"Форбс" постави България на 48-о място по сигурност за COVID-19

Категориите, по които са нареждани държавите, са карантина и здравна система - Швейцария е номер 1

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

дано толупа го прочете и си подаде октавката, да не му я искаме официално.

Нали Борисов се хвалеше, че другите държава се учили от нас в борбата с коронавируса! Самохвалко!

На тъпана ли да вярвам или на х.я си? Един скъсан на приемния изпит за милиционерската академия се бие в гърдите като маймун.

Леле, Бойко пак ни е лъгал, а НИЕ НАЛИ ОБИЧАМЕ ДА НИ ЛЪЖАТ - ВИКАМЕ УРАААААААА С ПРАЗНО ГЪРЛО........

не съм фен на Боко и простотиите ,които говори, но и тази класация е пълна простотия.Дали така изглеждат и останалите им класации по други въпроси?

Е сега Бацето се товари на "Фалкона" и отива да им обясни на тия мисирки от "Форбс" на кое място е България! С него са и двайсетина гарда от НСО да "Аргументират" ситуацията!

Хайде да си припомним Географията! "... и др. африкански държави" почти липсват.

Абсолютно - Лаос, Камбоджа и др. африкански държави?! Що за идиот мисирка е изтипосал това, според него Лаос и Камбоджа са в Африка...

Какво стана, нали според Боко-тиквата сме на челните места по сигурност и малко заразени! Ама много балъми му се зръзват на него и "Майтапчийски". Ха, ха, ха.

АЛООО, ДИРА НАУЧЕТЕ Я ТАЯ ГЕОГРАФИЯ БЕ! АКО ИМАТЕ ЗАТРУДНЕНИЯ, ИДЕТЕ ПРИ ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА ДА ВИ ДАДЕ УРОЦИ! ИНДОНЕЗИЯ И ЛАОС В АФРИКА ЛИ СА БЕ?! ПУУУУУ, ВСИЧКАТА ВИ ТАКАВА!

Някой са шарили на ФОРБС да си напълнят хотелите.

Това ме е верно.Ние спасихме Австрия,а те са преди нас.

По-глупава класация не съм виждала! Саудитска Арабия, Кувейт и Бахрейн преди половината държави от Европейският съюз и скандинавските страни. Много е сигурно в арабски страни, където личната хигиена и обществената е на " изключително високо" ниво. Че и Унгария сложена преди Норвегия! Що за идиотщина публикуват тези хора?! Смятайте колко достоверна е останалата информация от " Форбс"

са бесни джендъро-феминацистки и ислямофашисти, с други думи фейк нюз кан си ен ен

Има бедни държави в които няма дори летище. Практически нямат болни. Те трябва ли да са на първо място?

48-мо място от 100 е добре, все пак сме в първата половина. Нека бъдем реалисти - по свобода на словото, по брутен вътрешен продукт по много неща сме в дъното на класациите, а по Кови сме в средата. Това за малка прогнила от корупция и алчност България си е доста, доста добро постижение.

Свободата на словото се определя от субективното мнение на десет български журналисти ( в тайна). Няма проучвания,анализи, заключения. Каквото кажат десетте журналиста. Щом криминалното убийство с изнасилване на журналистка от циганин( който не е прочел книга през живота си) го броят за посегателство на словото, може да си направите извод колко е обективна тази класация.

Пълни глупости говориш. Ако свободата на словото се определяше от продажните ни джурналя сигурно щяхме да сме на първо място в тази класация. Това че ни слагат на 111 място само показва, че не всичко в този свят е манипулация колкото и да им се иска на някои.

Вирусът сигурно не знае за тези класации, защото в Швейцария има 2000 починали, а по африканските държави масово са само няколко десетки.

сам не виждаш, какви глупости пишеш май. В някои африкански държави има хора, които никой не е регистрирал, че са се родили. Има хиляди, ако не и милиони, които не са виждали лекар през живота си, а ти ми обясняваш как били имали само по няколко десетки регистрирани починали от ковид. Това отговаря и на въпроса защо простият брой регистрирани и обявени официално починали не е критерий за нищо. А броят на хората дето са ти лайкнали глупостта, отговаря на други въпроси.

"Швейцария и Германия са на първите места заради силните си икономики..." А коронавирусът дали знае, че икономиките им са силни, че по-малко да заразява в тези две страни? ;)

Гарантирам ти, че ако случайно пипнеш вируса, Германия е мястото в Европа, където би искал да се намираш...

Северна Македония не фигурира в класацията как така??? Анатема!!!! Спасовски да звъни на Тръмпо че си ибало капаците НАТО,ЕС Алоооо Доньоо що така бе чичоооо? Споко бе Скопие и България и столицата и не са отразяват на картите за метео прогнози по европейските новини и вестници,Балканите винаги са било трън в очите на САЩ и ЕС. Това говори за едно тотално презрение и неуважение към най-старите цивилизаци,държави на Балканите и в Европа.

Хайде стига с тези измислени класации! Естествено, че най-дисциплинираните и организирани нации ще са на първите места, а като се добави и силната им икономика, какво повече има да се разсъждава?!

За сведение на тиквата

Еееее как така? Нали всички ни хвалеха и ни даваха за пример :))

Баце да нареди ние да си направим класация на базата на заболели и умрели на 1 млн. население. Това е истината. От ФОРБС да духат супата.

тежък нокаут за тиквоча!а уж всички от него гледаха и се учеха.....

Преди пандемията СЗО определи САЩ като най-надеждната и най-готовата, най-способната да се справи с инфекциозните заболявания. Сега видяхме,че тя е буквално е изостаналата предвид развихрилата се у тях трагедия и пълната неготовност и отсъствие на държавното здравеопазване. Но това беше СЗО - световната мед.организация.Поне има право да се изказва по мед. въпроси.А американския Фобрс има наглост да се навира където му не е работа.Защо ли? Защото се опитва да нареди САЩ до Русия, която има низка леталност и успешно се справя с пандемията.Тя има най-много тестираните на света.Втора след САЩ, но според броя на населението е първа, съответно открива много заразени,от които около 40% безсимптомни. САЩ не могат да преживеят, че не са тези,за които се представят пред света.

от до. С изключение на грамадното осиране на Тръмп и администрацията му. Русия била имала ниска леталност? Русия има ОБЯВЕНА официално ниска смъртност. А дали това е истина? Ти мислиш ли, че някой като Путин, дето се дръвчи и прави на бабаит пред света, ще се навре да се крие в миши гъз от заболяване с ниска „леталност“. Айде ползвайте ги тези работи на раменете ви и за мислене малко от малко поне.

Най-сигурна срещу ковид в момента означава най-нисък риск към момента от заразяване. В България без почти никакви мерки и със малцинствени представители рискът не е толкова нисък. Нисък е бил по времето на по-строгите мерки . Сега сме в по-друг етап. Етап на свикване да живеем и работим с епидемията. Етап на икономическо и емоционално възстановяване.

Ма чекай бе! Тея от Форбс българска телевизия не гледат ли? Бе как 48 бе?! Първо място бе! Аааа ...

Нещо баш Швейцария не ми се връзва. Първо, ако е така защо на пристигащите от там се изисква 14 дневна карантина. Второ, защо в някои кантони ако носиш маска си или ненормален, или паникьор или престъпник. Защо колегите в магазина те гледат на криво и те отбягват. Някой дал ли е официални данни за брой заболели именно в Швейцария. Вероятно някой от ЩАБА, здравното министерство, външно такова не е в час за искането на карантина на пристигащите от Швейцария -не вярвам след като са на първо място само защото не са в ЕС да се иска поставяне под карантина

Имам позната, която живее в Швейцария. Каза, че и там възрастните са ограничени да излизат свободно. Очевидно този вирус е насочен срещу третата възраст.

Ми по цял свят това го казват от 3 4 месеца... Че обхваща най много възрастните хора придружаващи ги с дихателни проблеми.

Изключено! Всички ни хвалят и взимат пример от нас. Поне така твърди един човек.

Двама са..... Годжито и Винету

jingiby

На 48-мо място сме и това според Вожда е чудо. Според мен показва, че сме на средно ниво, така че чудото е само в гавата Му. Още повече на Балканите има вече няколко държави без коронавирус...

На вас това ви трябва да се каже че България не е върха на туртата. А запитва лии се някой как Швейцария е на първо място след като там не се спазват никакви предписания, след като там не можеш да намериш дезинфектанти, ръкавици, маски. Нищо лично госпожици, но дразни нихилизъма и отричане на направеното. А да си представим какво би било ако беше като в Италия, в Испания, във Франция. Как така става че около Швийцария е пълно със корона вируса и хората мрат, и само Швейцария е пощадената за да я класират на първо място. Питам не пипам Италия карантина и масов мор, Франция карантина и масови заразени, Германия, Южен Тирол, Австрия все стрени ударени от карантината и Швейцария остров на здравето

Не бива да лъжеш така малко човече. 100% глупостите които си писал за Швейцария са лъжа....

Драги Луцифер, при положение че дъщеря ми живее в Кройнцингер, и от консулството в Цюрих само преди два дни и казват че при индекс 4 за швейцария и инструкциите поне за сега не може да се върне в България без да приложи 14 дневната карантина. Връщането касае някои служебни посещения в административни служби...Така че не знам кой лъже на 100%. Влизането в германия също представлява проблем, както и това в Австрийски Тирол. Касае пътуване с личен автомобил. Вероятно нервите относно прилагането и на известни международни изисквания за лични предпазни средства посрещнати с неодобрение в общността подкрепят писаното от Макс. И сега на кого да вярвам, на Мак, на дъщеря ми или на тебе драги Луцифер

Тая класация некой си я е извадил от гъзъ да оправдае едни пари

Могат да влезнат в класация, най-тъпи класации.

докато му мине махмурука. Най сигурни държави са онези, в които вирусът взима процентно най-малко жертви!

България е 48 място защото няма епидемия ,а само терор от щабове ,тикви и други подобни,ако имаше епидемия щеше да е на 101място.

Еми задай си въпроса ЗАЩО няма епидемия. Късмет викаш . Или щото БЦЖ ни пази. Защо не пази циганите например? Или македонците.

Мангал с ваксина да си видял. БЦЖ ни спаси... Които каквото иска да гояори... Но БЦЖ е истината за малкото смъртност в България

Всички мангали живели при соца са ваксинирани. А младите и без ваксина не мрат. Така , че си в грешка за мангалите. Заразно заболяване. Изложените на вируса боледуват.

Не е верно Баце каза, че сме на първо место и всички само нази гледат. Това са фалшиви класации и нямат нищо общо с истината.

И тия "ветър ги вее на бел кон".

Никой в България няма претенции , че нашата здравна система е върхът. Никой няма претенции , че циганите са най-дисциплинираните хора на земята. И въпреки това положителните проби за ден са подобни като брой на тези в Швейцария и умрелите до момента са 10 пъти по-малко от Швейцария.

е така. Какви гаранции имаме за по-нататък? И на какво можем да разчитаме да ни пази? Здравеопазване или дисциплина? И не са само циганите недисциплинирани. Където живея рядко засичам цигани по магазините, но все повече хора без маски и почти николко с маски сложени както трябва. Защото това е сигурност. Да имаш на какво да разчиташ, ако се наложи. На късмет не става.

Кое му е престижното на форбс ,че се чудя ? Това си е чиста машина в ръцете на содомистките чифутски отрепки ,какъвто е например Сорос !

"Най-опасни се смятат - Индонезия, Камбоджа, Лаос и др. африкански държави." Несъмнено Индонезия, Камбоджа и Лаос се намират в АФРИКА - загубени в превода или в географията!?

Направо се чудя къде сме ги скрили тия камиони с трупове. Принципно, когато моделът не отговаря на реалността, значи нещо липсва в модела, ама то затова се изисква да имаш критично мислене и да не си спал 4 години в университета.

От 240 проби за коронавирус в сливенска болница 18 са положителни, 17 има във фабрика за играчки в Доспат

НОЩ лъжат, че положителна проба и заболял е едно и също. Идиоти има достатъчно, за да им вярват...

А бре какво ни занимавате с някакви фейк класации..кой ги гледа тези глупости..?

Само идиотите се смеят на казаното от тях... А класацията никак не е фейк. Наистина нашите мерки са най-добрите само в главите на двама плешиви генерали. Всъщност сме в челото на заболелите лекари на глава от населението, а това беше отговорност на ген Майтапчийски. Но той не се срамува за некадърността си. Гордее се с измисленото спиране на още по-измислената пандемия..

вашите мерки не са нашите които опазиха България.Вашите мерки са далеч на североизток където всеки ден мрът няколко хиляди души,а плешивият ви пожизнен президент произнася бодряшки речи!

попържате но... Имат критерий здравна система. Нашата може би смятате че е върхът? Имат критерий карантина. Ами тя зависи от адекватните мерки, стриктното следене за спазването им и дисциплината на тези които трябва да ги спазват. Като познавате нашите власти и население как ви звучат думите адекватни, стриктно и дисциплина? Явно и Форбс предполагат, че това при нас е по-скоро късмет и е засега. Сигурността не може да зависи от късмет.

Schilo

Класация-менте!

Форбс се финансира от БСП, и манипулира политическата ситуация в България !

В Швейцария се заразиха 30000 и умряха 2000 човека и е сигурни,а в България се заразиха 2800 и починаха 250 и е несигурно.Ето на това му викам пропаганда!!! Комунягите ряпа да ядат пред евреите.

са измислени и само вие си им вярвате. Кой знае колко хиляди са починали. При толкова малко тестове...

България отдавна се топи. Никакъв вирус не ни е виновен за причините, поради които населението намалява.

Как 48 място ве, шибаняка каза че всички гледали от нас какво правим за covid-19 , мръсни рубладжии !!!

Абсолютни глупости като тези ме вбесяват. Айде нас не ни имат за хора, но Австралия и Нова Зеландия ДС не са на челото е абурд. За другите абсурди съвсем .. Турция пред България? Русия и САЩ толкова близо до нас Сингапур които така се изложиха накрая - но нямат смъртни случаи - дали е истина? Форбс да си оценяват най-богатите хора(че и там май ги излъгаха)

Цървулковци, не е важно колко ОТКРИТИ болни има, а какъв процент са излекувани и какво е състоянието на здравната система. В Бантустана се правят по 200-300 теста на ден, а в страни с подобно население от Западна Европа по 20000. Вижте колко доктори се разболяха в България, заради липсата на облекла. Западните лекари са оборудвани идеално и почти няма заразени.

В България лекари основно са болни не от тези които са на фронта, а другите. Тяхното е от нехайство и неглижиране на проблема, нашата лична лекарка ни го каза, че не вярва че има такъв вирус.

сте все назад. Заради неграмотността. И лекарите затъпели и не четат.

Много добре са промили мозъка ти... За това, че болните лекари не са от предната линия си права/а, но за нехайството - извинявай! Лекарите от софийските болници и най-вече военната получаваха материали и консумативи на корем. Провинцията беше оставена на самотек. Който си купи сапун - ще се мие. Който си лупи маска - ще сложи. Това е грозната генералска действителност, а пропагандните си лозунги си ги заври в четирибуквието!

На Боку пак му лъснаха лъжите. Форбс са хора на Ниновица и Радев ! Не виждат ли как сме цъфнали и вързали... според СТЪКМИСТИКАТА на Шайката и медиите на Пеевски.

Ей, тоя Шиши как така не съобрази да си купи и един Форбс, та сега да му развалят медийния рахат.

Тези от Форбс, що не погледнат пак статистиката и тогава да драскат или някой им е платил за да манипулират туристите с тази фалшива сласация!