Насилие на голям протест в Париж (Снимки+Видео)

Над 400 000 французи са участвали в протестите срещу трудовата реформа, според профсъюзите. Съобщава се, че при шествието в Париж е имало сблъсъци.

Обратно в новината

Коментари - Насилие на голям протест в Париж (Снимки+Видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Французите протестират срещу безумията на макарона ама наш боко ги подкрепя с две ръце на наш гръб защото завалията заради собствения си задник всичко що му наредят от вън ще да подкрепя..

о, айде- преди " боко" сичките беха цветенца...гладен парторг събрание сънува

Циркаджии! Съвсем наскоро, на изборите, си избрахте Макарон. САМИ! Имайте достоинство поне 1г да си траете.

С колко % знаете ли от всичките имащи право на глас??Също кат наш боко - с рекет и плащания едва 15% стигна ама се перчи че бил ''спечелил''..

ПУДЕЛ И СЕГА КАКВО ОЧАКВАТЕ?! И ДА ВИ СВЕТНА: ВСЕ ПО-ЛОШО ЩЕ СТАВА!!!

Европейските ценности са в правото си да протестираш и да водиш твърд диалог с полицията, посредством камъни и сълзотворен газ :):):)

От месец септември във Франция започва сезонът на протестите, особено, когато има ново правителство. Традиция.

Да бе, да сме били скачали заради глада в Африка...уважаеми наивници- ние сме на десетки години след Африка -тя трябва да скача за нас- където е минал комунизъмът, трева не никне цяло столетие. Трагичното е, че едва сега осъзнаваме, колко назад сме от Конго, Заир и т.н. ))) А франсетата, моите уважения към техните искания, но понеже имат богата и стара синдикална "култура" и организираност, пък и любов към Интернационалите,трябваше моментално да скочат в защита на новоосвободените си събратя от Източна Европа, а не да блеят, докато олигарсите си развяват байраците и тормозят слабите и беззащитните, смачкани и лумпенизирани от десетилетия психически и физически тормоз хора по нашите земи. но най-противното е атеизмът- разбирам, че църквите са се превърнали в бюрократични машини за пари от сватби и погребения, но все пак трябва да правим разлика между формалности и истинска вяра. Та затова- нека франсета и приятели да пробват пак с ревалюции, ако пак не им се получи- да се обадят, славяните имаме какво да ги научим. ))) Лек ден.

много антитези си изцвъкал, но то така става, когато пишеш по поръчка

Е-е,един път и Ваша Премъдрост да сбърка- не всички са платени, уважаеми Платен. ))) Просто написаното е болезнено вярно и не Ви изнася на егоизЪма.

Принципно те подкрепям напълно, но все пак те си защитават техните интереси и са прави да го правят и го правят по единствения правилен начин с истински протест, а не със седенки и не им е работа да плачат за нас, ние трябва да се научим, като тях да се борим за правата си, никой няма да ни "помага", заради сините ни очи. Но, да те никога не са видели соц. и затова живеят на светлинни години от нас, затова имат гражданско общество, затова когато протестират на протестите им се гледа, като на протести, а не като на седенки, защото те протестират с"със агресия", както трябва.

Благодаря. И аз принципно ще се съглася с теб, НО: ако не си гледаха само своя интерес тогава, когато е било точното време, сега полските и чешки , и български и т.н. работници и служители щяха да взимат почти колкото тях и никой нямаше да мести чак на другия край на Европата, да зарязва къща и семейство, за да бачка някому нещо си, като може да си го бачка тук, за /почти/ същите пари; тоест, тяхната работа и техните заплати щяха да са непокътнати и нямаше да има нужда от протести. До идването на 4-та индустриална "революция", разбира се. -И тук вече нещата неизбежно опират до лайфстайл и философия. Ако не пия бира, кво ме грее колко струва и дали я има? )))

martin

Излизат следващите два последователни тома:"Що е капитализъм и има ли той почва у нас"и"Що е демокрация и има ли тя почва у нас".Да се учат на изус! ! !

Винаги , преди да коментирате се замислете за личния ви интерес - не за тои на Путин, Меркел и Тръмп, а за вашия личен. Въпреки, че се занимавам с частен бизнес аз подкрепям 35 часовата работна седмица пред 40 часовата. И смятам, че трябва да се върви към 30 часова. Всеки разумен човек, който не е работохолик, следва да подкрепя процеса на намаляване на работната седмица заради увеличаването на производителността с внедряване на повече машини, софтуър и прочее. Ако не се намалява чисто математически ще се получи следното - или ще има много висока безработица или няма да е ефективно да се инвестира в машини. И двете водят до затъване. Нека някой копае с кирка, друг с багер пък да видим кой колко ще произведе. Не е ясно дори дали и намаляването на работната седмица води до намаляване на БВП, защото хората като имат повече свободно време могат да отделят повече време за хоби, туризъм , а инициативните за осъществяане на собствена инициатива. Хобито и туризма създават работни места. това, което се продава. Умния ако има свободно време и не е обременен с мисъл за насъщния може да измисли нещо гениално. Вярно е, че една част няма да изтрезнеят през свободното си време - но те така или иначе го правят и тях не е нужно да ги слагаме в сметката.

да,така е, само че целта не е да имаш и задоволяваш все повече потребности- а да се освободиш от потребности, да нямаш нужди, а каквото правиш или потребяваш, да го правиш или потребяваш просто защото ти е приятно, спокойно, защото избраш да е така... да не забравяме, че нищо в природата не е същото, както произведеното от човека-дори изотопът въглерода в дима от петрол и газ е различен от този на изгорелите дърва...да не забравяме, че планетата е ограничена като площ и ресурси, а ние хората, лакоми, ненаситни, се въдим не дори като зайци, ами направо като въшки...да не забравяме, че човешкото тяло не е машина за секс и л-на, а храм на духа...

да бачкаме като роби за храма на духа ли?

от написаното в статията не разбрак какви точно реформи щяло да има?

loyola

Представям си какво щеше да каже баба Меркел ако токова нещо се бе случи в Русия! Да припомним, че минали път при далеч по-леки сблъсъци имаше нота към Путин да не закача демонстрантите. Нещо няма повтаряемост...

Веднага ще внеса разяснение. Французиге се вдигат масово във всички градове и правят истински протести - пречещи протести, гневни, агресивни и бурни. Е, полицията се налага да се намеси, защото иначе ще има потрошени магазини и ... може и до революция да се стигне. Руснаците, от друга страна, протестират, като нас - правят си седенки, не за друга, а защото и те като нас са един потискан народ, който не е свикнал да протестира истински и да си търси правата истински, по-скоро и те като нас са забравили как се прави, но въпреки това ги смазват и пребиват, като че ли кой знае какво са направили. Това е разликата между единия и другия протест.

Не схващам нещо. Наш бойко каза, че Макрон е голям пич. Радев също го потвърди. МЕРКЕЛ толкова му се радва на Макрон (политически)... пък французите недоволни.

Ами едрият бизнес затова си избра Макрон за президент. Сега глупавите франсета да си подскачат по улиците

Хич не са глупави и за разлика от нас знаят как да "подскачат" по улиците, така че да ги чуят.

Макрончето сега ще види откъде изгрява слънцето.Май първо трябва да оправи бакиите в собствената си страна, а после да налага мнение на европейските страни.

Толкова за прословутата демокрация! Дъвка за наивници.

Аме така се протестира, не "без агресия!" Уви, това е начина.

Очаква се голям наплив на недоволни френски мигранти към Рашата, дето 86% са много доволни, каза една бабичка на пазара.

martin

Май "гнилият капитализъм не мирише чак толкова хубаво".А?

Е как ще мирише хубаво, като вече няколко века се си гние?

Еееех, прости хорица! Ами що всички се бутате там да емигрирате, а не ходите в Сев.Корея, например или пък в Русия! Защото там хората са извоювали по-добрия си живот именно по този начин с истински демонстрации, а не със седенки, като нас. Защото там те се борят, за да живеят по-добре, а не чакат "принца на белия кон" да дойде и да ги оправи, като нас.

Така изглежда общество, в което има синдикати. Нашето общество е със синдикати на хранилка и общи стачки и протести липсват. Капитализмът си надигна уродливата главица и смаза протестите. Французите обаче са инат, ще видите. Не стават за нищо като войници, но си вярват много, когато кажат "Аз съм гражданин и имам права!"

Не стават, ама при Наполеон победиха рашките при Бородино. И при Смоленск също.

Я вземи да прочетеш пак историята че нещо си изпаднал в заблуди

Бородинската битка е сражение, проведено на 7 септември (26 август стар стил) 1812 година, в полето край село Бородино, недалеч на запад от Москва.[1] В резултат на тази битка руският император Александър I губи Москва. По-късно обаче сражението става една от важните причини, довели до падането на Наполеон от власт. Оценката на самия Наполеон: От всичките ми сражения най-ужасно е онова, което се случи под Москва. В него французите се оказаха достойни да спечелят победата, а руснаците си запазиха правото да бъдат непобедени

Абсолютно си прав. Така се протестира, а не като нас. Те пак ще си извоюват своето, защото знаят че са сила, знаят че единни могат да постигнат всичко, знаят че те са работодателите на управниците си. Нещо, което на нас соц-я ни отне, дано взимаме пример от тези държави, как се протестира и как се постигат искания - определено не е "без агресия".

Как няма да има насилие, нали искат да ги накарат да работят... :)

А у Рашата няма ли профсъюзи да протестират срещу мизерията?

Те са добитък

Май че ти си добитък "руска мърша" ... То името ти достатъчно говори за теб. Не е нужно да те обижда човек, той господ те е обидил вече...

Не мога да разбера-след като са толкова екстра и всичко им е наред: 1) за какво им е трудова реформа 2) какво толкова ги притеснява някаква реформичка в безоблачното им ежедневие 3) за какво насилие говорим в това перфектно общество от прекрасни, интелигентни модерни и свободни хора ?! Та насилието е за дивите балканци като нас, не за изтънчените европейки

Движението на Еманюел - се казва La Republique En marche... ...а по Вашите въпроси : 1. Имате Дадена система и Знаете какво&защо НЕ й е наред 2. Няма АбслютноНищо за притеснение за Хората които Знаят&Могат&Работят 3. ...- Тук отговорът е 1.+2.

Намаляване трудовите осигуровки. Както удръжките за, така и получаваните. ... Досега - СА масов 'лист' в администрацията. Намаляване сумата за неправомерно уволняване. Но и Моментално Осъждане работодателя. ... Досега - де-факто почти няма такива случаи. Повишаване гъвкавост при Започване работа, както за Компанията така и за Работещия. ... Досега - Масово Пожизнена работа, особено за видимомалцинствените. Промяна в данъчното облагане, като тези с Минимални/Социален доход - Без промяна, тези с Висок - Сериозно поГолямо, тези със Среден - де-факто Намаляване поради И-още Отбивки. Рязка промяна в Начина на получаване на трудови осигуровки. ... Досега - де-факто пейсърце, особено за тези от администрацията, Отсега - Контрол и Бързо пренасочване. Това Е. ...а Еманюел - взе Правителствения, натовари го с Помощи, и Е вече Лично в Доминионите. ....като Е първият Там (с Такъв ранг), както и е Първият който Изказа отсамАтлантика че с Терористи НЕ се преговаря.

п.с. + Допълнителни Бонификации - за Семейство, за Образование, за Започване Собствен бизнес, за Работа от Вкъщи/дистанционно + Поощряване на Временната заетост, с което - Адресираност към Конкретни Необходимости.

Запознат съм по-добре от теб Дървосекачино с трудовото законодателство и с дефакто прилаганата такава практика във Франция. Действащата трудово-социална система е извоювана с десетилетия от цялото общество срещу едрият капитал с цената на лишения, кръв и наистина участие на всички французи, по време когато "капиталът" трябваше да се сравнява със соц страните и другите европейски страни. Почти такива (а в много случаи и по-леви) социални резултати има в повечето европейски страни - Германия, Италия, Норвегия, Швеция, Финландия, Австрия, частично в Холандия, Дания, Швейцария. Сега, когато контролираните от САЩ медии успяха да излъжат масите, че не е нужно да има комунистически партии, когато социалистическите партии не са такива а са марионетки в ръцете на ЦРУ, наместника на Ротшилд във Франция директно атакува остатъците от това, което примаваше хората в ЕС - капитализма с човешко лице. ДА АМА НЕ - отново ще им аи КОМУНИЗЪМ и ФАШИЗЪМ в нещастна Европа защото голямата несправедливост води до това. ДОкато не бъдат прогонени глобалистките рептили - господари на Макарон и Шмеркел от Европа това ще злободневни теми !

Дискретно : - Престанете да се Опитвате да се самоизтъквате - Прилагайте Смислени и/или Проверяеми съждения ...пък Ако 'забравите' самоплюсирането - Чудесно !

Какво казва този памфлет? Според автора му е много важно: 1. Колко точно хора са излузли на улицата? 2. Колко са пострадали? 3. Колко са се държали прилично? 4. Каква е разбивката по градове? И пак според автора, въобще не е важно защо/за какво протестират тези хора? Циркът е важен, не съдържанието и смисълът!?

Как бе, трудови протести, работници, стачки, сблъсъци....революций----ужасТ!:))) медийте се пазят от такива теми!:))

Хората там имат права Ние, журналистите, имаме задължения към " бизнеса"

Статията е доста информативно деликатна и политически коректна. Нищо чудно, защото може посланика на Франция да обиколи послушните сутрешни медии с притчата за "гнилите ябълки"... Това, което става там си е направо война, която е породена от трудови и социални поправки на Макрон. Подкрепата му към днешна дата е около 24%, което е скандално. Следващата седмица се очаква генерална стачка.

Прекрасно- но стачкуват само за себе си, интересуват се само от себе си. Защо не се възмутиха навреме за ниските заплати и нискя стардарт на живота в Източна Европа?Къде остана интер-националната им солидарност?

Ти би ли ял бой у нас на площада в името на френски работници ?

Да излязат французите да се борят за нашите доходи в Бг? Докато ние пием ракийка със салатка и гледаме Биг брадър? А синдикатите си гледат кефа и за 30 години не са организирали нито една обща стачка? Това сериозно ли го мислиш?Хората ни показаха как се прави- и гърци и италианци и французи, ама българинът е мишка .И все чака някой да го оправи.

Тотално сте се побъркали тук, все някой друг да ни оправя свинщината, докато ние си стоим кротко като мишки и драскаме анонимно... Ти протестираш ли за глада в Африка или хилядите избити невинни хора в Афганистан и Сирия... Изобщо що за народ представляваме?

А защо трябва да стачкуват за народ, който си харесва да бъде "управляван " от Тикви и Пъпеши?

но дойде у нас да ни учи и ние сме послушнички...

най-обичат да гледат: 1. Как тече вода 2. Как гори огън 3. Как другите работят

Виж как са определени французите в произведението "Кандид" от Волтер!

ТАСС раздува балони такива протести са всяка година все за нещо си сациално.Не забраввяйте че правителството и президента са социалисти,миналата година беше същото

те в Париж от време оно си падат по барикади и стълкновения

Да. И по рязане на тикви с една машина.

Полицията да не се пишат на преброители, ами да внимават!..... ..ЩОТО ТИЯ МОЖЕ ДА ЗАПЕЯТ "ИНТЕРНАЦИОНАЛА" !:)))))

Или Марсилезата и "Ça ira". Под тези звуци глави са падали.

Като гласуваха за копелето на Ротшилд така им се полага.

Минаха 200 години. Време е Франция да извади гилотината и отново да поведе народите.

Към какво? пак ли към СЪЩОТО? А, не. Тоя път-без нас.

ще им увеличат работната седмица от 35 на 40 часа, че много амуджи имат да хранят.

Западните работници като наште провинциалисти- с притенций в Софията. Гот е като отидеш в Будапеща или в Прага или пък на Слънчака на евтинко. Гот е да си купуваш всеки уикенд парцалки мейд ин Бангладеш или мейд ин Бългеърия. Гот е да ходиш и да цъкаш от възторг по каналите, кОпани от болшевишките каторжници. Ама не е гот да ти дават румънска, българска или бангладешка заплата. Не е гот да ти организират нападения по улиците. Не е гот да те карат тебе да им копаш. Мда.

А най гот е да те гърбят 10-12 часа на ден за 300-400 евро, да те осигуряват на 230е, да плащаш половината за сметки, другата за храна и кредит и да псуваш в мухлясала панелка. И да гледаш по тв как хората се борят за правата си.

Къде е НАТО ?! Що дреме ?

Французите имат една от най-силните системи за социална защита. Много социални придобивки. Явно,това ще остане в миналото.

Ей, западняците са ми много интересни- силно държат да опитат що е то комунизъм. Внимавай какво си пожелаваш-може желанието ти да се сбъдне.

Франсетата и те отдавна имат демокрация само на хартия!

почна се разпада на ЕС!!!

Точно така, товариш Пак идва новата ера, на развитото социалистическо общество. Дето партийният секретар цял ден ще си пие кафето и ще взима 10 000 лева заплата, а ти пак ще тичаш по митинги и ще седиш на 120 лв. Опааа, забравих, че май си от Партийците

Според американски оценки, българската икономика ще достигне нивото си от 1989-та след 50-70 години. Май социалистическата система е по-добра. Китай го доказва. Или поне зависи от държавата, и не толкова от системата.

След края на комунизма, се връщаме отново към класическия капитализъм от времето на Маркс, Бавно и постепенно. Отнемат се всички социални придобивки, трудовото законодателство, повишава се постоянно пенсионната възраст. Докато накрая хората ще умират много преди да се пенсионират. Замразяват се заплатите, а цените растат непрекъснато.

Парадоксът е, че хората умират от много имане, а не от много нямане.

От памтивека та до сега борбата винаги е била между бедни и богати. Това неравенство създадено от шепа помияри, които живеят на гърба на другите, но искащи още и още е най-бруталният проблем на съвремието. И само глупаци могат да им пригласят, че така било правилно.

Абе не е правилно. Ама и да колиш и бесиш не е правилно. Требва да има некъв трети път.

нЕма.

За пореден път логиката на мързеливия, седнал на дивана трол, за който всеки човек, който може да работи е КАПИТАЛИСТ и иска, точно така, както седи и чати, да му плащат и заплата. Става батка, ама трябва да се включиш в отбора на МУРЗИЛКИТЕ. Лошото е, че плащат в РУБЛИ.

Нали ви рекох, че където е стъпила "борбата м/у труда и капитала", на зле отива работата? Ей го на и тука същото.