Гърция и Полша не се отказват: Германия да си плати за нацистките престъпления

Дали заявлението на Берлин, че въпросът за репарациите е приключен, ще задоволи Атина и Варшава?

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвременна Гърция е изградена основно с немски пари. Без ЕС, гърците нямаше да постигнат нищо. Полша е аналогичен но по съвременен случай. Немски инвестиции изкараха Полша от блатото, натикана от комунягите.Преди 30 години в Полша нямаше храна а къде са сега.

Awe скоро започва 3-тата св. война, тогава ще се види кой крив кой прав, измамниците сега надигат глас ама после ще се крият като мишки... ако са живи.

А пък Германците трябва да привикат посланиците на Русия и да им връчат нота. Заради СССР Поляците и Гърците сега са вирнали нос. Ако СССР не беше се оказал толкова опърничав, сега какво щяха да искат Поляците?

Ние пък трябва да искаме репарации от Гърция за 200 годишното византийско робство, нали се имат за приемници на Византия!

Ся... Не знам каква е точно ситуацията с Гърция, ама Полша каква точно чест търси... На Потсдамската конференция СССР, който тогава все още не е бил във война с Япония, представил на САЩ предложението на Япония за капитулация. Японците били съгласни да капитулират, като искали само едно - капитулацията да не е безусловна, като щели да представят едно-единствено условие - императорът да си остане император. Така, според тях, щели да запазят воинската си чест. Труман отговаря на Сталин да каже на японците да търсят воинската си чест на дъното при Пърл Харбър, защото Япония започнала войната в Пасифика. След 4 дни последвали ядрените бомбрдировки. Та... по аналогия... Полша може да търси воинската си чест из тешинските гробища. Не може държавата, започнала войната в Европа, да иска компенсации от когото и да било, за каквото и да било, свързано с тази война, именно защото Полша започва войната. Не Германия, а Полша е първата държава, която започва да води военни действия в Европа. Няма право на каквито и да било претенции.

време е ханс да извади панцера и да запуца изнудвачите. Удри. тез разбират само от мачкане.

Има нещо мръсно в Германия - това е мнението на всички евреи. Те никога няма да простят варварщината и безчовешкото отношение на тази иначе "културна и възпитана нация".

Абе... Видя се впоследствие, че не е германски, а общочовешки проблем. Когато хората, дори и интелигентни, започват да дайстват и мислят като тълпа, това се случва. Коефициента на интелигентност на тълпата е равен на IQто на най-тъпия участник, разделен на броя на участниците. Злото е да се отнасяш с хората като с предмети, казва един гений. Още по-зло е когато хората сами започнат да гледат на себе си като на предмети.

Швабите са комплексари, психически са много зле и днес! Освен да правят перфектни мерцедеси за нищо друго не стават! Те нямат сърце, нямат душа, нямат дух! Те не знаят, че човек е дух, душа и тяло!

Когато руснаците си платят за комунистическите престъпления тогава и ние ще платим

Правилно Гърците как си плащат заемите с кръв.

И правилно, че не се отказват. За тези катастрофални икономически, културни и морални опустушения трябва дя плащат. Няма значение, че е минало толкова време!

Мче да вземем, тогава, да изтрием Германия от лицето на Земята с все германците барабар! Защото това си написала.

Византиец да се откаже от пари на аванта - да не сте луди !

Ще ни платят германците няма къде да отидат.зариди тях еллада остава без злато сребро и златни драхми 40 милярда златни драхми са взели германците .българите са дестроили реална Македония .платени репарации 900 милиона.но въпроса е приключен .италия и Албания също дължат репарации..

ами ние кога ще искаме от Гърция за това че сме били под византийска власт около 100 години? От Турция - за 500 г "присъствие" какво трябва да искаме, наем ли?

Когато искаш и от турците.

Е... То ако Гърция е наследник на Византия... значи трябва да им върнем цялата Българска земя, щото от тях сме я взели.

Първо ще искат от Германия, после от Русия, после гърците от нас и така до безкрай. Но надали Полша ще се съгласи да плати на чехите, щото пановете и те се облажиха от ВСВ. Големи тарикати, няма що. Поляците са символ на интригантството и подлярщината. те самите дали платиха на евреите си, които пратиха в лагери? Когато Израел ги нарича "полските лагери", те вдигат врява до бога. А е факт, че са предавали евреите на нацистите. Не напразно полският папа Йоан Павел 2 им се извини. Затова поляците да не се правят на ощипани, а да си видят собствената историческа кочинка.

Полша да си иска от Русия,комунягите им ликвидираха 14 000 офицера

Аз пък искам гърчолята да си платят за ослепяването на войниците на цар Самуил.

Ако приемем че ВСВ започва на 1 септември 1939 и през юли 1941 година на окупираната източна част на Полша от Германия, месни поляци избиват съседите си евреи, част от които ги изгарят в къща.

Има ли растителни поляци, че сте написали месни поляци?! Не са ли всичките поляци от месо?! А-а, май искахте да напишете месТни ...

Ако ДЯДО ТИ има да дава на ДЯДО ми пари за това, че му е изял сандвича и е стоял гладен Това значи ли че ТИ трябва да МИ даваш пари. 1. Това е било м/у хората, които ТОГАВА са били ощетени 2. ТИ на мене не МИ дължиш нищо, защото аз нищо не съм ти давал Симеон Велики е завладял до Скопие, та чак до Охрид - ДЪЛЖИМ ЛИ ИМ РЕПАРАЦИИ? Приятелите на каПутин - Ердоган - дължи ли репарации на България? ВСВ ние бяхме на страната на Германия? Ей... като се скапват икономиките на някои страни и веднага гледат как да изкарат някой цент без да си мръднат пръста.

Дирници айде по-леко със цензурата и заличаването на мнението на гражданите, а! Вие за свобода на словото чували ли сте, а!

те са частници...могат да налагат всякаква цензура

Гърция да! Полша да! А България кога ще си поиска компенсации или каквото и да е за това, което Германия ограби от България през ВСВ? Всеки си урежда нещата, само ние българите нямаме кураж да си искаме обезщетения!

А от Путя ще си поискаш ли, за ограбеното от България ?

научи история та бе. ВСВ ние бяхме на страната на Германия !!!!!!!!!!!!! Русия ни ПОБЕЖДАВА (това че не сме се били с/у тях е друг въпрос) и ни избива офицерите на момента и взима златото - и то с право - защото им бяхме ВРАГОВЕ във ВСВ.

Ти научи историята и кога им даваме "уж доброволно" златото си да ни го пазят. Бая е след ВСВ.

А ти порови в нета да видиш как съюзническа Германия ни е източвала бюджета с войските си, които е разполагала тук. Търси "Как фашистка Германия ограби България" и после ще говорим.

А пък Рим ако знаете колко има да плаща........на цяла Европа почти :-)

Поляците що не проверят каква са били имената на селищата им в западанта част на страната преди ВСВ. Тия идиоти ли са или се правят на такива? Русия не им е върнала окупираната територия. Греманците са я върнали и са ги компенсирали с доста германска територия отгоре. Не заради доброто си сърце, а като наказание. Когато някой почне да ти пее на ухото, как за всичко са виновни "другите" и твоя единствен недостатък е, че си прекалено благороден и затова не ги мачкаш както заслужават, може би трябва да се замислиш. Глупаците в големи количества са непреодолима сила.

А ти прочети по-стара история на тези територии и за Германия славика и за германизирането на славянски племена и народи на изток. Това, че тези градове носят германски имена далеч не означава,че са били населени преобладаващо с германци и са изконно германски. Задай си въпроса, защо голяма част от източногерманците са доста по-различни от западногерманците и се мразят толкова. Германците са най-инвазивният и колонизиращ етнос в Европа и това допринася много за успехите им във ВСВ. Защото срещат активна подкрепа от своите малцинства от Пиринеите до Урал, та чак и в Китай има официално призната германска общност. Те са като хлебарките, има ги навсякъде, но най- обичат да реват, че се свършват и че с тях ще свърши света!

Поляците и гърците, ако искат да изчакат още малко и ще могат да празнуват 100 години от събитията. :)) Ше ги и в победителите. :)

Всичко е хубаво до тук всяка държава иска... Дори и да не се забрави миналото за всички негативни прояви с инвазии в световен мащаб ако всеки ощетен и обиден от виновен иска обезщетение/ а такива много има, включително и българите/ то къде ще вървят нещата... Явно Светът е изправен в ситуация на борба за възмездие! Единственият път за съжаление за уреждане на окончателно решения за спор на граници и национален суверенитет е.... Войната. Явно Европа, рано или късно е изправена пред този проблем и е на границата... Бъдещето ще покаже.

"Шест милиона поляци, сред които три милиона евреи, са убити по време на войната," Германия плати на евреите и Израел. Какво да плаща на Полша за евреите?! Нали поляци също избиваха евреи, дори след войната. А Полша поиска ли пари от Украйна за убийствата от страна на ОУН-УПА и хората на Бандера и Шухевич? Да се обърната към Порошенко за обезщетение .

То хубаво.. ама милата Полша ако тръгнем из историята има за толкова работи да плаща на съседите си, че ако я накарат няма да остане нищо от нея. Гърция е в малко по-добро положение, но много "малко". Ние нбапример помним репрессите срещу българите в Егейска Македония, който не вярва, аз съм чел доклада на комисията "Карнеги" (на американския конгрес между другото) от което четиво и досега ми става зле като си спомня. По соц. време този доклад беше забранен, за да не се разваляли отношенията не Балканите. Като имаш такива работи в собствената си история, ми се струва малко прекалено постоянно да искаш от другите.

Ами хайде тогава и гърците да платят репарации за времето когато византийската империя е поробвала други държави.

Поляците хубаво искат от германците, ама ако им се наложи да връщат германските земи, които им подари Сталин

Много пари ще трябва да се завъртят! Ние имаме да вземаме от турция към 10 млрд, но никой не ги иска?! А дали трябва да искаме пари от Русия за наложения ни социализъм?! Айде на Русия може да простим и да сме квит за Освобождението!!! Ама от турция що не си искаме парите, не знам?!

Всъщност и от гърците ще имаме да взимаме.

И от власите - също!

По принцип и с Германия май имаме неразплатени сметки от ВСВ - те са ни давали оръжия, а ние на тях селскостопанска продукция, но май няма уравнение и ние имаме да вземаме ?!

h нациската окупация на Гърция и безчинствата там, но за Полша има много документи каква подлога е била на нацистите и че с нищо не е попречила да се избият евреите колкото и да им увеличава бройката... За да освободят останалите дето не се подложиха на нацистите и бяха избивани както от поляци така и от нацисти Русия и други страни дадоха не малко жертви.

А русия кога ще плати за избития полски елит..

Те си го избиха самички защото всеки се смята за елит щом вземе властта:(((((

Ех, а руснаците само прокарвали електричество там и строяли училища, а? :)) Всичко лошо е дело на поляците, всичко хубаво е дело на руснаците. :)) Разбрахте, продължавай.