Франция отбеляза 200 години от смъртта на Наполеон Бонапарт

Наполеон Бонапарт е част от нас, защото неговото име продължава да вълнува умовете и днес, заяви Еманюел Макрон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

странен вид същества са българските журналисти - все гледат да сервилничат на властимащите - казват по нещо лошо за Наполеон, зер нали е френския идол, казват с половин уста и по нещо добро, защото французите са приятели на руснаците, ама пък от друга страна Наполеон е воювал с Русия....та знам ли какво да кажа...

благодарение на френската войска руснаци и рускини владеят до съвършенство френската любов

Ако Наполеон беше завладял руската кочина сега руснаците нямаше да са така изостанали диваци. Преди Пешо Европейски руснаците не знаели що е баня, бръснене и каквато и да е хигиена. В 1698 г. Петър Велики се завръща в Русия и се впуска във всеобхватни реформи, предназначени да модернизират и европеизират руската държава. Но след това пак са си станали диваци.. особено при Путин

Французите са се обливали с парфюм, за да не вонят, а руската баня не е от 17 век, а много по-рано

Vyv Versai e imalo samo edna toaletna, Aristokratie se oblivali s parfjumi, no sa bqgali ot vodata i sapuna.

А на коя дата славянско-евразийски войски влизат в Париж? Аз ще прочета тази дата. Конницата на хуно-българите на Атила, Дуло, Вокил... Русия е приемница и дъщеря не на Втория Рим Византия, а на загиналата славяно-тюркска, православна и кирилска Българска империя. Слава!

Горещи поздрави от Добро поле-1918г. и целувки от Ньой 1919 г.

Има ли разлика между Наполеон и Хитлер ?

САЩ и да намерим разликите

Хитлер е рисувал по-добре.

Разлика има и то огромна!Докато Бонапарт е универсален гений,то Шикългрубер е само откачен гений!!!

Дори тук при този исторически разказ се намесват някаква руски тролчета, за да възвеличаят Великата московска кочина.

А ти какво тролче си? Евроатлантически? Какво общо имаш със Севрния атшантик? Общото на роба и господаря?

У нас още царуват дивашките мнения. Всичко е политика за момента.

почива на пети Май, а на същата дата по-късно се ражда Карлл Маркс

Глупости на търкалета!Мордохай Леви(Карл Маркс) е роден през 1818 година в Трир.

ти казваш мпстото и годината а той датата,кое точно са глупостите, твоето безумие ли?

До некакво саше и до другия смешник!На същата дата по-късно се е родил Кашел Мордохай!Хаха ха!

На същата дата-5 май,но по-късно,демек след 1821 година,бре.Колко по-късно?

С една дума извратени френски педераси

С две думи-жалък цървул си!!!

Щом френските гейове отбелязват годишнина от смърта на Наполеон би трябвало и германците да от белязват годишнина от смърта на Хитлер

Е същите тези "геюве" ви разсипаха при Добро поле през 1918 година,бре!При Добро поле бой,бой и пак бой,а после Ньой,Ньой и пак Ньой!!!

Разсипали са ти задника тези педерасти, нищо дурго! Защо не споделиш за съотношението на силите при Добро Поле бе родоотстъпна амебо?! Леке мръсно - плюе по свята памет народна. Заслужаваш да те цепят в анадола манафите и нищо друго...мекере долно.

Съотношението е в полза на татарите дето са се укрепили по баирите с три реда ровове!Много ви поздрави от Ньой и Добро поле-1918 година!

Защо все гледате от едната страна.... НАПОЛЕОН Е ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА НА ЕВРОПА приемете го и толкова за едни завоевател за други герой това е реалността

За трети АГРЕСОР

За нахлуването в Русия няма осъждане...

Нахлуването в Русия няма толкова завоевателен, колкото наказателен характер. Наполеон няколко пъти предупреждава руснаците да не помагат на изолираната от него Англия, но руснаците не се съобразяват. Все пак руската кампания е катастрофа за Наполеон.

В Русия загиват от студ и глад около 500 000 войници. Наполеон заповядва на офицерите и подофицерите, около 30 000 души да напуснат тайно своите войници за да съхрани офицерите си. Това е изключително долна постъпка към войниците, но никой не го споменава.

има опити да се накаже Русия. Като забравиш историята тя се повтаря да ти припомни.

До некаква "историчка"-шарлатанка!Твърдението ти е 24 каратова глупост и опашата лъжа!Ха ха ха!!!

получил си го е. За едно нещо няма два пъти да го съдят :)

Наполеон е искал да се ожени за руска принцеса и по-този начин да легитимира императорската си титла. Тъй като не е бил роден благородник със синя кръв руския император му отказва.

Този "факт" в кой руски апокриф го прочете?Ха ха ха!!!

Даже не веднъж, а два пъти му отказват. Наполеон се развежда с Жозефина, за да се ожени за истинска принцеса и първо иска ръката на Екатерина Павловна, сестра на цар Александър I-ви. След като Романови му отказват, той поискал по-малката и сестра, Анна Павловна. След като отново му отказват, на следващата година се жени за австрийската принцеса Мария Луиза. Всичко го има и в Уикипедия, и във всякакви други исторически книги, но някои хора предпочитат да дрънкат глупости, вместо да седнат да прочетат нещо.

Ха ха ха!В руските енциклопедии пише,че Попов е "открил" радиото а пък Котузов-едноокия е победил при Москва!Ха ха х.а!Иначе твърдението ти е безумие и опашата лъжа!Римския папа го легитимира в Реймс,а преди това сената и народа чрез общо допитване,бре!