FT: Решението на Мей да угоди на брекзитърите смайва със своя цинизъм

Мандатът, който премиерът твърди, че е получила за преразглеждането на предпазния механизъм за Ирландия, е безполезен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лудост. Някой е настървен да спечели много пари от Brexit. Само това е обяснението да се бърза толкова. Прав е бил Де Гол на времето като е казал, че докато е жив Great Britain няма да стане част от ЕС.

Да съберем, да им вземем дъждобрани или някакви други водоустойчиви дрехи на тия бринаци, че съвсем им е омекнал мозъка

бабичка и самите англичани се докараха до дъното...!

По принцип хората не са машини за да смятате, че се делят по национален признак. Това, че си българин, руснак, немец, британец не те прави добър, лош, умен, глупав. Британци има всякакви, българи също, като отделните групи имат различни интереси. И практически много малко съвпадат. Затова за да има спокойствие се говори за солидарност - различните групи да направят компромис. Нещо, което у нас никога не се прави, а сега се вижда, че и във Великобритания практически най- кресливите и шумни налагат диктат. В крайна сметка референдумът беше 50 на 50. Т.е. за да има спокойствие победилите трябваше да се съобразят с победените. Те не искат. Което значи, че нищо добро не ги чака, защото ще живеят в несигурност. В крайна сметка ще спечелят малцина, а останалите ще загубят. Много е лесно да си въобразяваш, че бързо ще заместиш работници. Да, на теория има откъде да вземеш, ама на практика ще ти трябват години за да замениш поляка с индиец, а водопровода трябва да се оправи днес....

Стига с тези шибани британци, да вървят на пичка си майчина, барабар с нашите мангали и дупедавци, които са там да им мият гъзищата.

Е как ще са извън ЕС а ще има отворена граница да пренасят стоки и т.н. тогава наще цигани ще отидат в Ирландия и спокойно ще влязат там където не ги искат. Няма как тази утопия да стане. Или граница и Брексит с договор, или граница и Брексит без договор, или без Брексит и без граница. Това са вариантите. Главния проблем за Британците е це плащат вноски и се пълнят с чибурашки да им точат социалната система. Не виждам как ще стане Брексит без граница.

А бе ти какво очакваш от една яловица.След нея пожеланията и потоп.Какво от това.Тя не може да мисли за себе си ками ли за цял народ.

Английският парламент все повече заприличва на циганско мешере! А Търиса (така се изговаря на английски) Мей - на дърта сиганка-вретенарка.

Скъпи приятели от FT, моля не обиждайте моята любимка. Тереза никога не е била цинична. Тя просто се опитва да удължи ваканцията си, защото скоро ще се наложи да се върне на работното си място - в кухнята, при чиниите. Поздрави!

В кайна сметка, Брекзит без договор е най-доброто за всички, европейци, британци, патагонци и марсианци.

Каквито и статии да препечатвате от разни сороски неолиберални парцали, колкото и да квичите, реалноста е че субсидиите и грантовете ще намалеят значително. Трябва да си изключителен дъбил за да си въобразиш че англичани и американци ще продължът да харчат пари за да подържат разни източноевропейски режими съставени от пребоядисани комунисти. Разбрали са че каквото са могли да вземат вече са го взели и повече не си струва да харчат пари за този пореден еврейски експеримент. Тръмп си го каза в прав текст "Amerika first" От тук нататък настават лоши времена за подлогите. Нито самолетите ще ги спасят нито вампира от щази. Фашистите все още са окупирана територия без право на глас в геополитиката. Имат право само да работят и плащат. Скоро ще има скимтене и ровене за стари партийни книжки, но този път пътя за Москва минава през Истанбул, унижението на безгръбначните подлогари ще бъде пълно.

има две скапани страни в Европа сега: Швеция и Англия

франция къде я поставяш

баба Змей ша довърше европедалуетките! ша видят милиярди ,ама нанай! бретания е велика империя с яки управници и с акъл,Ва!!

Уинзорите могат да се съпровитляват на глобалния либерализъм и както виждаме успешно го правят. Излизат от ЕС, без да спазят нищо от "уж" договореното с ЕС.Нито ще си платят вноските, нито ще спазят правата на гражданите от ЕС, нито ще спазват митническия съюз с ЕС. Това трябва да е ясно на всички. Разбира се, това ще означава още по-засилващ се натиск от Брюксел за всички останали членки на ЕС. В тази връзка тази "необичайна активност" от ГЕРБ да влизаме в еврозоната никак не е случайна. Натискът пак е отвън, ясно е че е във вреда за България, но управляващите ни са готови всичко да направят, за да угодят на еврочиновниците само и само да останат на власт.

той и Хитлер е започнал така. Ти къв си ?

ти обаче си комунде

Да но проблема на света и в частност на нас и на Европейския съюз е именно неолиберализма и това че англичаните се противопоставят е достойно за уважение. Ние като българи нямаме избор, парите и националното богатство са профукани.

е да и обама въведе регулации на банките, а Британия беше посредник на този неолиберализъм , точно Германия излезе с по силна икономика от кризата защото не беше подчинена на неолиберализма . както повтаряте разни термини без да ги осмисляте

Напротив! Избор винаги има. Без значение, колко опоскана е България, и какви вреди нанесоха тъй наречените ни "елити" и икономически и политически. Най-напред трябват изцяло нови елити - хора, наясно с процесите по света и можещи да създадат алтернативи, действайки в движение от сегашната жалка ситуация. но, те ще трябва най-напред да се справят със старите "елити", за които това статукво е чудесна схема за разпределение на европарите и нищо друго.

3399, от къде да дойдат тези новите? Нали дойдоха едни. Юпитата. Така ни опоскаха и те, че вече не вярвам ни на нови, ни на стари! Няма начин да провериш честността и доблестта на един човек. А на територията на БГ не знам дали и 1% такива хора са останали! Факт е, че повече от 99% няма да се спрат и ще си оближат ръката след като са бръкнали в кацата с медеца!

А и изсмукаха 2.5 милиона образовани и с стаж българи, без да са похарчили и един евроцент или пени за сивото вещество! Създадоха разделение на нацията! Превърнаха ни от производители и конкуренти в покупатели и клиенти! Доведоха ни до първосигнална нация и сега е време да изчезват! Ние да се оправяме отново от нивото на 1945г.

Макар Тереза Мей да се излага в много случаи (Скрипал, Сирия и др.), това си е избор на британците и съответно неин. Оставете ги сами да си решават. Не е наша работа да казваме дали да напускат или не! Мнозинството да гласуват за напускане и да се случи е демокрация! Друг е въпроса, за чисто вътрешните проблеми с ирландци и така нататък. Но за това да си се оправят. ЕС показа грозното си лице, като гледа да съпне процеса. Те точно зарати такива неща искат да излезнат. И аз искам да излезнем от ЕС, защото бавно но сигурно ни затриват. Суверенитета ни се стреми все повече към 0.

ЕС показа грозното си лице от самото начало на процеса.Те именно за това напускат.

Да е ЕС си показа грозното ръце , като каза че всички трябва д аимат право на придвижване и право на работа, иначе ЕС е готов да понесе финасовите загуби за да не се наруши това основно право ... А ЮК каза че вместо Източно Европеиците ще си вкара пакистанци и индиици. Колко е грозно това лице на ЕС че жертва икономически интереси за да защити основни права на малкия човек ...Разбира се в бг говорят все за национално отговрна полтика, ама като не знаеш какво е това , как ще е провеждаш само с възхищение и лизане и после ще обвиняваш че хората са ти виновни, че ЕС ти виновен.....

повтаряте разни термини без да ги осмисляте

Това да емигрират българи, е неизгодно за България. Нещото което изтъкваш, като предимство, е всъщност недостатък. Ако не можеха да емигрират за постоянно в чужбина и ЕС, те щяха да са работна ръка тук или бизнесмени и да произвеждат БВП и да правят България по-богата. Но аз визирам друго. Сега се оставяме да ни ръководят чужденци. Нашите нямат почти никакъв глас там - малко сме. Пък и не е ясно доколко ни защитават интереса. За сметка на това има тъй нареченото "синхронизиране с европейското законодателство". Налагат ни закони. Дори преди обсъждаха да правят СЕЩ (Съединени Европейски Щати). Един вид да затрият България като суверенна държава, а да влезнем в СССР 2.0 .

Решението на британския премиер Тереза Мей смайва със своето плиткоумие, цинизма е по дефолт.

Из уики Икономиката на Зимбабве е една от най-затруднените в света. Страната е в състояние на икономически срив. Годишният растеж на БВП е най-ниският в света (-4.4%), а инфлацията е най-високата в света – през 1998 година тя е била 32%, а за 2008 Международният Валутен Фонд я оценява на 64,30%. Около 80% от населението живее в състояние на пълна мизерия, горе-долу толкова е и процентът на безработицата. Реформите върху собствеността на земеделските площи, както и военната подкрепа, осигурена на Демократична Република Конго между 1998 и 2002 са само част от причините за отчайващото положение на икономиката. Друг голям проблем е и драстичното обезценяване на валутата, което е и причина за хиперинфлацията.... Да напуснеш ЕС пазар, за да си “вземеш“ за търговски партньор точно гореописаната бивша британска колония, си е 8мото чудо в света.... но на лицата с психично заболяване:D:D:D

Хахаха- о.к. решила да се обзаведе с нови търговски партньори- Великобритания и шест африкански страни - Замбия, Зимбабве, Коморските острови, Мавриций, Мадагаскар и Сейшелските острови - подписаха търговско споразумение, което ще регулира търговските отношения между тях след излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз. Това съобщи късно снощи британското министерство на международната търговия, цитирано от БТА.:):) Посочените държави имат високо БВП, те са сред 10те най- развити икономики и демокрации в света, имат огромен стокообмен с о.к., произвеждат много хранителни стоки от 1 ва необходимост, произвеждат хайтек стоки и т.н.:D:D:D

Леле- имаме прецедент- един британец заявява ясно и на висок глас“ Кралят е гол“:) Ми хубаво, но това нито ще спре протакането на мей, нито има правни последици за излизане на о.к. от ЕС със сделка:) Както написах- нито един политик в света не може да излъже един ЕС адвокат за правните последици, които настъпват по чл. 50 пар. 3 от ДЕС, ако не се реализира преди настъпването на 29.03.2019г. което и да е от 2те правни условия- или о.к. да подаде едностранно искане до ЕС, че се отменя нотификацията за излизане на о.к. от ЕС, или о.к. да поиска удължаване на 2годишният срок за брекзит. Докато няма депозиран един от 2та писмени документа преди 29.03.2019г. , на 29.03.2019г.,в 24:00 ч. двугодишният срок си изтича и настъпва брекзит без споразумение:) НИКОГА тъп политик не може да бъде по-умен от един юрист- това от мен да го знаете! Работата на юриста е да тълкува- т.е. да разкрива - истинското съдържание на един договор или на една клауза от него, а работата на политика е да лъже, манипулира, да твърди неистини с една единствена цел- да обслужи собствените си политически интереси, за да се задържи на власт и така да продължи да краде повече и повече държавни пари.

хайде, нова тема за брекзит, чакам те да се джафкаме

Аз се “джафкам“ с лица, които са ми равни по граждански статут. С роби аз работа нямам. Бегом на тръстиката- какво правиш в хола ми, че чак и искаш да свириш на пианото ми?

те някой от брекзитарите са най големите специалисти по европеиско право ... отданва подозирах , че умишлено се прави това което пише файненшъл таймс , просто искат да изкарат ЕС виновен. един вид ЕС не ни позволи той е враг , те ни мразят защото искаме да сме независими , Мей реално работеше за излизане без сделка, но да излезе така ,че не е виновна ...

Англетата са цинични глупаци,а и пълни нещастници да живее ЕС

пилците се броят на есен

Гледайте си хала. Открай време българина и по кръчмите е коментирал световните събития - Япония, Порт Артур..., от които е на светтлинни години. Каквото и да говорите Евроколхоза се разтуря и тези, които скачате, точно това ви гнети, но не искате да го артикулирате дори.Където е текло, пак ще тече, та и ОК ще си остане и засили като световна сила (след някакво вероятно колебание като люшкащ се кораб).

Великобритания "освобождава" 73 еврозепутати. 27 ще бъдат използвани по предназаначение за да се пазпределят между държавите членки, а останалиет 43 ще се пазатя "в резерв" за бъдещи държави членки. Но разпределението няма да е по-равно Франция ще получи 5 евродепутати, Полша - 3, хърватска 1, а Ние -НУЛА. Много интересно защо вместо всеки да получи по един евродепутат се прави такова деление.. На големия - голямото, а на малкия - малкото. как ще убедите тогава малките, че има смисъл да остават в ЕС, щом неравенствата се задълбочават и гласа ни няма да се чува?

ами ако си бяхаме увеличили населението до полското щяхме да имаме или ако дипломацията ни и партииите ни се занимаваше с каквото трябва а не с ГЕРБ_БСП интриги ....

а защо трябва според населението да се определя? не е ли нечестен този метод? Така Силните държави никога няма да ни дават достатъчно пари за да направи силна държава, ще изпомпват кадрите ни, и бавно ще ни превръщат в колония без право на глас. Нали уж всички трябва да сме РАВНИ в ЕС? И откъде накъде Меркел и Макрон ще взимат решения за други държави,а на Туск не му се чува гласа. Абсурдна е тезата, че Германия и Франция най-много плащали - именно Меркел пожела да се плаащ за Гърция, и по нейно вина въобещ Гърция бе допусната в еврозоната, да не говорим че допусна прецеденет. Шойбле искаше п росто да спрат плащанията, и ако трябав да изпукат фирмите, но да спре кошмарът с наливането "По-добре ужасен крой, отколокото ужас без край". Ето че сега Италия казва - давахте на Гърция, ще давате и на нас - и са прави. УТре ще поиска Португалия Меркел съсипа ЕВропа. Защо въобще Германи получаав гласове, а не й ОТНЕМАТ?

стига дезенформира, Гърция беше допусната до Еврозоната заради приятелчетата на Тръмп и заради фирмата в която работи на Лявата Лидерка Нинова, ЗАРАДИ голдмън САКС...Меркел спаси Евротоо което дава шанс за независима Европа...Разбира се вие сте срещу Еврото или срещу каквато и да е конкуренция на Еврото, Факта че имаме българин шеф на ПЕС, което е има няма едно 200-300 депутати е красноречив...

на лявата Лидерка Сина работи в фирмата прецакала Гърция и опитала се да прецака Еврото и ЕС...не е Меркел

вие сте срещу каквато и да е конкуренция на ДОЛАРА, и затова сте срещу Еврото

Много отдаван излязоха факти, че още когато по времето на Олимпиадата Гърция е кандидатставала, Германия прекрасное знаела икономическото й състояние. И въпреки това е допуснала Гърция в Еврозоната. После предлага й пари да се дават. А накрая - най-голямата безумица бе да се предлага план за спасяване. Трябваше да се остави Гърция да потъне,, да ги отсвирят от ЕС, да си напечатат драхмата, да преживеят хипернифлацията, да минат пътя който ние минахме и сега щяха да са послушни - плана на шойбле. Да, някои фирим щяха да изпукат, но да са мислили, като са инвестирали в Гърция Вместо това сега наляхме 300-350 милиарад в Гърция, опростихме им ги, заради тоав че се съгласиха за името северна Македония и сега те пак си увеличават заплатите. https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/06/22/3204226finansoviteministrinaevrozonatadogovorihaizlizane/ http://bulgariaanalytica.org/2017/02/17/%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B8%D0%B7/ https://www.dw.com/bg/%D0%B3%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B2%D1%8A%D1%80%D0%BD%D0%B5-%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B8/a-18591058 http://www.cross.bg/miliarda-gurtziya-dulg-1259646.html#.XFQmMqDF7cs

е нали вие най много вдигахте шум в подкрепа на СИРИЗА, и на оня ВУЛФРАКИС, който бил социалист ,ама бяха затрупали витирините на книжарниците в Великбритния с книгите на анти Европееца Фулфракис, нали Волгин ви тикаше да сме били като сириза ,нали и ти сега тикаш да сме като Вишеградците, което същото , да сме с Фулфракис, хора оправете си себе си не може хем с Голдмън Сакс хем Леви....Хем Анти Европеици хем Държавно отгровни и за независима държавност....направте разговора смислен....

Малко са ти малки устенцата,че да отхапеш залък като за титан.130кг. съм и ходя да пикая на осмата бира.Аре се надпиваме,а?

Най-хубавото нещо което ще се случи на Великобритания - да напусне ЕС. до 5-6 години и други държави като Полша и Унгария ще започнат за напускат ЕС. Никой не иска да влиза вече в ЕС, и Турция не е приритала за него. ТРъмп ще напомпа Великобритания, а те ще направят комбинация и с други държави в света като Бразилия, Индия, Китай, Русия. Освен това като не са в ЕС санкциите срещу Русия ще паднат и ще им се налеят свежи пари В МИЛИАРДИ€ Хайде не ги мислеет англичаните. мислете нас си. Ако се разпадне ЕС ние сме загинали.

ти си нещо , като онези фиднаки на началната ни демокрация, които бяха монархисти , републиканци, анти комунисти, набожни, фашисти, .....в смисъл че нещо ти е много сбъркано ....Тръмп щял да налеее.... Русия щяла да налеее.... Че нали Великобритания САЩ е изпомпа до такава степен че беше влязла във валутен борд, преди ЕС...сега пак ще изпомпат. За съжаление. Скапахте България с елитарно сбърканяшките си схващания за света, сега вече скапвате и държава , като Великобритания Венсеремост, обединение на безликите , интлектуалци, професори , отличници и мангизлии ,ама слаби, слаби .....

ти говориш за времена които бяха много отдавна. Великобритания е била винаги галено "дете" на САЩ. Около Суецкия канал Великобритания си въобразяват че все още са суперсила и могат да диктуват на САЩ какво да правят, и САщ ги цапва през ръцете, но като цяло те са любимото "дете" на САщ - все едно ние и Македония.. Показателно е , че една от първите визити на Тръмп беше именно във Великобритания. ОСвен това Тръмп не е в добри отношения с централисткото-либералтко лоби на Сорос -Меркел и макрон, най-вече заради имигранитите, и ще използва отделянето на Великобритания, ще я напомпа, и ще стимулира и други държави да се отделят. В Ес има вътрешни проблеми, искат да отнемат право на глас на Полша и УНгария и ако те не са се отделили, то е защото Франция и Германия превърнаха ВК в пример за назидание какво става ако се отделяш. Но ако Тръмп застане зад ВК, може до 5 години - до следващите евроизбори - да наблюдаваме нова картина. в моменат навсякъде националистите са в подем.

стига говори глупости , като въздухар профеосор, .....пълни глупости говориш, не ми се пише повече че после пак същия въздухар ще краде чужди анализи и ще ги опорочава, представяики ги за свой, и и нжектираики им доза извращения ...

Лъжа ли е, че са умни Британци, всички големи ви сложиха в малкото си джобче, от всякъде Бг и бг народ е мат

Английски к*рви!!!

Oткога чакат Германия и Франция-200години станаха вече да се освободят от тези имперски хитреци,колониите им вече не снасят нищо там.

ако има комунистически страни в ЕВропа, това са Франция, където социалната система и здравната ситема работят за арабелите и трайно бедните, Испания, която наскоро бе наречена заедно с Гърция "оазис на лявото, сред дясна пустиня" и скандинавските държави заради определен тип мислене. Повечето централноевропейски държави и източноеропейски държави са десни по характер. Англия в интерес на истината стои много в дясно от САЩ. САЩ като изключим самия ТРъмп, се е позиционирала ужасно наляво и дава безплатна лапачка на мексиканци, негри и по най-дребния повод крещи "расизъм"

Гърч в британският парламент. 600 депутата си блъскат усърдно главите в стената. Мей се върти като пумпъл и се чуди на къде да поеме. Следва твърд брекзит и олеле мале какво стана ...

всяко издание във фаиненшъл таймс обесняват специализрано в янколко статии, колко е в мунус икономиката на великобритНИЯ ОТ брекзит. В БГ ДВЕ ГОДИНИ РАЗНИ ИВО ХРИСТОВцИ ни обесняваха колко били умни англичаните.... ако направим паралел на престижноста на файнешълтаймс и на нашия политик, дли иво христо е представител на умните,или на заблудените.

FT са изключително десен вестник, и застават зад либераските глупости на Сорос, Хилъри, Меркел и Макрон. Защо някой не цитира Гардиън, който е ляв? нали се сещате че това е все едно да ми цитирате Иво Прокопиевия Дневник или Капитал и да казвате - ето вижте тук пише колко са лоши комунистите. Ами че Иво Прокопиев е гуру на "десните" у нас. FT е създание на Сорос и неговия тинк-танк кръг.

Прочети. От Гардиън е. След като ФТ са против Брекзита, какво остава за Гардиън. Само прочети. Щото хубав брекзит ПРОСТО НЯМА. В шаха това се казва ZUGZWANG - позиция без полезен ход. Мей ще се дуе още малко. Около два месеца. След което, всичко свършва. За ЮК. Ще останат само К.

гардиян и индепендънт пишат още по така ....а фаиненшъл таймс, ако е десен трябва да защитава коснерваторите на Мей. както и в бг ако си ляв не трябва да защитаваш консерваторите на Мей , ама нейси, Професор, Нейси леви полтици политици в България

Без значение дали ще има ефективно излизане или няма да има, вече се носи истинска воня от острова, някакъв странен аромат, който дълго след тези събития няма да може да се проветри!

и да излязат и да не излязат те си сринаха обрза на практични и велики

осморкоо, къде си? брекзит тема, не мойш пропусна

Великобритания все още се мисли за империя и скоро ще разбере че вече не е. След като изгуби колониите си сега ще изгуби и периферията си. Страхът от нещо лошо че ще се случи е по лош от самото нещо. Нищо фатално няма да стане като излязат и са под СТО. Ще им падне стандартът и ще имат проблем с периферията. Първо Шотландия после и СИ ще започне да надига глава.

кога казваш изгуби колониите си? (поздрави от колонииите)

След ПСВ, та коя казваш че е все още колония защото последно и Хонг конг си замина.

PEYTSCH

По примера на Берлин сега ще имаме ИРЛАНСКА СТЕНА. Тръмп вече има мострите и Лондон може да избира...Още на 30.март 2019.

Гледам коментариите и разбирам колко лесно се промива мозъка на хората. Всичките в един глас крещят англичаните са идиоти, глупаци, мръсници и т.н. Никой не отделя и мунита да се замисли а дали написаното е вярно ???

Проблемът е, че няма забрана за хора с болно въображение да изразяват мнението си. Ти си най-малоумният трол, който някога пъпешът е наемал. Не ви ли подбират все пак бе? Да говориш такива пръдни е меко казано комично. Ти си най-, ама най-смешният трол на земята, мърша невиждана.

стига ни занимавахте с тия лешпери бе, да си ходят там, твърд да го поемат, кво ни интересува! Да вървят при путин или Тръмп, гадовете! Вие дайте за Грипен Радевский , там в Португалия кви велики дела твори....

Педро, лапай на гуменката и се потапяй! Тъп, несретен идиот!

Проблемът е, че няма забрана за хора с болно въображение да изразяват мнението си. Ти си най-малоумният трол, който някога пъпешът е наемал. Не ви ли подбират все пак бе? Да говориш такива пръдни е меко казано комично. Ти си най-, ама най-смешният трол на земята, мърша невиждана.

Докато Великобритания не промени отношението си към останалите държави в ЕС, мисля че за ЕС ще е по-добре да се разделят. На никого не му трябват постоянни мрънкала за особен статут - или си вътре, или не. Понеже винаги са го играли саботьор на европейската интеграция за нас ще е по-добре без тях, сега може би ни се струва абсурдно, но в перспектива ще е повече от очевидно.

то и Франция трябва да промени лицемерното со отношение към другите държави ама Макрон не ще да подава оставка.

Какво може да се очаква,та те са островяни.Никога не са били европейци....

А каква е изгодата на ЕС да има свободно движение към UK? Да не би да искат да изпращат там бедните за да получават помощи от UK, а не от ЕС? Или те искат да е свободно движението обратно - това могат да го уредят едностранно (да източват мозък от UK).

Аре стига сте ни занимавали с тези бивши робовладелци. То е ясно какво искат! Искат като едно време само да грабят без да дават. Времената се промениха. Сега САЩ им взеха ролята. Тези тъпунгери още не осъзнават, че не могат да върнат старото време. Сега щели да се махнат от ЕС и щели да грабят пак с пълни шепи от света. Ами да пробват, прав им път. Те с една Ирландска граница не могат да се справят вече но щели да грабят от света. Смешници! Германия им била виновна. Едно е ясно ЕС няма да е от тези от които ще грабят. Да се пробват в Индия и Пакистан но и там ще им бият шута...

Неназовани осведомени източници съобщават, че британските острови потъват в Атлантика. Страни от ЕС наливат отгоре допълнително вода.

Те либералните медии редовно ни смайват със своят цинизъм, ама вече отдавна сме имсвикнали на "стандарта". Та когато другите са цинични да не реват като ощипани моми!!

PEYTSCH

Островът става супер туристическа екзотична детинация...Там на европейците се предлага шанса да видят живи брекзитъри и брекзитърки с брекзитърчета...Щик с такива креатури си струва парата...

Не знам кой е нагъл. Действията на Великобритания са достатъчно нагли. Ясно е, че искат да разиграват цял континет с всички държави в него да е на тяхната. Е нещата не са 16-ти век. Реалността е друга. С тези стъпки, ще загубят и Шотландия и Северна Ирландия. Цялото това безумие трябва да спре. Но явно някой много успешно го подклажда.

За Северна Ирландия е спорно и ще е много трудно. По-голямата част от хората там са протестанти и като такива са учени да подкрепят Монархията и оставането в границите на Обединеното кралство. Макар и икономически Северна Ирландия да е по-назад от останалите и обикновените хора да са склонни на обединение със своите роднини от Република Ирландия, то политическата върхушка на Северна Ирландия получава огромни облаги от Англия, за да не иска никакво обединение и независимост на Ирландия.

Севрна Ирландия каза НЕ на Брекзит. Юнионистите подкрепиха Мей,но когато се опъне бодливата тел,защото изконно право на всяка страна е да защитава границите си и завалят пак коктейлите,мястото им ще изтине. Предния референдум на шотландците се размина,може ли някой да предвиди следващият им? Аре да не се сещаме за Уелс... Трябва да си централно повреден,за да бягаш от триста милионен свободен пазар...

Северна Ирландия както се оказа предпочита да е с Англия извън ЕС, отколокто с Ирландия във ЕС. Поне такива са нагласите на парламентарно представените. Относно Шотландия преди 3 години и нещо им казаха, че не трябва да се цепят, и ако са последователни евро-началниците би следвало да повторят, ама де да знаеш... :)

Точно Северна Ирландия и Шотландия гласуваха за оставане. Въобще при ~ 34 млн. гласували, разликата напускане оставане беше милион и нещо. Наскоро бях попаднал на репортажи, че доста от хората подкрепили напускането, се чувстват излъгани и никога не биха го подкрепили при информацията, която имат сега. Както и да е, решили са, напускат. Но и аз смятам, че мирът в СИ беше постигнат, не със споразумения, а с отпадането на границата заради ЕС. Времето ще покаже, дали нова граница няма да доведе до нова насилие.

това имах предвид - какво гласуват хората е едно, а какво гласува парламента друго. Визирам патерицата DUP която крепи правителството на Мей. Кашата, която забъркаха британците е колосална, и ще трябва да си я изядат. В момента са разцепени на толкова фракции, че ще изядат горчивият хап на "разделяй и владей", който предлагат на всичко и всички последните 500 години ама наведнъж.

Мнозинството северноирландци каза НЕ на Брекзит.Юнионистката им партия играе ламбада.

Северна ИРландия са протестанти, а Ирландия- католици. Северна ИРландия са юнионисти, а Ирландия - Националисти. Северна ИРландия върхушката получава огромни облаги от Англия, а Ирландия спонсорира ИРА.Никога няма да се свържат със ИРландия- там ще бъдат една област от многото, а във Великобритания има реални ПРАВА. Въпроса за шотландия е по-актуален, защото кАмерън обеща голяма Автономия на Шотландия, а не изпълни нищо, но и там нещата са сложни. А на тези които много се радват, от едно радпадане на Великобритания нека ви кажа, че ЕС в момента има две големи лобита - централистко - Германия, Франция и Брюксел, които дърпат конците и федеристко - Вишеградската четворак и Италия и Австрия. И ако си знаем интересите ще сме с второто, а не с първото.

стига, стига си говорил ПРОСТОТИИ , като плагиат анализатор Иво Христов.... нямаш си представа колко си далеко от истината точно като Българска група интелектуалци .....които си мислят, че са интелектуалци и че са леви, и че знаят как .... зарежи тези шаблони.... Не се радвам че се разпада Великобритнаия , но това е естествения модел на развитие САЩ и ги прецаква дори когато имаха ЕС зад гърба си .... единствените вестници пишещти в подкрепа на БРЕКЗИТ бяха жълтите вестници собственост на Американците

Брекзит и то твърд, най вероятно!

Ако Англия беше фирма, трябваше да я обявим в несъстоятелност, или да я продадем на китайците.

си изтрещял! Англия е в топ 10 н аикономиките в света и върви нагоре а германия надолу

Англия е в топ 10, но за това кой на къде върви си в грешка. Особено пък като напуснат ЕЮ и като разцъкат един бизнес с пакитата на английчаните съвсем ше им светне как се наиграха.

Проверете си източниците.....

Това било станало в Камарата на общините, онова било станало в Камарата на общините.. накрая Камарата на лордовете ще се събере и ще каже какво ще стане!!!

Добре де, какви са тези териториални помисли в тази Монархия??? Нали били демократична монархия???

Защо не установим твърда икономическа граница между Франция и Алжирq по подобие натази която Макрон исак да се установи между АНглия и ИРландия? нагло е да твърди, че го прави за ирландците - самите ирландци не искат тази граница, не и за постоянно.

Кучето е заровено в Северна Ирландия и британската версия за избягване твърда граница ..... Районът е мега изостанал и започва да се говори за обединение с Република Ирландия.Може би замисълът е бил нещо от сорта на еднопосочен клапан . Към Севера влизащите товари попадат на проверка и митница във вътрешността. Излизащата от СИ стока влиза директно в Ирландия и респективно в ЕС без всякякъв контрол. Съответно се получава нещо като Калотина по време на Югоембаргото . Трафика заминава на там , фирмите вносителки и персонала се набиват в района и започва весела лапачка..... Да ама не, ирландеца каза че ще затвори границата веднага при излизане без сделка.

От ЕсСса много нагли. Първо и казаха, че ще я подкрепят за нов план, сега и казват че няма да предоговорят. Е, кое от двете е вярно? постоянно я притискат, надявайки се Британия да откаже от Брекзита, не осъзнавайки че така тя отива към твърд Брекзит. вЕс липса гъвкавост и прозорливост. Отоказаха й излизане по тип на Норвегия или някои други държави, които не са в ЕС, но имат безмитна зона и решиха да обвържат мезмитната зона със свободното движение. Къде го пише това? Освен това това франсетата са ужасно лицемерни. Взеха парите на Кадафи, после разбутаха Либия, сега не искат да приемат имигранти. Когато техните фирми искаха да се конкурират с нашите тук, конкуренцията бе нещо добр, когато нашият транспорт се конкурира с техния- е нещо лошо. искаха да интегрираме циганите, а не интегрираха арабите! Аз съм на страната на Англия

Норвегия няма безмитна зона, но има свободно движение. Швейцария има и двете. Нагли лъжливи тролове.

това че Швейцария има и двете неща не значи че са СВЪРЗАНИ. Швейцария има и двете защото така се е договорила.

.. ха дано! От тези нищо добро не може да се очаква - не ги интересува ни Европа, ни единство, ни света - чледат си имперското дебелогъзие ... ама добре се насадиха на пачи яйца :)

тактиката на либерасите е смехотворна

значи спечелено "самоѝ със 16 гласа мнозинство е нищо, а да подкрепиш за президент човек,който никога не е участвал на президентски избори е мноооого демократинчно!!! е заради тези простотии ще се срине ЕС, независимо какви ги върши UK!