Габровци дариха Дилма Русеф с родословното й дърво

Искам да ви кажа, че съм имала много вълнения в живота си, но днес се вълнувам особено, тъй като изпълнявам една мечта - мечтата на моя баща да дойде в България. Искам да знаете, че от днес част от Габрово живее в сърцето на Бразилия - в лицето на нейния президент.

Обратно в новината

Коментари - Габровци дариха Дилма Русеф с родословното й дърво | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде стига сте ни занимавали с тази крадла. Ако не знаете 70-те години Русеф е лежала в затвора за опит за кражба на два милиона долара, нищо чудно предвид произхода и

Прост и комплексиран човек си.

Леле мале какъв материал. Голяма простотия.

Ужасена съм от писанията във форумите .Ние българите за кои ли път доказваме една ниска култура , неуважение към всичко .Вместо да се гордеем , радваме че президента на Бразилия е една от нас , тече в кръвта и българска , баща българин Вие както винаги грозни нападки , неаргументирани слова . ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ СПРАТ ФОРУМИТЕ В БЪЛГАРИЯ , НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО САМО ПОМИЯ ДА ЧЕТЕШ , НА ХОРА С НИСКА КУЛТУРА . ТАЗИ ПОМИЯ РАЖДА ЕДНА АГРЕСИЯ КОЯТО СЕ НАСЛОЯВА НЕВЪЗПИТАТЕЛНОСРЕД ПОДРАСТВАЩИТЕ . КОИ ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА . АЗ ЖИВЕЯ НА ЗАПАД И ТОЗИ ЕЛЕМЕНТ ГО НЯМА , ЗАЩО ПРИ НАС . НАДЯВАМ СЕ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ .

към вас госпожо/господине - вашият манталитет не може да измисли нещо хубаво, а само клюки и мърсотия

От 50-60 коментара нито един обективен.Някакъв тюрлю-гювеч от сълзлив възторг,взаимни обиди, далечни спомени от учебника по литература -от Черноризец Храбър до Елисавета Багряна,клъвнати оттук оттам факти и аргументи ...А Дилма Русев дойде,видя /родината на баща си-нейната е Бразилия/ и си замина.Да си гледа своята работа.Нашите останаха с приготвените големи кошници, големи лафове,големи планове и големи софри.Да чакат следващия голям брат или голяма кака.Колкото до алъш-вериша с Бразилия,струва ми се,че ще се изразява предимно във вноса на позабравени бразилски сериали и меса, замразени по времето,когато Дилма е била девойче.

Какво стана с чичото на Русеф!!!?? Май го забравихте вие господа журналисти.Какви роднини се явиха тези две дами като нямат ништо общо с фамилията Русев.

Дядо Йоцо, и ти май досега си говорил на португалски, защото очевидно тайните на българския правопис още не са се разкрили пред теб. Справка с правописния речник: как се изписват правилно думите "състодент", "зграда", "копувам"

Габрово е раждало много велики личности само и единствено по една причина. В този град по време на турското робство е нямало нито едно турско семейство и туркиня там не е раждала. Колкото е по-чиста кръвта на един човек, толкова е по-способен той.

Тия глупости къде ти ги роди главата?Ами сама Дилма е със смесен произход, само баща и е българин, майка не

Колкото е "по-чиста" кръвта на един човек, толкова по-голяма е вероятността да се проявят всички наследствени заболявания, малформации и кусури. Справка - евреите, които знаят добре това правило и водят нацията си по мачиното наследство /майката е сигурно известна!/, а за бащата особено не разпитват. Радостно се смесват със славяни, германци, унгарци и всякакви други, за да имат здрави и умни деца. Всички чистокръвни евреи са ниски, с непропорционални крайници, една кола болести и синдроми, затова и медицината им е много развита - да си ги поддържат. А смесените са особено интелигентни, находчиви, енергични и т.н. Е еврейската култура се поддържа с много труд, учение, запазване на традициите и страхотна дисциплина. Дилма е страхотна жена и политик, талантлива, умна, чаровна и харизматична - защото е от смесен брак. Взела е най-доброто от две богати генетични банки.

В годините на развитото мутренско общество 89-94 имах състодент от Габрово. Сега разбрах че неговата комшийка е позната с балдъзата на внука на месаря от които бащата на Вилма Русев си е копувал месо. Значи Аз съм далечна роднина на Г-жа Русеф. И смятам да и предложа в едно село което има 150 къщи 50 жители и голяма училищна зграда в която е имало деца преди 50 години да открием бразилски лицей с ускорено изучаване на португалки език. В месната рекичка да завъдим пирани и да се насрочат дати за карнавал и гей парад.

Дедооооо,като ти гледам познанията по правопис си ясен на всички грамотни хора.С написаното показваш част от неделимата същност на една част от Българите-простащината.

Ако ми беше състОдент, щеше да ме е срам, по -добре се върни в първи клас да си пооправиш българския........

Дядо, дядооо жал ми е за теб. Ти си бил студент преди 15 години а още не знаеш да пишеш, пък даже опитваш и някакви разсъждения да вкарваш. Боже, боже колко мъка има.

Браво на тази силна жена . Възхищавам и се . Стига с тази омраза и злоба . Трябва да се обединим като нация ,само така ще вървим напред.

и моите деца като се варнат в родината да ги постещата като дилма.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако стане президент на Канада

Половин българка е първа жена-президент на 190 милионна Бразилия.Че какво би представлявало тогава по-малкото население на Германия,Италия,Холандия или Малта?Дете или внуче на строител или чистачка с ограничения от ЕС става президент?Чакаме!

Тук не става въпрос за поезия приятелче, за мен Ралин не е поет. Става въпрос, че някой който се е дупил на два режима е по-добре да си мълчи отколкото да е недоволен от това което е получил.

?????

Аз се радвам на посещението на тази силна, "мъжка" жена в България! Стига с тази злоба и вкиснатост, българино! Не бъди дребно, злобно човече!

По-голями подлоги от българските журналисти няма. В новините по БТВ новината за посещението на Дилма Русев беше последна точно преди спорта и бе не повече от 30 секунди.И това е така защото там беше Първанов.Ако беше Батман, новината щеше да е първа и възхвалата на Първият би продължила минимум 5 минути. Подлоги мръсни.

Не мога да разбера защо повечето коментари са толкова злобни...Жената се е доказала пред света и е спечелила доверието на многомилионният бразилски народ и е станала президент. ( Забележете- въпреки българксия си корен, който като ви гледам колко сте негативни, не сте много за пример. Явно в нея има нещо по- позитивно и латино ...) Вместо да се радвате че можем да се възползваме д аимаме на наша страна една от държавите, за които се очаква д аимат най- голям ръст в света в следващите десетилетия, вие продължавате да мелите простотии на дребно...Евала за посрешането и уважението към нея от страна на ръководителите на нейната половин- родина! Все пак забележете емоционалния момент за тази велика за мен жена! Пък може и почивките до Бразилия скоро д апоевтинеят и да видят повече свят някои от вас и да престанат с етническите си предрсъдъци...Сполай на всички!

Хвала на тази позиция! Ведра, бодра, градивна! Айде наистина малко по-ведро и добронамерено, киселанчовци! :)

Някои май забравиха ,че габровци са най-големите пинтии в България и хранят напразни илюзии.

Графе, би трябвало да познаваш историята (си) на т.нар. руска нация. Един от основаващите/ определящи елементи е бълг.

Плюенето по форуми нито ще омаловажи дилма, нито посещението й. Само не мога да си обясня това хронично вкиснато настроение на мнозинството.

Малко ли проблеми си имаме ,които са по важни от колкото президента на Бразилия с далечни корени с БЪЛГАРИЯ??????

Е плюенето и негативизмът решиха ли проблемите ти ? Или посещението на тази жена в България ти ги увеличи !?!?

Искам да попитам, как до преди време не бяхме чуваяли нищо за Дилма Русев , а сега чак Елисавета Багряна е писала стихове за баща й??????

Ти че не си увал за Дилма Русеф или за Петър Русев нищо не означава.

За Дилма Русев съм чувал ,но за Петър Русев не съм. Ти какво знаеш за него, може да разкажеш на непросветените като мен, не да казваш че като не знаеме нищо не значи.

Препоръчвам ти да прочетеш "Бразилски цикъл" на Багряна - "Уиски с лед и сълзи" и другите. А че Багряна е непозната за много от пишещите тук е не само техен, но и на цялата образователна система проблем.

В Уикипедия поокастриха биографията на Дилма. Изчезна ,че баща и напуска бременната си жена и бяга за Франция. Причини -различни. Ана Петрова :Бащата на Дилма Русев изоставил майка ми бремена... и на същата страница още няколко статии.Иначе,добре би било ,ако с нещо помогне на България-някога ядохме замразено бизонско месо от Бразилия.

към вас госпожо/господине - вашият манталитет не може да измисли нещо хубаво, а само клюки и мърсотия

Истината е по-жестока от хвалебствията, но цитираното от Визон е вярно. Изкараха баща й активен комунист, пък той бил само един фалирал търговец, избягал от родината, изоставил жена и нероден син. Преди да се пише за манталитет, е по-добре да се прочете малко повече и тогава да се слагат квалификации.

Щом ти е такъв ника и тине си по-добре

Не всеки ден при нас идва българин-президент на чужда страна. Пък и да не беше президент. Аз държа на нашите, където и да са те. Трябвало е да подарят на Дилма не картина на Георги Балабанов, а стихове от Ивайло Балабанов. На португалски. Поетът казва много от българските истини право в очите. Представя българската реалност такава, каквато е.

За сметка на това - всеки ден една плеяда българи си отиват от страната ни... За жалост...

Само дет не е българка ама ай.

ще си тарcи тя земите и горите...

Да бяхте видяли , днес само лимозините на нсо и щяха да ви настръхнат космите от безхаберието на управляващите ни идиоти -избрани от народа......Над 30 ..... и то по над 500 кубика с разход от над 25л. на 100км и то на фона на всеобщия глад....Ха смятайте ги де!София-Габрово и обратно са 550 км + антураж със заплати и разни ми снайперисти и няколко стотин смотани ченгета .......На тая кифла от майна си райна , разходката и струваше на българския данъкоплатец над 350-400 000 лв..па може и да е много повече....п.п.За тия идиоти Дачии няма ли?

Що ли не земеш дъ съ гръмниш! Ъм вождъ, боку тиквоне, кът разкарва служебния си айруплан на къдет си искъ, ни видиш, нъли?

и двамата сте сбъркани.

това започна да ми звучи много познато! парванов е абсолъутно копие на кмета от " англиъски сасед ". нали ?!!

абе оакахте се вече с тая Дилма, то надмина култа към Сталин почти баси гълолизаческата нация

споко,те посрещачите сигурно са имали жълтичко на гащите

Теб обаче няма кои да те надмине!

Да е жива и здрава поредната комунистка,разнообразила посещението си в Турция.

На тая сигурно прапра дядо и бил и Генерал по време на последната Руско-Турската война и имал основен принос за освобождението на България.

Писна ми от тая дебела лелка, от която няма абсолютно никаква полза за България да има, аре да си оправя там бакиите, не знам що се палите за глупости

Ще използва случая да си натресе на нови пазари и пробута ГМО-храните, намерила в наше лице по-прост и овчедушен народ. готов да консумира всякаква плява, мюсли, меса - стига да е по-евтино.

Първата ГМО храна е ашладисаната ябълка. Така, че мълчи! А бразилските пилешки дробчета са 100 пъти по хубави от нашите. А не знайно защо са и по-евтини.

ех дилма, ако знаеше с какви политици-разбоиници се срещаш щеше да умреш от срам заради балгарскя си произход. хич не ти трябва да разширяваш сатрудничеството с една доказано профанска даржава и с един народ, за когото дори летописецат черноризец храбар е казал 'болгари су племе, склонну к грабезу". а за елисавета багрянова, радои ралин е намерил наи точните думи "на две епохи поетеса, на всички управляващи метреса" или по просто, една скапо платена проститутка.

Простотията винаги мери величието на оделния човек по неговото бельо !По твоето мерило,Стендал ,Чеиковски ,Оскар Уаилд и стотици творци от древноста до днес са нещо свързано с бельото.А твоя черноризец на сръбски ми звочи.Защото българския е писал ЗА БУКВИТЕ.

Тиква си ти, бе

звучиш като тр или ср провокатор, гион сурат! ако не си българин,кое те прави по - качествен от българите? и ако имаш претенции, що дириш тук...?

ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ! това е бразилски гражданин, роден в суверенна държава, която за щастие не зависи от вас и е суверенна, представете си! Както ония кретени "преко Вардаро" писаа - "Наше момиче - президент овай"! Ебати сганта балканска.

Тиква си ти, бе

А сега си представете Росен Плевнелиев като президент на България. Как ще посрещне Дилма Русеф, как ще стои до нея, какво ще й говори, дали ще се сети да й подготви подобен дар?... Добре е президентът да е човек на хуманитарните науки, историята, културата, а не просто предприемач.

Дрън, дрън, дрън, ярина :)

Измислената история на бкп, Първанов не става и за детска учителка.

простако,по-добър президент от Пърманов сче нямали и няма да имаме,така че ди мълчи...и представителен....,а този плевнята не може две думи на кръст да каже...чете и мънка,а и визия няма .срам за България ако го изберат 100 пъти по-добре ще е калфин ще се убедите в това

Успокой се, даровете ги подготвя протоколът. Освен това, любимият ти Гоце не може да остане на трети мандат, въпреки таланта си да подбира стихосбирки ...

Станели дума да се 'натегне' и да поцелува нечий задник, българите нямат равни. Гледали сме как посрещат германците прев ВСВ, после руснаците, после американците, та родословни дървета, глинени гърнета, стихове и медали.. даваме всичко , дори и дупе, за да се харесаме, само акъл не показваме. Нация от бармани, сервитьори и танцьорки!

охранители-боковци

Съм българин . Ни аз-лично, ни някой от предците-ми е целувал нещо друго освен откритите лица на семейни/роднини и добри доказани приятели ; Бармани, сервитьори и танцьорки нямаме ... Посрещаме скромно, а изпращаме съобразно свършената-наистина работа .

Духовно ниш и човек без род може да плюе народа си, защото не си китаец а може би българин и всички хули които бълваш срещу него , най напред се лепят на твоито чело, а ако си чужденец, оправи първо себеси другите остави сами да се оправят!

Защо забравяш знойните миризливи магистралки. лапащи пушека и някои други специфични анатомични органи. .. И те са посрещнали русев...подобяващо - като мажоретки.

Завиждам на бразилците за президента! Жена с мъжки характер!Ох, Гоце, Гоце, а ти????? Разхождаш се за последно като панаирджийска мечка, хората ти се смеят, а ти си мислиш, че ти се радват!!!

Бразилците явно са по тъпи и от нас, Дилмата е едно безлично същество

Много жени с мъжки характери и телосложение заработват като ватмани

В старческия дом в полите на Витоша, пропити с тежка скръб и ирония, бяха" Виждате ли какво представлява и как си отива "Вечната и святата"?! Прав беше Дядо Славейков, че не сме народ, а нещо друго...

Не знам за кого точно говориш, но ако е за Багряна аз пък си спомням един стих на Р.Ралин за нея : Елисавета Багряна поетеса, на два режима метреса !

Уважаеми, бъркате Дядо Славейков със сина му. Разбирам Ви - синът се помни само от мършите, които само помежду се се помнят и то при съществена, т.е. голяма нужда и от никой друг. Който хули народа си, не може да бъде помнен от него. Народът е великодушен и забравя, но друго е важно. Народът ни помни "Жестокостта ми се сломи" на истинския български и велик творец, и не помни жестокостта му. Защо ли? Защото никога не я е изразил. Значимите (великите) знаят, че всеки е по-малък от народа си и не пишат срещу него. Така е то, така и трябва да е.

Ха, великата и свята... тя ли... поне доживя дълбока старост, а Вапцаров?!

БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА Г-ЖО РУСЕФ И ДАНО СЛОЖИШ НАЧАЛОТО НА ГРАДИВНОСТТА В НАШИТЕ ОТНОШЕНИЯ!

Свалям ви шапка, Габровци ! ( Ама къде спахте, та допуснахте Гошето да ги набърка пак тез неговите ?! )