Главатар на Ал Кайда бил убит от френски въздушен удар

Алжирецът Моктар Белмоктар, един от ключовите съюзници на Ал Кайда в Северна Африка, е бил убит този месец при френски въздушен удар в Либия, съобщи "Експрес".

Обратно в новината

Коментари - Главатар на Ал Кайда бил убит от френски въздушен удар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мнго взеха да го убиват - за три години това му е петия път - по два пъти французите и американците и веднъж - "съперничеща групировка". А да се спрат малко :)

Абе тоя досега колко пъти са го убили? През година две все го утрепват. И влиза в новините.

Гледайте кви са о'.рки тия. Как да не му дойде на нормален човек да убие един такъв о,.рк, да спаси няколко ценни живота.

Браво, ето, сега ще се оправи Либия. Този беше виновникът за разрухата там !

Френски самолет е атакувал и ВЕРОЯТНО убил един от най-издирваните висши шефове на Ал Кайда в Южна Либия този месец, писа американският вестник, цитирайки ненаименувани служители. ЧКАЙТЕ,ЧАКАЙТЕ...В ЗАГЛАВИЕТО ПИШЕ: Главатар на Ал Кайда бил убит от френски въздушен удар...ВЕРОЯТНО ГО ЕУБИЛ, ИЛИ ГО Е УБИЛ?! КОЕ ОТ ДВЕТЕ Е?! ЕДНОТО Е ФАКТ! А ДРУГОТО ПРОСТО ГАДАЕНЕ НА БОБ!!

как ще прозвучи...ТУРСКИ ВЪЗДУШЕН УДАР УБИ ДЖИХАДИС...В ХАРМАНЛИ

Добрата е, че още един възпитаник на КГБ замина при алах. Лошата е че Русия ще пренасочи парите, които ежеседмично превежда към друг главорез.

Sibirski

Някакви доказателства за тезати ти че тази, надявам се мърша бил е възпитаник на КГБ? Или ти, като такъв съдиш за всички по този начин? ;-)

Бравос! Великата френска армия уби един дивак с АК и взриви джип. Феноменално. Само за парите, които фарчат за ден за армията си, могат да наемат хора, които да избият 100 такива.

Как работи това "убиване"? Френските служби следят кой си е регистрирал сателитен телефон, който обикновено се свързва през щатските спътници. Постоянно се следи локацията на телефона, и ако го видят примерно в съмнителен район, поставят го в режим гласово разпознаване и следене на номерата до които звъни. Ако има съвпадение с някой издирван тип, дежурният щатски дрон набива ракета 1 мин след позвъняването.

Щатските дронове за Африка и Б.изток се управляват от Рамщайн, Германия. Връзката както разкри Сноудън е през бекъп сателитни канали, операторът може при добро време дори да разгледа целта...и много често се взима решение за удар, дори около чалмата да има доста цивилни. По-умните чалми като Багдади въобще не държат телефони около себе си, затова са и живи.

Тоя главорез едва ли е тъп, след като върлува толкова време. Вече са се изхитрили да връзват със скоч радиостанция към сателитния телефон, и гледат да са на 200м от него, когато говорят :)

Кое от статията не разбра - френски самолет ли? Но пък да си покажеш фантазията си побързал. Локация, гласово разпозраване... Нещо друго от английския език изкопира ли?

Мда френските самолети са поразително красиви, и аз често се поразявам колко много пропаганда се представя като новина...

Вероятно е убит! По тая логика някои джихадисти ги убиваха по сума ти пъти! Ама, нейсе, да има новина, че не само дремем, а и мърдаме!

Страшен урод!

Като го гледам на снимката - то на човек не прилича. Да не повярваш, че и него майка го е раждала. Тия същества наистина са далече от човешкия род.

и ти си един на мама убавец, ама другите били грозни! Ако външния вид е причина, ще бъдат избити милиони!

на тебе може да ти харесва - въпрос на вкус.

Амин! следващият моля!

Ако някой го обявявате ежедневно за мъртъв - все някога ще се окажете прав.

тук за падналия самолет още не са чули в дира, новините в БГ идват по бавно .... така че този са го убили , докато дойде новината до тук - той може да е възкръснал вече ....

атакувал и вероятно убил .... а може би не ... на кой му пука. Браво на САЩ и на Франция , голяма работа са , да живее коалицията, конфедерацията, североатлантический союз и всичкото братя кравари, всичко с К

Значи да чакаме джихадисткият бос да порази своята столица - Париж.

имам усещане, че всички тези главатари ще се появат на мюнхет щтрасе с чужди документи

когато нато трепе без съд и присъда, от трепането без съд и присъда, което правят тези главатари?!? на мен ми се струва че и тук е като на важи изборите в България: ВСИЧКИ СА МАСКАРИ!

Който се чуди, защо са толкоз накадърни франсетата и дава акъли, да му обясня - франсетата на такива мисии пращат Чуждестранния легион. А в чуждестранния легион вторият език след френския е руският. Това трябва да ви обясни, защо са толкоз некадърни напоследък. Също така трябва да ви обясни, колко е хубаво в Путландия, щом руснаците ходят за едно френско гражданство и пенсия да си залагат главата за чужда държава.

Пак рекламка на Путин а?

значи френския самолет го е карал наемник от русия ? така ли бе ?

сърби, македонци, румънци, българи, чехи, поляци, германци, англичани, скандинавци... има и руснаци, да

Като чета заглавието и си представям как самолетът нацелва с носа си арабина. Сигурно френският пилот е използвал метод "таран на жива цел".

Sibirski

Дано и този лешояд наистина да заминал в Ада, за да обслужва като гурия почтени починалите муслимани.

Аха, право в сърцето ...

Майната ви намираме си друг

Докато Късо- пишковеца сър Кози не го изнасили както полковник Кадафи, На живо * по някоя Тиви не вярвам, на партенки!

Тоя ми прилича малко на Явор Бахаров ... :)

Ами Явор е полу-турчин.

Едно на ръка,че тези главатари ги убиват по няколко пъти, но нали Ал Кайда се бие рамо до рамо с "умерените". Как така Ал Кайда ту са лоши ту не са?

"За последен път досега за смъртта на Белмоктар бе съобщено през юни 2015 година." No comment...

Добре де, може ли всички да са такива криви!? Този изглежда като излязъл от Властелинът на пръстените.

Едно не мога да разбера. След като световните сили заявяват, че са против ИД, защо не се обединят и за няколко месеца не ги ликвидират?! А?!

Е досега едните бяха "умерени" другите не бяха, а и Обама обяви,че борбата с ИДИЛ ще продължи още 15 години... Както се разберат запада и Русия. да не забравяме,че САЩ като си направи атентатите на 11-ти септември Русия ги подкрепи.

Защото е като да разсипеш маниста в дълбок китеник. И малко да са трудно ше ги откриеш всички. А не може да изхвърлиш целия китеник, защото и други го ползват!

Самолет трепе бълхи. Може би ще е по-ефикасно селскостопанските да пръскат с нещо гадините?

За да премахнеш последствията първо трябва да премахнеш причините които са ги породили... или поне максимално да ограничиш хранителната им среда. С такива бутикови операции е все едно да се хвалиш че си се справил с една пъпка по кожата на човек болен от шарка.

И сега последно убит ли е, на купон ли или някъде реже глави? Ааааа............

Добре че взаимно се хвалите за убийството на един главатар. А няма ли да споменете кой ги създаде тези главатари за който сега се състезавате кой да ги убие? И Франция и САЩ са в основата на революциите в близкия изток даже и по света.

То жив да го ожалиш, като му видиш скръбната мутра... Че той още тук на земята е наказан... Какво го чака в отвъдното - не ми се мисли даже..

когато е застрелян от упор и му е пусната контролата... ама францетата немат кадърни части, които да направят такова нещо и за тва пуцат кат на сватба целия район от самолет и после...евентуално , вероятно е убит!

Те франсетата половината вече са черни и мюслита, а както знаем гарван гарвано око не вади. Кой да я свърши тази работа!?

"Вероятно" го е убил!

Преди това самолетът е унищожил всички болници, училища и гробища в околността и е избил всички сватбари.

За съжаление станаха за смях с тия неща, освен че може да се разглеждат и като военни престъпления.

Е, те този Пентагонът го уби поне три пъти.

Това щеях да кажа и аз, по веднъж на всеки шест месеца. По-добре да изнасят сигурна информация, отколкото да се излагат.