Банка предрече ”Грексит” на 20 юли

На фона на политическите сътресения в Гърция "Голдман Сакс" предрича "Грексит"* на 20 юли. За днес е обявена 24-часова обща стачка в страната.

Обратно в новината

Коментари - Банка предрече ”Грексит” на 20 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЕ СЕ РАДВАЙТЕ НА НЕЩАСТИЕТО НА ГЪРЦИТЕ,ЗАЩОТО И НИЕ ВЪРВИМ ПО ТЕХНИЯТ ПЪТ!!!

Гърците са големи теркове, нахакани са!Дреме им на жилетките от ЕС.

Коя банка(кой кредитор) предрича грекзит? Тази/тези, която няма да бъде засегната от последствията, най-малко. Гърция трябваше да постъпи така, както поиска референдумът - oxi.

Който знае, казва Гр-екзит!

Гръцките заеми са като нашия заем от 18 милиарда, който не знаем даже за какво беше похарчен. На народа им понамазаха малко сиренце на нослето, за да не се оплакват, когато гръмне бомбата със закъснител. Ние даже и толкова не видяхме. Струва ми се, че ги подготвят за примамка, за сиренцето в капана за Турция. Ще ги изритат (или може би те сами ще излязат) от еврозоната, а може би и от ЕС и турците най-вероятно ще бъдат насъскани срещу тях (за назидание). Мустакатият сигурно веднага ще клъвне, че го компенсират заради Кюрдистан и ще опита да завземе островите покрай турското крайбрежие (Додеканезите). Най-вероятно ще има и сухопътна операция в беломорска Тракия. И тогава Турция ще бъде ядрено изпепелена от Русия, а Константинопол - даден, под натиск на международната общност, на гърците. Това е пророчеството за войните в последните дни (преди идването на Божието царство) на монаха Йосиф Ватопедски.

Браво! Написал си историята преди да се случи. Лягай да спиш, продължението те чака.

i_iskren@mail.bg

Може би не са ти казвали, но Библията е единствената книга на тази планета, в която е написана историята, преди да се случи. Това е работата и на Божите пророци (а не на викачите на духове, в стил Ванга) - да ни дават информация за бъдещето за да се подготвим. Точно както при Ной преди потопа. Но в наши дни, на кого му се чува, че има Бог и че ще плащаме за греховете си ... Кой иска да се покае от сърце и да помоли за прошка ...

Отче, няма да я бъде тая! Какви атомни бомби в регионален конфликт между Гърция и Турция! Освен това Турция е стратегически съюзник на Русия!

i_iskren@mail.bg

Турското нашествие в Гърция и бомбебния (може и да е ядрен) удар са видяни от Йосиф Ватопедски. Аз просто изказвам хипотеза кое може да доведе до това, което ще стане.

При нас с тези заеми, които се взимат всяка година, ни чака по голяма трагедия от гръцката.Сега сме на дъното но ще потънем в тинята, а от там няма излизане.

Гърците не са европейци по произход и нямат място в ЕС

Гърците са си измислили някаква история и ни я пробутват, че видите ли са древна държава. Това е пропаганда и наистина нямат никакво място сред развитите демокрации. Германия Дранция и Англия когато са имали култура и развивали технологии, Гърците са пасяли овце и крави.

Ти на 10 години ли си или толкова ти е акъла? Каква Германия и Англия са съществували по времето на Древна Гърция? За технологиите да не говорим. Върви да разтовариш щайгите, че началникът ще те бие.

Ivo

Голям праз, танте Меркел пак ще ги спаси! Буахахахахахахааха

Германско дупе един път се ...

Германското дупе ще яде многократно арабския ... голямото ядене тепърва започва.

кучетата си лаят керванът си върви

Там ,кадето са влезли ,МВФ,световната банка ,отворено общество на Сорос ,НИКОЙ ДОБРО НЕ Е ВИДЯЛ

GS е мнооого повече от банка..

Плачат ли гърците за още някое милиардче? .... от което да засмучат жадно мас големите акули...

намаляват им пенсиите на 3200 евро, а нашите ги вдигат на 910 лв.Нека ходат боси.

МерКурий ( нерегистриран ) 07.04.2016 10:07 Ето това е грексит!- Вчера се е приело правителствено решение за новите държавни пенсии на гърците, при 20 години осигуряване - 384 евро пенсия. При 15 години осигуряване - 346 евро пенсия. Ако има средо запалата от 600 евро при 15 години работа-осигураване, взема 407 евро пенсия. При 35 години стаж на същата средна заплата - 560 евро пенсия. При средна заплата 1000 евро и 25 г. стаж - 564 евро пенсия, вместо 625 евро сега.

Уважавам Голдман. Наемат най талантливите по света и имат връзки, контакти и информация на правилните места. НО, това не ознчава че винаги са прави и още повече статията твърди че те предвиждат проблеми които МОГАТ да доведат то грексит а не просто грексит. Вече видяхме кво стана при предните опити и сега ше стане същото....ше се постигне поредното спорозумение и Еладата ше си остане в ЕС. Тва мен не ме притеснява. Притесняваме ко ше праим ние..българите!!!! Ние сме на дъното вече от МНОГО време и нямаме нито духа нито свободолюбието на византийците. Просто не виждам никакъв шанс за нас...никакъв!!!!!!

Съвсем скоро гърците ги очаква "Жан Виденова зима" посред лято!Като въведат пак драхмата със сто лева на есен ще потопим кълки на Бяло море

Абе не знам... То от 2 години я чакате тая зима за Гърция, но все не идва. Нищо. Важното е, че ние сме по-добре от тях ( според някои политици ).

половината от новинарските им сайтове не са ъпдейтвани от около Нова година. Всичко е сиртаки.

А къде отидоха милионите (млрд) кредити, които ГолдманСакс им набута, та се стигна до сегашното положение?! ПАричките изчезнаха по лични с/ки зад граница. За какво е тогава това недоволство и стачки? Този път гърчетата понеже са големи гяволи ги самопрекараха и ще си носят последствията.

напуснат ЕС и се мунат у ефразию, путин ще им осигури високи доходи, пенсии и долче вита, като на мужишките пенсионери.

Таратанци.

Разбира се. Прочети до къде цъфнаха в ПНР.

още миналата година като се подписваше споразумението беше ясно, че ако искат да успеят гърците трябва да променят коренно и но екстремно бързо икономиката си и цялото общество....хората, познаващи гърция и гърците бяхме сред скептиците....ето, че след около 1 година гърците нищо не са направили по отношение на реформите ......сега следващата стъпка е или да излезнат от еврозоната или да преподпишат още веднъж с тройката, но това последното според мен е безпредметно упражнение без бъдеще....

Ето това е грексит!- Вчера се е приело правителствено решение за новите държавни пенсии на гърците, при 20 години осигуряване - 384 евро пенсия. При 15 години осигуряване - 346 евро пенсия. Ако има средо запалата от 600 евро при 15 години работа-осигураване, взема 407 евро пенсия. При 35 години стаж на същата средна заплата - 560 евро пенсия. При средна заплата 1000 евро и 25 г. стаж - 564 евро пенсия, вместо 625 евро сега.

Ама нали 2200 евро пенсия? Нали заедно викахме ауфвидерзен фрау! Как така 560 евро!

Ужасният край е по-добрият вариант от ужаса без край. Излизането на Гърция е за доброто на гърците, за доброто и на всички останали. Още повече, че те няма да бъдат смутени от евентуалната инфлация. Драхмата винаги е била със слаби позиции и хората се справяха.

Тези от "Голдман Самкс" ще е добре заедно с прогнозите, които дават, да поразкажат и за минали неща, в които са учавствали, включително КОЙ И КАК ПОМОГНА НА ГРЪЦКИ ПОЛИТИЦИ-МОШЕНИЦИ ДА СИ "СГОТВЯТ" ПОКАЗАНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ЗА ПРЕД ЕС И БАНКИТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧАТ НЕВЪЗМОЖНИТЕ ЗА ИЗПЛАЩАНЕ КРЕДИТИ, КОЕТО БЕ ОЧЕВАДНО ЗА ВСЕКИ ПОЗАПОЗНАТ ФИНАНСИСТ, АКО НЕ Е КРЪГЪЛ ИДИОТ ИЛИ ЗАКЛЕТ МОШЕНИК! И да излетав и публиковать результате за товар ИМА ЛИ И КАКВА И КОЛКО ПРЯКА ВРЪЗКА МЕЖДУ ОГРОМНИТЕ КРАЖБКИ НА МИЛИАРДИ, КОИТО СЕ СЛУЧИХА НАПРИМЕР В ГЪРЦИЯ, ОТ ГРЪЦКИ УПРАВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ, НО И НАМАЗАЛИ ПОКРАЙ ТЯХ ДРУГИ ЕВРОПЕЙСКИ И ЗАПАДНИ ПОЛИТИЦИ И БАНКЕРИ И ... "НАПЪЛНО ЗАКОННИТЕ ОШОРНИ СМЕТКИ И ЗОНИ", И СЪОТВЕТНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, КАКТО И МОРАЛА В НЕГО И ЗАД НЕГО и очевадният и невъзможен за скриване факт на абсурдната диспропорция ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ДЪРЖАВИТЕ ДА СТАВАТ ВСЕ ПО-ГОЛЕМ И И ПО-ГОЛЕМИ И ДА ИЗЛИЗАТ ИЗВЪН ВСЯКАКЪВ КОНТРОЛ И ДА СЕ СТОВАРВАТ НА ГЪРБА НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА, А СУМИТЕ, СКРИТИ ЗАД АНОНИМНИ ОФШОРКИ И ОТ КАКВИ ЛИ НЕ ВСЕВЪЗМОЖНИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЙНОСТИ ДА ДОСТИГНАХА ДЕСЕТКИ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ! И има ли и каква е ОЧЕВДИНАТА ВРЪЗКА МЕЖДУ ТЕЗИ ПРОЦЕСИ И ФАКТИ! "Голдман Сакс" не са случайни, от стара коза ярета са, те могат да го направят:)

Да очакваме военните около 20 юли. Черните полковници не спят.

Айде са, къде забрави демократите. И те също ни управляваха и крадоха здраво.

Комсомолци са демократите ама само се правят на такива

Докато не вида млади гъркини да емигрират в България за да сменят памперсите на български баби за няколко стотин евро, на никакви лоши новини за Гърция не вярвам

Те и гърците не верваха, ама от година насам, банкоматите им пущат само по 60 евракис на ден.

Я пак Граница да затворите. Да вида Тиквето, как ще ви разгони

не знам дали ме разбрахте като казах, че трябва да си определите позицията. .а би трябвало...

какво??? какво са предрекли? грексис звучи като диагноза... ей вече и да преписвате не можете :)

Мързеливи, миризливи мошеници!

Какво е Грексис????

Защо гърците не потърсят сметка на богатите гърци?!? Няколко души имат над 140 милиарда евро в чужди сметки и офшорни зони и не плащат данъци в Гърция,а тези пари са ги изкарали по тъмния начин.... На тях не се търси сметка нито от правителството,нито от народа,все едно са богопомазани от всички...

Само в швейцарски банки се изчислява, че гърците са изнесли 280 милиарда евро!

Ципрас се издигна като ляв, но ще падне като десен. Дали приказката за стълбата е вярна или Гърция е окупирана като нас? Светът на богатите няма да излезе от кризата никога, защото вече всички очи са обърнати към него и тлеят искрите на погрома.

Добро утро, калимера. естествено че е окупирана. Да не мислиш че гърците са по-различни

Това е бъдещето на Гърция.

ГрексиТ = GRexit Какво е ГрексиС?

Грекзит на гръцки! Мъ ти не знаеш ли? Мъ мноо си изостанал!

На латински е бе мой човек - Graecus exitus. На гръцки не може да се напише с букви тук, нещо като "еллиникос ексодос". Самите гърци използват тоя термин на латиница Grexit през английски.

ChatGPT

Тъкмо и аз да питам същото...

Колкото и апокалиптични новини да пускат за Гърция, там отново е по-добре от България.

sawo

Там имат последователна политика, затова е така: 1. Крадат 2. Преговарят 3. Връщане на 1 Само дето това ще е до време :)

А при нас вероятно е: 1. Крадат 2. Крадат 3. Крадат

До време, ама се видя, че финансовият цикъл на Гърция е постоянен! Пак ще им опростят нови 150 милиарда евро от кредитите ЕС, МВФ, СБ и ЕЦБ. Ще има още няколко години бузуки и сиртаки за целят гръцки народ, за разлика от нас, където чалага на уще си слушат само ГЕРБ-аджийте.!

Ходил ли си скоро? Ако сравняваш нашите села с техните, сравнението е в тяхна полза. В градовете им обаче са като нас, нищо по-добро няма ...

Сега вече ще ги изхвърлят и ще им оставят всички бежанци - да се оправят. Време е за ограда и по гръцката граница.

Ама после да няма правозащитно хленчене и могерински сълзи заради имигрантите в Гърция, че били третирани като затворници.

КАТО НЯМАТ ПАРИ ЩЕ ИМ ОПРОСТЯТ ДЪЛГА - ТОВА Е ГЪРЦИЯ , НЕ Е КАТО ПРЪДЛЮВЦИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Трябвало да върнат 2.2 милиарда , не ги мислете до тогава ще им отпуснат нови 8.8 спасителен заем . Освен това чакали и 50 милиарда от приватизация , какво ли имат Гърците за приватизиране - полиция , армия , там не е ли всичко частно ????

Нищо не си разбрал. Там всичко е държавно, затова са тези латежи за приватизация и затова и техните политици се дърпат. Щото са мааааалко по-умни от нашите.

Гърците трябва да се учат от дебила Борисов за тези неща. Буда ги разделя на части и ги насъсква едни срещу други и леко ги прецаква. Така постъпи с миньори, стройтели, земеделци, полицаи, медици и т.н. Гърците да си назначат за министър председател селски хитрец от Банкя и ще бъдат прецакани.

Още по-добре да арендоват нашия - даваме им го безплатно, само едно мъъъничко условийце - "без връщане". Може и партията му в допълнение - че да му е удобно на човека... . :)

Да поканят, драгалевския лаборант да им "помогне" с преватизацията !!! Той ги "умее" тия неща! Общо народно имущество за 300 милиарда го подари за малко над 2( !) милиарда .

Приватизацията у нас беше извършена от комунисти. Кой имаше пари за тая работа? В момента цялата икономина ни се върти от бивши комунисти и отрочетата им, обучени в Англия. Аре беги на село.

Значи лаборанта не е приватизирал Нефтохим и редица други неща? А неговата дясна ръка е шеф вече сто години на Уникредит, като награда за приватизацията на Външнотърговска банка.

пак на хорото.

На Гърците да им върнат промишлената (Турция) и те излизат от кризата а мохамеданите да си ходят в Африка стига толкоз години окупация на първите хора в Европа Гърция да ги потурчват как може защо света мълчи и всички християнски храмове превърнати в джамий

Вярно е така тъпак, по добре да се влеем в Турция, тя е велика страна и докато те ни управляват ще сме добре.

Браво на гърците,че излизат на протест срещу пенсионната реформа,а ние само драскаме по форумите.Затова ще ни ебават докато са на власт.

Селчаци, какво е Грексис? Може би имате предвид Грексит - Grexit, излизане на Гърция от Еврозоната. Айде мислете малко преди да пишете.

Дори е по-правилно думата на български да се изписва "грекзит" в съответствия с начина на произнасянето ѝ на английски.

новини за кучетата в България няма,ама по важно е че няма и новини за това,колко са мигрантите и бежанците в България.

Крайно време е тази територия да бъде причислена към банановия свят! Стига самоизмами и напразни надежди. Новите вълни мигранти са роднини на отдавна придошли преди тях себеподобия. Тая страна от 2000 години е заливана периодично от чужди орди, от север е облагородявана от юг и изток е разваляна. Няма оправяне. Шута и да си ходи в третия свят!

сега им удариха и турситическата индустия. а без туризъм в гърция ... .

Нищо не са им ударили, миналата година им беше една от най-успешните.

Как елегантно ги подхлъзнаха гърците! Теглиха кредити за да си напазаруват немски, шведски и английски оръжейни системи. Теглиха кредити, за да си обновят пристанищата в Пирея и Солун. Теглиха кредити, за да си обновят електропреносната мрежа и подстанциите. Сега ще им приватизират летищата, пристанищата, електропреносната мрежа. Частни (с преобладаващо външни акционери) са им рафинериите. Да им е честито икономическото робство на свободолюбивите гърци!

Пич не си наясно. Теглиха кредити, но нищо не е направено. Накупиха вили, къщи, яхти. На народа дадоха големи заплати като в Германия за да мълчи. Корупцията там е закон, даже имаха и бонус за идване на работа навреме.

Ами за това, което пиша съм наясно. Особено за електропреносната мрежа и за пристанищата. А за въоръжението - виж колко самолета, танкове и ПОДВОДНИЦИ си купиха и на каква цена... и от кого... А сега се съдят :)

Само новини за България няма, където глутници диви кучета обикалят от години улиците и ядат хората живи.