Русия: ”Мистрал” е ненужен, не планираме десант

Русия няма нужда от хеликоптероносачи тип "Мистрал", тъй като липсват основания да се предполага, че в бъдеще ще й се наложи да стоварва някъде морски десант.

Обратно в новината

Коментари - Русия: ”Мистрал” е ненужен, не планираме десант | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дойде му дюшеш отказа за тези мистрали та да вземе обратно някой $, че паричките от петрол много намаляха а и рублата я сринаха на 50%. Седнал да ни опява как сме щели да губим 400 милиона на година от тръбата, ама такъв му го вкараха със сриването на ценат на петрола, че почна да ги губи тези пари за седмица, не за година. А скоро и повече..

А В БГ ДИГНАХА МРЗ С 20 ЛВ УРАААААА

Та какво по-голямо предизвикателство,чака Путин?Та за половин година икономиката му рухна,рублата стана без стойност,горивата му ги купуват на безценица,санкциите го душат,пък американците изкараха ефикасни оръжия ,които парират всяко руско мърдане и срещу които русия няма противодействие за сега,а и няма средства!Така ,че "да би мирно стояло,не би чудо видяло"!

Защо са им на Руснаците кораби които да пренасят хеликоптери?Те си имат РАКЕТИ с които могат да поразят ВСЯКА ТОЧКА НА ПРОТИВНИКА.Дано противниците им не ги ПРЕДИЗВИКВАТ,че току виж станало ЛОШО!!!

Само, че успеваемостта на противоракетната отбрана на САЩ е над 96%. От 100 изстреляни ракети по малко от 4 ще достигнат целта. Докато летящите в обратна посока ще са на 100%

ПУТИН КАЗА ,ЧЕ ЩЕ ИЗПОЛЗВАТ НЕСТАНДАРТНИ ПРИЙОМИ .ПО ДАННИ НА ЦРУ/УИКИЛИЙКС/ В САЩ ИМА РАЗПОЛОЖЕНИ ОКОЛО 100 РУСКИ ЯМФ /ЯДРЕНИ МИННИ ФУГАСИ / ,СПРАВКА УИКИПЕДИЯ. ТА ТЕ СА СИ ТАМ И ЧАКАТ .

След ужасяващото технологично превъзходство наСАЩ и въвеждане на лазерните оръжия,всички руски обекти са лесни мишени и напълно безопасни за света!Путин да спре безотговорното разпиляване на руските ресурси,а да се погрижи за стандарта на руснаците,защото рублата му е като тоалетната хартия!Нека се изтегли от Украйна и подаде молба за членство в НАТО,за радост на руснаците и света!

В книгата си "Ледоразбивачът" на Виктор Суворов има аналогичен пример от преди няколко десетилетия.

Джудже Начело на страна огромна се перчи личност с нисък ръст и с политика вероломна съседите заплашва с мъст, земите техни анексира и явно никак не разбира, че зарад' тази политика светът във дупка го натика.

КАКТО СТЕ Я ПОДКАРАЛИ ДРАГИ БРАТУШКИ, СКОРО НЯМА ДА ИМАТЕ НУЖДА ОТ НИЩО, АКО ПЕТРОЛА СТАНЕ 45,,50 ДОЛАРА, ЩЕ СПРЕТЕ ДА КУПУВАТЕ ВСИЧКО. Е, ВАЖНО Е ДА ОСТАНАТ ПЕЧКИТЕ И ВОДКАТА!!

Трябва да ги осъдят за неустойки за неизпълнение на договора. Какво е това безочие от французите!

москва на сълзи не вярва, а аз на москва - хич.

Целия свят не вярва на Путлер, даже и Лукашенко...Путин е вече капутин.

Това, което се случва е абсолютен произвол. Не само, че не доставят поръчката, ами не се знаело дали ще върнат парите! Егати демократите! ами задръжте си ги - за да ги харчите за каквото сте заслужили!

на русия хеликоптероносачи не и трябват наистина !трябват и много танкове , защото границата и с китай е сухопътна .

то на китаиците веднъж им изчезна беследно цяла армия с танкове камиони и т.н..та сега още им държи влага.

Техниката остана, а изчезнаха онези, дето са я управлявали - близо 300 хил. солдати с дръпнати очички.

А трябва десант отвъд океана.

Не трябва.За там си има други средства. По добре да залесят с тополи......

Дано поне да им платят.

Ти плащаш ли за недоставена стока ?

Няма да се " стоварите" някъде,просто ще кацнете ...тихомълком предполагам.

И какво стана сега ? Многомилиардна сделка за французите се очертаваше със закупуването на Мистрал. Сега ще трябва да плават със самелетоносача по Сена. Браво на руснаците ! А аз си мислих, че са прецакали само нашите политици!

КАТО НЕ МОГЛА ДА ДОСТИГНЕ ГРОЗДЕТО, ЛИСИЦАТА КАЗАЛА, ЧЕ Е ЗЕЛЕНО.

В случая, гроздето е в щайгите и чака на сергията, но продавача чака знак от ЕС за да вземе парите. ЕС не дава такъв и купувача се отказва... Да ви им е честит на френските данъкоплатци Мистрал, пригоден за плаване в ледени води и ниски темератури !

... и отговарящ на руски стандарти :)

Ненужни били корабите, че тогава защо ги купихте и платихте бе дебили руски? То, ясно че искате, а не можете нищо свястно да произведете. Сега гроздето било кисело, каза Мада Раша

капарирала ги е некоя банка. нищо не са платили. иначе досега да беха оревали орталъка да си искат парите...

хайде да си им върнат Рублите че явно на руснаците кораби не им трябват. Смятам че това ще стане след нова година ..ако още я има рублата.

Айде пак да си говорим след нова година, а? Даже тъй около Май-Юни ще е най добре. :)

Парите.. паритв искам. Не ми требат кораби. Пари ми требат да поддържам рублата.

Pesh0

Гаранция Франция . Израза възниква , преди 100 тина години . Франция , започва да строи панамския канал. Нещата не вървят и компанията е пред фалит . Франция и френски политици , Твърдят че този проект , е приоритет на франция и дават гаранции че ще се случи . Така още много хора влагат парите си в компанията копаеща канала . Когато компанията фалира , поради корупция и лош проект . Вложителите .... имат, само Гаранцията на Франция :) но не и пари .

Когато Русия вижда че няма пояече ценен дивеч в Аляска решава да я придаде на САЩ и да се похвали че е успяла да се освободи от 'ледения куфар'. Това значи ли че руснацитв са продажници на родината си. Хайде без тъпи примери за крилати фрази... а?

Pesh0

Работата в аляска , няма нищо общо с дивеча . Много по общо има с България и е срамно да не го знаеш . Защо на русия са и трябвали пари , защо е продала аляска и къде са отишли парите .

1 рубла = 2.8 стотинки, а утре? А след 3 месеца ..хе хе хе :))

Евалааа бе Путин!

или Мистралите не ни са нужни - изберете сами :))

Pesh0

не е точно така . Нали не мислиш че лисицата , не е запозната с плановете на корабите и как ще функционират ... Върнете ни парите , като не ни давате корабите , ние и сами вече можем да си ги направим. Ако е имало нещо което не са можели или наясно руските инженери .

Не е само въпрос на желание но и на възможности. Русия не разполага с кранове способни да вдигат тежките компоненти от които се строят такива кораби.

Особеното при тези кораби е, че за да се спесят средства, голяма част от компонентите влагани в тях са стандартни корабни компоненти, а не са разработени специално за този кораб. Само едни голи планове не биха ти помогнали да си го построиш по-евтино сам.

Хи хи хи.На Земята само 2% от населението са Руснаци,но те притежават близо 20 % от природните ресурси на Света.Много Мърши и Хиени обикалят около нея за тези ресурси ама ще ручат Дедовия

И както имат много ресурси никой не ги иска - справка сриването на цените на газта и нефта вследствие на пониженото търсене....и отказа на ЕС от патока :))

Кат не ви трябва, що сте понечили да харчите парите на руския народ, бе мошеници!

Схемата ще е следната: Русия лека по-лека ще изстива към Европа. Доставките на течни горива също. Ще се обърне към Китай, Индия и други държави, сиреч ще даде гръб на дивия капитализъм. Ще обезпечи рублата със злато и природни ресурси. Тя ще стане стабилна. Е, няма да е конвертируема, но пък на кой ли му пука. Докато Русия ще излиза от световното блато на капитализама с нов икономически модел, Европата и Щатите само ще гледат и ще се учат. Не бъркайте Русия с черния Петър, мазния евреин-банкер и чичо Скрунч. Русия е Православна и ще върви само напред. Ние също трябва да се замислиме.

той новия икономически модел същия като стария, отпреди 100 години - копаме що имаме и продаваме.

лошо има ли, ние като немаме да се обърнеме към който има. Европа нема, остава най-близко Русия. Ама послушните с чупка в кръста пропуснаха шанса.

и 'копането' толкоз го могат ..

колко 'рентабилни' ще са руските доставки на нефт и газ за Китай? Попрочети и ще ти се стъжни - ама не официалнита линия, заради престъпването на която наскоро уволниха голям директор в Газпром. От простотия и болни имперски амбиции антагонизираха на добрите си клиенти в Европа . Да им е честита рецесията.

Всеки продавач гледа в дебелината на портфейла на клиентите си. Да и честитим обръщането към Индия и Китай.

Преброих колко пъти използваш "ще" в коментара ти - точно ДЕСЕТ. Ако само едно - две от тях не се случат, нещата хич няма да се получат така, както ги описваш :)

Мисля, че ЕС има нужда от един-дв атакива плавателни съда...

..що, бее? Да дупчат край Калиакра ли??!

Стига бе, това са само отпускари, отишли да се любуват с камарите от въглища в Донбас! Както обясни другаря Чуркин, така е прието в Русия, военнослужещият излица в отпуск с цялото си въоръжение и боеприпаси за месец! Водачите на танкове и бронетранспортьори излизат в отпуск с пълен боекомплект и гориво за 500 км! Това не е измислено от руснаците, а от американците! Всички американски самолетоносачи и ядрени подводници по света също са окомплектовани само с отпускари, желаещи по-добре да опознаят света!

Ръшите започват да разпродават имущество! Тва си е обратна продажба на "Мисралите!"!! Френците трябва си платят като попове!? Вече почвам да гледам в OLX за обяви от ръшите!

След разочарованието ни от прецакването ни за Южен поток не може да не са усмихваме когато и Франция -една от страните която е виновна за това е поставена да играе ролята на ,,излъганото камилче"Руската промишленост и наука само би спечелила от такава крупна инвестиция.Да не забравяме ,че и Китай също с радост би се заел с това защото отдавна е хвърлил око на отсрещния бряг на Тихия океан.

Не си много в течение на ситуацията! Първо Китай е комунистическа страна! Нейните естествени врагове са Империалистическа Русия, Сащ и Европа! Обаче с последните търгува, а Русия е суровинна база! Сащ и Европа са далече, а Сибир на една крачка през границата! Затова Китай не развива военно-морски флот, но армията е 5 пъти по голяма о руската! Ще излапат Русия без да им мигне окото!

Руснаците са такива милички и такива безобидни, такива н=миротворци. Ето списък на руските миротворци от Армията на Руската Федерация в окупиран Донбас: 104 десантно-щурмови полк 76 дшд ВДВ (г.Псков РФ) са дислоцирани в пос Георгиевка и в гр Донецк (Украина). 18-та отделна мотострелкова бригада (из Калиновска РФ) от 58Армия г.Владикавказ, са дислоцирани в Комсомольское и Амвросиевка; 31 отделна десантно-щурмова бригада от Ульяновск, Русия дислоцирани в Кумачево, Победа, Григорьевка; 32 омсбр дислоцирани в Тельманово, Василивка, Кумачево; 33 омсбр от гр Майкоп, Русия дислоцирани Старобешево; 331 парашутно-десантнен полк от г.Кострома дислоцирани Торез и Снежное; 35 и 74 отделни МСБ от Алейческ и Ворга дислоцирани Брянка и Стаханов; 61 отделна бригада морска пехота н.п Печенга и Спутник дислоцирани н.п Фащевка и участват в боевете за Донецкий аэропорт. 7 десантно-щурмова дивизия (планинска) из Новороссийска дислоцирани Луганск и Новосветловка; 13 танков полк от гр Наро-Фоминск дислоцирани н.п Кировское Донецка обл. 136 омсбр от Буйнакск дислоцирани н.п. Новый Свет; 8 омсбр от Борза дислоцирани в украинском н.п. Макеевка, 45 опСпС от Кубинки дислоцирани в украинском н.п. Новоазовск,

Това са окупатори, ясно е.

А ние около Одрин.. окупатори ли ще бъдем??!...абдали!...

колко много хора са си късали опознавателните знаци - срамували ли са, що ли ??

Колега,браво!Как успяхте да снемете тия данни?Може ли да услужите?

Аве колко пъти ще ви повтарям! В Украйна се пенсионирани военни и разни цивилни с оръжие от музеите, добре че има достатъчно, избиват децата си служещи в редовната украинска армия. Кви са тия приказки за руснаци, зелени човечета, червени човечета, незнам... :)

1 рубла = 1 цент !

Най-приятните новини са напоследък от руския валутен пазар. Кога ли Путин ще замрази курса и ще ни отнемем този кеф?

А мене питаш ли ме , дали за Коледа ще мога да си сменя долните гащи??!

Като руснанаците няма да нападат никой (ха-ха-ха, смях в залата), защо са ги поръчали тогава е въпросът ?????

Верно рашките са си най-много регионална сила. Горна Волта с ракети, казвха на любимия на Путин СССР...

В това е въпросът..... Отговор,няма... То е като ембаргото с горивата и енергията!! Според американците е недопустимо такова нещо,да става за политически цели!!Нищо,че от десетилетия го прилагат срещу Куба... Или,че в затворите на -примерно-България,не се зачитат правата на затворниците!! Нищо че в САЩ,те убиват преди да стигнеш-евентуално към затвора... Или,че плащат десетки милиони на психолози за да обработят методи за мъчения срещу заподозрени..... Или че обвиняват другите в корупция,и те са я узаконили.... Ето,има въпроси без отговори..... Империи,какво да пра`Йм....

Ми просто така, на майтап! Щото Путин бил голям шегаджия! Иначе кът немаш паре - "паток не нужен", "мистрал не нужен", "месо не нужно", "рыба не нужна", икономия и на папир за забърсване, няма кво да забърсваш!

А, не е шегаджия той, не е... Той е световен лидер, номер едно по местенето от единия крачол в другия!

Руския президент е добър стратег и с голям авторите, но защо руснаците не му вярват? Купуват имоти в България вместо в Сочи, разпродават си акциите на Московската борса, сменят рублите за долари и евро ???

Кво може да очакваш от тъп руснак! Обаче, 83% от руснаците били щастливи, останалите 17% не пиели!

Е,и?? В Гърция 25% сме щастливи,и 25% не пием.....

Популярността му расте паралелно с курса на долара

Вувузел

По-точно с курса на Еврото = 71 рубла, 71%! Към Нова година се очаква да нарасне до над 100%! Расте средно по 2 рубли на ден! Днес е нарастнало даже с 2.24 рубли, съответствено проценти!

Аз съм тъп и вопросот ми е още по тъп! След като Русия не планира десант, за чий са и ВДВ (въздушно-десантни войски), що не вземе да ги разпусне, а навсякъде се фукат с тях! Май първият зам.-председател на Морската колегия към правителството на Русия Сергей Шишкарьов, заедно с другаря Главнокомандващ Путин са много по-тъпи от мен, щото поддържат струкрура, която напразно гълта, и из....ра, над 1.500 трилиона рубли годишно!

Въздушнодесантните войски,освен за десант на чужда територия,служат и за десант на твоя територия когато е окупирана... Най изтъркания номер,е да оставиш противника да напредне,да мине през някоя планина,и когато вече я премине,десантните сили,му отрязват пътя назад(заедно с логистиката)и го атакува пехотата отпред. Десантни кораби,е глупаво да атакуват на собствена територия,където може да се направи същото от сушата,защото при морски десант,загубите за неприемливо високи!!Така се постъпва,ако имаш много острови,и няма как по друг начин да вървнеш окупиран такъв,или когато изненадващо дебаркираш на чужда територияа... Сега обаче,става още по-ясно,че Мистралите ще бъдат продадени!! Когато Русия говори за обезщетения и преразглеждане на политиката-виж отговора ня французина по въпроса....

Вувузел

Русия има над 20000 км. брегова ивица, анджък за десанти? А що се отнася до десантните войски, много бръчкаш, те не са за защита, а за нападение, за водене на агресивна война, срещу по-слаб противник, за бързо окупиране на чужди територии, преди да дойдат основните войски! Примери бол! Крим е само един от тях!

Нова прогноза. От Нова година 1рубла ще се разменя за 1$,защото се планира обмяна 1 нова рубла = 100 стари рубли

Едно руло, трипластова тоалетна хартия в Русия вече струва към 33 рубли! Ще закъсат вече и с хартията!

Значи,Детройт ще струва вече 10 копейки???

Oтказват се от южен поток, а сега и от мистралите защото нямат пари. Цената на петрола, девалвацията на рублата, пониженото потребление на газ следствие въвеждане на енергоспестяващи технологии и неефективната им икономика ще им се отразят много негативно. Те и сега са си гОла вОда в сравнение със Европа и САЩ, но ги чакат още лишения и несгоди.

Новата опорна точка е: за патока, Путин и рублата или добро или нищо

Абе ти си наясно с валутите. Кажи колко е златното покритие на долара? А стоковото?

Ma много кисели тия мистрали ве!

само кретени ли останаха в бг франсетата не дават мистралите на путин не разбрахте ли бе и тои си иска кинтите както от нас пък иска аванс за газа

Нещо нее наред в мисловната дейност на военните в Русия. Поръчват 2 караба , без да са им нужни. Имали пари, дали ги.

фрасетата не ги дават миличък

Според в Independent световната организация на гейовете е обявила президента на Русия Влазимир Путин за враг номер едно за 2014 г.От това по-голямо признание-здраве.Та, сега ми става ясно, що за стока са всички мразещи, подвизаващи се в този сайт.

на съвещание на генщаба, след изказвания на маршала от бронетанковите войски Куропаткин, адмирала от Северния флот Куроедов, преидентът Путкин обобщил, че когато дойде светлото комунистичеако бйдеще, няма да са необходими никакви френски неща...

Пич, Ти на училище ходил ли си? С този беден речник и лош правопис за твое добро те съветвам. Не се излагай по форумите.

раздуваха толкова проблема..Не им трябва пък струва милиард..Нещо не са добре.

Не им трябват пък поръчали 5 :)

Тя и окупаццията на части от Украйна също не беше планирана, ама като не можеш да си управляваш и контролираш армията, е получава от самосебе си и на самотек! Правилно Русия се отказва, при безконтролна армия, току-виж десанта се десантирал в Кремъл! Крайно време е даже да се ликвидират и всичките Въздушно десантни войски, щом нямат намерение да се десантират! Въобще, напоследък, братята все по-често трепят рибата с необмислени, по-точно идиотски изказвания!

вместо да си харчим парите за ненужен поток,да си купиме един мистрал и газа сaм ще идва при нас.

Айде сега, гроздето им кисело, разбираш ли... Като не ви трябват, защо сте ги поръчали? Абе, свършиха ти кинтите, товарищ Путин. Затова сега се чудиш от какво да се откажеш!

Така де, те , "Мистралите" не им трябвали, поръчали ги само от добро сърце, да направят алъш вериш на французите. . .

Това всъщност не е далече от истината. Когато продаваш енергоресурси на една стана си задължен да купиш нешо от нея. Явно не е стигало шампанското та и Мистрали са си поръчали без особена нужда от такива.

съд в Русе даде условни присъди на собствениците на два питбула, които нахапаха до смърт 85-годишна жена в русенското село Червена вод Това е дреболия!!! Важното че рублите се сриват.

не гледаш руска телевизия, защото и там е пълно с битови инциденти.

Абсолютно, но по руски форуми не съм чела,че хора се радват на трудности на съседа, например на наводнения в България. Тук това е ЕДИНСТВЕНАТА радост, че руснаци имат проблеми. Ами добре когато има нещо светло в твоя живот

Вувузел

Това не са инциденти! Там това си е начин на живот! 25 000 загинали от ПТП за 11 месеца! Сравни с 4000 загинали при бойни действия в Украйна за 6 месеца! За Украйна обаче ореваха орталъка!

Защо не ни разкажеш по подробно за (Груз 200)!И за агресията на Путин в Украйна!А да четеш криминалните новини на Русия се искат наистина нерви от стомана...

АААУ. Агресия? в Украйна? Е тук си наби на камък. Роднини ми е там - инфо от първи ръце. Истината малко е друга. Ама както информираш се от прес-конференции на Псаки няма как да я знаеш.

В европейска столица посред деня застрелян охранител - за това нерви могат и от коприна да бъдат? Ако този своя хъс към справедливостта да обърнал към собствена държава - може би наистина тук станала би истинска европа.Но по лесно и мързеливо е да плюеш руснаци

Маруся, искаш ли да ти дам няколко линка към руски криминални хроники и да се начетеш. Не плюй тези дето те хранят! Аз твое място бих си хванал пътя към Русия след като толкоз не ти харесва тук. Храни куче да те лае...научи тази хубава българска поговорка, която много важи за теб...кучката

Не съм доживяла българска блондинка-силиконка да ме храни. Не дължа на никого нищо. Което ползвам плащам. Така че нямаше смисъл да демонстрираш простащина и нисък интелект.