Само България извън трасето ТАП има договор за азерски газ

Азербайджан е наш партньор. България е единствената страна с договор от страните извън трасето на газопровода ТАП, каза Драгомир Стойнев.

Обратно в новината

Коментари - Само България извън трасето ТАП има договор за азерски газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нещата в живота често опират до проста математика. България има доказани запаси от газ за 2 години. Диверсификация е подходящ път за страни като Ителия, които не могат да си покрият нуждите от газ за два месеца. Ние няма нужда да се диверсифицираме от кой ще внасяме. Ние по скоро трябва да се диверсифицираме по отношение на източниците на енергия. Страната ни с безбройните язовири е просто рай за електричество от водни казкади. Имаме запаси от уран в Родопите и ядрената енергия макар и политически в момента невъзможна е една добра алтернатива за бъдеща енергийна независимост. Сега в момента обаче максимум вътрешно производство на електроенергия поради простия факт че ние нямаме нито нефт нито газ на наша територия. Икономика захранвана с електричество българско производство е нашата единствена надежда.

КаСкадите не са каЗкади, а запасите от уран в Родопите са с толкова ниска концентрация, че добивът от там е изключително скъп (нерентабилен). Иначе за ядрената енергетика е вярно. Стига да не се занимават комунистите с построяването на централата защото те я оскъпяват многократно - това им е една от "хранилките".

Страни участници в проекта Шах Денис 2 и техните годишни нужди в билиони къбически метри Азербайджан 10 билиона Турция 40 билиона Грузия 2 билиона България 3 билиона Гърция 4 билиона Армения 2 билиона Италия 78 билионаn Общо потребление на страните упоменати в проекта 139 билиона кубически метра на година Общи запаци на хранилището Шах Денис в Азербайджан 850 билиона кубически метра Хранилището ще се изчерпи след 6 години при положение че поптреблението не се увеличава Това е при положение, че нито една от страните не си увеличава потреблението, което означава никакво развитие на икономиката.

Билиона? Ти български език учил ли си?

Когато фактите говорят даже и троловете мълчат.

Ей тролче, аз може и да съм объркал граматиката, но за около 10 минутки направих справка в страничките по статистика и ви давам труда си на готово. Ти освен да се заяждаш друго можеш ли?

Ами то какво стана сега? Русия има запаси за следващите 200-300 години. Но ние ще диверисфицираме за следващите 5-6 - ако не увеличим харченето, което няма да стане със западаща индустрия.

Ето някой който мисли.

Забележи разликата в потреблението с Италия - държава сравнима с нас по площ и население. Ние може и да не развием икономика за близките 6 години, но надали Турция и Италия ще стоят на едно място.

Важно е да се отбележи, че в случая правителството правилно защитава националния интерес!

Определено голям външнотърговски успех!

Браво! Ето за това ще гласувам за БСП. Веднага защитиха националния интерес и намериха алтернатива на руския монопол! Путин е на тясно, а България печели най-много!

Веднага отивай на "Посрано" 20 да си вземеш 20 лв. за поста и да си готов с новите опорни точки.

Нямало алтернатива на руския газ???!!! Хахаха.....:-) :-) :-)

..."независим"...кой те пита теб,когато си със смъкнати гащи дали ще "го поемеш отпред ...или от зад"!!! Енергията,водата и ...храната ще бъде в основата за приоритетите за оцеляване и ...НЕЗАВИСИМОСТ на страните през 21-ви век!Който ги има ...ЩЕ ГО ИМА !!!! Не знам само защо наблягаме само в/у газта като енерго източник,като отхвърлихме Атомната,най технологична и евтина енергия...10-15..дори 20 милиарда инвестиции са нищо в период на минимум 60-70 години експлоатация,приравнени и с нарастващите цени на енергията в този период и щяха да бъдат изградени на наша територия,без да ..ЗАВИСИМ от транзитни доставки независимо от ...къде!!!

Азербайджан е наш партньор. България е единствената страна с договор от страните извън трасето на газопровода ТАП, каза Драгомир Стойнев. България може да е единствената извън трасето ТАП, но Стойнев е единствения икономически министър в трасето ТЪП.

Ако Стойнев иска да прави себе си на идиот това си е негово право. Но да прави нацията на идиоти имам нещо против! С газа от Азербайджан, през Турция, сме щели да станем независими от Москва! Пълна глупост! Братския Газпром има договор с Азербайджан за добив на 1,2 билиона (един билион е хиляда милиарда) кубически метра газ в Азербайджан! Което означава, че дали директно от Русия, Турция или от Азербайджан, ние винаги ще купуваме газ от Газпром!

Един билион не е хиляда милиарда, а един милиард! Хиляда милиарда са един трилион. За другото може и да си прав.

Направо не мога да повярвам, че Орешарски е намерил алтернатива на Газпром... Е, хайде... Сбогом Русия! Сбогом Империя

АМИ РЪКОПЛЯСКАЙ, ГЛАСУВВАЙ ЗА БСПаро-АМЕРИКАНСКИТЕ ПОДЛОГИ! ЦЕНАТА МОЖЕ И ДА Я НАМАЛЯТ, КОЛКОТО НАМАЛИХА ЦЕНАТА НА ТОКА, АКО ИЗОБЩО ДОЙДЕ ГАЗ.

Извинявайте, да не съм попаднал в сайта на чистите руснаци?

Баце, ма ти сериозно ли или се шегуваш?!? Ако е шега - добре, ма ако е сериозно - ша знайш, че си Мноо Проз, Баце, ма Мноо Проз!