33 г. затвор в Гърция за шеф на българска фирма

Изпълнителен директор на голяма българска фирма е обвинен и осъден на 33 години затвор в Гърция.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗНАЙТЕ за ГРЪЦКОТО КОВАРСТВО, предавано от векове от нашите отци към поколенията си! ЗНАЙТЕ!!! Няма по-мразещ НИ народ на Земята от Гърците, възпитани в омраза към нас от учебниците си по история! НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, БЪЛГАРИ! НЕНАВИЖДАТ ВИ, ДАЖЕ КОГАТО ВИ ВЗИМАТ НАЙ-ВИСОКИТЕ ПАРИ, като ЛУКС-КЛИЕНТИ в Гърция, заради факта, че МОЖЕТЕ ДА ИМ БЪДЕТЕ ЛУКС-КЛИЕНТИ! Не могат да ВИ го простят! НЕ МОГАТ ДА ЗАБРАВЯТ учебниците си по история, където БЪЛГАРИТЕ са описани като СТРАШИЛИЩАТА, ИЗРОДИТЕ, ПОБЕДИТЕЛИТЕ на гръцките войски от Древността до Втората св. война! НЕ МОГАТ ДА ПРОСТЯТ ВЪРХОВЕТЕ НА ГЕНЕТИКАТА НИ И ....НЕСЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, ЧЕ ВИ ОБИЧАТ, ОЧАКВАТ И ДА ЩАСТЛИВИ от ВАШЕТО ПРИСЪСТВИЕ БЪЛГАРСКО в ХОТЕЛИТЕ ИМ и, че наливате ПАРИ в техните каси! НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ, БЪЛГАРИ и БГ-ТУРИСТИ, НАИВНИ И ПРОСТИ!

И кой да носи отговорност, разбира се, собственикът и шофьорът. Като закъсат в чужбина, тогава се сещат за България, дотогава се хвалят колко са добре в Англия, Франция, Гърция. Отнася се за всички, като им отнемат децата, започват да обвиняват България че не им помага, а те след развод са слъжни да останат на адресите, на които са регистрирани с децата, те се връщат в България, за да ги гледат мама и татко, а съдът е отсъдил всяка неделя среща с бащата, бащата се оплаква и децата се водят отвлечени и ги отнемат.

Току що предадох автомобил за скрап. Хората си дойдоха, свалиха номерата и ми ги връчиха, дадоха ми документ така и така, колата е взета за скрап и отива на площадката еди къде си, платиха си, натовариха я и заминаха. В смисъл, че има нещо гнило в цялата работа.

Когато прочетох заглавието (без да разбера, че е осъден в Гърция.) не повярвах, че това може да се е случило в БГ-то. А, българската (тарикатска) версия, за невинността на шефа издиша...всеки го знае.

убаво де, ама тия гърци са много назад в правораздаването бе! хванали го, осъдили го! не се прави тъй бре! ми гледане на мярка за неотклонение? 24 часово задържане в ареста? 72 часа задържане под стража? ми пускане под домашен арест заради болна майка и малки деца? а освобождаване срещу подписка щото има постоянен адрес, и няма опасност да се укрие или извърши друго престъпление?? а връщане на делото за пропуски в разследването? а прокуратурата що няма някакъв процесуален пропуск? няма ни отлагане на делото поради разболял се съдия, ни забременяла заседателка? дори отлагане отлагане заради неявил се адвокат или свидетел? не сде прави тъй! това не е правораздаване!!

И накрая ,...УСЛОВНО !

по скоро оправдан поради липса или на уликите, или на доказателсква!

Чакайте той като го е дал за скраб не е ли изискал документ че е предден от оня другия където я е врътнал измамата. Какво на следващия ден оня му е казал Готово, предадах го и толкоз.

Малка поправка, пише се СКРАП - метални отпадъци, а СКРАБ е козметично средство за пилинг.

Трябва да се доуточни, че скрап е от мъжки род /наскоро видях обява "изкупувам всякаква скраб"/.

е тва са закони...а не като нашите...всеки прави каквото си иска

адвокат иглика мишева вероятно не знае, ама такова нещо като реален и нереален собственик няма! има собственик! а ония с трудовият договор няма как да "предаде автомобила срещу възнаграждение"! щото и нейният писър може да реши да "предеде " нейният офиса срещу възнаграждение, нали??

Престъпниците и циганите са запознати с "вратичките" в законите и ги ползват непрекъснато. А политиците нарочно ги създават тези "вратички", защото те също се облагодетелстват от тях, заедно със самораслите бизнесмени.

десетки нагли гърци се гаврят с работниците

Собственикът лъже - как така големият талон е в шофьора, защото без него не може да караш в Гърция? И как го предаваш за скрап и не сваляш номерат и не си търсиш протокола от рециклиращата фирма?

Ама вие верно ни мислите за баламурници.

Номерата на колите са на името на собственика - продаваш кола, прибираш си номера - купуваш нова - слагаш си твоите . Така е в някои страни...

Не на всякъде се сменят номера. В Англия изпращаш в DVLA (аналог на КАТ) отрязък от талона на колата с името и адреса на новия собственик и край. Не е твоя. Номера не се сменят. Номерата в Англия са свързани с годината на пускане в движение а не на местопребиваване.

само като видях по телевизията кой е БИВШИЯ СОБСТВЕНИК ми стана ясно, че гърците са прави, за съжаление....

И кой е тоя бивш собственик? Наистина питам, защото не знам - не съм гледала по ТВ - напиши го, ако ти наистина знаеш!

I_Loyola

Абе тая държава съвсем стана разграден двор. Освен да ни събират пари, нищо друго не правят.

страхът и егоизмът са доста коварни болести .

Осъдения за съди Гърция пред Европейски съд. Да се обърне към Хелзински комитети и комитите от комитетствата. Ако не му обърнат внимание комитите, да отиде ги призове с Господари на ефира. Там може да има ОБЕЩАНО!

Как така в Гърция съдят трафиканти на хора по на 33 г. затвор ,а в България ,за същото нещо,каналджиите получават само мъмрене или условни присъди? Някой може ли да обясни на българите колко е подкупа за съдия постановил такова решение?

наказ.кодекси в двете държави май са доста различни ...

... е то щото като в законите в Гърция са строги няма никакви незаконни емигранти ... Ергоган като им прати още нека да видим как ще го осъдят. Пропаднала държава. Само търтеи и крадци.

"Е"мигранти? :)

Ще си позволя да цитирам няколко примера от съдебната практика в Гърция с осъдителни присъди: 1. Кражба на автомобил - Седем години строг тъмничен затвор. 2. Незаконно присвояване на автомобил /с цел временно ползване/ - три години затвор. 3. Убийство на пътник или водач при ПТП - Двайсет години строг тъмничен затвор, плюс обезщетение на близките /по граждански иск/, което може да варира от няколко хиляди до милион евро, в зависимост от случая. 4. Опит за телефонна измама /без реално да са взети пари/ - седем години строг тъмничен затвор. Мога да допълня само, че телефонните измамници ги залавят за часове, като в такива случая се мобилизира целият наличен състав на полицията.

Мишева,това е съдебна система ! Раз-и 33 години в панделата,пък да доказва ,че е невинен !

Изглежда е модна тенденция "да си без вина виновен". Чудно защо е необходимо тогава да има разследване и установяване на вината, след като е достатъчно само някой да те посочи с пръст и да произнесе "виновен". Явно презумпцията в правото, че обвиняемият е невинен до доказване на противното, вече не е валидна. Сега нещата са опростени - виновен си, докато не докажеш, че не си... Факт - в странни времена живеем!... Но както се казва "оптимистично", винаги може да стане и по-зле! ;-)

Айде стига лафове от селски вечеринки които минават само пред българският съд. Като даваш на скрап идват и ти извозват колата, сваляш номерата и ги носиш в КАТ заедно с талоните и бележката за предаването. И как без да знаеш си дал и големия талон, па си минал и преглед.

Да, той щото изпълнителния директор лично се занимава с тия работи!

Те гърчолята ако бяха стока нямаше да стигнат до фалит на държавата, така че не ги давайте за пример.

В Гърция ги съдят,тук са невинни,няма осъден човек в България,който разполага с пари и никога няма да има,защото това е територия предназначена да живеят всички престъпници в света!!!

Нещо почва да ми намирисва тази история. Преди някоко дни в интервю обястняват, че сделката за бус е минала през нотариус, но новият собственик не го е пререгистрирал. Сега се оказва, че нов собственик няма, а само дадени едни пари на ръка срещу малкия талон - ами то си е като отдаване под наем.

petrovito

това са различни случаи

Става въпрос за два различни случая! В този, коментиран тук, става въпрос за микробус, който е следвало да се предаде за скрап след брак, а също така и, че делото е приключило вече с осъдителна присъда срещу собственик на фирма! В другия случай (коментиран преди ден - два и по телевизията) става въпрос за товарен камион, продаден и нотариално прехвърлен, но с несменена регистрация, и делото следва да започне днес, ако не ме лъже паметта!

Проблемите от този характер могат много лесно да се решат като се направи поправка в закона, която задължи стария собственик да си вземе и предаде регистрационните табели на автомобила при продажбата му. Ясно и просто.

Извод: Българин да ти забие ножа -грък да те съди! Свършен си!

Нещо тази демокрация започна много да куца. Върховенството на закона май се заменя от върховенството на законотворците, на последните не им пука за закона, защото тях не ги лови.

Ей такива присъди ни трябват - предсрочно освобождаване след 25 години - СУУУУУУУУУПЕРРРР нашите проклети подкупни магистрати са за разстрел - от тях идва цялата кочина

Ами, честито!