"Форбс": Путин свали Медведев заради провала в трите национални проекта

Руските медии нищят версиите за изненадващата оставка на правителството

Обратно в новината

Коментари - "Форбс": Путин свали Медведев заради провала в трите национални проекта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Форбс, са като разузнавателните служби на САЩ и Англия...само изказват предположения.

Поредното плямпане без резултати! Така е ТАМ!!! Така над 80 г. плямпане и ДЕМАГОГИЯ на режимите за построяването на СССР и Соц. Системата. То не беше Ха, Ха,ха ЩЕ се построи разкоша. И ко стана най-сетне всичко за миг в СИФОНА!!! Натам отиват нещата пак! Такива Къси като Путев не могат и не знаят ,а и в Русия ОДРИПАНА кой може!!?? Да приднака за резултатите преди и сега е : ЯКОТО въоръжаване и Жестоката БЕДНОСТ и МИЗЕРИЯ на МУЖИЦИТЕ!!! Резултати нулеви до момента,такива ще са и в бъдеще!!УПАДЪК НАСТАВА и Путев го чувства!!

Намали коза или го увеличи. Аз живея в Русия няколко години и искам да ти кажа, че тука е в пъти по добре от циганизираната България!

Стига лъга е ..... За балъци ли ни взимате

отиде му каузата Димон, с която развяваше знамето за корупцията на Медведев. Между другото Медведев беше слаб президент, пъки като премиер беше доста мекушав. Подаването на оставка е постъпка, заслужаваща похвала. А дано оставките навред почнат сега. Най ми хареса предложението за недопускане на хора поне веднъж взели чуждо гражданство до висшите ешалони на властта. И изискването на кандидатите да влязат в ешалона да са живели 25 години в Русия. Дечицата, учещи в чужбина, ако не се върнат да бачкат в страната, не могат да си напазаруват постове - и това е много готино.

Карупция в Раша не остана. Путювите айдуци масово разпродават яхти и джетове, внасят данъци и даряват на бедните....нали?!

Струва ми се че западната преса ,както и част от опозиционната преса в Русия гледа на неочакваната оставка на правителството със широко затворени очи.Лансира се обширно тезата ,че всичко това се прави за да се запази властта на Путин!Това е удивително изкривено възприятие на съществуващото положение.Загатнато е разбира се ,че Путин сменя Медведев заради неизпълнението на важни национални проекти,но това е само част от причините.А най-важната причина е друга -за 20 г.под управлението на Путин са направени огромни инвестиции в руската икономика,изградени са най-различни промишлени обекти.Всичко това вече почва да работи и да носи доход.Управлението на тази по същество нова икономика изисква друго управление ,различно от либералното управление на премиера Медведев.Както е известно ,ако решите да участвате във формула 1,първо ще трябва да си направите /намерите автомобил.но след това ще ви трябва шофьор и екип ,нали така!? А в световното политико-икономическо състезание Русия вече не е зрител/както пред 20г/,а важен участник!?

Каква точно ще тази нова нелиберална икономика - планова ли? След 20 години се сетиха че трябва да възстановяват обречения СССР- и това ако не е 'стратегия'..

Русия при Елцин - 1000% инфлация Русия при Путин - 3% инфлация Русия при Елцин - няколко трилиона долара външен дълг и фалит през 1998 г. Русия при Путин - 56 милиарда долара външен дълг Русия при Елцин - 15% безработица Русия при Путин - 4% безработица Русия при Елцин - 0 долара резерви Русия при Путин - 650 милиарда долара валутни резерви Русия сега е страната, която купува най-много злато в света. Русия при Елцин - бюджетът беше на червено Русия при Путин - 2,5% бюджетен профицит (тоест на плюс) ТОВА СЕ КАЗВА ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОВАЛ!

Малък пропуск- цената на нефта: При Елцин? При Путин? Също, периодът с най-бърз растеж на руската икономика: Първите 10 години на Путин (след Елцин)? или Вторите 10 години на Путин (след Путин)?

Г-н Никой, ще ми кажете ли какво произвежда Русия, освен военна техника? Че те и самоварите /имам предвид тези за цивилна употреба/ си ги внасят?

Малък пример -40% от титановите детайли в Боинг и 60% от тях в Еър бъс са руски.Освен това колесниците в Еърбъсите са руско производство без гумените детайли .Официални данни от МВФ и СБ -делът на русия в световната икономика е 2,1% -пето място след Китай- 32%,САЩ -14%,Индия - под 11%,Япония -2,8% .великобритания ,Германия,Франция са с около 1,8%.Русия притежава твърде малко самостоятелни брендове ,но е голям производител-поддоставчик. Суровинен доставчик или бензоколонка с атомно оръжие -това са само приказки за утeшение на русофобите!?

какво произвежда Норвегия освен газ и петрол.

Леле мале - вискотехнологичната империя на титановите колесници :)) Норвегия е само 5 милиона и произвежда много работи включително военна техника като е с жизнен стандарт к'вто в Гавняшка не са и сънували. Имат $1 трилион държавен резерв , а не 1 трилион завлечен по офшорни сметки. Виж с олигарсите обаче са много зле- слабаци!

и господин "да ама не" прави някакво сравнение, от което излиза, че ВЕЛИКАТА РУСИЯ, най-голямата държава в света и най-богатата на полезни изкопаеми, има сравним БВП с два пъти по-малките Франция, Англия или Германия? И това, според него, е достойно за гордост!!!

Наистина си никой, червен главоч! То и в България няма безработица, всяка година държавата е на положително салдо, ама е такива като тебе пишат по за 2 копейки бухахха! Нема оправия в Русия и в България, докато е такива гниди като тебе не измрът!

Путин имаше абсолютна власт в Русия.... по конституцията, правена от Елцин. Това беше лошо, според троловете. Путин реши да ограничи малко абсолютната власт на президента, като промени конституцията. Това пак е лошо, според троловете. Ама вие май не знаете какво искате, бе?! Квото е да се прави - все сте недоволни. И ЗАЩО? Вие не живеете в Русия. Това е работа наруснаците, а не ваша. Ако искате да се възмущавате, започнете с абсолютната монархия в Саудитска Арабия, или с Оман, или с Емиратите. Или с режима в Египет - там управлява генерал, дошъл на власт след военен преврат. Оставете Русия на мира. Давайте акъл на други.

например в Русия има 4 парламентарни партии и още 20-30 извън парламента. Има избори, има конституция.... в Саудитска Арабия няма нито една партия, нито някога е имало избори за нищо. Пълна диктатура!

Имало 'партии'- тия на Жириновски и Зюганов ли (официално разрешената опозиция)? Путин има абсолютна власт без да носи никаква отговорност, послушен парламент който му гласува каквито си пожелае закони, псевдопазарна икономика където конкуренцията е убита и заменена от кланова шуробаджанащина. Руснаците с неоправданото си грандоманско самочувствие не се свенят да раздават акъл наляво-надясно, затова и ще им се връща подобаващо.

В НРБ имаше две партии - БКП и БЗНС и наричаме управлението тоталитарно. В САЩ има две партии които от време на време си сменят управлението, но го наричате демокрация. При всичкото това обаче и двете американски партии са марионетки на Федералния резерв. Мислете преди да говорите или пишете.

Нивото на демокрация далеч не се измерва с броя на партиите. За разделение на властите - съдебна, изпълнителна и законодателна в Русия (както във всяка типична диктатура) дори и не се споменава. Още в далечното средновековие англичаните са имали прозорливостта да ограничат абсолютната власт на монарха с Магна Карта, някой ден може и руснаците да узреят за тази идея.

Само като прочета, че западна агенция е намесена и спирам да чета бълвоча преди да повърна от гнусотиите им.

Удари 1 лосион и изгледай 1 ТВ Звезда клипче в тубата да се успокоиш.

питин не свали медведев. медведев би си подал оставката на момента. путин . респективно КРЕМЪЛ се притеснява от събития същи като през 1918 г. когато пролетарията екзекутира наследниците на дядо Иван

Запада коментира събитията, като дявола евангелието. Путин им е най-голямото шубе. На цървули ги направи всичките алчни наглосаксонци.

Тресат се от страх и пълнят памперсите...Е, щом от Савушкина казват..

Жал ми за преобладаващата част от обикновените руснаци. Живеят като скотове, ама са толкова промити, че си мислят, че Запада (най-вече някакви си "англосаксы"), украинските "бандеровцы" и някакви си техни "либералы" са виновни за положението им. И на всичко отгоре величаят онзи техен "царь", който наистина ги е довел до това дередже. Явно този път "царят" е посочил в ролята на "козёл отпущения" "либерала" и експремиер Медведев (не че някога нещата в Русия наистина са зависили от горкия Дмитрий Анатольевич).

признай си че не ти я жал . жал ти е единствено за себе си че ти е пропилян живота

Кък, Никой не се и съмнява че животът ти е богат, щастлив и пълноценен :)

основото: „руснаци“ с „българи“, „Запада“ с „Русия“, „царь" с „премиер“ (уточненията не са съществени) и съвсем ще ти дожалее.

Не си прав, байно. Самият факт, че ти пишеш тук свободно мнение против премиера, показва, че има разлика. Не ме разбирай погрешно - въобще не твърдя, че ние сме цъфнали и вързали в България, а и за нашия премиер има много какво да кажа, но не това е темата.

ми що ве иди у Видин

Бил ли си в Русия? Много знаеш опорката. Много форумни дебили се навъдихте. Голям натиск за центове.

Бил съм в Русия. За последно преди 3-4 години. Като изключим столицата и няколко големи града положението е много зле. И не ми трябваха нито опорки, нито центове, за да го видя.

то па ти живееш като принц сигур - ае имат си неква твърдост хората и си подкрепят страната и лидера и да не са изменници

Е, точно там е проблемът. Тези хора възприемат лидера си като някакъв полубог, а не като служител, който те са назначили, за да им свърши някаква работа, и който могат (и трябва) да разкарат, ако той не справя със задачата си. На това аз му викам не твърдост, а глупост. Иначе няма лошо да обичаш и подкрепяш страната си.

Не ми е ясно защо всички се занимават с Путин ? Ами Меркел също е 4-ти мандат канцлер !

Въпреки че са много по-взискателни гласподаватели, германците явно са доволни от икономиката и благосъстоянието си. Руснаците пък са доволни да си лежат в калта.

Руснаците... няма такова събирателно понятие. На населението в Русия, му дреме за Путин колкото на нас за банкянския простакер. Има си върли фенове, които са готови да ти избодат очите за крива дума срещу него, но това е нищожен процент. Ютюб и форумите им са пълни с плювни по адрес на властта и лично на Путин. В съвременна Русия не са само 3-4 добре уредени града, но е факт, че в класациите по стандарт са 2-3 места преди нас/т.е. след 60-то място/, а притежават несметни природни богатства и са 7ма икономика в света. Краде се яко, а престъпността е страшна. Не им е лесно, ами ние дето сме един файтон хора кога ще решим " по добре е да умрем вместо да живеем скотски".

Значи досега можеше " супер президентска власт". За в бъдеще не, щото вече няма да сме президенти.

Това е новата перестройка по путински. Така става преди да се разпадне дадена империя.!!!

Русофили, не вярвайте! Руската икономика процъфтява! Това че в провинциятя нямат асфалт по улиците, всичко е тиняк и на много места още не знаят какво е тоалетна, не е вярно!

Хората искат да оправят нещата, ама не знаят как. Национални особености.

соросоиде , руската икономика НЕ процъвтява а оцелява въпреки ембаргото и санкциите . любимото ти САЩ , поставено при аналогични условия би изкарало максимум 6 месеца . да не си мислиш че в целите щати има мръсни канали бе ? половината са на септични ями, което си точно външна тоалетна .

Имаме включване от маалата: 'любимото ти САЩ' Санкциите Асане, нека ти напомня -бяха смешни и вредяха само на гнилия Запад (де никой не бръснел за слива) ;)

що си измисляш? в провинцията нямали асфалт ли? кога си бил в Русия? защото в провицнията им има асфалт 100 пъти по-добър от този в кварталните софийски улички!

Дрън-дрън. Путин си приготвя мястото след президентството. Премиер, но вече с много повече власт. Демокрация? Не.

гледайте си утрепаната държава и не гледайте в канчето на гиганти като Русия. Между другото ,там мангусти няма а нашите се развъждат като за световно под закрилата на САЩ и ЕС които не дават косъм да падне от тях

С удовослтвие ще спрем - когато и вие ватните 'интелектуалци' да спрете да се занимавате с 'гнилия запад' , откъдето като някой от вас се види с пари не могат ви изгони. А Рашка си има узбеки, таджики и чеченци - прекрасни хора!

путин е бащица на матушка! навсегда!

що ми пишете минуси бе??! разстройвате ме психически, емоционално и ментално! горбачов бе последният президент на ссср путин е последният президент на российската федерация това е самата истина

щом не е могло да се реформира демократичния комунизъм на консервативно-либералната единна Русия, значи той е виновен

Kliment

Просто разтръсква чувала с мишките за да не го прогризат, вика му реорганизация.

"се страхуват да раждат деца, защото липсва сигурност в утрешния ден. Няма гаранции, че парите ще им стигнат за дрехи и храна, за образование и създаване на условия за достоен живот на детето и на цялото семейство", У НАС ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ Е ТАКА В ПЪТИ

Каквито и неща да прогнозирате, Владимир Владимирович е с поне 3 хода пред вас...

Ау! Прехласнах се!

Я сега разкажи как ще се движат нещата, явно си прозорлив

Той е просто наногениален, особено за примитивите.

О! Луд та му лесно!

Е то платената пропаганда какво друго да каже - че е толкова умен и напред в играта че не сте в състяние да го разберете. Затова само блейте в захлас....А Рашка продължава да е изостанала и бавноразвиваща се държава.

За разлика от нас, нали? Дето в 21 век един цял град е на воден режим. А още няколко чакат това да стане и у тях. Аман от дебилни хейтъри.

Путин отстранява Медведев, Сената в САЩ своевременно отстранява Тръмп. К'во да са прай?

Всъщност не е точно така. сенатът в САЩ ще закрепи Тръмп и той ще реализира още един мандат. Патроните не демократите отидоха на халост.

Няма да изберат повече Тръмп, след като загуби подкрепата на "хакерите" от Русия, хахаха

Защо наистина Путин не се самообяви за Цар на Русия? Няма да срещне сериозна съпротива, руската опозиция е слаба, в международен план Меркел , Макрон и Тръмп ще го подкрепят, а другарят Ци също няма да каже нищо. Единственият проблем на Путин е династията- има проблем с наследниците си! А да основеш нова династична линия без наследници е лоша идея. Но Путин може да вземе завоя и да посочи своя наследник преживе. Тогава руската династия няма да е наследствена, а наследяема- има такива примери в историята! За Русия е по- добре да бъде монархия!

Харесват ми свободните съцинения, проличава кой какъв е, от какво се страхула, какво той би направил.... давай, разсъждавай....

наследяемо е ако има някаква ясна идея - будизъм, комунизъм, някаква линия на партията която да се следва, а както пише в статията точно това е проблема - нямат идея накъде да отидат и как да стигнат до там. Но проблеми няма, който и да направи преврат и да вземе властта, то той ще си следва неговите идеи, предишните никой няма и да ги помни дори.

Путин разчиства сцената от либерални играчи! Ето какво се случва в РФ. А се случва, защото Тръмп през втория си мандат трябва да има с кого да взаимодейства ефективно в Москва, защото целия досегашен управленски блок в РФ е обвързан и обслужва интересите на либералния икономически модел на глобалистите, които са врагове на Тръмп. Тръмп Путин и Си ще създадат рамката на новия световен ред, а затова е необходимо взаимодействие и синхрон. Всичко останало са просто нюанси!

Руснаците на изток нов 'Световен ред' няма да видят, а само китайския му вариант - ще се научат да работят като китайци и ще дишат китайски въздух - щото Китай иска вече чиста природа и за мръсните производства е намерил удообно наведен съсед. Ама ти не ги мисли тия работи - 'Силата на Сибир' тръгна (на загуба ама нейсе), дървесината и тя без пари, но пък учения правиха заедно - гърмяха заедно и викаха УРЯ ;)

Изтъркани са ти лафовете! Светът върви в съвсем различна посока от тази, която си представяш....

Не са 'лафове' а факти от действителността - нещо далеч по-нариятно за вас, щраусите забили глави в кремълска пропаганда.

100% си прав!

Путин наистина е анти глобалист, какъвто е и Тръмп, но наследството му е тежко- от десетилетия Русия е превърната в суровинен придатък на европейския глобалистки капитал. Този процес започва още в края на ПСВ, когато германците натоварват др. Ленин на един влак със злато и го пращат в Русия да оглави интернационалната болшевишка, т.е. глобалистка революция! СССР беще глобалистко образувание, съветските граждани работеха по стахановски, за да преизпълняват нормите за добив на суровини, които комунистите от КПСС да изнасят за ненаситния глобалистки Запад. И днес западните глобалисти строят нови и нови тръби и потоци от Русия към Запада! Путин хем се мъчи да възроди НАЦИОНАЛНАТА Русия, хем играе по свирката им.

Нищо подобно, просто Путин избира най-подходящият момент за действие. Т.е. изчаква и действа тогава, когато позициите на либералния глобализъм в света са достатъчно отслабени, за да няма тежки катаклизми в РФ.

Икономиката на всяка държава е основата за нейното благополучие и Русия е в много тежка ситуация от която трудно може да се излезе като победител защото се нуждае от икономически разцвет а не стагнация за д а може едновременно да се въоръжава и държи баланс поне в регионален мащаб при подновената от Дащ надпревара във въоръжаването, да се бори със санкции наложени заради анексията с ключов геостратегически характер и да се бори със изтичане на мозъци,стагнация,корупция,пост тоталитатрен олигархичен модел подтискащ инициативата и налагащ монополи. За мене Русия и другите бивши съветески републики трябва да сключат някакъв дългосрочен проект с Европа и да могат да вземат инвестиции и технологии и да се реформират постепенно.Само Европа има интерес от силна Русия и възход на народите на Изток за да стане трети център и да е конкурентна и с аргументи пред Китай и САЩ. Разбира се олигарсите и властимащите предпочитат нещата да си останат така и да си дерибействат и предлагат храна и зрелища за народа осъзнавайки или не ,че този път води до катастрофа и поредна революция. Големите печеливши от Путин и курса на развитие на Русия са САЩ и Китай . Губим и ние като европейци . Парадоксално е че именно срещу ЕС е най голямата жлъч от Кремъл

Всъщност именно Путин допринесе най-много за провала на тези три проекта с небалансираната си и неадекватна външна политика, която доведе до небивали санкции на Русия. С преекспонирането на газовите потоци като фикс идея, при положение, че Европа му каза че газопровод Южен поток не може да има без да се спазва Трети енергопакет. Естествено трябваше да изяде шамарите и милиарди загуби за да го разбере и да приеме Трети енергопакет в турски поток но, четири пъти по-малък за пренос на газ и не напълно реализиран, защото все още не е ясно дали тръбата в България няма да попадне под санкции. Да не говорим за милиардите погребани в СП2. Да не говорим милиардите погребани от санкции в неразумната си политика спрямо Украйна. Да не говорим за пропуснатите ползи за милиарди.

Фиксидеята да заобиколи Украйна на всяка цена му изяде главата. А колко добре би било за всички просто да поддържаше нормални отношения с тази най-близка на Русия държава. Но императора не си признава грешките и все някой друг трябва да му е виновен, например собствения му кабинет с негови назначенци или българите предатели или пък украинците бандервоски фашисти. Търсенето и посочването на врага винаги е подпомагало на диктаторите в опитите да оцелеят, особено когато народът му е див и варварски, както казваше Георги Димитров.

и извънземно ще си сложат за премиер. Това е страна която не дава отчет и обяснения никому и може да си прави каквото си иска.За разлика от страни като България която е мишка и чака какво ще и разрешат другите държави за да го направи.

Странно, този тиранин, според козяците, всъщност мисли за просперитета на населението много повече от всички западни демократи. Това важи и за други държавни ръководители - "тирани".

Той и Брежнев, Хрушчов, Сталин, и Ленин преди него така са мислели, ама глей кво станА. А и бай Тошо така мислеше ... В резултат -- чакане 25 години за панелка, 15 за лада и липса на елементарни стоки в магазина.

Зруго си е да живееш в скъсана палатка край канала в LA... над 150 хил са там... А колко са по другите места? 80млн американци получават купони за храна всеки месец... Богатство да го ева...

Дед, за разлика от теб, аз съм живял при бая ти Тодора. И мога да ти кажа, че тогава населението живееше значително по-добре от сега. Даже българите бяха нормални хора, в голямото си болшинство. Тъй че не знам кво точно станА, но то станА през последните 30 години.

Виж ти. Пък как така всички имаха жилища, нямаше бездомни, всички караха нови коли и всички се хранеха предоволно с български храни.

Путин вика...дръжте Путин?!? Така де, Медведев, ама то е същото.

Като дългогодишен читател на западни списания като Форбс и Икономист, съм забелязал че нямат таланта (или желанието) да анализират правилно политическата обстановка по света и в отделни държави. Обикновено, гледат нещата през тяхната тясно специализирана ниша, което винаги е погрешно. Форбс ще търси обяснението в парите, Икономиста в икономиката а списанието за плетене, ще каже че Путин прави всичко това, защото му се е разплел пуловера :-) Моят съвет към тези списания винаги е бил да се придържат към нишата си и да не се опитват да се занимават с политически анализи, защото звучат смешно!

Явно Икономиста го четеш през пръсти, или изреченията им са ти малко дълги. Нямали талант или желание? Е, 'талантливите' Соловьов, Михеев, Киселев и Скабееви направо пращят от желание да анализират.

Научил си им имената?! Да не ви задължават да ги гледата всяка вечер? Това нова линия на Козяк ли е?

С 'Козяк' направо слезе от пиедестала си на обективност и безпристрастност (а имах какви надежди..) 'Всяка вечер' с въпросния пропаганден боклук? Боже опази, гледал съм ги колкото да добия представа кой и как 'информира' обикновените руснаци. Виж ти наблегни на Икономист сериозно - анализите и аргументите им са солидно подкрепени с данни.

И понеже го ''свалил заради несправяне'' взе че си го назначи за свой замесник???Каквито и да ги бълвате защото Путин ви е трън в петата навсякъде няма как да не разбирате че манипулациите ви вече миришат на гнилоч а след всяка поредна Путин си го премества и продължава напред...

Путин не вижда главния виновник, защото му липсва огледало.

И друг да е на негово място едва ли нещата ще бъдат по-различни. Хората просто толкова си могат.

И в природата е така - има лъвове, вълци, крокодили, кучета, мишки, хлебарки ...

Владимир Путин определено е от първите, лъвовете, защото всички ревете като гладни хиени около него, джафкате, плюете, ругаете, но-о-о-ооооо никой не смее да пристъпи към него. Даже северномексиканските кравари предпочитат да насъскват вас, вместо да го нападнат...

Лесно е да си лъв, когато останалите са мишки.

За момента равносметката е следната Руснаците бягат в лошият и прогнил запад масово. Западът които те осмиват че бил пълен с педали. Факт е че масово децата на руските олигарси и на висшата руска администрация живеят в гейският запад Когато децата на западните капиталисти барабар с Хари и Мегън избягат да живеят при реския Император в Москва тогава вече може да говорим че в Русия е по-добре от разпадащият се всеки момент Евросъюз. Щото човек кат чете руските медии и излиза че Евросъюза е колабирал. Чудно защо децата им учат и живеят там ?

Защото и там процента на малоумниците наближава 80%, почти както у нас. Руското образование е признато за най-доброто в света, ако не знаеш.

От кого е признато ? Джибуто или Нигерия ?

Странно що най-талнтливите китайци ги пращат масово да учат в САЩ - не са разбрали в Рашка к'во велико Абразавание имало :))))

Руското обаразование е на първо място в света, както и нашето е било в едно от челните места! Това , което учат американците наопример в 11 клас при руснаците се учи в осми! Обучението в америка е и по-различно и по своята същност не рзвива толкова добре децата. Но простия човек се управлява по-лесно- за пример сме ние- вече прости, гладни и бедни!

Причината да живеят на Запад посочените от теб кръгове е стремежът им да са далече от силите, които може да ги заставят да върнат парите, които са откраднали. Хари и Меган няма от какво да се притесняват, на тях им се полага всичко според тяхната конституция.

Защото там си крият крадените милиони, не е ли ясно? И после, ако решат да им потърсят сметка, Велика Британия услужливо ще откаже да им ги предаде. Поне децата им ще останат там да им харчат парите. С една дума - все до пари опират нещата.

Циркаджийница

В този провал участва и самият Путин!

На калпавото джудже , Цирка му виновен

"Човешки капитал", "Комфортна среда за живот" и "Икономически растеж" се провали защото всичките пари за това отиде за военните амбиции на този човек, който има ръст на Наполеон ( дамо няма само неговите мераци да завладява света).

С тая корупция, никоя държава няма шанс :(

Я корумпираните слагат минуси .... ми да, ще трябва да се научите да работите и да уважавате работещите и творящи хора , а не само да искате изхождайки от служебните си положение придобити с измама.