ГЕРБ отхвърля прогресивен данък върху лихвите

Няма да се въвежда минимален праг за облагане на лихвите по срочните депозити. Това стана ясно от изказване на зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ отхвърля прогресивен данък върху лихвите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

humfry

Има си хас! ГЕРБ работят единствено в подкрепа на олигарсите и монополите. Какво лошо има в прогресивния данък, защо не се аргументират от ГЕРБ? Защо 99% от световните икономики са с прогресивен данък, а само 5-6 бананови републики са с плосък? Защо? Плоския данък означава само едно - да вземем от бедните, за да имат богатите. Стойте си пред компютрите и телевизорите още, ще ви направят и данък тоалетна.

защото ако станем като 99те процента никой няма да погледне тази държава, камо ли да вкара някой грешен лев в нея. България успешно привлича чужди пари именно заради плоския данък.

Бойко никога няма да обложи олигарсите. Защото и те са като него бивши червенокожи, те го докараха и крепят на власт и той няма да си реже клона.

Моя близка работи 5 г. с мъжа си в Германия, където по закон има 1.семейно подоходно облагане, 2. прогресивен, а не плосък данък и 3. данък върху лихвите с определен (тя не знаеше колко точно) необлагаем минимум. Когато я попитах какви данъци върху лихвите са плащали, научих, че за около 50 хил. евро спестявания в последната година от престоя им, те не са платили НИТО 1 евроцент данък върху тази лихвата !!! Е, за какво говорим, г-н Дянков ?!?

Сворните депозити са с по-висока лихва. Безсрочните - с доста по-ниска. За да не ги облагат много хора ще си преобразуват депозитите в безсрочни и пак ще ги държат дълго в банката, защото това са пари за черни дни (даже погребение). Кой печели - банките, които ще ползват същия ресурс (или 90% от него, защото някои хора ще си изтеглят спестяванията), но ще плащат по-ниски лихви, и правителството естествено, което не е способно да стимулира икономиката да работи (дори напротив), а търси елементарни и лесни начини за приходи - но те са временни.

В Канада правителството дава възможност на Канадски граждани и резиденти да спестяват до 5000 долара на година в свободни от данъци депозитни сметки. Например ако я имаш сметката от 3 години, не можеш да имаш повече от 15000 долара необлагаеми. ...... Сами си правете сметка колко антинародно е настоящето ви правителство на Бай Тошовия бодигард

Те там в Канада са "лентяи" и затова. Ако искаш да ви предложим малко ерудиран политически елит от България и те ще оправят веднага положението в "правилната" посока.

Дянков е човек на обещанията. Обеща, че няма да се увеличават данъците. Но не е казвал, че няма да въвеждат нови данъци. Е това са му номарата.

И откъде накъде някой ще ми казва какво да си правя с кинтите? Да ги вкарам в ТЯХНАТА икономика ? Онази - с приватизираните под масата мощности , с рекетьорските монополи и кръговете от приятелски фирми , дето финансират ТЕХНИТЕ партии? Няма да стане!!! Сега се готвят да си купят и още 4 години - с данъците от моите кинти? Ще губя , ама няма да им плащам данък, ще ги въртя , ама не във Вашата икономика!!!

Въведете данък върху лихвите, и забравете за втори мандат!

Втория мандат ще го вземат като отново се фалшифицират изборите - това е ГЕРБ

БРАВО, ТОЧНО КАЗАНО ,НО БЕТОННАТА ГЛАВА КАЛИТКО ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО РАЗБЕРЕ

Комунде аз срочни депозити нямам. Бедните не им дреме щото нямат пари а тези дето се пишат бедни а са бутнали хиляди на срочни депозити плачат че ще им вземат точно няколко лева. Или май ревете защото имате много повече ако е така извадете ги и ги инвестирайте в бизнес търтеи комунисти

"Има икономическа наука, която не позволява доходите от лихва да се определят като доход. Лихвата има функцията да защитава капитала от обезценяване,"

Ще си държим парите в къщи

rado_7_6@

БСП - Българска 'Социалистическа' Партия. - при новините, че депозитите растат - Народът е беден, растат на кулаците депозитите - казват 'социалистите'; - когато се предложи на кулаците да им обложим мазните кулашки лихви с плосък данък десятък - бъркате в джоба на Народа - казват 'социалистите'; Като допълнително - десет процента плосък данък печалба са лява 'социална' мярка и лъскавите каляски на БСП върхушката сделани у капиталистишкото ФЕРЕГЕ са чудесни и напълно в реда на нещата 'социални' автомобили. Според другарите 'социалисти'. А да и черешката на тортата - другарите 'социалисти' люто ненавиждат (а би трябвало да са благи и толерантни хора щом се пишат социалисти) Костов и Борисов. Единият е против данъка, другият - за. Hofstadter само си мисли, че ги чатка strange loop парадоксите - другарите 'социалисти' са undisputed майсторите в тази област.

Перфекционизъм, Колега. Браво ! ...Малко Stormbringer и/или Masters of Reality като контравокал ?! (на Masters of disguise ge)

Ей наборе, ти май си от мойта "кръвна хеви & хард" група. Остава да мо споделиш дали посвирваш на рок инструмент, ако не и такъв те приемам.

С въвеждането на данъка върху лихвите по депозитите ГЕРБ наказва с глоба от 4-5 лева бабите на село, дръзнали да спестяват по 10 лева месечно от мизерните си пенсийки.

Горанов,спец мамин,направи ни обосновка на решението приходите от хазарт да не се облагат??? Те не са ли вид доход,бре уруфляк мамин??? Или да ни кажеш нещо за ДДС-то от 7%,което те плащат?!? Да не би икономиката на тази,превърнала се в кочина държава да се крепи на постъпленията от хазарт??? И след като обикновените хора,които се трудят съвестно отново ще откъснат от залъка си,за да нахранят тиквочите като теб,които,ей Богу в тази кочина са под път...и над път,то с какво ще обложите...верните си избиратели с мургав цвят на кожата??? Или те отново само ще...профитират от цялата работа??? Всъщност,то каквато ползата от тях,такава и от такива като теб-нулева!!! Ако ще ни управляват тикви,които само могат да вземат от готовите пари,то за какво сте ни изобщо???

Dir-e, Поздравления! Не вярвах да ми поместите поста.Явно и Вас ви писна от тези гадости.

Стига писане! Да грабваме кой каквото може и пред Парламента за второто четене! Да ги изметем всички и да поставим ново начало без сегашните партии.Иначе загиваме! Да покажем , че сме народ а не мърша!

Вече Станахме двама .

Прав сте, но на кого му стиска за това.Всеки си гледа да му е спокойствие, но чудно как е спокоен като всичко не ни е ок.Браво на гърците, че се бунтуват за всичко и го постигат.

Подкрепям, това е решението, дано повече народ го осъзнае ! Нашите "избраници" разбират само от груба сила, т.е. множество народ пред парламента. Кога ще бъде второто четене на закона?

ГОТОВИ СМЕ!

Мисля,че управлението на ББ беше много полезно.Ще внимаваме на кого да даваме властта в бъдеще.А на хората ,който се оплакват ще кажа да се опитат да си спомнят нагласата,с която тръгваха да гласуват преди 3 години. Нека след по-малко от година да бъдем умни-длъжни сме пред децата ни.

От Вашите уста в божиите уши ! ...Ама ха по-експедитивно де ! Какви са тез Предложени подмайвания от цели два месеца я ?!

Сигурно е много неприятно да знаеш, че цял народ те мрази и ти мисли най-лошото.

Изобщо не им пука, тези хора живеят в друга реалност, парите и властта, които имат, ги карат да се чувстват недосегаеми, те са атеисти - не вярват в Бога, а в Мамона. Не могат и да си представят, че Господ ще ги накаже, не ние.

Дупета развъртяни, със разхлабени капани, всеки може да ви храни, някои ходят със охрани, със костюмчета подбрани, биизнесмени бизнесдами, а ше ви е.а във дупетата нас..ни!!!!

Е как нали целта е да се оберат бедните. То тиквата с 2-та милиарда надали ще плаща този данък

Дирчета,моля оставете сегашната първа страница-това е традиция ,като лондонско такси....!

Дайте на изборите да гласуваме за Бойко и за шайката му от крадци и така най-накрая да оглавим класацията за най-бедна държава.Евала на Симеон Дянков -всички си мислеха ,че е гей,а той хитрецът обикалял света с любовницата си на държавни разноски.

вживя се и той като уорлик, дойде от "цивилизацията" и го удари на живот при "туземците". Ще попътува, ще отпочине, ще пое..бе (не само онази, а и още 7 милиона), ще му платим и после кой от къде е. Да му мислим тези дето оставаме в кочината

Отивате си господа от ГЕРБ,отивате си завинаги ,както стана с НДСВ- до 5 години ще ви псуват,а до 10 години никой няма да си спомня за простаците милиционерски,унищожили държавата /ако това все още е държава/

ПО-СКОРО ДА ИЗРИТАМЕ ТЕЗИ НЕКАДЪРНИЦИ ОТ ВЛАСТТА! Не познавам вече човек, който да не чака с нетърпение изборите, след последното родено недомислие на Дянков, отвращаващ и с изродската си физиономия...

М-ДААА1 ТЕЖКА УЧАСТ Е ДА ПОЗНАВАШ САМО БАБИЧКИТЕ ОТ КВАРТАЛНИЯ БСП-АКТИВ...

Защо пък да гласувам за Б.Б. на следващите избори ? Защото няма и никога не е имал общ бизнес с ' бивши ' бизнесмени от борческите групировки ? Защото не е зависим от ДС и не е в близки отношения с Гоце и много от олигарсите ? Защото има високо IQ и разбира от Гаусово разпределение ? Защото е човек от народа и прави всичко, за да се повиши жизнения стандарт на 95 % от хората в държавата ? Защото направи 95 % от хората на държавата млади милионери и им дава германски заплати и пенсии ? Защото никога не е лъгал и когато каже нещо държи на думата си ? Защото е много добър финансист и когато се среща с А. Меркел и др. европейски политици на най - високо европейско ниво, решава заедно с тях проблемите на Европа и Еврозоната ? Защото и около мен има жена с 500 млн и собствена банка , досущ като при него ? Нека Б.Б. ми каже поне една причина, поради която бих гласувал за него ! Нито съм някакъв мат'риал, нито съм ' добре облечен бизнесмен ' , нито съм зависим от статуквото на БКП/ДС !

СМЕШЕН ПЛАЧ! НА СРЕДНИЯ БЪЛГАРИН СЪС СРЕДНО 3000 ЛЕВА ДЕПОЗИТ, ТОЗИ ДАНЪК ЩЕ МУ СТРУВА ПО 1(ЕДИН) ЛЕВ МЕСЕЧЕНО. ГОЛЯМ ПРАЗ! С ТОВА ЛЕВЧЕ НЯМА ДА ОБЕДНЕЕ. ЗАЩО ТОЛКОВА РЕВАТ ЧЕРВЕНИТЕ? ПЪРВО, ЩОТО ДРАПАТ ЗА ВЛАСТ, ЗА ДА КРАДАТ. ТЕХНИТЕ КРАЖБИ СТРУВАТ НА ВСЕКИ СРЕДЕН БЪЛГАРИН ПО 1500 ЛЕВА МЕСЕЧНО ПОНЕ. ТОЛКОВА Е МИНИМУМ РАЗЛИКАТА СЪС СРЕДНОРАЗВИТИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ, АМА ТАМ СИ НЯМАТ БСП/БКП. ВТОРО - ТЕХНИТЕ "ДРУГАРИ" ИМАТ ДЕПОЗИТИ ЗА МИЛИОНИ, ТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ЗА ТОЗИ ДАНЪК. И ПРАВИЛНО! КАТО ЗНАМ КАК СА ГИ "ИЗКАРАЛИ" ТЕЗИ ПАРИ " С ПОТ НА ЧЕЛОТО"...

Данък има по света! 10% е правилен данък, но неразбирам.. Аз имам собствен бизнес от 1991 г., обаче Дянков да ми обясни pls , защо той се натяга толкова на МВФ и СБ. Иска да става Директор на нещо? Защо на всеки чиновник му плащат осигуровките от тези осигуровки, които плащам аз за себе си? Ще кажат-солидарност, но не е вярно. Истината е , че са петле в кълчища....Няма цена на работната сила за да бъдеш ли да се правиш на идиот- Или си - Или не си! Дянков, обади ми се! Знаеш ми номера, аз не съм на 15 год.- Всичко е в масивите...

Горанов е доказан лицемер защото: 1. Лихвата е доход само ако е по-висока от инфлацията. Следователно трябва да се облага разликата с инфлацията. 2. Ако банката превежда тотална сума към бюджета без имена, то няма да има начин за доказване на плащането на данъка, който е персонален. 3. Неподаването на данъчна декларация води до солидни глоби. 4. Трябва и да има строга дефиниция какво е Депозит, защото по разплащатените сметки също има минимална лихва. 5. Липсата на долна граница ще доведе до огромен брой дребни данъкоплатци с незначителни суми, като разходите по контрола ще надвишават приходите. ПЪЛНО МАЛОУМИЕ!

Този който е спестовен, ограничавал се е да скътае някой лев сега герберите ще му го вземат за да ги дадат на хрантутниците и развейпрахосниците. Хората се лишават, други си живеят живота и сега ще лапат от спестовниците.

НЕ СЪМ КОМУНИСТ АКО ПИТАТЕ-НО ЗА ГЕРБ БЯХ ДО ДНЕС!!!

Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват от 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГАВРИТЕ С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. Дори да имате семейства, тръгвайте с тях!

ами вземи че сложи въздахомер на дихателните ни органи и естествено ДДС и гледай лапачка за тебе и тиквата

ЩЕ ЛАПНЕТЕ ЯКО ДЪРВОТО НА ИЗБОРИТЕ

Кой рахатлък се е нарушил бе, умник? Нали Боко щеше да вкарва червените и Доган в затвора? Вкара ли ги? Само плямпа глупости по медиите.

Борисов !! Насмитай си апапите, барабар с вонящо-Чеувенити бохчи, ...и-иии -- Вън ! Чуваш ли Ме добре ?!Вън. (че комай Сакатлъкът Е Въпрос на Часове) ----------- А ти Симеоне -- всъщност мъдро направи да се покриеш у Виетнам. A При Завръщането ти -- Разговор с Всички Данъкоплатци ! Н-Е-З-А-Б-А-В-Н-О !!!

ха ха, той не се е покрил, ами чу.., т.е. обича своята любовница, дето я назначи за шеф на кабинета си. С държавни пари :) данъци, депозити, баламурници и други подобни в нашата мила и родна страна на чудесата

Американките, казват, били били раздавали шамари не-по-зле от Българките . ...Та, затова и ми се струва че Покриването Е перфектно (, и то -- именно поради детайлите които отбелязвате) -------- А у Нас -- тепърва Имаме да Създаваме Банки . И данъчна Система.

Ти пък! Монката и той е човек, ако и да е финансов министЕр - има си важна работа във Виетнам с др.секретарка и някой и друг фатмак за тапет. Затова недоразумението Горанов е турено на амбразурата да отнася благословиите.

Тя американката -- по мойте-скромни Книги със сигурност Ще Ни покаже някак-си . (Я със цицини и синини, я с Появяване .)

Как тогава ще облагат инвалидите, които имаме данъчна преференция - следва едва когато дохода от лихви ми надмине 7920.00 лв., тогава да ме облага банката 10 процента, а не всички накуп. Е как ще стане без да ми знаят ЕГН, нали трябва да им дам експертно решение от ТЕЛК!

Попитай г-жа Менда Стоянова, тя е в основата на това упражнение, пък нали е била началник в НАП!

Този Горанов едно време Бойко Борисов щеше да го уволнява,но всичко е ден до пладне-в коя държава 80 депутати решават съдбите на 7 милиона-но България няма нищо общо с цивилизацията-трабители от класа,но депутатите лапат пачки в пликове,не се облагат легално крадене

Що не обложат с данък за вход в алчите си и осрани задници.

Сега ще се напълни с финансови къщи,които да дават незаконно и по високи лихви...освен това такъв данък няма никъде?Утре вярно ще ни искате данък кислород.За огромно съжаление младите и качествени хора бягат от БГ и има защо.

Аз съм пчелар , ако човек е алергичен и не му се напрови орбазон венозно ще умре - брат ми, баща ми всчки са алергични - от пчела се умира хора - и трябва да има болница.

Тея в парламента са много тъпи, а дважди по-тъпи сме ние че ги търпиме!

И майка ти това казваше "Как можах да родя такъв тъпанар"

...объркал си местоимението - правилното е "и майка ми"...

Според мен ГЕРБ повече не иска "да не управлява"Четири години им бяха достатъчни.

Вече е ясно как ще заобиколим данъка. Самите банки ще преименуват депозитите във влогове, ако не искат да си прехвърлим парите в банки които вече имат такива влогове. От този данък бюджета едва ли ще спечели повече от 1 милион, но е сигурно че ГЕРБ ще спечели на изборите среден пръст.

Правиш ли разлика между срочен депозит и влог бе байно.Ти като знаеш си вкарай парите на влог и чакай лихви ама друг път.

Ти четеш ли какво съм написал, "ще преименуват" т. е. ще запазят лихвения процент но ще се казва влог. Пак ще повторя: такива банки има с високи лихви по ВЛОГОВЕТЕ.

Защо всички в парламента си увеличават заплатите автоматично с вдигане ан мин. раб. заплата ??? Взимат безбожно голями заплати и не вършат нищо свесно за тези пари, а искат още и още. Да се откажат ведъж и те от привилегията си за увеличение и то да отиде в хазната вместо да взимат % от лихвите на хората. Но гледат да се налапат и само си гледат интереса ....... а той не никак малък. Само плачат и се чудят от къде и как да изстискат народа в своя полза. Да се радват на простотията която създават. Прав беше Н.В. Царя - трябва да се смени ЧИПА !!!!!!!!

Ще Ви ш*м поне още 1+4 години.Погрижил съм се.

Битовите апаши вече дават банкет. Отдавна Цвъки работи за тях ,а сега и Дяката се включи. За 120мил. изборите са издънени, а за тях ще се хвърлят много повечеза кебапчета и капачки...

...и така ще е още няколко месеца! Молете се да са само няколко месеца...

Не мога да се моля. Просто -- Сега и Веднага !!!

Сега всеки, който има пари и възможности да ги изнесе в чужбина ще го направи. До настъпи декапитализиране на банките вероятно няма да се стигне, но капитали извън границата е потекат, още повече, че навън лихвите са и по-големи, особено на депозитите. Аз имам приятел, който си изнесе вече парите навън.

ТЪПАНАР, готов за дипломат, като падне от власт

Сега простолюдието страда ли страда - рев, СЪЛЗИ СОПОЛИ - няма пари за ядене, идва зима и т.н.... е кой ВИ накара да гласувате за бивши ченгета, известни МУТРИ, олигарси, пожарни команди и прочие некомпетентни и икономически неграмотни хора.... ? Кой ви накара да гласувате за Човек, който ви нарече скапан материал и се гаври с възрастните хора - сами сте си виновни.... простотията води до тук!!!!

ХАйде кажи за кой да гласуваме, като си умен!

За всеки, различен от ГРОБ!!!!

Важно е да гласуваш, ама много важно! А за кого - ти решаваш. Да речем, от всички злини избираш най-малката, т.е. тази, от която си видял най-малко простотии. А ще има и нови кандидати. Кой знае за добро ли, за зло ли - какъвто ти е късметът. Но трябва да си пуснеш 'фиша'!