Франция ще преосмисли колониалното си минало в Алжир, но не възнамерява да се извинява

Макрон ще вземе участие в три възпоменателни дни до следващата година и ще разсекрети архиви

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На колене ще се извинявате

Нека да кажа нещо на двамата глупаци, които се опитват да ме репликират: вие няма да ми казвате как живеят арабите или маймунопитеците, както аз ги наричам. Познавам хора, които са ходили в Иран и Алжир, а вие двамата си стойте в подбалканското село, където сте израстнали, ама не сте компетентни по въпроса! И не съм от Люлин, а от Младост и не живея в панелка и никога не съм живяла.

И защо се заблуждавате че някой се вълнува от това дека живуркате???? Вашето е точно като ЕЖК на женския - някой ''ходил'' и взел че разказал......Само дето и много други са ходели, работели и живели там и съвсем друго реално не преразказано мнение имат....

дианке, мръхло, всеки може да си изказва мнението както иска, нали и затова такива драскачи като теб си излизат от хралупите си и коментират под статии за арабите . примерно аз имам голямо желание да изкажа личното си мнение, че ти си мухла недоклатена, решила че има мнение за което на някой би му пукало.

Не е това пътя за интеграция на африканците!

алжширците започнаха да се изселват във Франция ..

Нищо,те след 100 години ще се извинят на французите,че са ги претопили !

Все едно ,дядо ми да е обрал някой преди 80 години и аз сега да се извинявам на внуците му.

в миналото...разрушават паметници и т.н....След като-пред очите ни, ДНЕС...се продават хора-/пазарите в Либия/ и не само там...отвличат се жени и деца...за робски труд, за ОРГАНИ, за ПЕДОФИЛИЯ...Германската полиция признава, че положението с педофилията е отчайващо..организирали са се в цели общества, общуват с криптирани съобщения, оборудват къщи, откъдето предават изнасилванията и МЪЧЕНИЯТА на деца...Полицията признава, че не може да се справи...Тези престъпления се извършват СЕГА...но не се пише за тях, не се организират протести, не се мобилизира обществеността...Извършва се научна работа...преглед на историята...Другото не съществува...

Си решил,че това е от сега?? Или просто защото го научи сега? Проблемът не е от вчера И както със всички престъпления,се прави каквото може.

Точно така, браво на френския президент. Няма за какво да се извинява на тия алжирски маймунопитеци. Там още си живеят в средновековието и жените ходят забулени, а освен това действат законите на шериата.

г-жо пишманевропейка дианке, ходила ли си из арабския свят да видиш как живеят там? или от панелката в люлин 88 не си мърдала цял живот? по кой канал го гледа това за шериата? много ум се лее из бг онлайн пространство, особено като става въпрос за оплюване.

много ниско ниво ,Диана...

Бих казала типично българско ниво, без изненади.

А Турция кога ще се извини и ще ни плати милиарди евро репарации?

ИСТОРИЯТА не можем да променим...Проблемът е ДА НЕ Я ПОВТОРИМ...

Помагайте колеги ! Палете такситата и идвайте в град Разград ! Тук има много работа! Клиентите оставят много бакшиши !

Поредният майтап как ''демократите'' ще да преосмислят колко са прибрали ама без да имат намерение да върнат откраднатото....Запада е това що сега много реално взе да се вжда - аванта аванта аванта ....

Сега е моме рът ЕС - Франция, Германия, Австрия, Холандия и други да се извинят че подкрепят разрухата на България чрез затваряне на очи, даване на милиарди в ръцете на предишните бандити, подкрепа на участието им в политиката и разграбването. И да прекратят тези неща сега, не след 70 години.

А гнусният Анафол кога ще се извини за 5 века геноцид?? Или щото са ислямски балибозук те могат да вършат зверства и геноцид и км простено.

Искам да ти се извиня отзад мършо гнусна - свинска зурло, педал недоизклатен.

Franciq i podobnite i kolonizatori samo sa navredili na chovechestvoto,a Osmanskata imperiq e nai-humannata impeirq v istoriqta na chovechestvoto,tq e sahranila etnicheskata i religioznata prinadlejnost na desetki narodi v prodaljenie na 600 godini,ako ne beshe Odmanskata imperiq dnes tezi narodi nqmashe da sashtestvuvat,ili shtqha da se izbiqt po mejdu si ili shtqha da badat asimilirani ot latincite,taka che ganyovci,badete blagodarni na Osmancite i premahnete ot rechnika si tetmina “tursko robstvo”

Е, и Франция е съхранила алжирските племена хахаха Но май против волята им. И, Османската империя какво?

,,Хуманната Османска империя още при завладяването на България е избила вси4и боляри и велможи и техните семейства и е унищожавала вси4ко свързано с българската история-сгради ,светилища,църкви,манастири,книжнина и т.н.

образовай се...Не се произнасяй неподготвен...

Смешно и жалко е потомък на отвлечени и поробени българи да величае османската империя, една от най безчовечните в цялата човешка история.

Това е все едно СССР да ни се извини за болшевишкото робство.

КаКВО ДА ПРЕОСМИСЛЯ??? ИСТОРИЯТА Е ТАКАВА КАКВАТО Е, ПРИЗНАНИЕ ЗА СТОРЕНОТО ЗЛО, РЕПАРАЦИИ И КОМПЕНСАЦИИ!!! НЕ НА ОСМАНИСЛЯМСКИЯТ ФАШИЗЪМ И ФАНАТИЧНАТА МУ ПРОПАГАНДА ПРИКРИВАЩА 5 ВЕКОВЕН ЕТНОРЕЛИГИОЗЕН ГЕНОЦИД (ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО) НА 3 КОНТИНЕНТА.

Ето че вече постепенно се изясняват някои тъмни страници от историята, всяка страна трябва да си признае кръвопролитията, с които е унищожавала невинни хора по света. Американци избиха милиони индианци и негри, французи унищожиха милиони алжирци и индокитайци, холандци зверстваха в индонезия, испанци и португалци в латинска америка, британци в южна африка, немци избиха десетки милиони евреи и славяни и това са все поклонници на спасителя, миролюбивия и човеколюбив иисус. Измислиците за някакъв арменски геноцид са за да прикрие западът своите многомилионниубийства и эверства срещу човечеството.

Какво зло бе, аланколу с големите букви? Това да не ти е османците в българия? Алжир е видял само добро от Франция. Даже е бил департамент - т.е. алжирските арабески са били пълноправни франсета...

Алжир е администриран като неразделна част от Франция, но мюсюлманското население няма политически и икономически статут, което довежда и до борба за независимост.

единствената грешка в колониалното минало е това че е минало

Тия и те изтрещяха.....

Френските боклуци са едни от най-големите врагове на България. Чий го търсят в първата световна на солунския фронт? Чий го търсят в Македония тогава, къде е Франция, къде е България? Вечните съюзници на враговете на България - Сърбия и Гърция, създатели на измислицата Румъния..вечеб враг на всичко българско. .Свобода за Корсика!

сенегалските окупационни части;)

Франция първа признава БЪЛГАРИЯ още при договора с хан Крум.Имаме мирен договор за вечни времена с тях. От Vulgaria при Шарльомань ставаме Builgaria! Внесена е правната надстройка чрез Swidas

Ъ, ти си малко ку-ку. Чии го търсят -хахахах. Нали затова е СВЕТОВНА война. Чии го търсят канадски, австралийски, че даже и индийски войски в европа? Просто сме били от другата страна на барикадата, ето чии са го търсили.

Боклука си е боклук...