Галина Захарова пред ВСС: Независимостта на съда се гради на компетентността

Според нея личността, която застава начело на ВКС, няма чак такова значение, както в други институции

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ако изключиме мястото във ВСС ролята на председател на върховен съд е точно никаква - повече администратор, който подписва отпуски отколкото нещо друго.

Виждаме, колко са компетентни. Вече десетилетия

Захарова е чудесет юрист, съдия и човек...Но е единствен кандидат. Като Гешев, Панов. Защо сега никой не коментира ЕДИНСТВЕНИЯ КАНДИДАТ? Защо никой не се оглежда в съда, който не правораздава, а оправдава, пуска предсрочно опасни престъпници, а какво става със задържаните, които пуска без основани и те после се укриват, бягат? Двоен, двоен аршин. Дано все пак я изберат!

Не е точно така...Лозанката отдавна е абдикирал и е възложил почти всичко на своите заместници!

Според конституцията, властта произтича от народа и принадлежи на народа. Та питам аз кой народ е избирал "независимата" съдебна власт? Това е една затворена самодостатъчна и мафиотска система, която се опитва да си оправи материалното положение чрез вопли за независимост. Съдиите, прокурорите и следователите за проядени от корупция и без пряк контрол на действията им ще унищожат народа ни.

Щом тая е достоен последовател на Панов, тежко и горко ни!

ярослав радев пишеше като ухапан от кобра щом чуеше, че се говори а разделение на властите Той твърдо стоеше зад идеята, че деспотизмът е най висшата форма на управление. С тази си позиция заслужава само да се изписва името му с малки букви. Същата награда заслужава и живко сталев. Съдия от фашистки тип като начало. Той никога не е бил приеман в БКП, а едва ли БЗНС биха го приютили. Той много добре знае, какъв е цветът на знамето на БЗНС и защо си имаха постоянно присъствие. Но си мълчеше, мълчеше си и за определението и за кодекса като форма на законодателен изказ. Видяхме, дойде времето му да изплюе многогодишната отрова която таеше в душата си -препраща към вносителите на това искане…Съобразявайки се със становището на Конституционния съд, изложено в Определение № 3 от 1994 г. по к.д. № 7 от 1994 г.

Най-вероятно кандидата за председател на ВКС е изключителен професионалист.Но представянето при изслушването е много неубедително и колебливо и без ясна позиция относно проблемите в съдебната власт.За тази позиция би следвало да се избере кандидат не само с безупречна професионална репутация,но и с изявени лидерски качества и позиции.

е напоено с отровата на корупция и несправедливост. Такова нещо не се лекува. А се забравя завинаги.

Името на кандидатката да ви звучи кремълско? Аман от рускини. Де що има глупав български мъж, се лови на руската въдица по женска линия. Вижте го нашият световен тенисист. Рускиня, след рускиня, загуба след загуба. Още малко и ще го направят спаринг на квалификант. Още малко и ще кацне в някое покрайненско One-man-show, както го мернахме да ни показва с апломб мижави австралийски игрища. Горкият. Но и горките ние, дето ще трябва да се осланяме на руско-женския лош вкус към небългарски изпълнения в съдебната зала.

Да попитам Хр. Иванов и другите протестъри: Как може Захарова да е само кандидат????? Щото при Гешев било недемократично?????

Ти правиш ли разлика между компетентността на Гешев и Захарова ? :)))))))

"...се гради на компетентността" - много точно казано За Гешев може да се каже, че е нито компетентен, нито независим

Захарова е РУСКА фамилия! Освен това комбинацията "Галина + Захарова" я има два пъти, и то в РУСИЯ: Захарова, Галина (род. 1956) — советская бегунья. Захарова, Галина Петровна (род. 1947) — советская гандболистка. Пак ли Решетников и Кремъл ли ни набутаха руския аватар "Галина Захарова"?

Мари́я Заха́рова — российский государственный служащий

Интересни парламентарни проумявания. Претенции на политиците; видите ли Иван Гешев е незаконно избран защото е нямал конкуренция а е бил единствен кандидат за главен прокурор. И така вече почти целият му мандат -оставката му искат още с встъпването в длъжност. Същото беше когато Сотир Цацарков стана прокурор (ама към него и днес имат искания за оставка) В същото време Галина Захаровна единодушно я приемат за приемник от Лозан Панов -независимо че и тя е единствен кандидат! Как звучи това на политически език!

Само че кандидатурата на Галина Захарова не беше гласувана от ВСС, което е фарс. Пак скандал.

За избора нов председател на Върховния касационен съд, когато правосъдният министър Надежда Йорданова допусна тежък процедурен гаф, като не подложи на гласуване една от точките на решението, с което ВСС избра Галина Захарова за съдия №1. Това не попречи на президента Румен Радев незабавно да подпише указ за встъпването в длъжност на съдия Захарова.

Време е за смяна на този министър, Който не спазва процедурата и поставя нему угодни лица на възлови постове в България

Защо да я гласуват? Радев си я харесва, значи става! Какво тук значи, някаква си процедура? Явно в парламента има само мъртви души, Които не смеят да направят питане и анкетна комисия!

Не! Има си съответни органи, които го правят

Но защо опозицията в България МЪЛЧИ?