Франция съкращава депутатите си с 30%

Франция ще съкрати броя на депутатите си с 30 процента.

Обратно в новината

Коментари - Франция съкращава депутатите си с 30% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аре бе, Баце - нали сега си европреЦедател, удари Макрон в земята и му вземи инициативата - съкрати нашите тюфлеци с поне 50 %!;)

Франция съкращава с 30% а ако България ги намали с 50% ще са по равно с френските. Надявам се това да се случи някога.

Как ще засегне тази промяна броя на мюсюлманските депутати във Франция?

Sm3hurk0

В България сме демократични и за това няма да съкращаваме депутати, а ще ги заменим с роботи - до един ! :))))

а у нас кога?

тюююю... взе ми репликата :-)

За какво са им изобщо депутати, един фюрер-слънце е напълно достатъчен, всички други само пречат и тежат, нали?!

Ако има само един депутат в парламента тази институция ще е 100% ефективна и експедитивна напълно в духа на новото време "Виновен до доказване на противното".

още 70% съкращение и ,,демокрацията,, ще ...,,победи,,...!!!

след стачкуващите железничари във франция иде ред да стачкуват и депутатите.

Някога са погребвали жената заедно с мъртвия ѝ съпруг, но този е на път да обърне кондиката.

Не може проблеми от 21-век да се решават със остарели практики и народни сабрания от 20-ти век! Докато компютъра не замени депутатите или ги минимизира, там винаги ще е черва, пари и безхаберие...(повечето нямат образование)...няма как да са адекватни.

Абе хора, какво сте се хванали да плюете депутатите? Нали ВИЕ ги избирате? Или гордо си заравяте главата в пясъка, в изборния ден, оставяйки избора на бай Мангау и кака Фатима. Айде не се правете на света вода ненапита - депутатското воинство е точно това, което сте искали и което Ви трябва.

ГОСПОДА ПАРТИЙНИ ЛИДЕРИ, КАКВО СТАНА С ГЛАСУВАНИЯ РЕФЕРЕНДУМ ? ИЛИ ИСКАТЕ НОВ РЕФЕРЕНДУМ С КОЙТО ДА ОТПАДНАТ ПАРТИЙНИТЕ СУПСИДИИ, ДЕПУТАТИТЕ ДА СТАНАТ ОТ 240 НА 120, ЗАПЛАТАТА ИМ ДА НЕ Е ОБВЪРЗАНА С СРЕДНАТА ЗАПЛАТА ,А ДА Е ДЕСЕТ МИНИМАЛНИ ПЕНСИИ И НЕ ПО-ВЕЧЕ ОТ ДВЕ МАКСИМАЛНИ ПЕНСИИ.ИЗБИРАНЕТО ДА Е МАЖОРИТАРНО !!! СЛАВИ ДЕЙСТВАЙ. ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ИМА ЗА ТИЯ ПОКАЗАТЕЛИ 4 500 000 ГЛАСА !!! НАРОДА ЩЕ ГИ ПОМЕТЕ . ТОЙ НЕ Е ЗАБРАВИЛ ИЗКАЗВАНИЯТА НА БОЙКО И КОРНЕЛИЯ И ТОВА ,ЧЕ НИЩО НЕ НАПРАВИХА !!!

Кой референдум? На Славка-чалгарка ли?

Iivanov84

само така бай Иване...ама това го кажи и на твоите наборе да гласуват за славчо от неучин дол,а не за биесепето и патриоти...

Когато паразитите смучат кръв на един организъм, най-важното е да се освободи организмът от паразитите. И ако не може изцяло, то поне да редуцира заразата. Иначе ще вехне.

240 ДИПУТАТА ПО 3000ЛВ заплата на секи тва са-720 000 ЛЕВА грешна пара секи месец.Отделно в стола на парламента колко кюфтета изядат

3000 е само основната заплата. Отделно още толкова имат за наемане на съветници. Отделно пари за командировки, представителни, СБКО и какви ли не други пера. Но най-лошото е, че просто няма работа за толкова хора, а и 4/5 не са в състояние да я вършат. За това си уплътняват времето с лобизъм и мисли какво и от къде да докарат, което нанася най-големите вреди на държавата.

Не само съкращават, но и посягат на свещената пропорционална система за която профматематика говори,че без нея сме загинали! За заплатите им! Забележете- има основен параметър за определяне не само на пенсиите- средно месечен осигурителен доход- 843 лв.Нашите обаче си пресмятат заплатата по някаква измислена средна заплата,която е различна за различните райони на страната и приемат,че е 1243 лв. Та, този параметър си го умножават за да си увеличават заплатите, а не по официалният СМОД- 843лв.Понеже другите са безгласни букви, е необходимо Борисов да им разпореди колекция.Иначе става съучастник в шашмите!

Кога ще се солидаризирамепо тази мярка и ние???!!!Нали за джендър конвенциите и скрипалските простотии бяхме на фронта!!!!!А сега не ни интересуват нашите партньори!!!!!!!!!!!

Тая продажна пасмина народа я пусува по кръчмити ощи на пръвата рикия 240 дипотатина днеска изядат по 4 кифтета ТВА СА 1000 КИФТЕТА и по един леб на човек тва са 250 леба. алоуу амчи толкоз не изяда целиот северозапад ве

а дано тази френска зараза ни обхване и нас. стига само китайски вируси ни нападат. :-)

В България трябва да се намалят с 50 %. Само че тук лападжиите саими няма да си отрежат клона и въртят игрички че трябва ВНС. Как ще стане във Франция, да не би да свикват ВНС?!

Нашите ще ги увеличим със 100 % защото има 5 милиона глупака които се надпреварват да ги спонсорират :)

В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА С 80%!!!!!!!!!!

Дай Боже и в България, поне с 20 %.

А България, кога?!?!

нещо, което трябва да се случи и в България. твърде много са пиявици на гърба на народа.

Ако Ганчовците не мрънкаха по форумите, а гласуваха на референдума, кяха да са принудени да съкратят броя им и субсидиите им. Айде писна ни от мизерни мрънкачи, дето ги мързи да станат от масата с ракията и салатата, за да променят нещата, а си умират за лайкове под словесния им революционен плам. Всеки народ си заслужава съдбата.

17 милиона - две камари :Горна - 75,Долна -150.

Франция - богата страна, има колонии по цял свят, бивша империя, се наема да съкрати депутати и да мисли за народа си. Сигурно и една част от депутатите на Франция са скромни хора които разчитат само на заплатата си, и не ходят ц лимузини на "работа". Бедна обезлюдяваща и ошмулена държавица като България, си позволява да поддържа 240 търтея, с всевъзможния лукс, блага и пр. А те да не са свършили нищо хубаво за тоя беден и ограбен народ.

Моля, не обиждайте търтеите! Вярно те консумират повече мед, но пък крилата им са по-големи от тези на пчелите работнички и вентилират много повече по време на медосбора!

Намалете им заплатите на нашите. Да работят за минималната - сами ще се откажат.

Те и сега не ходят на работа, а заплатите им ги депозират направо в банковите им сметки

Тая френска демокрация все повече намирисва на килиите в Бастилия...

за стачките нищо не казвате, все едно няма стачки във Франция ? "макарон - шакарон" ... една песен има , за него е писана

Ние кога!?! Отдавна е време - да принудим тази сган!

А ние кога?

Когато се сформира Народното Събра- ние след 10 ти Ноември 89 г.Населението на България бе 9 мил. В момента сме около 6 милиона. На 9 мил.-240 депутати 6 мил - X Получават се 160 депутати Така,че не е необходимо,да гледаме Франция.

Гърция - население 11,5 милиона души - 90 депутата Холандия - население 16 милиона души - 90 депутата (всички задължени да ходят с колело на работа) България - население 6,9 милиона души - 240 депутата (всички ходят с последни модели мерцедеси на работа) ПИТАМ ДО КОГА ПРИ НАС ТАКА?!

То хубаво са се разбрали със сената... ама дали този закон ще стигне чак до там ако депутатите обявят стачка;)

А,в България,КОГА????

Яаа, Макарона застанал в позиция килибой?И на всичкото отгоре Меркел не е до него?Тцъ, тцъ..

Ние ще ги съкратим 50% а дано.

Нищо няма да направите, а имахте реална възможност.

Я сега да видим нашите посерковци, където за други работи ни дават за примери Франция, дали ще вземат пример от тя, и да съкратим и ние нашите дебелосерковци с 50% ?

Ами тука да ги увеличим с 30 % така ще е справедливо....

Я стига.Чист популизъм.Сенатът на Франция се състои от 348 депутата. 120 икономисани заплати ще спасят френския бюджет?Трябва да се работи , а не да изнасяте производсктвото в Китай, Турция и Малайзия.

За да не изоставаме от Франция, нашите трябва да ги съкратим поне наполовина, а още по-добре да станат под 100 калпака

поне с 50% трябва да бъде съкратена тунеядската нищоправеща пасмина!

Аз викам да останат 4ма с един писар!

и без това не правят нищо... та от всяка област по ЕДИН . По - една Дачия на калпак , ама те да си я карат и поддържат.

Какви 100 калъпа бе хора? Знаете ли, че в Гърция която е 11-12 милиона население са само с 90 депутата! Холандия с 16 милиона са също 90 депутата! В България с под 7 милиона значи трябва да сме с 60-70 депутата! Или хайде максимум 80 депутата! И с тенденция да се намалява, тъй като и населението ни намалява и с най-бързи темпове в целия свят!

Кога ще се солидаризирамепо тази мярка и ние???!!!Нали за джендър конвенциите и скрипалските простотии бяхме на фронта!!!!!А сега не ни интересуват нашите партньори!!!!!!!!!!! Хайде нашите да станат кръгло число 100 бр че по лесно се смятат когато се определя кворума защото имаме депутати които не могат да правят аритметични действия!!!