Франция сравни Байдън с Тръмп заради проваления исторически договор с Австралия

Това е най-новият драматичен обрат в дългогодишна надпревара между големите сили в корабостроенето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Французите сами са си виновни! Трябваше да им светне лампичката още когато американците им организираха преврата в УК-лайна и така провалиха продажбата на мистралите на Русия. Нагло-саксонците имат една единствена цел да държат зависими всички други държави и ако само си помислят че са независими им спретват преврат или военна интервенция! На ЕС (германци и французи) трябва да им е ясно, че без собствена армия са обречени на вечна зависимост и окупация от нагло-саксонците. Никой няма да се съобразява с тях и думите на Викито Нюланд за европейците са истината която мислят нагло-саксонците за европейците. Какво трябва да се направи? Да се изхвърлят нагло-саксонците от НАТО и на тяхно място да бъдат поканени Китай и Русия. Ще видите колко бързо тогава към НАТО ще протегне ръка и Ю.Корея и Япония която ще отхвърли 75 годишното американско иго. Корея ще се обедини, защото ключа за премахването на режима на лудия Ким е в Пекин и Москва. А те при условие, че са съюзници с Ю.Корея няма да имат причина да подържат такъв режим. Американците не могат да решат този проблем. Така, че още не се е родил този американски президент който да може да обедини Корея. Това могат да го сторят само Си и Путин!

не виждам изненада тук. Австралия са протекторат на Обединеното кралство - имат един и същи държавен глава- кралицата. В много отношения Австралия са зависими от Обединеното кралство, макар да са отделна държава. А ОК са си "сестринска" държава със САЩ открай време. САЩ гледат отвисоко на континентална ЕВропа, наричат я дори "Стара ЕВропа". Нищо чудно няма в отношението й към Франция

Съюзници в търговията няма, всеки си гледа интереса. Немчугите пият руска газ, щото им е по-изгодно. Австралия си е дупе и гащи с UK и САЩ. Няма нищо драматично, че са прецакали франсетата.

Драматичното е,че при неизпълнение на договор се плаща неустойка,и че губиш доверие,което е най-важно.

КАК СИ БЕ МАКАРОНЕ АВСТРАЛИЯ ДА НЕ ТИ Е ГЬРЦИЯ ИЛИ АФРИКА. ЕС Е БОКЛУК НА ПЕДЕР...

ЕС е умиращ съюз. С Истанбулската конвенция ефективно частното правото се поставя под диктата на нравствената комисия от 5 члена и може да се диктува промяна на който и да е закон, включително и конституцията. На практика всяко малцинство, не само гейовете, които са. 0,7% могат да налага диктат над останалите присвоявайки си феодални права, например правото показанията им да имат сила без доказателства. Със парижката конвенция за климата на практика се забранява индустрията и каквато и да е дейност която се обяви за вредна, засега са индустрията, металообработването, производството на чипове, енергетиката със собствени ресурси (въглища и дървесина), строенето на язовири, животновъдството и производството на метан. Със споразуменията със СЗО се налага пълен диктат за всяка ситуация, която се нарече извънредна. Например диктат за това кое трябва да се затвори, за това как трябва да дишаме и с какъв противогаз или фередже. Диктат, за производството на нови лекарства, за свободната продажба на съществуващите. Затова няма европейска ваксина за ковид. Пастьор бе спряна поради твърденията или по-скоро обвиненията че Пфайзер е ефективна да предотврати 97% от заболяванията. А Пастьор имаше само скромните 65%... Е съгласно научните списания разбира се, то като редакторите са в Америка печатницата и в Амстердам да е не помага. И идват още споразумения, като това за автомобилите, което ще ни докара до 15 кмч в градовете (за да били "чисти") и да пазели пешеходците. Идва и евтаназията, което е правото на доктора да осъди на смърт пациента ако по някаква причина реши че пациента страда много. Достатъчен подкуп от наследници или от някоя "здравна власт" например. За отбелязване е че където приемат този закон изведнъж ковида отстъпва. Еми като няма нужда. За НАТО да не говорим. Само историята на еврофайтер и опитите да се създаде фронтекс не доминиран от Британия са достатъчни. Дъблин 2 елиминира всяка вероятност някой да има граници, които действително да се пазят. Защо Франция няма право да произведе тези подводници за европейски страни е въпроса. Изобщо, ЕС е съюз на чиновници, убиващи народите си. И като народите станат слаби и немощни, ами ще дойдат победителите да си поделят територията на Меркелостан.

"Америка на първо място!". Така се прави... Кой в световния оръжеен бизнес ще пропусне да се вреди в сделка за 40 млрд? Хеле пък САЩ! Кво ги интересуват Франция,Германия! Да се оправят! Америка показва на пуделите къде им е мястото! И къде отива лъвският пай от търговията с оръжие! Всъщност и нас удариха по сходен начин. Преди 30 години продавахме гаубици и МТЛБта из целия Близък Изток и Африка. Кинтекс внасяше милиарди в бюджета! Партньорите бяха доволни и платежоспособни. Това го виждаха и американците, но зад бай Тошо бяха съветските танкове, селиозен съюзник.След разпада на СССР американците се видяха силни, не можело да правим "стоки с двойно предназначение", забраниха ни износа, и "Бета-Червен Бряг" затвори врати. Партньорите се преориентираха правилно, и парите потекоха към вашингтон...

Съюзници - Разбойници.......... То ние и такава песен си имаме.........

И ние от съюзничество купуваме турски ток от руски атомни електроцентрали. Живи и здрави.

В Европа все още слушат и говорят идеологии, прокламации, декларации ... докато останалият свят си върти само бизнес и не го интересуват ЕССР!

Не напразно Де Гол напусна НАТО-то. Нооо, нАнгло-саксонците му спретнаха " Студентска есен" и на Франция и сложиха пак ЯРЕМА.

Но сега перверзията е на мода. Французите дори не могат да изберат някой да защитава френските интереси за президент.

На французите а и на немците да им уврят главите, че както сме икономически така трябва ЕС да стане и военен съюз с обща армия и защита на границите на съюза.

Френските подводници щяха да са дизел, американските ще са ядрени. Америка ще трасферира технологиите, Французите нямаше. Конкуренция.

Мойто момче..когато опре до много пари няма конкуренция...има само мускули и мръсни игри.

Избора между ядрена подводница и дизелова е ясен девойко.

Англосаксонците се държат. Другите се делят.

Две натовски държави правят военен съюз с трета държава. Това не означава ли , че България и Словакия могат да направят Военен съюз с Русия - например. Или България и Унгария и Русия. Само питам.

Разбира се че може...но само при положение че имаме самостоятелна политика, топки и сериозна армия. Ние ибаче нямаме тези неща, така че за нас остават само и единствено евроатлантическите лозунги.

На мен лично евроатлантизма много ми харсва, а отношенията с Русия и тези гадни рускини трябва да бъдат забранени.

Има една приказка, когато го таковат тарикат мъж не писка! Така се прави, да се учат всички и най-вече евро.... и т.н.

Ти да видиш педерастите какви тарикати ще се окажат. И ето къде било разковничето на ориенталския тарикатлък. Машаалла.

Колелото на историята се върти... Французите едва ли са забравили ,как в последния момент се отметнаха от сделката с многофункционалните кораби "Мистрал"..... вече построени,с обучени екипажи(руски),платени(заради което платиха огромно обещетение) ! Чия беше ползата тогава,чия е сега...!?!? Съюзници...приятели... Има спечелили и прекарани !

После ще говорят за конкуренция.

Австралия е част от Британската общност и тук ролята ( и интересите) на Англия ,очевидно са надделяли. А тя винаги е била по- важния съюзник.

"""Ядосан и огорчен съм. Така не се прави между съюзници, каза Льо Дриан.""" Няма вечни съюзници ,има вечни интереси ,най-вече финансови.Предполагам ,че върху Австралия е оказан свиреп натиск ,за да избере други подводници.Нещо както, върху България беше оказан натиск ,за да изберем Ф-16 и ние ги избрахме.

България въобще няма да получи Ф 16, които Борисов предплати с наши пари

Е, бъдете оптимист ,може и да ги получим ,когато ги бракуват и разбира се ,на цената на нов

"...така не се прави между съюзници..." Интересите стоят над съюзниците...!!! Няма вечни съюзи(съюзници) !

Коментарите са излишни … Няма вечни приятели, има вечни интереси. It’s just good business France.

Така де, ама кво стана с Южен поток, и с българските интереси.....Май някои си гледат интереса, а други не