ГЕРБ поиска от президента Радев да отстрани Стойчо Кацаров

Отговорник за хаоса в държавата и политическата криза е президентът , заяви депутатът Александър Иванов

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ поиска от президента Радев да отстрани Стойчо Кацаров | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето как маските падат: много време се чудех защо Христо Иванов, Атанас Атанасов и Мая Манолова толкова натискаха БСП да се откаже сама от третия мандат и той да отиде при Мая. Задавах си въпроса откъде идва тази медийна страст и политически шантаж. Мандат при ИБГНИ изглеждаше абсолютно обречена кауза, тъй като Слави Трифонов ги беше отрязал тотално и нямаха никакъв шанс за мнозинство. Сега аферата започва да се изяснява. От думите на Тошко Йорданов, че Татяна Дончева предлагала пари на депутати от ИТН, разбрах каква завера са били замислили тези с новия морал на промяната: притискат Корнелия сама да се откаже да получи третия мандат. Получава го Мая. Подкрепят я Демократична България. Мислят си: БСП ще ни подкрепи, няма къде да мърда, иначе ще ги пришием за статуквото, купуваме си депутати за 500000 лв. от ИТН и ето ти мнозинство и стабилност. Тези наистина надминаха и Бойко Борисов. И той цепеше групи, ама тези го удариха в земята. И той правеше парламентарни схеми, ама тези го задминаха само за няколко месеца. И това ми било промяната. Изчегъртване, ама някой друг път. Досегашното задкулисие ряпа да яде. И сега имат наглостта да винят Нинова, че ги отрязала и не пожелала да води с тях таини разговори за тази сделка, а ги поканила на открити разговори пред камерите. Пред камерите било пиар, казва Христо Иванов и отказва среща. А зад камерите какво е, бе? Покупко-продажба на човеци в името на власт и пари на всяка цена. Отвратителна работа.

ГЕРБ трябва вече да си тръгне от НС завинаги

Мечтата на Радев, но Суверенът РЕШАВА кой да си тръгне!

Може пък, това да е Радев? Суверенът ще реши, мераците са друго

Политически пир по време на Чума !

Сменете Кацаров с Мангъра:)). Е тогава цъфнахме и вързахме, барабар с Фатмака.

Краденето за гербаджиите е като "въздуха и слънцето" за всяко живо същество!Не ги обричайте на гладна смърт...

ИМПИЙЧМЪНТ ! Б О Й К О - П Р Е З И Д Е Н Т !!!

Компресорите са за помпане на гуми, кухи лейки и на тошо африсански егото. .

Те план имат служебните ама не им стиска да го изпълнят. Надяваха се, че са за малко и писаха плана като предизборна пропаганда с цел някои друг да го прилага. Просто сметките им се объркаха и сега гледат като подплашени зайци.

Половин БГ искам ГЕРБ и всички нейни слуги в ЦСЗ , но явно няма толкова килии :D

иляне , .... кой те ФАНЕ !

Не харесвам Кацаров, че се държи като от лудница НОЩ. Но тези предните да не се оплакват, където докараха за година (от среда до среда) над 36 хиляди повече починали спрямо предната такава. Трябва да бъдат изправени пред съда за 1/3 смъртност отгоре за година и там да се обясняват с ковида, като броят починалите от нулата. Иначе Кацаров да го сменят с Мангъров. Сигурен съм, че умрелите ще са няколко десетки хиляди по-малко.

Направи болниците фирми.Повече болни,повече пари. Така здравето от всеобщо човешко благо се превърна в стока, а лекарите станаха търговците на тази стока. Прост народ...Ти го лекуваш без пари а той ти казва искам да си плащам Сега реве, че му е скъпо Демокрацията лекува с краката напред Справка Щатите..Нямаш застраховка. мреш

Като не можеш да си изкарваш пари за здраве ще мреш

Како Костадинке, а при вас хората умираха на стъпалата пред болниците.

Искаме си хиляда-то лева за първа линия!

Абе друго си е диктаторската ръка КПП-та демонтира на пейки Ада чували д-р смърт ще се мре яко и т. н.

Пожелавам ти да те лекува твоят любимец кацата!

Утре всички вие вкупом ще плюете Кацаров И знаете ли защо? Защото Кацаров такова затваряне ще наложи, че ще забравите всичките локдауни на ГЕРБ. И не защото много му се иска-няма да има избор. Защото когато трябваше цяло лято да се приготвят болниците да се осигуряват лекарства материали консумативи, цялото служебно правителство водеше предизборна кампания. И това с кислорода не е майтап-наистина започва да свършва кислорода в болниците, поради простата причина че министерството не е осигурило доставките. Обаче въобще не се притеснявайте. Важното сега е да го защитавате със зъби и нокти според дадените нормативи. А пък броя на болните и починали расте, а лекарите включително тези от бърза помощ заедно с останалия медицински персонал се готвят да стачкуват. Една част от тях дори смятат да се пенсионират или да напуснат. А медицински персонал който да ги замести няма и няма и да има.

да обвиниш министър, че липсвал кислород. да се чуди човек на Марс ли се намираме.

Ама според разпорежданията на Кацаров всичките тия консумативи трябва да се закупуват с обществена поръчка минаваща през него. Според собствените му заповеди той е този който трябва да осигури консумативите за болниците.

трябва да си изключително тъп гербераст за да си мислиш, че кислорода се купува от женския пазар. Болниците си имат компресори и си го добиват сами, малоумник скапан.

Ама явно когато са ти давали указания какво да пишеш не са ти обяснили всичко. Кислород не се добива с компресор. И не болниците не разполагат с инсталации за добив на кислород. В България както и в цял свят кислорода се доставя на болниците в кислородни бутилки.

Има едни такива машини концентрати се казват. Концентрират кислород от въздуха и го подават на болния.

Оставка, оставка, незабавна оставка и връщане на хилада-то лева по старите критерии - за всеки доктор по 1000 лв/месечно! Цялото лекарско съсловие и цялата медицинска общност застава зад справедливите искания на ПП ГЕРБ!

липсата на кислород, ремдесивир, несправедливото заплащане за медиците на първа линия, както и провалената ваксинационна кампания Това не са ли провалите на ГЕРБ

Защото от няколко месеца ГЕРБ не управляват. Управлявате вашите любимци така че въпросите към тях.

Назначиха пълен кретен за министър. Като тартора си Мунчо.

верно ботокса беше много зле.

Но излиза, че има и много по-зле от него! Виж ги , любувай им се!

поредният цирк от ГРОБ. По принцип ботокса трябва да е в затвора за вкарването ба Александровска болница в много милиони заеми.

НА ТОА МУ ТРЕБЕ САМО ЧЕП ЗА ЗЕЛЕТО !

Нека се абстрахираме от това има ли ковид, няма ли, записаните починали от ковид реално от това ли са починали или ковида е само придружаващо заболявание и т.н. и да погледнем официалните числови данни за брой починали за 1 ден (източник: уърлдометър.ком по данни от коронавирус.бг (държавен сайт)), като вземем периода от началото на 2-та вълна до момента. По времето на Ангелов като министър на здравеопазването: 30.10.2020г. - 29 починали (приемаме, че горе-долу тогава е началото на 2-та вълна) 09.11.2020г. - 106 починали 16.11.2020г. - 152 починали 23.11.2020г. - 189 починали 30.11.2020г. - 221 починали 07.12.2020г. - 213 починали 21.12.2020г. - 156 починали 21.12.2020г. - 156 починали 29.12.2020г. - 154 починали 04.01.2021г. - 157 починали 01.02.2021г. - 97 починали (приемаме, че тогава е краят на 2-та вълна, но след месец започва 3-та вълна) 01.03.2021г. - 117 починали 15.03.2021г. - 187 починали 29.03.2021г. - 203 починали 05.04.2021г. - 197 починали 12.04.2021г. - 201 починали 19.04.2021г. - 217 починали 26.04.2021г. - 194 починали 05.05.2021г. - 164 починали 10.05.2021г. - 116 починали На 12.05.2021г. е назначено служебното правителство с министър на здравеопазването Кацаров, което като време почти съвпада с края на 3-та вълна): 17.05.2021г. - 84 починали 25.05.2021г. - 68 починали 03.06.2021г. - 45 починали 16.06.2021г. - 25 починали 24.06.2021г. - 9 починали 05.07.2021г. - 41 починали (мини-пик, в предишните 14 дни и следващите 30 дни смъртността се движи между 5 и 10 починали за ден) 09.08.2021г. - 23 починали (може да се каже, че тогава приблизително е началото на 4-та вълна) 16.08.2021г. - 32 починали 23.08.2021г. - 57 починали 30.08.2021г. - 109 починали Между другото, нарочно избрах предимно понеделници, т.к. мисля, че тогава се отчитат и починалите през събота и неделя (а то е така, щото и компютрите, и сървърите на МЗ имат нужда от почивка през уикенда, няма сега да прекъсваме кефа на някой "високо квалифициран, с изключителна експертиза" набирач на данни, така де...). Та след данните, да си поставя и въпросчето - а то е: Кое е по-правилно: а). Ангелов да иска оставката на Кацаров заради "несправяне с пандемията", или б). Кацаров да даде на прокурор (ама не Гешев и компания) цялото правителство на ГЕРБ, начело с Буцефал и с Ангелов като министър заради "несправяне с пандемията"? Ако отговорът Ви клони към б)., моля, сложете плюс, ако е по-скоро а). - сложете минус, моля! И, моля, не се притеснявайте - няма да се сърдя , независимо от отговорите Ви. Предварително благодаря!

Виж сега. Не те знам какъв си, но като даваш сравнителни данни, давай сравнителни данни, а не боза. Особен смисъл в това да сравняваш зимни с летни месеци няма. Дай сравнителна извадка за едни и същи месеци и на двамата, защото в този си вид си е чиста манипулация

И.Д.И.О.Т !

Доколкото си спомням миналата година нямаше ваксини, нито една държава в света не беше подготвена за тази пандемия. Нямаше дори маски и ръкавици и се налагаше държавни ръководители да се молят за респиратор или за контейнер с маски и ръкавици. Само че в момента след като се знаеше че идва следващата вълна, след като има ваксини, след като имаше достатъчно време да се набавят всякакви медицински материали да се подготвят болниците и така нататък, защо аджеба изведнъж се оказва че болниците са препълнени, медицински материали не стигат, а пък лекарите ще излязат на протест???? Нали този министър и цялото правителство са най-великите и са в пъти по-добри от ГЕРБ? И все пак да припомня тъй като явно вие хванала амнезия, същия тоя Кацаров миналата година беше против ваксините и против мерките. Също така разби целия ваксинационен план. Е тогава защо сега същия се опитва насила да накара хората да се ваксинират и пак приготвя поредното затваряне? И аз не ви се сърдя-най-вероятно имате норматив да изпълнявате.

КАЦАРОВ УПРАВЛЯВА ПРЕЗ ПРОЛЕТНО ЛЕТНИ МЕСЕЦИ. ТОГАВА ЗАРАЗАТА СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА БАВНО. ЗИМАТА ЩЕ Е ДРУГО, ТЧНО ЗАЩОТО МАЛОУМНИКА КАЦАРОВ ОСРА ВАКСИНАЦИЯТА. ТОВА КОЕТО ИДЕ Е ПРЯКО СЛЕДСТВИЕ ОТ НЕКАДЪРНОСТТА НА ДР СТОЙЧО. ТОЙ СЕ ЗАНИМАВА СЪС ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ С ПАНДЕМИЯТА.

герберастията с факти не борави. Чака си опорките от чекмеджан.

Политиците, с ваксинационна програма са се закахърили за здравето на хората.... смях! Хората си мрат като им дойде времето (някой казват като бог реши, аз съм атеист по темата), ама да си въобразявате, че смъртността зависи от политиците, значи сте изперкали! Статистиката или стъкмистиката е интересна, но няма база за сравнение, а дори да има, причините не се крият нито във ваксините, нито в локдауните и вечерните часове, нито в тъпите решения на НОЩ и политически решения.

Ангелов колко пъти я подаде? Пародия. Тия от ГЕРБ са смешници.

Защо не се поиска от Бойко Борисов оставката на Ананиев и проф.Ангелов за падемията 2020-2921г.,когато ни караха да попълваме декларации и не ни допускаха до Парковете вкл.и парк ,,Витоша"? Аман от простотиите на измикярите от кръга около Борисов.Те продължават с неадекватноста си интака го закопават политически ,въпреки рамото дадено от ИТН и ДПС.

Доста време я искахме на площада. А защо не я даваха - много са последователни просто.

Много просто. Искат оставка и говорят, че някой се е провалил, но всъщност провалените са другарите от Герб и се опитват да злепоставят някой друг за да не видят своята некадърност и несправяне с епидемията. А и от къде да гепят парички? Нямо обществени поръчки. Горките! Толкова сте жалки.

Стойчо е върл антикомунист. В три Парламента водеше свирепи битки с червената сган а сега направо ги изтребва безмилостно и директно ги хвърля в гроба.

Старият седесар Стойчо изтребва дъртите червени комуняги с небивало усърдие, а ГЕРБ му искат оставката. Започвам да мисля, че и ГЕРБ са комундели.

След примера на Ангелов. ГЕРБ да не се правят на невинни.

Военният много добре знае, какво е значението и дефиницията на думата "война", което не може да се каже за докторите, които даже не могат да определят значението на думата " ковид", а даже и дефиницията ѝ! "Войната" с грипа май само в техните ошашавени и паникьосани глави!

Отивай да те лекуват във военното поделение а не в болница. То и без това съвсем скоро нито места в болниците ще има нито ще има лекари.

Много важно, че искат. На т.лупа също искаха оставка, но се криеше като плъх. И той затваряше всичко, и той не можа да накара хора масово да се ваксинират. Тогава всичко беше ок, а сега обвинява за същото другите. Все другите са му виновни, все другите имат провали. Смешници.

виждат вината на Кацаров за провалената ваксинационна кампания ? Ваксинирането е доброволно и никой не може да бъде заставен , ако не иска . Проблеми с ваксинацията има не само в България, а там Кацаров не е министър. Не търсете причини да оправдавате вашите глупости с президента ! И не се радвайте , че ще има нови избори ! Колкото и да спечелите, пак няма да сте на власт.Време е да свикнете.

Този Кацаров и такава каца каквато не сме виждали! Вместо професионално да си върши работата, се хвърли да търси реваншизъм и да си отмъщава незнайно за какво. България от всички страни в Европа премина най-лесно и здравно и икономически през ковид кризата. Тези сега се провалиха тотално във всичко. Оставка на Радев и цялото некадърно назначено от него служебно правителство!

Старият седесар Стойчо изтребва дъртите червени комуняги с небивало усърдие, а ГЕРБ му искат оставката. Започвам да мисля, че и ГЕРБ са комундели.

Тоя с присадената коса, който иска оставката на здравният министър трябва да отговори първо на следният елементарен въпрос : възможно ли е обикновен доктор да бъде назначен за шеф на Александровска болница без конкурс и без съответните изисквания, да му се присъди професорска степен , вследствие на публикации в списание за медицински сестри и накрая да стане министър, чиито заповеди гласяха да бъдат затваряни паркове и градинки, а по пейките да е забранено да се сяда ! И това при 20 заразени дневно ! А сега са 2000 ! Гербери, приберете си “кадрите” и дим да ви няма !

Той Стойчо дори лекар не е, но пък е тъмносин седесар, антикомунист и избива дъртите комуняги с небивало усърдие. Не бива да му се иска оставката.

По големи крадци от сегашното служебно правителство отдавна не сме имали! Спецове, шефа на Митниците най-големия контрабандист, президент назначил любовницата си на втора длъжност и уредил и апартамент, Дтефан Янев назначил децата си на държавна служжа с високи заплати в БЕХ и Булгаргаз, да продължавам ли?

Чакай, чакай, по-големи от ГЕРБ няма. За крадци говоря.

Нека да разгледаме ситуацията в Израел през август. Според оперативните данни през последната седмица (18-25 август) в страната са се разболели 53 676 души. Приблизително такива седмични показатели бяха записани през пролетта. В края на предпоследната седмица тази цифра беше 44 071 души. Съответно броят на хората, заразени с вируса, се е увеличил с 22%. През последната седмица 176 души са починали в Израел след заразяване с вируса. Седмица по-рано тази цифра беше равна на 133. Увеличението на смъртността за седмицата е 32%. По отношение на относителната заболеваемост и смъртност на седмица (на 1 милион жители), Израел е в групата на страните в много неравностойно положение. От 18 до 25 август относителната заболеваемост е 5 756 души. За сравнение: в Русия броят на случаите на седмица на 1 милион жители също е висок - 978 души, но в сравнение с Израел тази цифра е 5,9 пъти по-ниска. В САЩ тази цифра е много висока - 3125, но с 46% по -ниска, отколкото в Израел. На 24 август в Израел официално бяха потвърдени над 12 хиляди случая на зараза . Израелското министерство на здравеопазването заяви, че това е един от най-високите дневни проценти за целия период на пандемията. Предишният рекорд е записан на 18 януари 2021 г. - 10 118. Какво става? Израел се върна на позициите, които заема по отношение на заболеваемостта и смъртността от вируса в началото на годината. Израелските власти трябваше да се замислят дали решението за поголовна ваксинация е правилно. Може би си струва да се спрат процеса на ваксинация (а плановете бяха да обхванат и децата с ваксинации) и да помислят за други начини за противодействие на вируса? Например, да се измести фокусът върху лечението на тези, които са заразени. Израелското министерство на здравеопазването обаче е съсредоточило всички усилия върху ваксинациите и почти не се интересува от методи за лечение на заразените хора, както и от методи за превенция, различни от ваксините. Ваксинацията се дискредитира, но израелските власти продължават по опасен курс. В края на юли беше решено да се инжектира трета доза. Тази трета инжекция се нарича "бустер". Някои експерти посочват, че решението за бустера е взето при липса на информация за неговата ефективност и това не предвещава нищо добро. Израелското министерство на здравеопазването заявява, че дори ако бустерните ваксинации не помогнат, това няма да причини вреда, но няма доказателства за безвредност. Сега броят на тези, които са били инжектирани три пъти, се е доближил до милион и половина. Нямаше положителен ефект върху статистиката на заболеваемостта и смъртността. След известно време нулевата или дори отрицателната ефективност на ваксините ще се обяснява на появата на някакъв нов щам. А в Израел вече говорят за необходимостта от четвърта доза. Някои експерти не изключват, че ваксинацията може да се превърне в неразделна част от живота на Израел. Ако в началото на годината мнозинството граждани послушно последваха призивите на премиера Бенямин Нетаняху и здравния министър Юли Еделщайн да се ваксинират срещу КОВИД-19, сега има разцепление в обществото. Все по -голям брой граждани на страната започват да се замислят над думите на група еврейски алармисти, които заявиха в началото на годината, че Израел е избран за „полигон“ и че се подготвя „Холокост с ваксини“ в държавата. Един от тези аларми е Владимир Зеленко. Това е ортодоксален евреин, живеещ в САЩ и известен лекар от Украйна. Той е известен с големи успехи в лечението на заразените КОВИД-19 (той излекува например американския президент Доналд Тръмп). В скорошна видеопрезентация пред равините Зеленко описа ситуацията с ваксинацията по следния начин: „Израел е най -голямата лаборатория в света. Вярвам, че днешното израелско правителство е виновно за експериментите със собствения си народ“.

Льольо, много си прозт! Едно е да си заразен, друго много болен и отделно с опасност за живота. Аз три пъти го прекарах този вирус. Всички ми се смееха като им казвах това. След това се ваксинирах с Пфайзер преди 4 месеца, и сега преди един месец отново се заразих за четвърти път. Лека хрема, драскане в гърлото и ден два главоболие. За една седмица преминава. Всеки път го карам все по леко. Вируса с вариантите му си циркулират в пространство и това си е съвсем нормално. Така че анализа ти за Израел не е точен. А за Русия не ми говори! Там е диктатура и никой не знае каква е истината и за какво става въпрос.

Проф. Цанков е изтребил през 1923г. около 850 комуняги. Доктор Стойчо отдавна задмина тази цифра. Разликата е, че при Цанков комунягите са трепани с колове, а Кацаров ги изтребва с вирус. На Стойчо Кацаров трябва да му се издигне паметник, а не да му се иска оставката.

Джипко-Бибитков 100 дни не даде оставка, сега тръгнал да иска...

Няма нищо лошо, че Стойчо Кацаров изтребва дъртите червени паразити стотици пъти по ефективно от проф. Ал. Цанков през септември 1923г. Недалновиден ход от страна на ГЕРБ е да му се иска оставката.

Стойчо Кацаров упорито и всеотдайно работи за ГЕРБ, те му искат оставката! Малоумна работа!

Хе, Ботокса сам си плюе в сурата, защото този хаос го създаде именно той ! Забрави ли как по негово време хората умираха на стълбите в болниците и че “благодарение” на неговото управление смъртността от този вирус у нас е най-голяма в целия свят ? Ей, това да си преди всичко гербер и депутат, а след това лекар означава, че не ставаш нито за политик, нито за лекар !

Очевидно научната кариерата на ангелов се нуждае от по-сериозен преглед. Прави впечатление, че през 2013 г. със заповед на тогавашния министър Десислава Атанасова никому неизвестният обикновен доктор костадин ангелов е назначен за директор на Александровска болница при наличието на много други хабилитирани лекари, като сменя академик Лъчезар Трайков. През 2014 г. той става доктор на медицинските науки. Като забележете, едно и също лице едновременно е негов научен ръководител, рецензент и председател на научното жури. Три месеца след като става доктор на медицинските науки вече е доцент. Сред публикациите, изброени в Регистъра на научните длъжности и дисертации към НАЦИД липсва втора дисертация или хабилитационен труд за професор. Няма нито една негова лична публикация, а само съавторски – с по пет, десет и повече съавтори. Същевременно са му признати публикации в списанието за медицински сестри „Сестринско дело”, медицинско издание, третиращо проблемите на сестринството. Тези публикации нямат общо с темата на професурата му, която е по рак на стомаха. Зачетени като научен принос са му доклади от конференции за обучения на специалисти по здравни грижи, които касаят работа на медицински сестри, както и няколко доклада от конференции по офталмология за зрението на децата в ранна училищна възраст, след като той кандидатства за професор по хирургия.

Десислава Атанасова обясни, с какво Ангелов превъзхожда академик Трайков и го сменя на директорски пост в болница, тогава ще получи право и да говори за лекари и медицина . Това, че преди да стане депутат е била юрисконсулт на психодиспансер в Русе не я прави лекар.

КОГАТО ИСКАТЕ ДА УНИЩОЖИТЕ ЕДИН НАРОД - разделете го на групи, дайте им по една лъжа и ги оставете да доказват правотата си.

Бойко си е вече един старец, който има нужда от спокойствие. Харвард вдигна достатъчно високо летвата за бъдещи кандидат управленци. Служебното правителство допусна огромна грешка като не унищожи партийните монополисти, вижте цените как хвърчат нагоре под пълен контрол. Кой е собственик на почти всички месопреработвателна предприятия, кой държи млекопреработката, производството на зърнени култури и т.н Кой командва паравоенни структури , скрити под шапката на охранителни фирми и спортни организации. Е след като имаш под ръка целия държавен ресурс и не можеш да се справиш с мафията, значи си част от нея.

Щабът на Банкянския крадлив илитерат не взимаше мерки, а заплати. При това огромни. И не беше медицински орган, а политически за пропаганда на постоянно менящите се дивотии на Вожда им. Или забрави че именно некадърните крадливи гербаджии ни докараха до втори по смъртност в света.

В такъв случай защо великото служебно правителство в момента налага абсолютно същите мерки? При това се опитва да наложи и задължителна ваксинация, нещо което ГЕРБ никога не са искали. Много сте жалки с такива изказвания. Само че тъй като сме абсолютно неподготвени въпреки че имаше време , тепърва броя на починалите ще расте. А пък лекарите вече се подготвят да протестират. И тогава предполагам че вас лично ще ви лекува Кацаров.

Щом шайката отново изпълзя и започна да лае - избори идват. Повдига ми се само като чуя гласеца на някой от сегашните му говорители ....

Според ГЕРБ трябва да дойде някой по явен идиот, който да затвори (локдаун) България, за да се осъществи пълноценна ваксинационна кампания и да се усвоят едни пари от ЕС!

Циркаджиите от Герб и фокуси ще започнат да правят само и само да се докопат пак до кокала. Не се накрадоха, мръсниците!

Провалена ваксинационна кампания - интересно! Кой я обяви, на какво основание и с коя експериментална ваксина? За здравето на хората не се говори, само за ваксини и бизнес проблеми... А защо нямаше ваксинационна кампания против грип, по времето на ГЕРБ?

Кирил Петков посяга на най-значимите държавни активи Историята на разграбването в периода на преход и как се заражда олигархията в България Икономическият преход в България през призмата на приватизацията и трансформирането на държавната собственост в частна е белязан с едни от най-съмнителните подходи, които облагодетелстват определени кръгове и групи от хора. Две от партиите, представени в настоящия парламент, а именно ДСБ и БСП стоят в основата на тези грабежи. Българският гражданин е бил свидетел на работническо мениджърска приватизация, на касова приватизация на множество действащи предприятия за 1 лев или 1 долар, както и на масова приватизация чрез бонови книжки стартирала през 1996 г. От раздадените предприятия на работници и мениджъри в момента на територията на страната работят 2-3 от сферата на машиностроенето. От продадените на безценица индустриални гиганти срещу 1 долар и ангажимент за изплащане на дългове, в момента оперира може би 1 предприятие, което е случило на истински собственик. Приватизирани предприятия по линия на масовата приватизация все още съществуват, но те бяха придобити без пари от приватизационни фондове, които на първия етап само управляваха боновите книжки на хората. В резултат на фалита и приватизацията на банковия сектор, работническо-мениджърската приватизация, приватизацията за 1 лев или 1 долар и приватизацията с боновите книжки на гражданите, се възползват определени олигархични кръгове близки до управляващите в тези периоди. Никой обаче в този дълъг период на преход и разграбване не държавата не си позволява да посегне към дружествата, които са от значение за националната сигурност или пък са носители на специфично ноу-хау, важно за България. Всички тези предприятия, които са важни за държавата законодателят включва в т. нар. “забранителен списък” по чл.3, ал.1 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСК). Подготовката на най-големия обир на национално богатство Забогателите икономически и олигархични кръгове близки до партията на Костов и наследници на “успешните” ръководители като Румен Гечев от периода 96-97 г. създадоха своя канадски потомък Кирил Петков и чрез президента го инсталираха за служебен министър на икономиката, който да посегне на най-ценните държавни предприятия в страната. През тази седмица той оповести намеренията си за началото на грабежа на националното богатство. На 31 август Кирил Петков обяви, че “ДКК е излишна и трябва да влезе в ликвидация”. Какво всъщност означава това. С акта за обявяване на процедура по ликвидация на компанията се освобождава цялото ръководно тяло и се назначава ликвидатор. В този случай при обявяването на ликвидация Агенцията за публични предприятия и контрол издава съгласие по чл. 28, ал.6 от ЗПСК и от този момент Закона за приватизация не се прилага за активите на прекратеното дружество. Прилагат се разпоредбите на Търговския закон, касаещи процедурата по ликвидация. Така се оказва, че съгласно чл. 269, ал.1 от Търговския закон ликвидаторът, назначен от Кирил Петков ще представлява дружеството и ще има правата и задълженията на изпълнителния му орган. Съгласно чл. 268, ал. 1 от Търговския закон основно задължение на ликвидатора е да довърши текущите сделки, да събере вземанията и да превърне останалото имущество в пари. Така се оказва, че ликвидаторът на ДКК трябва да превърне имуществото в пари, т. е. да продаде активите на компанията.

630 милиона лева бяха дадени за язовири без конкурс или обществена поръчка. 190 милиона лева за правителствен комплекс - без обществена поръчка", посочи Кирил Петков и добави, че за да се спре подобно източване на средства, вече е поставено началото на процеса по ликвидацията на компанията.

Тези неща без да предоставят доказателства или документи ги твърди човек който публично лъже относно канадското си гражданство. Същият пак публично твърди че не е важно да се спазва конституцията. На базата на всичко това защо си мислите че каквото и да било казано от него е истина?

За всички честни и трудолюбиви българи управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов няма алтернатива! Д-р Борисов е най-великият и най-успешният държавник в цялата история на България, с неговите заслуги е съизмерим единствено подвигът на Васил Левски!

Нали

е вица на деня.

Какъв Левски бе? Да обиждаш баце така! Ти направо го понижи до нивото на крал Артур и Александър макето! Баце е космополит! Той е надеждата за бъдещето на цивилизацията! Беше започнал да оправя балканите и почти успя, ама гадния президент (той 100% е слуга на злото) му направи сечено! Иначе след балканите гледам баце се беше прицелил да оправи Афганистан, Сирия и после целия свят.

Гъби, Бело... или Хапчета Определено някой е предозирал :)

30 минути почивка Някой против

Абе ,луди,как спря Стойчо ваксинацията? Как спря Радев да направите читаво правителство? Я вземете дасе гръмнете дружно,защото ядете от нашия хляб,гадове! Един закон не сте направили,лъжци такива! Трябва само един бюджет да актуализирате,т.е.да подпишете,защото ви хазаха хората,че пари има.

Не само Кацаров, цялата хунта на Радев трябва да си ходи!

Само боклуци Мила моя майнольо До един

Предизборна атака на герб.Явно доста са огладнели защото не могат да крадат.Да не мислите ,че са се загрижили.