”Газпром”: Европа ще изпита недостиг, ако разчита на US газ

Европа скоро ще усети недостиг на газ и скок на цените, ако се опита да разчита на внос на американски газ, вместо да купува повече от Русия.

Обратно в новината

Коментари - ”Газпром”: Европа ще изпита недостиг, ако разчита на US газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

прецакаха ни еврейте от Америка за Южен поток и сега ще иадем у..

да си я изпият газта руснаците, ще си купуяМе от който си искаме. Нали ако спрем да купуваме от вас ще умрете бе колхозници.

В момента се води война ,която е 80%информационна,15%икономическа и 5% -гореща,така казва един американски специалист по глобалните стратегии.Русия губи битката за газа в Европа и затова ще се опитва само да задържи извоюваните позиции след спирането на транзита през Украйна. Ориентацията към Китай е вече съвсем очевидна по много причини.Основната е ,че Русия може и да не печели толкова ,колкото от Европа ,но си осигурява стабилност за 30 г.- по договор!Другото на което се основава руската стратегия е обезценяването на американския долар,а рязкото падане на борсовите индекси в САЩ 2 пъти за 15 е потвърждение на тази тенденция!Специалистите даже казват,че Тръмп вероятно ще се стреми към евтин долар,за да се увеличи конкурентноспособността на американските стоки!И всичко това е в ущърб на Европа!А това ,което казва сега Медведев е подготовка за бъдещето,когато ЕС ще трябва да преглътне горчивия хап - ето ,ние ви предупредихме!...А заради евтиния долар петролът и газта може да поскъпнат драстично!

У газопровода Турецкий поток по-прежнему довольно туманные перспективы. Нет ясности с поставками газа по второй нитке. К тому же постоянно увеличивается бюджет строительства. Вчера он была увеличен с 6 до 7 млрд долл. Причем эти деньги Газпром заплатит из собственных средств. Про сухопутную часть второй нитки в Газпроме только обещают, что строится она будет по всем нормам Еврокомиссии (ЕК). Конкретики по проекту мало, и переговоры идут с разными странами, объясняют эксперты. Даже им пока не ясно, куда, кому и по каким условиям будет транспортироваться российский газ. Мы говорили, что стоимость его строительства может составить 6 млрд долл. Сейчас мы оцениваем примерно в 7 млрд долл., рассказал вчера зампредправления Газпрома Андрей Круглов.

И пока не слишком ясно, получил в итоге Газпром эти гарантии или нет. Так, зампредправления Газпрома Александр Медведев вчера обещал, что реализация сухопутной части Турецкого потока второй нитки будет проходить в полном соответствии с нормами ЕК и будет выполняться газотранспортными операторами европейских государств. Однако в компании отказались комментировать маршрут строительства сухопутного продолжения второй нитки газопровода. Что касается перспектив и направления поставок, так же, как упоминалось в ходе доклада, по первой нитке газ будет поставляться в Турцию, а по второй в страны Южной и Юго-Восточной Европы. Более детально мы этот вопрос на текущий момент комментировать не будем, приводит РИА Новости слова начальника управления долгосрочных программ развития Газпрома Кирилла Полоуса.

Европа няма газ, а Русия има. Природа, така е, не можеш я промени. Европа се инати и е на нож срещу Русия, не е ли глупаво? Има една истина, по-добре е да имаш отколкото да нямаш. Европа скоро ще го разбере.

Купува газ само от Америка. Ще дойде време,газ да могат да си позволят само богатите. Омразата ще ги затрие.

Проектът "Южен газов коридор", който предвижда транспортирането на азербайджански газ за Европа, се очаква да започне преноса през лятото, съобщи Vitaly Baylarbayov, зам.вице-президент за инвестициите и маркетинга в държавната петролна компания SOCAR. След години на планиране, Южният газов коридор (SGC) на стойност $40 млрд., подкрепян от ЕС, за да се облекчи зависимостта му от Русия, ще бъде пуснат навреме това лято, тъй като само "преди дни" започна запълването на едната линия в тръбопровода TANAP през Турция. заяви Vitaly Baylarbayov пред Европейската газова конференция във Виена.

кой ще купува газ при условие че българите се топлят с печка на дърва без без да излиза дим от ня 90% КПД

за нашите които са тъпи (тези от простната)няма нищо страшно защото това е им работата .А именно тяхната работа е да подгодват население за по високи цени . Какво ги интересуват нашите пенсионери които трябва да имат 40 години стаж когато няма достаточно работни места а направиха обратното -равалиха заводи и ф-ки и ТКЗСта Народа смирен като стадо овце и мълчи и мълчи вместо да подаде в сът на това правителство което ги екара да имарат по -рано от пенсионирането ЕТО ТОВА СА ТИЯ ПАЧАВРИкоито всеки ден на форума за чаша краварска помия

досеща те се- амират умират (разбира се )

ако светът спре да пие кока кола, никой няма да умре от жажда, но концерна кока кола ще фалира от ден два! схващате ли алегорията дорогие дзрОгаре, друзя, товаришчи и товаришутки?!

плашим се

Едната трета дали е една трета никой не знае. Удобно им е на евро педалите да е една трета. За някои ако е една трета за тиквената кочина е една първа!

Шило

Толкова е. Ама това е най-съществения дял на един доставчик. Дано европейците да почнат да изтрезняват и да подходят скоро прагматично.

тръбите са ЮП и СП2 са поизведени и платени! да не стане със СП2 като ЮП -Турски поток и паток у ЕС??

Едва доставяте 1/3 от газа потребяван в Европа, и то напоследък, а сте тръгнали акъл да и давате. Баси шизофрениците.

Шило

Имаш ли си представа, до какво може да доведе спирането на тази 1/3-та? А прочетели за алтернативите? Че намаляват? Ей, това не е селската бакалия.

?

А бе, ти си разбираш ли е какво значи 1/3, ИДИОТ? Има държави, които напълно се снабдяват само с руски газ както БГ например. И за тя тях да останат без руски газ е катастрофа.

Реалната перспектива : ЕС нареден на Опашка за газ. Русия навлиза в пазара на най-големият в света купувач на енергия в света !! За САЩ 2018 е егодината на Началото на Краят им !! Доларът Няма да е Основната Международна валута от 2018 ! Китай обяви дата за Замяната на Долара с Юана ! 26 Март 2018 година !! Русия ще подкрепи това ! Саудитска Арабия е изнудена от нСВАЩ, Но Нефтената им компания Арамко става Съсобствена на Китай ..така че нямат избор ! ЕвроАтлантическите ни партньори=Палачи отичат в канала . Братска Русия е обратно в голямата игра като не и Китай.

май може и да стане истина един текст под една карикатура-Путин към Меркел: Е какво решихте на газ ли ще продължавате или на дърва защото сме много богати и на дърва ?! Мда както отиват нещата нищо чудно и наистина да я пита а дали тя ще отговори или ще е друг ще видим ?!

една карикатура-Меркел към Путин: Е какво решихте с пари ли ще продължавате или ще се качвате на дърветата защото сте много богати и на дърва ?! Русия без парите на ЕС ще умре много по бързо отколкото ЕС ще умре без газта на Русия!! Факт. затова руснаците са "загрижени". Ха ха ха

бацко ти не плачи на чужд гроб не е само Европа има и Китай има и Индия но дори и в Европа търсенето ще се увеличи а няма да остлабне а газ НЯМА от къде да се достави в такива количества в Европа дори и с камили да го носят от Катар пак няма да стигне !

след по малко от 2 години България ще почне да купува от "алтернативни" източници. Цената ще скочи с 50% а милионите от транзита ще спрат. Газпром ще ни дават като пример за идиоти които са отказали евтиния руски газ в полза на целуване на американски гз.

И какво ще стане когато нищо от това не се сбъдне лайно такова? Ние имаме с Газпром договор до 2030 година. Плащат независимо дали минава газ.

Шило

По-големи глупости не бях чел. А след 2030? Всъщност, кой ти го каза всичко това?

Е нека европейците си строшат главите! Струва ми се, че Газпром е прекалено загрижен за тях... И нещо наистина интересно и изключително важно: На 26 март КНР започва търговията на петрол в юани. КНР е най-големият потребител на петрол в света. Сами си правете изводите!

Газпром е уплашен, не е загрижен!! Руснаците и загрижени???? Ха ха ха, тия долни същества. Правим си изводите, в юани ще търгуват само с Русия, но дали и тя ще иска юани??

Само си представи какъв удар ще бъде това срещу долара! И не се съмнявай, че всичко е съглаувано с Москва. Пекин ще изчака преизбирането на Путин и след това ще започне "кръстоносния поход" срещу долара! :))

И като американската газ е толкова скъпа и кофти, какво реват тука руснаците и техните лайна русофилите?

ами след като и САЩ /шистовият гигант/ вече внася руски втечнен газ за какво да говорим??.А щеше да изземва пазара на Русия.: Русия -износ на газ за ЕС : 198 млрд.куб.м. годишно, САЩ : износ 1 млрд.кум.метра за 5 години

Ха ха ха ха, ти знаеш ли колко малко са 1 млрд куб м газ? България ползва 3 млрд за година? Какво ще направи САЩ с 1 млрд? ще си измие тръбите?

На тези комунистически лъжци никой не вярва.

"Независимостта" от руската газ струва пари! Готов ли е европейският потребител да плати тази цена? Но когато не си производител, подмяната на един доставчик с друг, те прави зависим от новия даставчик.

Защо предоставяте такава информация на дебилите? Дайте им да коментират Гришо, чалгите, джендърите. Тия като чуят Русия и халките им се запенват.

Русия най големият враг на България за 20 и 21 век!! Факт. Викаш да крият информацията на лудите руснаци? Тая газ защо не вземат да ни я спрат? И да си я наврат отзад?

България нали е в Европа или бъркам нещо?България ползва газ от Русия а не от САЩ,Катар,или Сирия или пак бъркам?

Не ползва, защото Русия не ни разрешава. На нас Русия плаща и най ниските такси за пренос на газ!! Пак ни чука ей така по братски!!

Кво викаш, Русия не разрешавала газ за България? Чий сенатори и комсомолски секретари идваха и шушнеха на ушенцето на Боко Великий, да спира едни проекти?

По братски ле станахме американса база срещу тях? По брадски ли едно магаре, преЦедент едва не обяви война на Русия? По братски ли готова работа за огромни такси за принос беше развалена от двама американски дъртаци. Въртогъзниците от всякъде ги клатят.

КИТАЙСКИЯТ ПАЗАР Е КОЛКОТО ЕВРОПА СЕВЕРНА И ЮЖНА АМЕРИКА ВЗЕТИ ЗАЕДНО . ДРЕМЕ ИМ НА ЧЕРНИТЕ БЪЛГАРИ ЧЕ ЕВРОПА СЕ ОСЛУШВА .

Европа затова не разчита на никого. Трябва да има много доставчици защото като са малко се разпищолват с цените.

И кои са тия много?

Нищо ,Катар е по наблизо и има най големите запаси. А Китай изобщо не купува толкова много!! Взема малко колкото да се прави на приятел на Путака. Те си помпат от Туркменистан.

Ами купи си от Катар ве чалгин, кой ти пречи, или стотинки немаш а?хахаха Напърдявай си в шишенца и ще си монополист у маалата дет клошариш!мбухахаха Затва ще се давиш у пушиляка от кюмюра щот си тъп добитък!

Не мога да разбера защо пълни лаици по темата пишат с такова настървение и злоба?

В името на демокрацията и свободата от Руската зависимост, ние сме винаги готови ДА ПЛАЩАМЕ СКЪП ВТЕЧНЕН ГАЗ. Подлия Путин колкото и вентилатори да пуска в Сибир за да духат студ на сам, няма да ни уплаши, Америка ще ни стопли.

Как квичи руската свиня!

Как квичи чирашкия добитък! Аве кюмюрджия умирисан, май квичиш ти, от зор и злоба! Я марш да си оправяш кюмбето , че е зима все пак!мбухахаха Кюмюрджи чалгаджи!хаха

Китай както се ослушваше две години, сега напъва за газ защото и те не могат да дишат от пушаци. Отоплението им и централите са на въглища. Газът не достига. Американците го продават на двойна цена. Същото се отнася за Япония. Те пък се ослушват за ядрените централи.

Не Европа, а Гъзпром!!! Алчните фашаги, ще изпитат ОГРОМЕН БРДОСЪИГ НА КЛИЕНТИ, ДОЙДЕ ЛИ АМЕРИКАНСКИЯНТ ГАЗ Е ЕВРОПА, ЗНАЯТ, ЧЕ ЩЕ ЗАГУБЯТ МИЛИАРДИ И ЛАЯТ, БЕСНИТЕ ПСЕТА!!! ДАНО час по-скоро дойде американския газ, да пукна от глад алчните и крадливи фашаги!!!

Руския Слон най-големия Слон в света и руската газ е най-газовата газ !

Алкашите щом плашат, значи са забуксували здраво.....Европа ще взима от САЩ, Канада и Катар. Въпрос на време е Турция да свали Асад, да изрита алкашите от Сирия и да се пусне катарската тръба. А Чайна си има други надежни доставчици на газ и няма да се остави в ръцете на такъв неблагонадежден партнър като Рашка.....така че тавариши, само плашите гаргите и се чудите как да си напълните хазната.

Поне да беше фантаст, та да кажа бездарен, а то съвсем...

Европа вече взема. Купува руски газ от САЩ на двойна цена

Докажи го!! Или пак руска пропаганда ръсим??

Щом квичиш заначи пак си гладен! А бе смешния тъпунгер какво се пенявиш бе, на тебе за кво ти е газ бе кюмюрджия умирисан? Виж статистиките преди да квичиш!хахаха " 1 януари до 15 април 2017 г. руският газов монополист Газпром е увеличил износа си за България с 20,9% спрямо същия период на миналата година, става ясно от съобщение на холдинга, цитирано от БТА. Това обаче е най-скромният скок на доставките на руско синьо гориво в региона. Съседна Сърбия е внесла с близо една трета повече газ от Газпром ръстът е 32,5%. Износът за Унгария се е повишил с 31,5 на сто в сравнение с 2016 г.

В превод: "За сега се налага да ви продаваме, но към следващата зима, ще можем да си позволим 2 месеца отпуск, а вие?"

"ако се опита да разчита на внос на американски газ". "Американски" газ от Ямал-Русия!хахахахаха

стига ни занимавахте с вашите смешни запалхи и жалкия ви дневен ред! Нямате нищо за събитието на дена -Олимпиадата! Не сте никаква медия, а руска пропагандна помия!