Задава се шоково поскъпване на топлото

Шоково поскъпване на парно и топла вода за абонатите на топлофикациите на газ предвижда доклад на енергийния регулатор.

Обратно в новината

Коментари - Задава се шоково поскъпване на топлото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

добре,но защо когато цените на петрола,която драстично от 128 усд од 45 усд за барел на борсите падна ,цените на горивата и транспорта не поефтиняха!(да не се оправдаваме само със курса на долара),а сега когато цената на газа се е покачила незначително на борсите,при нас в българия цените скачат драстично и незабавно нагоре!

шоково да пукнете до един!

Видяхте ли сега защо ни е НУЖНА ЯДРЕНА ЦЕНТРАЛА? Ако я имахме токът можеше да струва по 5 /пет/ стотинки на киловатчас и парно, топла вода ,хляб и много други работи щяха да бъдат по-евтини!!!! Къде се скриха противниците на атомната централа? Да си понесат отговорност и всички ние ДА ИМ С.РЕМ В УСТАТА!!!!!!!!!

5 ст. за киловат/час може да има само в мокрите ти сънища. Не гледай, че това е цената от АЕЦ Козлодуй. Тази централа е построена "по онова" време - изплатена, подарена, построена с евтин народен труд и в момента работи, като разходите и са само за поддръжка и зареждане на гориво. Т.е. не се изплаща първоначалната инвестиция. Един от проблемите с АЕЦ Белене е, че никой не излезе да декларира каква ще е цената на тока след това. Или - ако случайно някой го е направил - никой не е повярвал. Защото лесно се обещава.... а като не се изпълни обещанието, обещалият просто казва "ама изникнаха непредвидени разходи, световната икономика направи сериозен завой" и т.н. лакърдии. Аз не съм против АЕЦ Белене. Но с този калпав държавен апарат. С този смотан в голямата си част народ, няма как да имаме толкова голям проект финансиран от нас самите. Винаги ще има чужди инвеститори, които си ГОНЯТ приходите, без да им пука за потребителите! Както са Американските ТЕЦ.

и 10 централи да има, пак ще внасяме ток и ще поскъпва според нуждите им..

Шоково поскъпване ще има защото изборните резултати показаха красноречиво че народа е под контрола на Олигархията. Това което следва е напълно закономерно - за кокошка няма прошка!

Странно. Европейската комисия съобщи и Газпром потвърди, че е доворено понижаване на цените на газта за България с около 25%. За чий тогава ще вдигаме цената на вътрешния пазар? Пак ще спасяваме фалирали държавни фирми като Булгаргаз и Топлофикация - София с парите на клиентите им, защото не могат да си съберат версиите и да спрат кражбите и загубите. И тук демокрацията не ни е виновна. Просто така работят държавните фирми - никак.

Преди Газпром си слагаше преференциално високи цени за бившите колонии на СССР,но сега когато ЕС ги удари през ръчичките да не могат да правят това, то го прави тяхното троянско конче -Булгаргаз и парите пак отиват там където са отивали и преди,само че по заобиколен път.

Сега ще ги вдигнат с 30%, а като дойде официално на власт ТОЙ, ще намали увеличението наполовина. Така хем вълкът сит, хем агнето цяло. За наша сметка и НЕГОВА СЛАВА!!! Живей бе, народе!

Абе ,да си кажем правичката, няма какво, ДС е виновна за тая работа. те са го измислили това,нали. Няма друга причина, само ДС , КГБ, руснаците и комунистите. Те ги вършат тия работи, та да ни пречат на ценностите.

Не мога да ги разбера тия българи, хем искат да са европейци ,хем налагат санкции на русия ,хем са натовци, хем мразят русия а искат русия да им продава евтина газ, бензин, горива за аец . Защо русия трябва да прави това. Ако не искат да си внасят от германия евтина газ, гориво за аец, петрол, ток , всичко. Пазарна икономика. какво чудно има тук. Та ние сме в европейското семейство, от там да си внасяме всичко,за какво ни е тая Русия с казаците.

Русия продавала евтина газ! Мухахахаха! Къде, на женския пазар в София по 250 долара килото? Щот на женския пазар в Берлин е по 120 долара!

Е няма как, ценности, при демокрацията се плаща. това е положението. И още ще се вдига, и тока и водата и газта , ако искаме да сме европейци така е. Ще се плаща.Отиваш в германия ,робуваш и плащаш,но първо трябва да научиш арабски, турски, немски и тогава,ставаш европеец от шенген.

Nqkoj si

Защо не ги фалирате тези тецове и да се спре с тая "мъка"...

Каква стана тя? Европа се бори за по-ниски цени на газа, а ние си искаме високите цени от Русия. Така ще благодарим за вечната дружба. Пък и другарката Нинова ще е спокойна.

Ей, дебелооки лъжци и усуквачи от съответния бранш, защо не казвате какво е точно основанието ви да искате увеличение на цената на газа, а ни занимавате с възможното последващо повишение на цените на стоките и услугите, а ? Май основанието е безмерната ви алчност да си натъпчете още по-яко джобовете. Вашта м..а ненаситна, изедници гадни !!!

Нека шоково да поскъпне всичко,нали за това гласувахме в неделя.Хак ни е.

Не си прав, аз гласувах за Марешки. Той си знае как поддържа ниски цени на горивата. А ти, за кого гласува?

На 4 април заседанието (публично) на регулатора с Туск ли ще бъде, или той идва на гости по сруга работа

наследство от валчо топлото(оправдан) и последвалите го лапачи хайде сега миряните на велики Буда които пак го избраха да му се примолят да не хвърля юздите както направи преди няколко години а да оправи безобразията

Кьорфишеци за паника. 10% истина, срещу 90% полуистини извадени от контекст. Стари номера на КПСС :-((

Да се увеличи производството на топли одеала (алтернатива на парното през зимата), народът ще престане да се къпе, а за миризмата чакам предложения

Все тая. Да не забравяме, че потреблението, ама никак не е обвързано с плащането.

Имало едно време (непосредствено след 10-ти ноември) едни бизнесмени. Те решиха, че футболът е бизнес и само бизнес. И кво направиха: Изгониха публиката от стадионите. Сега подобни господа са се заели и с енергетиката. Ами правилото е: Който последен напусне територията - моля да угаси.

И защо му е да гаси?

малките ВЕЦ произвеждат 3.3% от електроенергийния товар на България, при 4% за фотоволтаиците и 5% за вятърните централи. Есенните месеци у нас са маловодни, така че МВЕЦ се справят наистина отлично. При това недоволството срещу скъпата зелена енергия ги подминава: хората имат негативи към перките и соларите, но към малките водни турбини са сякаш неутрални. Към днешна дата в България работят близо 250 ВЕЦ. Част от тях са подязовирни или иригационни, броят на малките ВЕЦ е около 200. Независимо дали са новопостроени или приватизирани стари, те осигуряват редовен и значителен доход на своите собственици.

Гарантирано от герб ! Дойде ли на власт мутрата - цените на парно, ток, вода, газ, лекарства и горива скачат ! Лошите комунисти са виновни за това, а той добрият комунист иска да паднат цените, ама все се случва така, че при него най-много растат !

за Парламент,Ток,Парно ....Не става с избори,трябва с тояга !

Така е в Булгаристан... Така и ще пребъде! Доене, стригане и чалга - това сме си заслужили...

Novae

на шоково поскъпване-ШОКОВ ШУТ в Г*ЗА!

Цената на парното трябва да поскъпни с процент, равна на процента гласували за ГРОБ във всеки от топлофицираните градове. Тогава може някои дървени глави да пооврат. Все пак това не бяха последните избори.

Ееех, да ми вдигаха и заплатата с процентите, които си позволяват да искат топлофикациите...

Въпросът не е в парите!!! Къде е топлото за тези пари? Де факто цената на градус се повиша! Както каза представителя на топлофикация - ние не допуснахме да ви замръзне водата в тръбите , а вие ми ревете ....

Булгаристанци да платят данък рассия. Толкова тъпо племе няма как да е богато ;))

защо не дадохте транзит на руски газ, за да има евтин газ и за да няма поскъпването???? Кой е виновен за това? ИК и слушкото Боко? Ама те щи ни плащат ли това парно, топла вода и високи цени на продуктите??? Или бития е бит, а ...

Докато транзитирахме , блядките ни цакаха а най-скъпият газ в ЕС!

Не винаги една лъжа, повторена сто пъти, става истина. Виж цената на газа от "Газпром" за "Булгаргаз" без процентите за пиявиците по веригата. Освен това ще бъде интересно, когато започнем да купуваме руския газ от Турция, каква ще е цената му за нас? А сегашното увеличение е първия ни подарък за правилния избор в неделя. Следват още!

Май пак наливаме масло в огъня. Да си говорим какво ни очаква и какво не е безсмислено, не сме врачки. Господ само знае какво ще ни поднесе съдбата, предварителните пасаници на какво и как и защо само изнервя излишно хората и се прави от определен гръг хора точно за това, НО НЕ ОТ БОЙКО БОРИСОВ...

Има-няма няколко седмици управление на БСП и цените започнаха да скачат. Какво ли ще стане ако дойдат на власт за по-дълго? Може би Корнелия ще даде от нейните милиони които натрупа в СДС като ръководител на "Техноимпекс"? Може би и нейният ментор Овчаров да даде някой лев от откраднатите от народа парички?

Що рИвете , бе? Що мълчите, когато цената на дървата удари 100 лв? Защото с дърва се "отопляват" бабите на село, които цял живот ви плащаха социаалистическия рай да живеете на топло без пари.

Крайно време беше! Има една богопомазана част от българския народ, която си изкара живота на топло без пари, т.е. топло, плащано от всички останали. Аз се "отоплявам" с ток, сутрин за 10-15 мин, докато се обличам, после отивам на работа и се връщам към 7 ч. Още час и половина топло - и толкова. За това удоволствие плащам около 70-80 лв на месец. А те са на топло денонощно и плащат толкова за цял апартамент заедно с топлата вода.

ко се притеснявате бре,нъл ша ви дигат пенсиите и заплатите-да можете да си плащате сметките!!!нъл гласувате и се ерчите-да сте мислили!!!ся да взема да ви жaля ли-аре кере...!!!

ЦЕНИТЕ НА ПЕТРОЛА И ПРИРОДНИЯ ГАЗ ПАДАТ ГЛАВОЛОМНО НА СВЕТОВНИТЕ ПАЗАРИ

Ай честито да ви е

Европейския съюз пречупи мафиотите от Газпром да унифицират цените за различни потребители в съюза, обаче в България явно мафията е непреборима !!!!!!!!!! Как така при по ниски цени на газа , ние ще трябва да плащаме повече ???????????????????

Това е вследсдствие на борбата за власт меду двете мафиотски групировки-БКП1 и БКП2! 2013та-тока!

Току що Бочко призна, че обещаното увеличение на заплатите било неволен лапсус ! Имал предвид увеличение цените на газта, парното и едни хранителни стоки - на първо време.

Е да ама мишоците пак за него гласуваха нали?

има газ за 300 години напред в черно море. въпроса е как ще го изтъргуваме. политиците да не си вземат паричките и да подпишат нещо неизгодно. да не излезе оборудването за добив по-скъпо от самия газ

Да не сме наивни, пак цената ще се покачи!

както си изтъргувал златото!!!

някой компетентен да ми обясни. За нефта знам, че има борсови цени, които влияят на крайната цена. За газа не знам такова нещо. Ние внасяме засега само от Русия. Договорите се подписват за определен срок. Въпросният КЕВР да каже защо "се налага" вдигането - договорът ли е изтекъл, нов ли е подписан, нов доставчик ли има и т.н. Мен не ме удовлетворява това, което ми пробутват. Искам да знам точно какво става. И изобщо тоя КЕВР, излиза, съществува, за да оправдава алчността на монополистите, нищо повече.

БРЦК

Цената на газа в договора се определя от цената на петрола. Има си формула. Проблема е друг - при 600лв на газа цената беше ПОНИСКА от сега когато след увеличението ще стане 400лв.

не договориха ли цената на газа да се отвърже от петрола?

Със сигурност някой ще е доволен. Със средна заплата 1512 лева доста хора ще поддържат властта.

ИЗРОДИ!

Е изроди, ама пак гласувахте за тях, нали? Да са ви честити тогава!

Е не всички както искахме само, нашите Калитковци и чаветата на Асан.

МАФИЯТА БЪРЗА ЗАЩОТО ЗНАЯТ МНЕНИЕТО ПО ТОЗИ ВЪПРОС НА ВОЛЯ И ОП ...!

Ако има гражданско общество в тази страна то всички би трябвало да се съберат на площада и да разрешат проблема веднаж завинаги с тези комунистически мекерета!

Брато, тоя път комунистическите мекерета не са виновни! Газот се внася от Русия и цената му се определя от Путин! Може да е джудже, ама той държи главния кран!

БРЦК

Глупости. Има си международни борси и цени. Само да те светна - когато цената на газа беше 600лв, цената на парното беше 2 пъти по ниска отколкото я гласят сега при цена 400лв. Как става така ?

ГОЛЯМ КЕФ! Ще се напълни зимата цяла София с кюмюрджии, от всеки комин ще дими гъст черен дим и сажди. ГОЛЯМ КЕФ! Млади и стари служители из топлите министерства ще притичват с кофите да носят дръвца и въглища, икономиката ще заработи- ще трябва силно производтво на кофи, лопати, търмъци, ръкавици, въжета, печки-чудо и циганска любов, респиратори за дишане на европейски чист въздух, противогази- за всеки случай. Пък колко майстори ще трябват да изградят комини в министерствата................не е за приказване........просто приказка! ГОЛЯМ КЕФ! Решил съм вече и аз да си купя жилище в София- то такъв КЕФ не е за изпускане!!!! Новини по телевизията- днес 20 декември 2017 год. цялото правителство донесе кюмур в залата за да може да разгледат поредното поскъпване с 40% на топлоенергията......... Час след това в съседната студена зала посрещнаха официалните гости от Африка и побързаха да договорят обратна визита там в близките дни............Парния локомотив на трети перон на Централна гара е експлоадирал поради прегряване на котелното............ Стар софиянец се опита да стигне до лечебница "Пирогов", но беше пометен от трамвая движещ се на дърва..........гъстия задушлив дим е предизвикал екологична катастрофа на Витоша тази зима- разтопил е падналия сняг и сега на три бистрешки улици копаят ръчно канали за отводняване ........... Все приятни новини! ГОЛЯМ КЕФ!

Няма да платим, няма да платим!

ЗАЩО? Никой не дава обяснение за това!

За кое? Ако питаш за газа сега е 280 лв за 1000 куб.м преди акциз и ДДС Миналата година по това време беше 405 лв, а през 2013 беше 656 лв. Последните месеци петрола от 30 стана над 50 долара за барел. Та какво точно обяснение и за какво искате?

БРЦК

Защото СМЕ ОФФЦЕ. Ето ти го обяснението. Чувствай се поласкана щото по принцип на оФФцете не е нужно да се дават обяснения!

Топлофикация е виновна, защото е организирана престъпна група. Тя по принудителен начин продава загуби на услуга, която хиляди домакинства не желаят и не ползват. За този грабеж са виновни всички държавни органи, като парламент, прокуратура, правителства, съд, политически партии, общини и най вече бате Ви Бойко и неговите хора, те въведоха промените в ГПК и Закона за енергетиката за да узаконят грабежа, принудителната продажба на загуби и крепостното право на монополите. Който не го разбира просто е тъп и никой не може да му помогне. Проблема е че има много такива тъпи лумпени, които се редят на опашка да гласуват за поробители и грабителите си и даже изпадат в еуфория.

Сега ако обясниш за монопола малко повече, а . . ъъъ, . . няма да е лошо. п.п. Ами продай си скапания бетон и си купи къща бе, кой те кара да се тикаш там, където не ти стигат мангизите. Що не си пиеш кафенцето в ресторант 'България', ами сърбаш от картона свит кат гъгрица на студа - щот ем немаш пари, ем искаш да ти дават - еми няма!

Ами да уточниме! Къщата ми я бутнаха принудително едни мили хорица от една столетница, които я оцениха на безценица заедно със земята под нея през далечната 1067 година. С цената на къщата и земята се покри половината от цената на апартамента и се наложи да го доплащам. Щом го изплатих 1975г. се пръкна една бандитска фирма и ми разби вратата за да ме топлофицира принудително, защото едни активни борци против капитализма дойдоха от селата и получиха безплатно апартаменти в блока.Техните внуци сега строят капитализма! Ти сигурно си от внуците на тези разбойници и искаш да ми купиш може би апартамента? Заповядай ще ти го продам щом имаш пари да го купиш, но трябва да знаеш че сега аз определям цената! Дай данни за контакт телефон примерно.

Виновни са ти построеното от "великия" Т.Живков и социализма. Сега ще го плащате, щом ви е мило. Ако ги закрият ще ревете защо ги затварят, сега - защо работели неефективно. Ми това е построеното от соца - неефективно. Само Радомир през 1989 г. донесе загуби от 1,2 милиарда лева, ама пък имаше работа и комините пушеха.

Добре че ме светна :), не го бях забелязал. Коментара ми беше за тъпите, белким нещо схванат, въпреки че не могат, но съм длъжен да пробвам.

Добре измислен ход, явно отдавна, да се обяви поскъпване 1 ден след изборите когато е почти безвластие защото Герджиков е пътник и а друго правителство още няма, така че никой не е виновен... Ама да не им излезнат криви сметките, че и този път ще им мине номера на мошениците

При поскъпване на петрола от 30 на 50 долара само много прост човек може да не очаква увеличение на прозводните му ценово носители.

стара ти е информацията. в момента цената на петрола пада. само изкуствен натиск я пази да не се срине

БРЦК

Още преди изборите се говореше са шоковото поскъпване на ГАЗ, парно и вода. Защо махнаха Дто от ДКЕВР ? Щото отдавна не е държавна , а монополна. Вече ще се казва Монополна Комисия за Енергийно и Водно Регулиране (Крадене).

Каква форумна активност, каква отговорна гражданска позиция, каква полемика само, не се издържало, ала-бала, газа беше над 650 кинта, сега е около 280 и ще стане 350 и к'во, 'сички о'ф'це спахте. Ся Ви пуснаха една медийна 'пиратка' и сичкото о'ф'ца зарева, спокойно, само спокойно, ся при обществното обсъждане 'ше се появи един 'ногу добар политик и 'ше 'натисне' цената - нема да с 30%, 'ше е само с 15%, но скоро 'ше стане колко требва да е, саму малку да се поуспокоите! И със 100% 'ше се 'дигне, ако требва - международна търговия - като немаш плащаш - никой не ти е длъжен!

Цецко, ти ли си бе? Нали за бат' Винету говориш? Ей, хитрец си ти, Цецко (Андрешко), хитрец си!

Яко, а! С'ф'анаА ли схемката каква е! Ся че има е'на полемика, е'ни лукуми и прочее тъпни - след т'ва 'ше додат 'добрите' и 'ше кажат, че 30% е ногу - нека да са само 15% - и сичкото електорат 'ше въздъхне с либо'ф' ф учите.

Прост математически закон: Спад с 50% на цената се компенсира в последствие с увеличение на цената със 100 % Добър повод за реване нали.

НИСКИ ДОХОДИ ,ВИСОКИ ЦЕНИ . СЕГА МУ Е ВРЕМЕТО. ПРИРОДЕН ГАЗ С 30 % УВЕЛИЧЕНИЕ. ПАРНО С 20 % УВЕЛИЧЕНИЕ. ТОК С 20 % УВЕЛИЧЕНИЕ. ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ С 15 % УВЕЛИЧЕНИЕ. ТОПЛА ВОДА С 20 % УВЕЛИЧЕНИЕ. ЦИГАРИ И АЛКОХОЛ С 15 % УВЕЛИЧЕНИЕ. ТРАНСПОРТНИ УСЛУГИ С 15 % УВЕЛИЧЕНИЕ. ЛЕКАРСТВА С 15 % УВЕЛИЧЕНИЕ.