СИРИЗА губи драматично доверието на гърците

Социологическо проучване показва, че СИРИЗА губи доверието на избирателите. Всеки двама от трима, гласували на последните избори за тях, вече подкрепят други.

Обратно в новината

Коментари - СИРИЗА губи драматично доверието на гърците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сириза въведе двуседмично ограничение от 60 евра на ден за теглене от банката. Днес разбира се, нещата са по-добре. Разрешават до 420 евро на седица! Иначе страната е добре. Разбира се.

Мързеливите гърчоля избраха Сириза, защото им обещаваше безплатен обяд. След като Цупурата осъзна, че безплатен обяд няма, изрита Тъпофакис и започна да действа, като отговорен политик. Да ама на гързолята, това не им харесва и сега търсят следващият "спасител" за мързела си.

Това е точно така, но ми направи впечатление и още нещо. Гърчолята, подкрепят някой, който им изнася и когато този някой се издъни, дори и само в техните очи, те оттеглят подкрепата си. Какво става у нас: всички влизат в политиката с гръмки обещания, после се дънят грандиозно, но масата продължава да си ги подкрепя. Струва ми се, че действията на гърците са правилни от тяхна гледна точка, дори и да не постигат всичко, което искат (а то си е наистина свързано с мързел), постигат нещо друго, обръща им се внимание и стандарта на живот им е доста по-добър, именно по тази причина. Настояват на този стандарт и се борят за него, нещо, което според мен ние не правим, ние прекалено много се вслушваме в хилядите обяснения и оправдания кое колко е трудно и невъзможно и вечно проявяваме разбиране, а всъщност за много неща си ни лъжат и крадат.

ТОВА ПОИСКА ВАРОФАКИС НО МЕКОТЕЛОТО ЦИПРАС СЕ УПЛАШИ.ВРЪЩАНЕТО НА ДРАХМАТА ЩЕ СТАНЕ НО ТОГАВА ЩЕ СТАНЕ КАТО ВЪВ ВИЦА ЗА ТОРБАТА СОЛ И СТОТЕ ТОЯГИ

Организира дарителска кампания да подпомогнем сестринската партия в бедничката ни южна съседка. Другари. Да им пуснем по един SMS.

Гърците бяха носени на длан докато имаше Българска армия във Варшавският договор. Докато имаше нужда от бази за шести американски флот. Докато с Българските агнета се плащаха репарации за ВСВ /около 1967-8 година/. Сега БНА я няма. България е деветата дупка на кавала на НАТО... Кой да им поддържа стандарта? Лошо ,но трябва да свикват! Ние също бяхме горе-долу не много добре ,но с по-висок стандарт от сега,но и нашата икономика -като тяхната/ някаква промишленост ,но почти никаква. Просто неограничен пазар в СССР и...почти нищо друго. Лошо ,но и ние трябва да свикваме. Да не говорим за това ,че западняците винаги са имали интерес балканите да са разединени и да слушкат "големите братя".

Много точен коментар Гърците имат генерален проблею който те нвма как да решат Винаги съм твърдял че за всичко което се случва днес е " виновен" комунизма.Не за друго а заради това че го няма.Новия геополитически пъзел се пренарежда и ролята на Гърция е незначителна в него

Благодаря! За мен -това е истината/макар и горчива/.

който и да ги управлява византийците все ще е криф тия искат да не бачкат а да лапат

ИСТИНСКИЯ МЪЖ БЕШЕ ВАРОФАКИС

И какво му беше толкова истинското? Че за 5 месеца пуйчене (като на недоклатена кифла комунистка), докара страната до тотален фалит и реална заплаха да бъде изключена от ЕС?

хахахха ти верно ли бре ? да ги махнат от ес ? е те това няма как да стане кои ще ги пусне ти толкова ли си наивен или се правиш на такъв ???

Велико е учението на Ленин. То намира поредното си потвърждение и в съседна Гърция. Защото: Не може една дребнобуржоазна върхушка, кичеща се с псевдореволюционни лозунги да промени системата. Гръцката Комунистическа партия предупреждаваше народа за несъстоятелността на тази Куха лейка, наречена СИРИЗА. Само коренни социално-икономически преобразования на съществуващата система могат да спасят народа от смъртоносната хватка на Капитала.

на руския народ 24 часов работен ден, конфискация земята на селяните, перманентен терор, концлагери и други подобни сладости.

По времето на др.Ленин властва такова беззаконие, че думата "комунизъм" предизвиквала единствено асоциации за разтрел...

Тъй и тъй корабът потъва, маляка не ще изгуби, ако ни върне заграбената навремето Българска земя, до Беломорието. А пък ние ще му я предоставим да ни я обработва срещу подслон и храна.

И ако я върне - какво ? Ние в момента имаме проблем с българската душа - тя боледува. Ако народа се осъзнае и пожелае да се спасява заедно като народ, а не да потъва поединично - тогава - да. Но сега е просто излишно.

Гърците трудно ще се събудят от розовия си сън ...

Да обещаваш чудеса, а да не идват си е чист комунизъм. А гърците са свикнали на немска точност в плащанията и нещо им е кисело май..

ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ЗАНИМАВАТ С ГЪРЧОЛЯТА, ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ГР. БАНКИ В БГ СЕ ДЪРЖАТ ИЗВЪН БГ ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, ЧЕ ГР. "ИНВЕСТИТОРИ" НЕ ПЛАЩАТ И ФИКТИВНО ИНВЕСТИРАТ, ,,,,, Е, ВЕЧЕ ВИ ИДВА В МНОГО ПОВЕЧЕ, СТИГА СТЕ НИ ЗАНИМАВАЛИ СЪС ЗАДНИЯТ ДВОР

Ципрас е заприличал на стар пияница .

ще пият сиртаки и ще слушат узо .

гърците ще пият не една студена вода и ще си пищят на воля.

Златна Зора - затваряне на границите, обявяване на фалит и фактическо заличаване на целия дълг, напускане на евро зоната. И отново узо и сиртаки след 5 години, до тогава все пълни хотели и намусени немски бабета :)

И ние така мислим.

не си разбрал добре дедо - и да се върнат към драхма, дългът си остава и то в евро!

Ти наистина ли си глупав или се правиш на такъв.

каквото и да си говорим, турчето ви цензур напрао са ура конституционно!

Сириза губела доверие. Някой очаквал ли е нещо друго, от популисти обещаващи розови сънища?

Напишете в Ютюб "Интервю с Янис Варуфакис за олиграсите" и ще разберте за какво иде реч.

златеви, гергови, баневи, божкови, веткови, доневи, прокопиеви, славови, бориславови, велчеви, василеви,...

Гърците потънаха - сега ще трябва да бачкат за да слушат сиртаки и да пият узо.

"СИРИЗА в момента е с 15 % доверие," Упси... :-)

Хаѝде, че ни писна от нагли, неграмотни, некадърни и опасни луди! Стига с тоя цирк! Как ще доѝде растеж на икономиката само с данъци и рязане на пенсии и заплати?! Трябва да се вземат мерки и да се направят икономии в държавния сектор, това е наѝ - сериозният им проблем. Ще подкрепим Киряко Мицотаки, изглежда решен да счупи яѝца и да направи омлет. Тоѝ им е последната надежда. Дано има кураж да измъкне каруцата от блатото. Успех Киряко. Гърците се гърчат от безработица и безизходица. Виновни са си, но някои си взеха поуките. Да не забравяме колко българи изхрани Гърция. Ако те са добре, добре сме и ние. А че всяко стадо има мърша, това е друг въпрос.

СЪДБАТА НА ВСИЧКИТЕ РУСОФИЛИСТИЦИ!ТЪЖНО Е ЗА ИДИОТИТЕ КОИТО ИМ СЕ ВРЪЗВАТ НА ПРОСТОТИИТЕ!

Путлер ще загуби още едно продажно копеле...

Голяма Трътка.....аве рапон гламав....не виждаш ли че МОДА те прави на разноглед :)))))))) На никой не му се четат овчите ти мисли....айде бягай да прибираш козите че се стъмни вече

примири с реалността, никога повече няма да има такъв стандарт на живот, както в изминалите сладки десетилетия.

БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА ! Гърците ядоха толкова време на ЕСсофра и мислят , че ще се измъкнат без да си платят . А тук не става въпрос за пари , а за МНОГО ПАРИ . Кръчмарят няма да им прости !

Много се кефя как малаците страдат.....искам да ги видя да се влачат по корем от глад....даже и по-лошо....искам да живеят като рашки...тоест като бездомни кучета. Къде сме ние канадците и къде са бедните гръцки псета - Бухахахахаа

Те пък какво общо имаш с канадците - колкото с марсианците !

Абе от 26г имам много общо - живея в Канада.....заможен съм като канадец....интелегентен съм като канадец....и мразя рашки

От комунисти какво очакваш?СИРИЗА МИРИЗА.

И Путриотите имат страдания! Така е Путриотчета където има комунист хората бързо истрезняват. Циврете...

Кога един соросоид ще вземе пушка и ще стане партизанин? Никога! Дори да я вземе по навик ще си я завре отзад

На референдума народа каза че иска да напуска еврозоната. А Ципрас не и не.

Комунизмът бил мързел. Прочетете какво е направила България от 1945 - 1965 г.г. и за периода на великата демокрация от 1990 - 2015 г. Още продават държавата на Тодор Живков боклуците

Както го каза Бай Тошо преди време... "Това което ние го построихме, Вие не може да го боядисате"

Това което е построено през Тошово време го строиха хората възпитани от Цар Борис ІІІ. Сега ни управляват МЕНТЕТАТА НА Тошо.

това е защото ципурата излезе предател соросоид

На това му казват -ДА ТИ УМРЕ СПОНСОРА ! ПАРИ НЯМА !