боко и компания от друго не разбират, тъй-че няма какво да друго да се случи. А и като не можело да се връщат назад нещата, как тогава ги върнахте през 89-а с реституции и какви ли не идиотщини ?

Никой вече не ви вярва. Дори и да приемете този абсурден закон, който ще търси отговорност за събития с изминала давност, никой не ви вярва, че ще го прилагате обективно. С тази прокуратура и съд подобен закон ще бъде още една бухалка за разчистване на сметки с неудобните и отново ще подмине нашите хора, както става с всяка една правна норма тук.

ЧЕРВЕНИТЕ ДЕБИЛИ, ДО ЕДИН, АКО НЕ СЕГАШНИТЕ ТЕХНИТЕ БЛИЗКИ, СА УЧАСТНИЦИ В ГРАБЕЖА, ТАКА, ЧЕ НЕ СЕ НАДЯВАЙТЕ НА ПОДКРЕПА !!! А ТАЗИ ПОДЛОГА СТОЙЧЕВ, И ТОЙ Е ЗАХЛЕБИЛ АКО НЕ ДИРЕКТНО, ТО ПОНЕ КОРУПЦИОННО !!!

тебе пък от кой старчески дом те изтърваха , и сега не трябва ли да си почивате

Какво така се сетиха изведнъж? Буди съмнение фактът, че досега никой нищо не направи, макар че що за приватизация у нас беше извършена знаят и децата. Ако е опит за дискредитиране, "най-масово" се приватизираше при СДС и НДСВ, а тях сега ги няма във властта. И защо важни въпроси, макар и с голямо закъснение, се поставят обикновено преди обсъждането на бюджетите? Дали е случайно?

Предлагам да започнете от приватизацията на Авиокомпания Балкан

Все още , народа в България , продължава да яде ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ !

На се ли знае ? '' НЯМА ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА '' !

Щом няма да се развалят приватизационните сделки, това е само бемислен шум в системата и безмислено бърборене.

За 10 години чуждите инвестиции в България са спаднали 20 (ДВАДЕСЕТ) пъти.. За една година след приемане на промsната, колко ще останат в България? Масово ша си бият камшика към ALL OUT... Отговор - ЙОК ИН.. Пък си вижте как се очертават като мираж ЕВРОсубсидиите след 2020 - ей я де е.. Та кой казвате ша дойде да си влага парите в държава, която в последния момент е решила, че не си е свършила работата. Щот проспала едни къде 15 години.. Половината от туй време я управлява #КОЙ???? ТОЙ??? ет е пръв под НАЧАЛНИКА..

Прибавете си и едни ЧЕТИРИ години, в които той РАЗСЛЕДВА ПРИВАТИЗАЦИЯТА.. Пък си спомнете и за мъжката му секретарка в тях.. Като помощен персонал на мадридския комарджия..

КОИ СА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ВЕЦ -ове ,всичките незаконни и се носят слухове ,че били на депутат до депутат ,една плеяда от МНОГОЦВЕТНИ СВИНСКИ ЧЕРВА ,ПЪСТЪР БУКЕТ ,за нас глупаците ,които плащаме огромните сметки за ток ,а те само театрално се лаят в парламента !!!

Не се "носят слухове", ами бяха споменати поименно;) И да, прав си, има от всички цветове на политическата дъга, но по отношение на самото деяние - всички са от "третия пол";)

не споря но мисля че под "третия пол" се разбира друго различно от примера

Не знаех, че законът позволява промяна в Конституцията и от обикновено народно събрание. Но дори това да се случи и давността да отпадне, смятам, че ще е излишна загуба на време и ресурс. Давам си сметка, че мнозинството от българите искат лошите, да бъдат наказани. Вчера обаче, експертите обясниха, че болшинството от крупните сделки са изпипани перфектно в правно отношение и чисто законово са непоклатими. Да не говорим,че някъде собствеността е променяна многократно и господ не е в състояние да разбере кое къде е. Погледнете за колко сделки става въпрос и си приставете каква натовареност ще имат следствие, прокуратура и съд. Та те от тая натовареност няма да могат да си гледат текущата работа и делата ще се влачат с години. Да не говорим какъв ресурс ще отиде на вятъра. Нали всички тия хора от правосъдната система получават възнаграждения и то не малки. И какво? Ще преразглеждат няколко хиляди дела и накрая ще излезе, че всичко е според закона. Тоест, имам едни пари, които ще ги хвърля в канала. Ще има заплатен труд за нищо! Кому е необходимо това?Патриотите са ясни. Дайте сега да покажем какви сме честни и се борим за правда.При тях празните лозунги са винаги повече от здравият разум.Да разследват! Няма лошо! Според мен това ще бъде чиста загуба на време и пари. А иначе съвсем резонен е въпросът: ГЕРБ вече толкова време управляват, повече от 8 години, или още повече; не знам не съм смятал. ЗАЩО ЧАК СЕГА СЕ СЕТИХА ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ТОВА? ЗАЩО НЕ ГО НАПРАВИХА ПРЕДИ 8 ГОДИНИ? НАИСТИНА ПРИЛИЧА НА КАМПАНИЯ ЦЕЛЯЩА ДА ПОКАЖЕ, КОЛКО СМЕ ЧЕСТНИ И СПРАВЕДЛИВИ И МИСЛИМ ЗА НАРОДА! ДА ДЕ, АМА ТОВА Е ЗА ОНИЯ 80% НА ПРОФЕСОР ХРИСТОВ! ОСТАНАЛИТЕ 20% ЩЕ СЕ СЕТЯТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!

И не само че са изпипани в правно отношение към момента на приватизацията, ами в повечето случаи решенията за приватизиране на една или друга фирма са вземани от "компетентен" И КОЛЕКТИВЕН орган! Търси го сега, след 20 и кусур години приватизатора, че да го хванеш за ... органа;)

Това са пълни глупости, и Борисов и кукловодите му ортлично и най-добре го знаят и разбират! Ако наистина някой ден ИСТИНСКА ПРОКУРАТУРА И ГЛАВЕН ПРОКУРОР, А НЕ ФАЛШИВИ И ЗАВИСИМИ И КОРУМПИРАНИ ИМИТАТОРИ, КАКВИТО СА ДЕ ФАКТО ВСИЧКИ ГЛАВНИ ПРОКУРОРИ ОТ 1989 ГОДИНА НАСАМ, а и преди това, между другото...И ИСТИНСКО СЛЕДСТВИЕ И СЛУЖБИ ЗАПоЧНАТ ДА РАЗСЛЕДВАТ НАИСТИНА ОГРОМНОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ТОТАЛНО РАЗГРАБВАНЕ И УНИЩОЖАВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, ПРОВЕДЕНО ОТ НЯКОИ, НАРЕЧЕНО "ПРЕХОД НА БЪЛГАРИЯ ОТ КОМУНИЗЪМ КЪМ...." то НАЙ-НАПРЕД ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ И ИЗПРАВЯТ ПРЕД СЪДА И ОСЪДЯТ ... ТОЧНО ГЛАВНИТЕ ПРОКУРОРИ И ПРОКУРАТУРИТЕ НА ТОЗИ ПЕРВЕРЗЕН "ПРЕХОД", КАКТО И МИНИСТРИ, ПРЕМИЕРИ И ШЕФОВЕ НА МВР И СЛУЖБИ, СРЕД КОИТО ИМА ДОРИ И ОТКРОВЕНИ И ВСЕИЗВЕСТНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И РЕЦИДИВИСТИ ИЛИ ЧЛЕНОВЕ НА ОПГ, КАТО НАПРИМЕР РУМЕН ПЕТКОВ И ДС ДОНОСНИКА ГОЦЕ, КАДО ДОГАН, КАТО ТАТАРЧЕВ И ФИЛЧЕВ, КАТО БОРИС ВЕЛЧЕВ, КОИТО С ПОСТОЯННИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ ПРИКРИВАХА, ИГНОРИРАХА, ТОЕСТ ПОДПОМАГАХА И УЛЕСНЯВАХА ОРГАНЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И МАФИЯТА, НЕИЗПЪЛНЯВАЙКИ СЛЪЖЕБНИТЕ СИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ! Конкретно - там, в прокуратурата у в главна прокуратура ИМА ПЛАНИНИ С ДОКАЗАТЕЛСТВА, ВКЛ. ЗА КРУПНИ И ФРАПИРАЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ВСЕИЗВЕСТНИ ЛИЦА В БЪЛГАРИЯ, И ... НИЩО!!! Там има огромна планина от факти и доказателства, ВКЛ. ОТ ДОКЛАДИ НЕ НА ДРУГИ, А НА НАШИТЕ СЛУЖБИ, ЗА ФРАПИРАЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И НА ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА, И ... отново НИЩО! Така че за вас не знам, но на мен ми псина идиоти и дебили, но в власт ипари, монтирани там от босовете на мафията ДА СЕ ОПИТВАТ ДА НИ ПРАВЯТ НА ИДИОТИ И ДЕБИЛИ!

давността един министър претседател се беше заканил на ЕРП-тата да им развали приватизационните сделки ама не го направи? Сега пак ли така само пара в свирката?

Бочко не цели Нинова с този закон ,тя не му пречи а и му трябва лява опозиция ,тук удара е срещу т.н. десни гравитиращи около драгалевския мангал ,защото основните сделки бяха по негово време ,Боце си намери послушни партньори в лицето на патриотарите и сега разчиства всякаква друга конкуренция от дясно.

на вниманието - как тихомълком бе прието ново увеличение на възрастта за пенсиониране, вдигната осигурителната вноска и вдигнат осигурителен праг. На практика от повишената минимална работна заплата ще се получава нето като при старата, но за сметка на това цените ще растат, защото и заплата и осигуровки се калкулират в цените на стоките. Продажните синдикати вместо да изведат хората на протест те си затрайват и дрънкат глупост след глупост

За тези, които за една вечер се събудиха, не богати, а пребогати милионери ние отлично знаем как стават тия ми ти работи. Другото е по-важно-че тия, които някои определиха да станат за една вечер милионери и получиха Националното богатство на България без никакъв труд и без нито един лев, изграждано от българите в продължение на десетилетия, бяха прости и алчни вандали. И това Национално богатство бе оценено през 1988 г. на "скромната" сума от 74 милиарда долара, отнасяща се за общия обем на производствените мощности в България с осигурени пазари от Западна Европа до Китай и Индия, в далечните Бразилия, Аржентина и др. и др. Факта, че правителствата, партиите и президентите по това време допуснаха да се разруши и унищожи това огромно Национално богатство от простите и алчни вандали е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИКОНОМИЧЕСКА КАТАСТРОФА през целия вековен период на съществуване на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА. Тогава хората казваха, и с право: -Ние построихме не една. Ние построихме ДВЕ БЪЛГАРИИ.

Няма лошо нека отпадне давността ! От какво има да се притесняват БСП ,те са честни ,и чисти като сълза ,така ,че споко ,докажете непорочността си !

Дали се притеснява БСП не знам, ама пусто лоша памет си спомням един премиер дето се канеше да ревизира приватизацията на ЕРП-тата и кво стана? Продаде останалата част от дела на държавата на същите тия ЕРП-та дето щеше да им разваля договорите. После хората осъмнаха с едни тройни сметки за ток, излязоха по улиците и премиера си би камшика кръвно обиден на простия лош матрял.

"РАЗСЛЕДВАТ 5200 приватизационни сделки". Вътре в текста: 5200 сделки МОГАТ ДА БЪДАТ разследвани". Не че се заяждам, ама ...

в ОФ нюз! И после да си поговорим за герберската наглост.

...туй мумче ут Бургас мноу просту ки....мчи то напрау наливъ вуда в мелницътъ на професорина Христов...и дуказвъ че ни съ 80 ми многу повичи пруцентити с дибилити...мноу просту туй мумче ки ...инъчи убуу съ мзани тез раьути ги праи убуу...

тоз титан на БъГъ политическото лизане пак в действие ....гоуем сеир

''БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА''! Как не ги е ''срам'' ?

актьорчето от ЮЗУ отново в тъпа акция ....

той този досега само нее коментриал нашето първо място по производство на тикви и кратуни

на оптимистите дет в ГРОБището виждат плюсове, вместо кръстове.. И поредно доказателство, че човек е единственото животно, което се спъва два пъти в един и същи камък.. През 2002 ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ им разследва приватизационните сделки.. Резултат - НИЩО.. НУБА наказани, осъдени, върнати пари и т.н. Сега тоз от снимката още отсега КАЗВА - ЧАКАЙТЕ НИЩОТО и НУЛАТА.. Та кой казвате само се потеше???

Тиквенски пушилки! Тука всички порле ву франсе!

за народа прост , да има на какво да ''вярва''! Нали приватизаторите си НАЗНАЧИХА КАДРИ В СЪД. СИСТЕМА? Е, И !

Отново , виновни няма !

"бизнесмени",само господ знае.По-видните -черепа,ганчев,банов,имаше един красимир,не знам си кой,приятел на костов,борчета,спортистчета,десарчета,оръжейници,сикаджиите и висаджиите се трансформираха в "бизнесмени"любо пъпката,огнян,с аптеките,мутресите на убитите от първа линия.И много още и още кукловоди.После и първанов и кирчо,сестра му,банкери,милиционери,веита,вецове,тецове и цяяяяяла България я глатнаха и изплюха.Ами сафянски,,дъщерите му ходят с охрана????Ами живкови,те какво работят,а живеят като крезове.А ВТО тата.Картини,доларчета,валута,имоти в чужбина ,абе не е за приказване.Знаем.Не сме дебили.Дебили май са 20 те %

Именно! Аз наистина не разбирам какво като ги "разследват", но "няма да им развалят сделките"?! Кажете ми бе: каква е нашата полза - на тези, които не сме се блажили от приватизацията?! Ние и без това поименно можем да изброим "приватизаторите" - И?! И - битият -бит, е..ния - е..н, кака вдигна гащите, демек - парите продължават да са си в тях! А на това аз и не само аз му викам - парата в свирката!