Осъдиха французин, заслепил пилоти с лазер

Френски младеж бе осъден на 6 месеца затвор условно за това, че се "забавлявал", като насочвал лазер към пилотските кабини на кацащи самолети.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха французин, заслепил пилоти с лазер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой нещо не е прочел - всички самолети на Орли нормално летят по инструменти и никой пилот не гледа навън. На визуален контрол летят самолети на които им е забранено да припарват на 20 км от Орли

Ако са такива стожери на законността защо не забелязвам да има осъдени френски или американски политици и интелектуалци, които с действията си са отнели живота или поне са направили живота на хиляди милиони хора по света изложен на риск? Защото за кокошка няма прошка, а за милиони няма закони.

DA, подобни идиотчета са са м о за принудителен труд, солидни глоби и з а т в о р! Cамо там се поумнява!!! BRAVO!

На 20 г. - с развитието на 10 годишен. И "колегите" му също.

В неделя извършил престъплението, във вторник вече бил осъден. Това се казва ефективност. Представяте ли си колко време щеше да се точи това дело в България?Адвокати ще се разболяват,после ще имат дело точно в същия ден.Щяха половин година да го изследват дали е луд.Адвокатите да доказват,че той го е направил без умисъл и т.н. и т.н.

" Не знаех, че това ще изложи на опасност човешки живот" - КОЛКО ТЪП ТРЯБВА ДА СИ ТОГАВА????? ТОВА Е КАЦАЩ САМОЛЕТ С 100-150 ЧОВЕКА. ПОТЕНЦИАЛЕН ТЕРОРИСТ. 6 МЕСЕЦА СА МАЛКО!!!

откриите разликата между уса и френски закони - при едните две и 1/2 ефективно при другите 1/2 условно....

Присъдите трябва да бъдат тежки и ефективни, защото тези лазерни манипулации са чист тероризъм - съзнателно посегателство в/у живота на десетки невинни хора.

Това е гавра с човешкия живот на всички в самолета. Подобни "забавления" са в основата на предразположение към престъпление за вбъдеще на този, който ги изпълнява. Т.с. следва да бъде разгледано като предумишлен тероризъм.

На всички китайски лазери в инструкцията е изписано, че насочването срещу самолети е абсолютно забранено и се наказва най-строго.