Генерална репетиция за парада на Червения площад (снимки)

Участват близо 200 единици военна техника и десетки самолети и хеликоптери

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Schilo

Имат повод, имат армия, могат, правят!

Руската армия може да създаде цяла "танкова армия" или "въздушен полк" в средата на нищото само за три минути. Е, вярно, че са надуваеми. В Русия войниците, които прекарват цялата си военна кариера, тренирайки да надуват танкове, често стават обект на шеги. Въпреки това, бойните операции, включващи надуваеми оръжия, са много различни от представеното във филмите и от това, което си представят хората. След като са били разпънати за първи път през Втората световна война, такива фалшиви танкове за пореден път са доказали своята ефективност в по-скорошната война в Югославия през 1999 година.По-голямата част от хардуера на руските въоръжени сили имат "гумени братя и сестри". Сред тях са танковете T-72 и T-80, изтребителите МиГ-31 и МиГ-29 и дори страшната ракетна система С-300 (малко остаряла в сравнение със С-400, но няма значение).

Написаното от тебе,показва наличие на сериозно психическо заболяване ...!!!

азиатска монголска ценностна система.. За какво им е тази армия като рускините си дават задниците по целия свят без да са ги окупирали , поробили и изнасилвали против волята им. Тази армия способна ли е да защити руските задници да не ги таковат..ха.ха

Влекачи имало ли е?

Руска простотия. Палячовци.

Руските агресори и войнолюбци пак дрънкат оръжие, пак ще нападат чужди страни, след Финландия и Япония и Чечня и Грузия и Украйна кой ли ще е следващата им жертва? Всички ги мразят и им се смеят за простотията и азиатщината.

Мачкайте, братушки! Мачкайте еврогейските педали и краварските соросоидни джендъри! Ей, педали това се казва парад, не краварската ви содомия

Да загубиш 30 милиона човека срещу луд диктатор и зле снабдената му армия, при положение, че САЩ те снабдяват с всичко, което поискаш не е за парад. Разбирам, че празнуват, че са оцелели срещу гадните нациски убийци и мъжете извоювали победата, но една равносметка защо се е стигнало до там ще им е далеч по-полезна от това помпозно зрелище. Щото комунистически котай е салеч по-опасен от Нацистка Германия.

Зле си Зоро. Чети повече и пиши по-малко глупости и клишета.

за съжаление. Немците убиват около 20 милиона цивилни. 9 милиона са военните им жертви срещу 4 немски. В първите две години немците масово са громели руснаците поради руската военна доктрина да ползват танковете за поддръжка на пехотата. В резултат немците с лекота обкръжават големи руски сили. В Беларус, при Смоленск, при Киев, при Уман, при Харков дотолкова че за защитата на Москва не остават никакви войски. Добре че пада най-тежката зима на века та спира немците отделно, че и немците изпитват трудности в снабдяването си. Причината - властния характер на Сталин, който е бил абсолютен дилетант във военното дело(битките в централна Русия му ги печели Будьони, който обаче е безнадеждно изостанал през разглеждания период). Причината руснаците да спечелят са смелостта на Жуков, Василевски и Рокосоквски да не се страхуват да му говорят каквото трябва дори и да влизат в пререкание с него. За което обикновено следва разстрел.

русия е най великата воена сила на планетата!!

това е сарказъм, нали?!

Отново руска тъпотия, на кой му е през кора че са победили във война които те самите те са разпалили. Още се пази писмото с което Сталин поздравява Хитлер за превземането на Париж.

земах виза и на девети съм там

гейовете много обичат парадите..ха.ха а техниката е боклук .

Да го ... абе по-добре да правите като вятъра, че иначе ще ме изтрият.

Голяма работа са в Масква,но един хляб струва вече два килограма копейки.

И от умрелите хора да не ги хвърлят правят кайма. Много са го закъсали. Няма ядене, няма копейки. И освен американски идиоти, някой друг връзвали ти се.

Страшна техника, без аналог. Дано запалят.

След парада могат да нападнат Украйна ватниците. В някои населени места на България през 60-те години наричаха ватенките, навлезли тогава и у нас като работно/празнично облекло в ТКЗС с подигравателното название "ОСВОБОДИТЕЛКИ". ТКЗС - насилствено създадени кооперации със заграбената от селяните земя,където последните бяха принуждавани да се трудят за жълти стотинки.

вместо да пишеш глупости бегай на гей парада, че те чакат с нетърпение

ох ох ох... подмокрих се

Павелчо гърбав ... Когато си клекнал върху вентилатор да издрусаш крушата, трябва да си затваряш устата за да не се напълни! ... Освен ако това е целта?

Айдеее, всекигодишната простотия. Как не им омръзна на тези но те нямат с какво друго да се похвалят.

Че то и това, във ВСВ, за хвалба ли е? Да поставиш световни рекорди по най-скоростно губене на тежко въоръжение и най-масово предаване на противника на цели съединения, че и обединения... Какво му е за хвалба тука? Над 5000000 пленници само за около месец война! И това при три, че и четирикратно превъзходство в танкове, авиация, артилерия?... Те трябва да се срамуват и дори да не споменават имената на "великите" си военни и политически стратези от онова време! Парад "пАбеды" си спретнали, моля ви се... Помен за загубените и пропилените животи на млади хора от бездарни генерали трябва да правят, а не да се веселят с паради. Няма за какво да парадират.

що ли в историята ги няма тия работи. Това някакво американско ново фентъзи ли ни разказваш

Явно настолно четиво ти е била "История КПСС". Има и някои почти нормални исторически изследвания от онова време, като например "Провал "Блицкрига"", от В. А. Анфилов, издательство "НАУКА", МОСКВА 1974. Ако я прочетеш без капесесейски очила, като сериозен страничен наблюдател, абстрахирайки се от идеологията и цитатите на вождовете, ще разбереш за какво става дума.

пленяват и цялата френска армия и тежкото въоръжение на Великобритания. Които превъзхождат немските

"""Командващ парада бе ръководителят на сухопътните войски генерал Олег Салюков""""" ЕХ, че хубаво звучи "ръководителя " на сухопътните войски.Това да не е ансамбъл Филип Кутев ,че ръководител да има.Това е командуващ сухопътните войски на велика държава.То бива ,бива незнание ,но чак пък толкова.

Едната победа във ВСВ им остана на руснаците, за да има за какво да се гордеят. Иначе е срам - най-големия износител на петрол, втория в света износител на природен газ, какви ли не метали се изнасят, жито, дървесина и за какво? За благото на олигарсите и президента. Повечето им градове са кочина като българските, а много са дори и по-зле, а ние сме нетен вносител на енергийни носители. Тъжно ми е за обикновените руснаци. Ние поне имаме шанс да се отървем от мутрата от Банкя, а руснаците нямат шанс да се отърват от Путин.

Има вени констатации в писаното ти но има и неверни.Не е само едната победа в ВСВ.Умаловажаваш ролята на Русия.Такава голяма държава не става от раз.Това са редица победи които са довели до създаването и.Например колко войни е водела Русия с Турция.Те ако не са били даже ние още щяхме да сме турски вилает въпреки нашите постоянни напъни да се освободим

Колега не трябва да ви е тъжно за обикновените руснаци, всички те са еднакви, ако не е Путин ще е Иванов или Петров но обезателно същия дивак, то народа им си е такъв. Нормалния руснак не иска да работи, той иска да краде и граби от други страни. Генетиката им е дива азиатска.

Стари опорки, друже. От преди 30 години. Сега са светлинни години напред. Спомнете си най-успешния Мундиал в историята-с прекрасните градове и стадиони, безплатен транспорт. Магистрали за чудо и приказ. Москва-Петербург-700 км осветена магистрала. Нощем съм карал на габарити. Магистрали до и в Крим Грандиозният мост над Керченския пролив. Не предеш, приятелю. Живееш в миналото. Не всички страни деградират, като милата ни евроатлантическа родина

Най-големия позор на България в близо 2000 годишната и история е присъединяването и към хитлеристка Германия. Дори падането и под османско робство е много по малък срам и позор и дори не се доближава до тая велика простотия .

По-голям позор от 45 години сувеЦко робство няма тавариш !

Ауауауауаа, а били ми обяснил, честно, по еврейски, защо 1989г България е толкова добре развита държава, с индустрия, селско стопанство, наука, спорт и какво ли не. И защо днес, след 32 години всичко това е в руини и държавата ни е тотал щета, изпаднала американска колония на бананово ниво. А при СССР дори имахме достъп до космически технологии и двама космонавти. Има достатъчно статистически данни от тогава и сега, които лесно могат да бъдат сравнени. Нещо, което няма как да се скрие. А сега, при тая цъфтяща демокрация или американски колониализъм, толкова сме добре, толкова ни е хубаво, че 2 милиона избягаха. Е как става тая работа. Айде да оставим простотиите, как комунизма ви бил виновен. Какво направихте за 32 години. От историята се знае, какво комунизма направи с Бъллгария от 1944 до 1976г, от изостаналата аграрна държава, без инфраструктура и примитивно селско стопанство, със символична електрификация. Днес, 32 години американска окупация, единствената посока, в която се върви уверено и бодро е назад.

Надали си чувал, че Германия и т.н. Съветски съюз преди да се сбият са били съюзници. Въпрос на време е било кой ще нападне пръв. Е, немците ги изпреварват и така започва тази тъжна за човечеството история. Русия винаги е била срещу съществуването на силна България заради интересите й на Балканите. И за това е разделила България на две след поредната руско-туска война. Колкото до това, на коя страна сме били през цялата история на съществуването ни, то заради такива родоотстъпници и слуги на чужди интереси навремето сме паднали под турско робство. А в съвременната ни история известно време и под руско.

Хе, хе, кафявонезнайко, уведомявам те, че Югославия също се включва първоначално на страната на Хитлер, но сръбските офицери извършват преврат, Югославия излиза от съюза с Хитлер. А българските кафяви какво правят? Играят на "сигурно", офицерството мълчи и какво става? Подписват си смъртните присъди само след 4 години. Само след четири. Соболев идва на крака да ги моли - "недейте бе" . Англичаните ги молят. САЩ ги моли. Ама българите не. Монархофашистките осигури а най-големият срам и петно на България за цялата и история.

Да, бе, рсуки. Друго си е пакта Рибентроп-Молотов и "мероприятията" из Катинската гора.

най-големия позор е как СССР проми мозъка на 6 млн българи и им втълпи че СССР е освободила България ВСВ. И се изкарва после двойна освободителка на България и все още има идиоти които вярват в това.

Американските мекерета изпадат в безсилна лудост.....ахахахахахахаххахахахахааааа

Как , от смях ?

Пък обикновения руснак днес ще се напие по случай Победата, ще набие жената, ще се изпикае зад коптора в който живее и ще легне да спи.

Вярно, не е като изпълнените със смисъл дни на обикновения американец. Който не бие жена си, а него го бият разни цветни хора. И го таковат, ама не редовно.

... и ще помечтае да работи за победените.

Русия има какво да защитава и си има армия. В България няма какво да се защитава, и няма армия!

Мунчо Радев поканен ли е?

и тоя като баце никой не го ще

Русия е като древна Спарта, а САЩ и НАТО са ми като Атина с нейния съюз от над 200 уж съюзници (всъщност принудени и подчинени към съюз). Няма нищо ново под слънцето и всичко е суета... И... и накрая побеждават спартанците. :)))

Къде са тия спартанци сега ?

а къде са атиняните и съюзниците им?

В държавата Гърция ?

Ами те и спартанците са пак там - в държавата Гърция.

Сигурен ли си ? Май си пропуснал часовете по история на древна Гърция, а ?

Ами изглежда и ти така си пропуснал. Понеже древните елини отдавна са мъртви. Всичките, до един, доколкото съм чувал.

Може да ги видим отблизо.... за съжаление.....

Ще ама НАТО каза , че няма да го бъде тавариш , сорри :)

Руските концлагери пръснати из цял Сибир днес дават на затворниците двойна дажба.

Абе, в Детроит останаха ли бели?

Има ли смисъл да повтаряме едно и също след всеки 6 май, на който ни се демонстрира нагледно, умишлено доведената до пълен крах Българска прости Господи "армия", в сравнение с това което се случва на Червения площад на 09 май??? Болезнено и тъжно е, но за пореден път се убеждаваме в максимата, че: "Който не храни своя армия, храни чужда!".

А теб те хранят с удобрение ли капейке ?

...би ли ми дал малко примери къде точно се потвърждава тази максима?

Настояща България - 3 млрд. за самолети на хартия? Къде са? 2 млрд. за две корита втора употреба? ЧЕТИРИ бази на американците, за които те не плащат нищо! Тоест плаща България! Неизвестен брой пари, изчезнали от разграбване и разпродаване на качествена и работеща военна техника. В ГЪЗА ЛИ ТИ ЗАВРЯХА ТЕЗИ НЕЩА, ЧЕ НЕ ГИ ВИЖДАШ, ДЕБИЛ! Да ти сера у кухата кратуна, така поне ще имаш нещо качествено в нея!

Гостенинче, това, със "самолетите на хартия" издава единствено твоят некомпетентност, най-меко казано. Би ли ни казал на нас, простите и неуките, къде, в коя държава и авиостроителна компания, има на склад нови изтребители, готови за продажба, като в квартална бакалия? В Русия така ли продавате самальоти, като безаналоговия Су-57, например? Държите си ги на склад в добро състояние и само чакате - cash & carry!

Поредния спектакъл. За почти 80 години нищо свястно не успяха да направят, обаче нали трябва да се гордеят с нещо. И ето на - вадят униформите от нафталина

Сорос на прайд

Нямало да ходи тая година до масква деда ти шорош , шаломов бил достатъчен за прайда там :)

Ти от 80 години само губиш територии, ама иначе си велик! Децата ти мият чиниите на богатите западноевропейци, това сигурно е повод за гордост? Докато бяхме с руснаците правехме компютри, добри-лоши, сега не сме в състояние лъжиците да си произведем! Нещо друго?

Обръщаш се към него все едно е рашка тавариш и в същото време бълнуваш за раша ? Чичковците с бели престилки щъ опраат , споко :)

На кой му пука за тези и за парадите им?!

Имат си хората армия, правят си военни паради. Ние и НАТО-то пък правим гей прайдове.

...изключително ограничено мислене..., даже това което си написал не бих го нарекъл и мислене!

Кое е правилното мислене? Дъщеря ти да се омъжи за черен, и ти да ги благословиш?

Много си прав. Това, което съм написал не е мисъл, а констатация. Размислите ги оставям за себе си, защото ще ме изтъркат веднага. Лек ден:))

Твоето неограничено мислене дали те навежда на мисъл (знаеш ли какво е това?), че на практика гей-шоуто и парадите са както едно време през населени места са показвали уроди, мутанти и всякакви природни отклонения - за да ги видят нормалните хора и да се пазят от такива.

Странно как при някой може парад, без маски..., при други с по-меки китки, не е могло военен парад, само дискотеки се отварят и гей прайдове може. Какви мажяги бяхме едно време и какви трансджендери ни направи ЕС.

Армия та дрънка! За 21 години Путин и екипът му спасиха Русия от разпад, изправиха я на крака и я върнаха на световната сцена като велика сила. Неслучайно Нострадамус нарича Путин "Кралят на разплатата"....

Правилно. Без Путин руси щеше да е Украйна...

Велик народ, уникална култура. За съжаление, Русия не я чака нищо добро с управление, което подари държавата на шепа олигарси. Обичаме Русия, но мразим Путин.

Не, не обичате Русия-обичате природните и богатства. Не обичате и народа, понеже даде богатствата си на олигарсите, а не на вас. Дай да си говорим истината.

Какво ти е направил човека?

Всъщност олигарсите в Русия се зародиха и спечелиха богатствата си при управлението на Елцин! Путин спря разграбването на Русия, и накара олигарсите там да спазват руските закони, а които от тях не бяха съгласни с това, избягаха в ЕС, САЩ или Израел!

Руския народ преживя ВСВ и изнесе тежестта на войната. Заради това си заслужават уважението. Парадът е спомен за войната.Спомен който всеки простосмъртен на Земята трябва да знае и не забравя.

Руския народ преживя ВСВ, но не само "благодарение" на Хитлер. Сталин също доста се "постара": - Кой си изтрепа интелигенцията както цивилна, так и военна преди войната - Сталин - Кой сключваше "мирни договори" с Хитлер и си поделяше територии - Сталин

Маймуно соросоидна с глава куха, да ти сера у манерката, че да имаш нещо качествено и смислено в нея поне. Преди Сталин да сключи пакт за ненападение с хитлеристите, през 1938 в Мюнхен на една конференция Англия и Франция правят по няколко минета на Хитлер и си затварят очите за всичко, което той прави. ТОВА КАРА СТАЛИН ДА СКЛЮЧИ ПАКТ. А И ПРЕДИ ТОВА СТАЛИН МНОГОКРАТНО ПРИЗОВАВА ЛАЙНОЯДЦИТЕ ОТ ОСТРОВА И МИНЕТЧИИТЕ ОТ ПАРИЖ ДА СКЛЮЧАТ ДОГОВОР СРЕЩУ ХИТЛЕР, НО ОНЕЗИ НЕ СА ИСКАЛИ. РАЗБРА ЛИ, РЕЗУЛТАТ ОТ СПУКАН ВУЛКАНИЗИРАН ПРЕЗЕРВАТИВ?

Ами 1938 година Англия , Франция и Полша подариха на Хилер Чехословакия. Е после си платиха,особено поляците.

Тези нещастници пак честват една война която вече никой не помни и която те предизвикаха. Може би честват кражбата на полски, румънски и японски територии.

ти си кретен

Ау,ау,ау?

Армата-та този път ще запали ли ?

По добре виж баце и славчо дали правят рамазана а не мисли великите

И да запали, и да не запали, но ние си внасяме чесъна от Китай.

Че к'во му има на китайския чесън ?