Руският газ през Черно море все по-близо до България

Русия е готова да разгледа всякакви взаимно източни варианти за доставки на газ до Гърция и Италия, включително и през България.

Обратно в новината

Коментари - Руският газ през Черно море все по-близо до България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нема как да стане.

Абе, хора. Ясно е, че американците надуха свирката с Крим. Е, не можаха да расположат армия и ракети там. Просто не дооцениха факта, че Крим си е бил винаги руски. Толкова пари опукаха в Украина, за да им променят психиката на укрите. И като не стана, тихомълком поощриха възраждането на нацистки организаций, имена на бивши нацисти да се обявяват за герои - само и само да дразнят Русия. За Южен поток американците лично скочиха на нашие управници и го забраниаха !! Европа само пригласяше. Пак, за да дразнят Руснаците. Да ама, защо Германия си прави Северен поток. Там нещо на САЩ не им мина номера. САЩ реваха като ужилени. Обама лично отиде при баба Меркел - тоя път не стана. Не може да подкупиш Германския Бундестаг, това не им е Естония, Литва, Латвия, Украина и бедните балкански държавици. Всичко е, за да се прецака Русия. Даже взеха да подготвят Европа за евентуално поле на напрежение срещу руснаците. Втълпяват на Европа за опасност от Изток. За съжаление страдаме ние - малките държави. Подкупните ни правителства ни докараха до просешка тояга. Та, тия историй с газа са малка част от кампанията на САЩ срещу руснаците. Ама на Европейците също им писна от това противопоставяне, санкций и други американски простотий. Защото ако американците не го знаят, европеиците го знаят - с руснаците кротко, прави бизнес с тях, дръж се достойно и без номера. Историята го е доказала многократно. И друго е ясно, повечето американци го рзбират, ама явно фактите от историята не им харесват. Е, не могат да променят събитията от близкото и далечно минало - който се е хванал да прецака руснаците, цам се прецаква накрая.

Аха, всякакви' взаимно ИЗТОЧНИ ' варианти ? Т.е. всеки ще може да си източва газ или как? :)))

руският газ през черно море си е въздух под налягане!

Абе хора защо смесвате газопровода с Българските находища? Хората са ви го написали газа ще бъде за Италия и Австрия може би. Да не би от нашите находища ще добиваме толкова много гас че Газпром да ни е конкуренция?

..Нафтогаз попросил Газпром возобновить поставки российского газа, прекратившиеся в ноябре 2015 года. Условие Украины цена ниже, чем у европейских трейдеров....Е така ще ни прекарат и назе....... А кат построим тръбата Украйна е умрела хахахахаха

Няма да стане - американският посланик няма да разреши. А нашите мишоци - т.нар. "управляващи" само като ги изгледа строго и умират от страх. Т. нар. защото България отдавна няма суверинитет, а е жалка американска колонийка.

И Българският газ от Черно море все по реален!Южен поток 2 все по нереален,Турецкий поток...хептен нереален!Възможно е наистина В Нагорни Карабах Путин да прави размирици с цел да попречи на ТАП,но само си го вкарва още по навътре.Неговите съюзници от Ирак също напират да продават гаь на Европа!

Руски газ, а? Ще видят те като бликне нашият газ от Силистар! :-) Бликне - не бликне ... Коя щатска корпорация щеше да намаже тогава? Да видим в Confessions of an Economic Hit Man на John Perkins, там има доста написано по въпроса.

гледам на пристанището у гларусите разтоварват още тръба. Значи ще стани.

през Канада към ЩАТИТЕ вече е екологично одобрен плюс най-новите, напълно безопасни шистови технологии и путлеристанците се фащат за палците, ха-ха-ха-....

За сега ти си се хванал за палците, и не те клати само тоя дет го мързи! Шистаците им се баааа мааата, твойте плоски тъпотиики са смешен опит за провокации};-)

алоо.. русофоба путинофил. знаеш ли поне малко английски бе? Че тези новини не ги превеждат в ТАСС, че съвсем ще опре в земята самочувствието ти. "Cheap Canadian gas imports may prolong U.S. energy industry's rout'

боико ако иска южен поток,не да целува турското знаме а да целува ръката на путин.Aко трябва и друго да целува ще целува щом се е усрал веднъж.

ти като по цял ден целуваш задните части да на Путя да не си прокопсал бе загубеняк? Оня ти бърка с тази ръка там дето слънце не те огрява, ти искаш да я целуваш после. аман от русофобски-путинофилски келеши.

Kелеш е на маика ти сина.

Kелеш е на маика ти сина.

Ей... Путьо кремълски. Ще се въртите, въртите.. пак на дедовия ще кацнете. Ще ви позволим само да му смените името от ЮП на каквото си решите, за да си мислите, че не стоите на колене пред нас.

Русия се кани да се договори с реални европейски партньори. Този път никой няма да пита тъпите българи. Доказаха че от тях нищо не зависи - дори интересите във "собственната" им държава.

Не се отказват руснаците от нашата територия!Все си мислят,че е изконна територия на руската империя и комунистите са им лакеите които трябва да им изпълняват заповедите!И те го правят,но този ,,проклет"Евросъюз се меси постоянно и защитава интересите на България напук на имперските мераци на Путин и приятели!Иначе продължава да се отнася пренебрежително към нас като се договаря с Гърция и Италия сякаш България не съществува или сякаш ние нямаме думата!Надменоста му обаче свидетелства за дълбоки комплекси и че си е направо луд!

толкова си осведомен като маимунски г.з.

България ползва най-скъпия руски газ в Европа.Крайно време е да търсим алтарнативен вариант от други доставчици,който е по-евтин.Руснаците да си предлагат услугите другаде

В България има всички предпоставки за богати нефтени и газови находища - край селото на баща ми още 1960 имаше сонда, най-дълбоката на балканите/1600 м/, но не достигна находище. Тоест, петролните пластове са на по-голяма дълбочина. В Русия има гори залети от нефт, там трябва просто помпа и транспорт.

Бързо путеноиди се нареждайте на опашка с тубите на брега на Черно море да пълните газ от ЮП..ха.ха

Сега съм на ясно че в града са плъзнали линейки от психоболницата и те търсят навсякъде.

Нормален путениод има ли

Статията звучи все едно "газ-та" наближава.

С товарния влак...

май наистина има залежи в нашия шелф,щом руснаците изведнъж обърнаха "лопатата"

Газ в България ще бликне ако направим сондаж в тъпата дебела глава на тиквуня. За жалост на друга място няма

ИМА, има ? Я колко, червен отровен, русофилски ГАЗ, произведе!

не става, тук е ЕС, а не азия

не става тук е ЕС, а не азия

скоро и президентчето ви - на сорос-шпиц-командата, да се изкаже скоро, че Русия не е враг на България!

Ами те всички така приказват, че после се извиняват ха-ха-ха

Не искаме руски газ!!! Не желаем никакъв "бизнес " с Путьо и неговите КГБ "бизнесмени"!!! Няма да има никаква изгода за народа от нови Патоци.От тях ще лапат само разните му там мекерета и корумпирани БГ боклуци дето ще ни продадат за стотинки за пореден път. Да на нови източници и доставчици,колкото може повече !!! Да на нови трасета от нови източници!!!

Новите източници и новите трасета ще са договорени все така неизгодни и ще сме продадени, както във всеки друг проект. И от "собствения" газ, ако се появи ще печелим процент от печалбата (т.е. нищо) и той не е наш всъщност, още преди да се е появил. Колкото сме спечелили от Лукойл, от Мариците и т.н. Но проекти трябва да има, за да се създават работни места.

Само ако се просондира дебелата глава на тиквуня може да бликне газ в България. Останалото е болни соросоидни мечти

Е той джуджето нали друго разправяше насред Истанбул? "Шо стана"?

Нека Путин да ни се помоли по-горещо и по-на колене да му позволим газта да минава през България

Путин няма да ходи при вас в Израел да ви се моли. Какво общо имате с Южен поток. А проекта ще го бъде, колкото и да не ви се ще на мошетата. Между другото, предстоят промени. Вас ще ви изхвърлим от България. За това продавайте земите и се махайте навреме. После и ще се махнете и ще продавате на половин цена.

Той путин си е моше, що да не ходи до Израел, нали са си рода?

ЮП ще има когато руснаците обесят Путин и гръмне аврора..ха.ха

Еваларка пич!

тия не знаят ли, че там дето са ср..ли не трябва да се лиже????

Де да стояха така нещата ... Големите се разбират за нас, без да ни броят. Ако руснаците лижат някъде, то е на съвсем друго място. На ББ ще му сведат после, тупайки го по умната глава.

Никой ни ги ще блядовете щото нападат съседнити си дръжави

Да бе. Пък всички искат американците, дето съсипаха света с военните си агресии....

на кого са взели американците земята?

Сетила са Мара да са побара.Пръво да изкарат наяве документити дето финансират анти български партии и организаций

Нали ги изловиха вече и бяха публично достояние. Фондация Америка за България, Отворено общество, дето искаше да ни пласира и помашки етност, общо 25-30 са соросовите организации с антибългарска дейност доказана.

Какво ядат тези ръши, че толкова много газ произвеждат? Не могат ли да се понапънат още малко та нещо друго да произведат?

Крим е български, защото от всички оцелели народи, ние сме го владели най-рано.

изумителна е простотията и природната тъпотия на коментиращите тука. Големите пак ше се разберат от къде и как да мине газта а нас само ше ни наредят какво да правиме...при положение че някой въобще ни е отредил роля! Никой не пита нито бойко нито бойковица. Всичко ше бъде решено между сащ и русия и евентуално дойчланд.

президента не дава руски газ

Тоя охлюв след няколко месеца няма да го има... и никой няма да го помни даже.

Нашия лъв как изрева (се изцепи) вчера, цял свят му се смя на идиота.

Русофобските тролчета колкото и да се тръшкат, тръби руски ще се построят към Европа. Южен Поток бе всъщност не руски, а европейски проект, защото основните клиенти на края на тръбата бяха европейски фирми от Италия, Австрия и Франция. Те го искаха точно колкото и руснаците, а това не се е променило никак. Проектът бе спрян по политически, а не икономически причини. Същите клиенти си чакат руския газ и нямат алтернатива.

никога няма да я има тая трЪба

Ами дано стане. Така ще получим най-доброто от двата свята - интерконекторна връзка от ЕС и газ от Русия. Така само можем да станем по-силни и независими.

Подписаха Меморандум за взаимно разбирателство по доставките на природен газ от Русия по дъното на Черно море през трети страни в Гърция и от Гърция в Италия. КОИ ЛИ ЩЕ СЕ ТАЗИ ТРЕТИ СТРАНИ !?!?

Русия ще изгради нов поток- силата на Путин. Тръбите ще минават по въздуха и така ще заобикалят енергийните пакети на ЕС. В момента в Русия се набират Икаровци които пърхайки с крилца ще поддържат газопровода, а учени работят в колхоз - Красный президентчик, като се мъчат да пригодят кокоши пера на колхозника за да може да полети.

много си навътре с руските планове, все едно, че си седял на Путин на оная работа....

Дори китайските другари, въпреки всепобеждаващия БРИКС, се отказаха от потоци.

Последната азиатска мечта на милиционерите в Кремъл бе тръбите да тръгват от Крим за България. Това говори достатъчно ясно за нивото на мечтите. Предстои Русия да върне Крим, а и никой никога няма да се съгласи да приеме тръби от Крим. Явно милиционерите в Кремъл сънуват будни.

тръби през Крим никога няма да минат през България!! И да влязат в ЕС.

Костадин

Пачему?

Крим вече го върнаха, на когото трябва.

Руският газ през Черно море е все по-далече от България

Ало, който има газ , има го . Другото са глупости. Който го има , глупак ли е? Ха, ха , ха.....................

А умен ли е , газта е природна даденост.

Даденост, ама руска!

Естествения път на тръбите е през Украйна. След връщането на Крим при следващото руско ръководство преносната мрежа в Украйна ще бъде модернизирана а потоците забравени. потоците, с изключение на Северния, които не може да достигне проектната си мощност са политически, но не и икономически проекти. Това ги прави обречени на неуспех.

Крим е на Русия бе малоумнико, колко още трябва да спориме по тая теме

По точно е на Турция или Гърция или Монголия!! Те са го владели много по дълго.

Няма да спорим. Когато си оправите поне правоговора, за да не ви издава на кое ниво сте в цивилизационото развитие на човечеството, може и разменим тезите си и да ги защитим.

Е тоя газ ще вземе да тръгне през България още малко

Важното е да нашибаме ФЕСОВЕТЕ и да ги изгоним с шутове

Макар и 'сичкият руски газ за Стария континент да е на стойност има-няма колкото струваше Олимпиадата в Сочи, естествено е Русия да няма интерес да се отказва от никой поток и засега Европа няма с какво друго да замени руския газ. За в бъдеще може и да има, ама сега няма и въпреки това политиците й не спират с угодническите си за чичо Сам антируски номера, та чак се чудя на Путин що не вземе да врътне кранчето и да го пуска само за ония, които се държат възпитано, а на другите, с краварския акъл и поведение, да им тегли една путинска майна. Така де, и без това го обвиняват, че бил използвал руския газ за геополитически цели, без да си дават сметка какво би станало ако наистина го направи!

И като врътне канчето, врътва и паричките! Много си умен! Ушанки ли ще ядат?

И колко са тези парички бе? За Русия са нищо и половина, ама спирането на газа за Европа е фатално за индустрията й! Да не говорим, че ако иска, Путин може и да удвои цените и тогава какво ще направят? Ще си карат газ от обонгостан ли!

като врътнат кранчето 10 хиляди рубли няма да струват и 2ве железни лев1ета.

Да бе! Я сметни, ако можеш да смяташ!

А от цялата работа най-умрела е Турция.

Така или иначе Русия , ще спечели. А САШ ще загуби. Особено на Българска територия

"Пет Митрета не струват, колко едно Гьоре"-ТРЪНСКА МЪДРОСТ.

Много ти е тъпа приказката. Ма то Турците сте такива убитаци

Да бе Митко. Няма начин Русия да не спечели. Тя спечели и ВСВ - един убит германец срещу 10 руснака. Победа е това нали.

И маса изпедепцани германки в задната част

Путин само да не разваля газовия хъб на боко че много ще му бръкне в джоба..Само наивник може да смята че Русия ще се хване на това еврогейско ''хоро'' без да си е подсигурила вече гърба защото знаем че ""Москва не вярва на сълзи''... Нашите саде чакат руснаците да споменът думата ''газ'' и веднага казват че водят ''играта'':)))))

По-скоро, ще върнат Украйна на Крим.

Е, това вече е сигурно!