Франция може да потопи двата ”Мистрал”-а, поръчани от Русия

Франция може да потопи в открито море двата хеликоптероносача клас "Мистрал", построени за Русия, ако откаже да ги достави на Москва и договорът бъде разтрогнат

Обратно в новината

Коментари - Франция може да потопи двата ”Мистрал”-а, поръчани от Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не зная дали знаете,но за доста дълъг период от време-Фр-я излезе преди от НАТО и беше наблюдател само-показаха хъс ,самостоятелност и достойнство.Твърд подръжник съм Б-я да остане в НАТО-но САЩ се превърнаха като агресори и се изживяват като "божии наместници" на земята-не знаят,че това право имат само византийските императори.Не се радвам на този статия-искам да видя Франция и Германия като водачи на Европа, а те сведоха глави-нищо хубаво няма да произлезе от това.

като робуват на САЩ и са прости-нека,дреме й на Русия,която трябва да ги осъди даже за неспазване......

Да ги подарят на България, нали сме новите братя. Не, ще ги потопят. Един призрак броди из Европа - призракът на простотията, който ще изяде главата на цяла Европа. "Армийте на ЕС страните са като пилци .." каза Главният европейски комисар. Добре, що се дървиме тогава на Русия, вместо да й помагаме срещу големия непотопяем самолетоносач, който всичко знае и навсякъде се бърка.

хаха пълен бойкот на сибирската империя :D

Не предполагах ,че французите са способни да извършат подобна глупост -да удавят няколко милиарда за да угодят на американците.Къде отиде достийнството на този народ ,който беше символ на свобода и непримиримост.

Потопяване ще е най-тъпото. Дори не мога да си представя, че западноевропеец го казва. Предлагам да подарят на Урайна, за да могат руснаците сами да си ги потопят - така и така няма да просъществуват

...амчи да земът дагипутупятъ некъде край френскъ Гвианъ, амчи то им напът.... дъ нъпраът едни у-у-убави пудводни рифуви чи даим избийът парити отъ туристити.... а кът ги путапиътъ дагу викнат Вовочка да глей и дъси скуби пируката... кода е 42

Тия морета да не са помийна яма? А екологията? Толкова ли могат? За Абсурдистан вече няма граници!

и тия изтрещяха. Напълно психясаха. Абе що не си ги заврете тези Мистрали отзад, така ще се чувствате удовлетворени навеки.

на мисълта. Да унищожат нещо направено. Французи.

Усещате ли каква е работата? Искат да ги продадат на България, но пари нямаме, а дупе не сакат. Ако Франция ни ги подари, може. Българите сме креативни и стандартите не ни бъркат. Ще се оправим. Самолети нямаме, но ако САЩ ни подарят ще ползваме и корабите и самолетите.

Подарък? От франция или сащ? Това е някаква научна фантастика. Военната индустрия е най големия бизнес. В бизнеса няма подаръци.

Е за кво са ни? Туристически корабчета ли ша ги праим. Много харчат на 100. Не ща!

А като стане Мари Ле Пен президент, ще прати Оланд да ги вади с гмуркане? :)

русия била поръчала двата кораба, за да имат работа френските корабостроители...това и борисов даже не бо могъл да го измисли!а, аз нямам коментар.

Чети глупако!Ето ти жокер:Русия-Грузия 2008.Кретен!

Старата Европа, на която й изтръгнаха зъбите, принудиха я да забрави за чест, морал, достойнство.

най-добре и Франция да се потопи,щом нямат мозък и достойнство

И това ще стане, и времето няма да е далеч - арабелите и брикетите работят усилено в тази насока!

Франция опитваше да не се поддава на натиска на ФАЩ, но изглежда са сериозно заплашени. Дано си направят добре сметката, директните загуби не са малко, но косвените са огромни. Отказа да изпълнят договора е най-страшен - бъдещите купувачи няма да имат вече доверие във Франция А за Русия недоставянето на тези два Мистрала наистина няма особено значение, като имам предвид, че разполагат със съвременни самолети с изключителни качества. Още повече, те наистина ги направиха тази поръчаха като жест на добра воля - да дадат работа на френските корабостроители!!!!

Абе вие луди ли сте с тези коментари? Франсетата да не са като нашите политици? Те си знаят интереса и ако потопят корабите и каквото и да ги направят, бъдете сигурни, че са си взели парите. Дали от американците или от руснаците какво значение има?

Еее, аз тъкмо мислех да купя единия за риболов. Пуу, изпуснах.

е за мен, а франсетата останаха отново със свирките

И управниците във Франция са малоумници като нашите. Това е успокоително, че не само нас ни управляват болни и извратени мозъци.

...и циганите - интегрирани!

Положениет вместо да се подобрява става по-зле. Предлагам САЩ да върнат парите на Франция, защото това е тяхна работа. Само те ще продават оръжия, газ, храни, а ние само ще плащаме. Явно и Франция е самостоятелна като нас.

На това му казва: " Да потънеш от срам."

те са модифицирани според руските стандарти...Какви стандарти, какви пет лева. във всички области стандартите са едни и същи, с малки изменения.Математика с арабски, индийски и прочие цифри - едно и също.

За твоя информация кърмата на единия кораб (а може би и на втория, не съм сигурен) е руска, произведена е в С. Петербург и франсетата трябва да я отрежат обратно и да я върнат в същото състояние :) Ще ми се да гледам как става тоя номер!

Мале, мале, как се е загрижил за бедните френски работници.

"Навремето сключихме тези договори преди всичко, за да подпомогнем нашите партньори и да осигурим натоварване на корабостроителниците им"????? Що за интелект трябва да има (по-точно - да няма) човек, за да изрече такава глупост? Да поръчваш "ненужни", но скъпи, военни изделия за да осигуриш поминък на по-мощна от твоята икономика - това е свръхглупост. И ако беше вярно, и ако в Русия имаше държава - този трябваше да го осъдят за национална измяна и за злоупотреба с особено големи размери. Ясно е, че не е вярно. Но пък и да лъжеш по този начин - пак показва много ниско IQ!

"Навремето сключихме тези договори преди всичко, за да подпомогнем нашите партньори и да осигурим натоварване на корабостроителниците им" Точно така е, Меднведев - петата колона - назначи министър на отбраната свой роднина - Сердюков. и започнаха контракти със западни фирми - дори поръчаха 2 000 БТР от Италия.е, не можеха да запалят в снега, нито пък да издържат на тежките пътища в Сибир.

Мислите че примерно ние с Вас сме по-интелигентни от Путин ли? И тук става дума за жест на добра воля, политика и защо да не е така. Пич, знаеш ли я тая за обущаря и картината. Скрил се художника, за да слуша забележки към картината, един обущар критикувал извивката на обувките. Позагледал се авторът видял, че човека е прав и ги корегирал. На другия ден обущарят дошъл пак, видял поправката поласкал се и започнал да критикува лицето, художникът се показал и извикал обущарю спри до обувките.

А по какъв начин трябва да лъжеш? Причината за този договор е, че руснаците искаха да получат документацията за технологията за построяването на такива кораби. Французите строят тези кораби на принципа на легото, с кубове, а Русия нямаше тази технология. С поръчката на два кораба те си осигуриха документацията и я получиха, след което корабите вече не им трябват. За Русия най-добрият вариант е Франция да разтрогне договора и да си плати неустойките и да върне парите. Технологията вече е получена, благодарим! Корабите можете да си ги заврете надълбоко.

прекалено сложна мисла за руснак. Истината е че им Ллипсват не само технологии, но корабострителници и оборудване. В излишък имат само полуграмотни уря-кащи патриоти.

По-мощната от твоята икономика.....да се смееш ли или да плачеш?

Чета коментарите и се чудя - Защо плачете на чужд гроб? От новината / ако е истинска/ ще стане ясно само едно, че и Франция е подлога на Вашингтон.

Реалисте, Това целят путиновите комунисти, автори на тази измислена пред пръсти новина разпространяване от Путиновата пропагандна машина- да обявят Франция за подлога на Вашингтон. Една от подлогите на Путин у нас е Дира, преписващ и разпространяваш фалшиви като тази новина от жълтата путинова преса. Същия си е назначил 5-6 дежурни коментари като теб множащи се с измислени никове да му провеждат линията за баламоставе на баламите . Това във всяка правова държава на Европа ще се определи за ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА и медията ликвидирана на часа. Дира и другите путинови подлоги на обединената руско-българсак олигархия се спаряват единствено от това, че в България продължават да управляват комунистите, сега превърнали се в едри капиталисти- олигарси и мултимилионер,да спират изграждане на правова държава и вървене по европейски пътища, в замяна на това ни пращат като време ОНО в Азия ,под мъдрото ръководство на Бащицата Сталин-Путин.

Бла, бла, бла. Много си изтъркан.

Хаха и като ги потопят какво точно ще постигнат освен ,че Путин ще си го премести от единия в другия крачол. Е и ще е готино зрелище :)

Комично ще е!

Потапянето...ще е комично с дебела жила на трагизъм!

Ъхъ,ши ги потопят! ама друг път,ми сетне бой по червените "гребени"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Браво, умника на путлер!

Шило

Щерев, да те питам, какво те интересува съдбата на тези два кораба? И не мислиш ли, че тя ще се реши от други, по начин, по който те решат, и че твоето, моето мнения, както и мнението на другите няма никакво значение?

лигите които пръскаш наоколо...не е възпитано ..Аха съвсем го даваш като Бегеец Еврогеец и Хан Ку Ку :) Ку Куууууууууууууууу :) Не се напиня толкова че ще се посереш от яд:) Съвсем кат краварите от Доналд Кук :) Които Нпаравиха Черно море на Кафяво лайняно море:)

глупав Щерев. Няма да ги потопят - ти и български данъкоплатци ще бъдат принудени да ги платят за да прояват съпричастност. Няма значение че български пенсионери мрат като мухи - важното да покажем на Путин колко сме единни и глупави.

Пълно е с подлоги тук!!!

подлоги на краваристан!!! И ти си номер 1 сред тях А?:)

евроатлантическа ПРЕВРЪЗКА ОЛУЕЙС .!.

опитай с умом руссию не понят !

прав си. бях там до паметника.

Шило

Приятел, вчера пих една бира в чест на армията ни, както и втора- за здравето на именниците. Надявам се, че и други, независимо къде са приели предложението ти и са го направили.

всичко е ОК, включително и бирата в чест на празника. лек ден!

Шило

Явно са се разбрали. Франция връщат парите, вложени от Русия и да правят с корабите каквото искат. Ако не им намерят пазар или приложение- набутвацията ще е са французите- върнати пари, платени вече разходи. Те си знаят. А, че два хеликоптероносача няма да са от кой знае какво значение- така е.

Ти явно си переш умирисаните килоти с БЪЛГАРСКА высокотехнологична пералня ЦЪРВУЛИУС.!. Когато в България се направи нещо високотехнологично тогава ще квичиш на цял свят.!. Много е лесно да плюеш чуждото, особенно когато нямаш нищо свое.... Аре бегай, че на пералнята ти и се изтърка кремъка.!.};-)))))

До БАНДЕРЛОГАТА БЕГЕЕЙСКА

угадай страна по видео . много готени клипчета в туба. пусни си ги да се разтъжиш с магучая .

Не забравяй да си вземеш парите от посолството на ССр - то.

Не забравяй да си зашиеш гащите на коленете ве ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ, че си ги скъсал от пълзене.!.ха..ха};-))))

В широко публикуван руски автомобилен тест изкараха Лада Нива по-добра от Land Rover и Mercedes G. Явно слагат нещо във водата..

слагат я ! самагон !

Никакви пари няма да види Путин . Да ги потапят на 9 май та поне да запомним този ден с нещо хубаво.

как франсетата пускат в тоалетната чиния 3 милиарда евро...И още 2 които ще върнат на руснаците.. ФРАНСЕТАТА ЩЕ СА В КУЧИ ГЪЗ :)ХАХАХААХХААХ направо руснаците добре ще мезнат и когато им върнат паричките, и вместо за тия плаващи ковчези ще ги дадат за новите танкове Армата Т-14 от които още сега се посират еврогейовете и педократите и краварите :)))

Тролът не пропуска да се обади.

Той може да не види никакви пари, но със сигурност се е загледал в активите на чуждите, вкл. френски компании в Русия, които се оценяват на между 1 и 3-4 трилиона долара ;) Пък и Индия само чака да види дали Франция ще си изпълни задълженията към Русия за да си купи 120-те изтребителя Rafale от Франция, или направо да купува Су от далеч по-надеждната Русия, очевидно ;)

Почтенността е скъпа стока и не всеки може да си я позволи. Зная това, защото заплащам цената и ежедневно през последните петдесетина години. Няма как през 21 век Франция да продава оръжие на страна, която чрез военна сила придобива територии от съседите си и им диктува поведение в международен аспект. Ако все още някой смята, че Русия не е намесена в събитията в Украйна с военна сила- искренното ми съчувствие към психическия му статус.

психично здраве.....Дори най0убедения педократ и евродебил разбра че краваристан е виновен за това което става в Крайна...Дори маккейн си каза че напразно са дали 5 милиарда долара за да свалят правителстовото на Янукович..>А то в Крайна вече със тъга и носталгия си спомнят за Янукович бре:)) Е виж кво пишат по форумите самите украинци:) Ххахахахаха Я сега обясни нещо за Краваристан..нещоз а това как окупира ирак и Афганистан, СЪЗДАДЕ ИДИЛ И АЛ КАЙДА А?:)) Я СЕГА ТИЯ НЕЩА ОБЯСНИ И ГЛЕДАЙ МОЗАКА ТИД А НЕ СЕ СВАРИ И ВЗРИВИ ОТ НАПРЕЖЕНИЕ ДА ИЗМИСЛИШ НЕЩО:)

Вместо съчувствие, на което явно не си способен, преди да ругаеш наляво и надясно вземи малко се образовай. От изказването ти лъха само омраза към "краваристан" и низка обща култура. Последната териториална придобивка на САЩ е от 1898 година- Хавай. И не са взели грам територия от страните, които си изброил. Сега , ако можеш разбира се, в което се съмнявам, направи справка колко и какви територии е придобила СССР/Русия - понеже се смята за правоприемник на СССР/ и най -важното как. Неприятна задача, а?

А бе руснаците са гола вода в технологиите. Не могат да си построят сами едни модерни хеликоптери и подводници. Не могат да си изградят и противоракетна защита. Плашат гаргите с оръжие. Тяхното оръжие няма на кого да го продадат. Скоро няма да продават и газта си. Някой да търси руска пералня? Аз не знам. Скоро държавата Русия ще фалира. Виновникът Путин се перчи и твърди смешни неща, че били поръчани двата Мистрала за да имат французите работа. Скоро Русия ще отстъпи от плановете да завладява части от Украйна. Омразата на украинците към режима на Путин все повече се увеличава.

Шило

Ако е конкурентна с другите откъм цена и качество, що да не си купя? Но просто с Русия нямаме търговски стокообмен. А, че произвеждат доста неща, произвеждат. И перални, и телевизори. Друг е въпросът защо не се внасят тук.

Руснаците са само 5% от населението на света.Не им трябва да произвеждат всичко от игла до конец.Те произвеждат само това което други не могат да им продадат.А това са ракетните и космически технологии.А останалото е талаш.Макар ,че те имаха успехи и в битовото машиностроене.В по стари български семейства още се срещат хладилници ЗИЛ и Саратов.Ама хладилник можеш да си купиш и от Бангладеш.Леки коли произвежда всяка втора страна по света .Ама я си купи влекач за мобилна ракета Топол.

Както AR-15 по долу спомена...С кеф ще гледам как потапят Мистралите :)) францизите ще пуснат в тоалетната чиния, пшардон на дъното на океана двата Мистрала....И Ще се простят с 2-3 милиарда евро..ХАХАХАХАХААХАХАХАХАХ А парите които са дали руснаците ще им бъдат възстановени:) Така че франсетата са два пъти, дори три пъти наиграни:0 Губят 2-3 милиарда евро, губят клиент като Рсуяи и още по зле!!! Вече секи ще се зачуди дали да си купува оръжия от франсетата при условие че целия свят видя че са подлоги на фашингтон и Краваристан:)))))) А това са десетки, дори стотици милиарди потенциални загуби!!!!!!!

,че с население от 140,000,000 души и с военен бюджет от 80 млрд.долара постигат по-големи резултати във военната техника от 300,000,000-на АМЕРИКА и 600 милиарда военен бюджет. Това се дължи на Партийното ръководство на РУСИЯ и това, че руснаците ,които не употребяват много водка са 10-20 пъти по-умни от американците! Германците, Французите, Японците, Англичаните, Норвегия, и други не ги броим, защото според руснаците, те са аборигени.

Ти си ненормален, иди се прегледай.

и не се лекува:)

Ами отивай в русия.

давай си там под наем дупето и лъскай еврокенефите:)

И си мнооо................

Що путлериска гад се е навъдила във форума, да не би да са им увеличили заплащането по случай дрънкането на железо на 9 май...

си ти !

Що така бе бракя фрацузи толкова джелезо да отиде зян... Ауу дигам чааветата и заминавам, заедно с братчеда че ги разфасоваме за седмица, така де нали сме у европата, даите ги на нас що че се морите да ги потопявате, ми бива ли такова нещо, толкова джелезо и на дъното...

Ем такъва е, каквото повикало такова се обадило. Сега като сте некоректни партньори, яжте си Мистралите.

Дано да направят видео как потапят корабите. Ще го гледам всеки ден, по 2-3 пъти :)))