ВКС реши: 16 г. затвор за тройния убиец от ”Гео Милев”

5-членен състав на ВКС осъди на 16 г. затвор Димитър Кънчев, който през 1997 г. уби баща си, жена му и 4-годишния си доведен брат. Присъдата е окончателна.

Обратно в новината

Коментари - ВКС реши: 16 г. затвор за тройния убиец от ”Гео Милев” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ако е невинен..

За съжаление, това е ужасната истина за Българското правосъдие. Една несправедлива присъда за един безмилостно жесток убиец. Добре поне, че го осъдиха по "бързата т.е. съкратената процедура?" Да ви е.. лек деня, уважаеми съдии.

срам за българското правосъдие

"Накрая заклал момченцето, за да не го издаде." И след 7-8 години при добро поведение е навън.

След 17-годишна съдебна сага, оставаше и 16-те години затвор да му ги признаят за трудов стаж при пенсиониране...

"Димитър Кънчев правилно е признат за виновен, но несправедливо е осъден на 18 години затвор и затова намали наказанието му на 16 години затвор. " 1/ МНОГО СЪМ ЛЮБОПИТЕН ДА РАЗБЕРА С КАКЪВ УРЕД ИЗМЕРВАТ КОЙ СРОК Е СПРАВЕДЛИВ И КОЙ НЕ Е. 2/ ТА ВЪВ ВРЪЗКА С ТОВА- ПРОКУРОРСКИЯТ СИН СГАЗИЛ ДВАМА НА ТРОТОАРА ,ЗАБАВЛЯВАЙКИ СЕ, И ИМАЩ УСЛОВНА ПРИСЪДА-СЪС СЪЩИЯ УРЕД ЛИ МЕРЕХА. 3/ НАИСТИНА СЪДЕБНАТА ССТЕМА Е ПАРТИЙНО И ПЕРСОНАЛНО ЗАВИСИМА-вижте игрите на сда за варненците убийци на студента в Париж. 4/ ЗА ТОВА ВСЕКИ В ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ И С ПОДХОДЯЩО ОБРАЗОВАНИЕ ГЛЕДА ДА БЪДЕ ДАЛЕЧ ОТ ПОДОБНО МЕСТО(не е призив за емиграция-само начин да си далеч от многото подобни системи в "Татковината") 4/"ПРЕДПАЗЛИВИЯТ И ГОСПОД ГО ПАЗИ" 5/ ПОЛОЖЕНИЕТО В "Н.Р.Б." Е НЕСПАСЯЕМО

Ееее... Най-после си признаха официално: "Според върховните съдии сериозно смекчаващо обстоятелство е продължителността на делото." Да преведем: Върховният съд е потвърдил, че некадърността на съдебната ни система е ЦЕЛЕНАСВОЧЕНА в полза на престъпниците - смята се за "сериозно смекчаващо обстоятелство". По какъв принцип това, че от съдебната система и чеп за зеле не става смекчава вината на тоя изрод, убил семейството си за пари и заклал сестричката си, съм абсолютно убеден, че е невъзможно да бъде разбрано от нормален човек. Изродът си е изрод - той е ясен, няма какво на него да се сърдим. Ама как си позволява не кой да е, а Върховният съд, да постановява, че това изобщо е възможно - некадърността на системата, определена да въздава ВЪЗМЕЗДИЕ, формално юридически да се счита за смекчаващо вината на престъпника обстоятелство?! Тази некадърност ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ е в полза на престъпника, защото е недостатък на системата. Откъде накъде недостатъкът на системата ще се счита за формален подарък за изродите?! Иначе - понеже най-вероятно си е излежал вече присъдата, честит ви 34 годишен изрод на свобода! Сред децата ви!

Значи, не е точно свързано с новината, ама почти! Та стой некав и размишлява: Ако тегля заем от 200 000 лева ще ги връщам 40 години, ако обаче открадна 2 000 000 лева ще лежа 6 години! Ми като се има предвид, че това е виц, но май май май си е баш реалност, то може да се почне да се мисли в тая насока!

И през ум не ми е минавало , че през 21 век , ще си мечтаем за внос на магистрати и закони от Китай и Египет..... Всъщност проточването на делото няма как да е смекчаващо вината обстоятелство. По скоро съдиите от съответните инстанции трябва да се накажат за отказ от правосъдие . Ако са още живи , разбира се....

Няма по такова велико правосъдие. Да му бяха направили и по една свирка. Нещастници!

Неам думи!

Много хора задават въпроса защо присъдата му не е дожитна. Не е, защотото по закон не могат да му я дадат. Законът е такъв, че ако лицето е под 20год когато е извършило престаплението, не може да получи доживотен и мисля, че максимума, който може да получи е 20год(не помня точно). Така че това е проблем в закона. Ясно е иначе, че той си заслужава доживотния затвор за толкова брутално убийство, но...........

А не може ли само за една годинка да го тикнат КЪДЕТО ТРЯБВА и присъдата му по закон божи да стане смъртна? Както Салман Радуев умря в руски затвор - "при неизяснени обстоятелства", писаха тогава. После запознати обясниха: "неизяснени обстоятелства" било евфемизъм за тежък анален кръвоизлив.

Е, няма такъв филм другаде по света:(((( Става така,че когото и да застреляш по веригата - няма да сгрешиш.

лежал 17 години- осъден на 16 години, ще му платят за 1 година и ще си излезе с парички, нахранен, отгледан, лекуван....Този съдия е преквалифициран от партиец в юрист или си е купил диплома

Само дето не е лежал!!! От 15 години си е на свобода и си живее живота!!!

А , край - я в Страсбург

ужас- това не е държава.След някоя и друга година тоя ще е сред нас.Дано очисти съдиите по делото.

Той вече е свободен, годините през които е бил в ареста се считат за лежани. Сега най-малкото ще осъди държавата да му плати за 1 година повече арест. "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА" !!!!!!

не е стъпвал в затвора изобщо.

1997г. !?!?!?! 17 години се води дело?!?!? Това е най-добрата съдебна система в света, но за престъпниците.....

В американския щат Оклахома бе спряна екзекуция на осъден на смърт затворник заради проблем със смъртоносната инжекция, но той по-късно почина, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Под въздействието на нова комбинация от медикаменти престъпникът изпаднал в безсъзнание, но по-късно започнал да диша тежко, да се гърчи и да надига глава от възглавницата. Около 20 минути след приема на първия медикамент екзекуцията била спряна, но затворникът все пак починал по-късно, както се предполага от сърдечен удар. "Смятаме, че е била спукана вена и медикаментите не са подействали, както би следвало. Директорът нареди екзекуцията да бъде прекратена," заяви представител на затворническите власти, цитиран от Ройтерс. 38-годишният Клейтън Лакит е бил осъден за убийството на 19-годишно момиче, което прострелял и наблюдавал как двамата му съучастници го погребват живо през 1999 г. Тука за три убийства - 16 години!?!

а сега познай коя е "страната на неограничените възможности" ???

най-куриозно е, че след като си избил семейството, адвокатът му казал: "Ама как може да осъдите момчето, та то е сираче", и затова е оправдаван по разни инстранции.

Кой ще ни пази от Съдебната система!!!

Ако ги беше прегазил пред блока с колата, то присъдата щеше да е условна с 3 години изпитателен срок. Тъй че, все пак, ще имаме късмет да полежи 6-7 години!

Мисля, че 16 години дадоха на момчето/което се доказа, че няма престъпни наклонности, действал е в състояние на стрес/, което се опита на обере БАНКА. А кажете колко струва цената на живота в България? /Простреля и охранителя, слава богу той се оправи/.

Сега остава и евродепутат да го направят....

В първото изречение сте написали, че 4-годишното братче на убиеца е доведено. Но то не е от предишен брак на мащехата на Димитър Кънчев, а е родено от нея и от родния му баща. Тъй че детенцето не е доведен, а природен брат.

вупрос куде е бил убиеца досега? в следственя арест ли или на свобода. ако е бил в ареста или затвора преди присудата, му се счита за наказателен период от вече издаденара присуда.това значи че сувсем скоро ще е на свобода сред хората.второ ако е бил на свобода през цялото това време и тепурва ще лежи присудата си за извуршено троино убииство по особено жесток начин...следва да пмислим каква е тази судебна практика убииците да са на свобода след извуршено деяние????????? вузмутен сум и в двата варянта....

Беше си на свобода, в дома на родителите на родната му майка. Те също имат вина за проточване на делото, но и адв.Марковски също.

Гарантирам , че няма да лежи повече от 10 години!

Случайно го познавам индиректно. На свобода си беше през цялото време. Познайте кой му беше адвокат?

Някой кофти адвокат ще да е след като са го осъдили.

Да не е един много дебел със свинско изражение?

Позна. Моите спомени са същите, помня как имаше улики с едни ръкавици, които убиецът ги хвърлил в контейнера, ама не били взети по определен ред като улика. Значи "великия" адвокат все пак не можа да го спаси, а колко ли парици е взел.

Че СЪДЕБНАТА ни СИСТЕМА е пълен та*ак на всички ни е ясно, но ми прави впечатление че Темида освен че е кьорава, явно е и куца - 17 години дело?!?? WOOOOOOW

Няма такава държава. Тоя трябва да лежи доживот.

Тройно убийство за 16 години? Е каква е тази присъда? Затова няма правосъдие в България! Защо после имало такава престъпност. Ами с тези присъди ...

Това е жестока присъда. Виж, 2-3 год. условно е по-справедливо

Как е възможно??? Колко човека тряба да се убият за да получиш доживотна присъда: 16/3= 5 години на човек, Ако сметнем 100г за доживот: 100/5 = 20 !!! ДВАДЕСЕТ ЧОВЕКА ТРЯБВА ДА УБИЕШ ЗА ДА получиш 100 години и ще те пуснат даже след 20-30, БААААСИ Л---ЯНАТА държавка !!!

Норвегия за хладнокръвен разстрел на около 100 деца и младежи дават 20 години. Това е и максималната присъда дори ако избиеш цялото население. В Иран и Китай нещата са други само че не това определя дали държавата е лайняна или не. Факта че делото върви 17 годинни е това което прави държавата лайняна.

за стогодишна присъда ще ти трябва да избиеш малко градче в северозападна България например, пък ако в това число са баща ти и братята ти може и да ги понамалят - все пак си сираче. Калчев - ти си гаден мръсен изрод, дано там където отиваш тези 16 години ти изглеждат най-дългото нещо на света. Не е лошо и Марковски да преспи десетина дена при теб, за да види после дали ще брани такива гадове като теб.... Пожелавам ти страхотни мъки

"Смекчаващо вината обстоятелство- продължителноста на делото" наистина ли има такова нещо в нашето правораздаване? Не мога да повярвам, че за да затриеш цяло семейство се дават само 16 г.

ЕГАТИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА! ЕГАТИ ИДИОТИЗМИТЕ!

Е, к'во са 16 години? Голяма работа. Ще си излезе, като пич на 50 и така. Друго си е доживотната или смъртната присъда, ама били "неправилни". Ето, и съда е на това мнение.

дано да се намери някой да преведе тази статия и да я прати до Брюкселски институции, до CNN, до BBC,... Нека светът се научи какво е демокрация и справедливост.

Поговорка:Нещо което не се оправя с пари се оправя с много пари. Разбира се това е верно,но има един случай в който това просто не върви.В америка хората са го разбрали и за това те имат най добрата правосъдна система.

Случайно да си ползвал Американската съдебна система, та да даваш оценки за нея! Я разкажи опита, които имаш с нея! Плямпало! Чуло, не дочуло и хвали, най-корумпираната съдебна система в света!

Ти от кой край на китната ни родина си.Не си ли си помислил за стреса на който си подложил домашните ви животни като си ги лишил от грижите си.Доста книжки трябва да прочетеш за да ми задаваш подобен въпрос.А и тогава не е сигурно че ще си в състояние.

Пусни си в гуглето мъдоф и виж, кога е хванат и кога и на колко е осъден. И тичай за други опарнами точками. Съдиите са основната маша на русия/кгб и у нас и в Украйна!

Ти как разбра, че е най-корумпираната в света - да не си им бил посредник като са плащали:))) Ами аз съм имал нещо си и много българи са имали вземане даване със системата на САЩ. Ами само няколко примера ще ти дам: 1.За неплатена заплата работника има право да я иска чрез съда в двоен размер плюс лихвите. 2.За неявяване на заседание съдията заповядва арест и ти дава на сутринта 30 дни затвор, а не като БГ глоба, ама може и по-малка. 3.Когато не си с документи, но по-късно ги представиш пред съда, съдията ти премахва всички глоби.4.Ако фирми като нашите в БГ пишат с малки букви условия в договори и възразиш като им кажеш, че ще ги съдиш , за разлика от БГ не се дървят а бързо връщат парите, защото в съда излиза много скъпо. 5.Оня с пирамидата за 50 милиарда го осъдиха за 7 месеца и дори не обжалва.6.Скоро оневиниха един заради застрелян преди година младеж влязъл нераглементирано в чужд имот за разлика от БГ, където едни мургави българи плячкосват наред и се оказва дори маловажен случай. Ако имаме поне 20 % съд като американския - монополите доста ядове ще имат. В САЩ обещетенията са огромни и оправят живота на всички в рода когато се стигне до съд . На една баба на 80 г. и дадоха от Филип морис 1 милиард и 300 милиона преди години защото хванала рак от цигари:))))) Какво трябва да разбереш разликата между БГ и САЩ? Твоето за корупцията е бля, бля, защото и да я има няма да е по случай в който участваш - многи си малък да се занимават с тебе. Кажи едно име на известна личност, който да си развява байрака и да не са го прибрали на топло.

Така.Май това за единствения случай в който корупцията не върви остана неразбран.Това което искам да кажа че когато навремето в америка е имало несправедливост и некой човек се е чувствал прекаран той си е решавал проблема сам.И от придобития експириънс хората са стигнали до извода че е по-добре да има правосъдие.Ако заинтересован гръмне корумпиран съдия,милиционер(в БГ полиция нама от 70г.Разликата между двете понятия не е само в първите две букви.Тя е същностна),доктор ще видите как другите ще са много по внимателни когато вземат пари или не си вършат работата.Това си е най-обикновена принуда.Е верно ,заинтересования трябва да има зрав задник.Трябва човек а не добитък ,който да си защити интереса,правото както ви харесва.Инак става така както е тук.А ако се замислите ще видите че това ще го яде цял живот.Това че не се е защитил и е чакал някой друг да го направи.Тук е така.Снощи казаха за условна присъда на некав дето убил двама души с кола.(три годишна-не че имат значение годините).И най прекрасното беше ехидната мутра на радинчето червенова гат го разправяше.Не го трийте .Не призовавам за нищо лошо.Призовавам само да се замислите

Не знам колко си "ценен" , но си неграмотен и не можвш 3 изречения да свържеш. Та кой е "случаят, в който това не важи"? И какво са разбрали в американската правосъдна система?

Нямя да казвам че първо трябва да се гледа и после да се пита колко съм ценен.Обяснението е точно над въпросното питане.

аз не разбрах - през тези 17 години вероятно е бил в ареста - и сега като е осъден на 16 да не се окаже че вече ги е излежал?

Дори повече е излежал и сега ще осъди България в Страсбург!

Ама той досега лежал ли е? Той си е бил на свобода.

Сега ще осъди България в Страсбург, ще му платим обещетение. Кучетата си лаят, кервана си върви.

Са да не зачезне и той?14 години си живя царски с наследството от баща си, докато другите гният в земята..

Цитат от статията: "Според върховните съдии сериозно смекчаващо обстоятелство е продължителността на делото." Не го разбирам - дело за изключителна жестокост на отце- и дете-убиец, а такива нелепи смекчаващи обстоятелства! Според мен ние нямаме съдебна система, а ни разиграват фарсове, за наша сметка!!! Подкрепям Красная Кухая Лейка, че тия съдии не стават за нищо! ПОЗОР!!!

Това не е първият АБСЮРТЕН случай в тази разпадаща се страна! Какви са тези хора, които разпространяват словото на печата толкова дразнещо? Слепи ли сте, че не виждате, глухи ли сте, че не чувате за воплите на народа?! А те идват и от такива статии, и от " праведливата ни съдебна система". Е как няма хората да се депресират от толкова несправедливости в държавата ни?! Трябва някой да обясни по - обстойно как така едно дело на криминално проявен, който има три убийства зад гърба си, се точи толкова години и...получава присъда по - малко от разглеждането на проявата. Фактите са от ясни по - ясни, че има три убийства, от които едното е на дете. Само затова вече щеше да бъде осъден на смъртна присъда, но там ..., където хората ценят човешкия живот. Ужасно, възмутително, покъртително! А за прокурортският син, който пък дори няма и година да лежи за размисъл поне - но комент! Явно, че правосъдието ни е обрекло - убивайте, колете, крадете, изнасилвайте, безчинствайте...ние сме насреща. Вместо ние да правим чистката, правете я вие самите. Лошото е, че тази чистка е хаотична. Поне да беше целенасочена към подобни изверги. Не знам, какви промени е имало за тези 23 години преход, но те наистина трябва да настъпят и то не с такива хилави стачки, а с брадвата на онова келеме от Джебел първо на Позитано и оттам...Иначе оправия и следващите няколко по 23 години няма да има спокойствие в тази страна. Дано!

За трима души - 16 години. В България човешкият живот не се цени.

причина за протакането на делата, отлагане и връщане беше КАЛПАВО СЪБРАНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА от МВР. Това беше ПЪРВИЯ случай който сигнализира че МВР не може да събере качествени за пред съда доказателства, а гледа на тази работа повърхностто и формално, смятайки че истината е в МВР и следовтелно всеки посочен от МВР за виновен следва да бъде осъден, има няма доказателства. Това беше наследството от комунистическото МВР. Все пак беше 1997 г.

Цитирам: "Сега петчленният състав на ВКС с председател Евелина Стоянова постанови, че 34-годишният Димитър Кънчев правилно е признат за виновен, но несправедливо е осъден на 18 години затвор и затова намали наказанието му на 16 години затвор. " Как така отнемането на три човешки живота "струва" само 16 години затвор. Ако беше за всеки един щеше да бъде малко по-приемливо. Нямам думи ...

И на мен това ми направи впечатление. Особено частта "но несправедливо е осъден на 18 години затвор". При тройно убийство?!

съдът осигури на един юноша - отцеубиец с разширение детеубийство и отнемане на живота на свитетел на първото убийство,особен вид "конфорт" и пълна свобода.абсолютен потрес!

Току що ми казаха че този няма да лежи в затвора и обмислял да съди съдебната система.Май ще му даваме и парички,ще ни осъди в Страсбург заради тези съдй. ДА ИЗЛЕЗЕМ И ДА ИЗЧИСТИМ СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА ОТ ТЕЗИ КРЪВОПЙЦИ

Това ако бяха "тъпите хамериканци", както лумпен-пролетариата много обича да ги нарича, досега да са му турили инжекцията поне 20 пъти. После на комунистите демократите им били виновни, че са некадърници и всички държави в които са на власт са пред разпад, точно както в момента е и България. Нито съдебна система имаме, нито нищо и за това са виновни точно другарете комунисти, а не някой друг, както много обичат да приписват своите грехове на американци, соросоиди, демократи и т.н.

Ако беше НРБ отдавна да е разстрелян.Там нямаше милост за такива изверги.КАто винаги по искане на защитата и посъдимия присъдата се азменяшя с пожизнена работа в урановите рудници.Като за предпочитане си е разстрела пред бавната и мъчителна смърт.

тоа на снимката не е ли КОДЖЕЙКОВ ве???

В друга държава тоя вече щеше да е изгнил.