Горанов ще преработи част от пенсионния модел

ГЕРБ не се отказва от предложените промени за пенсионното осигуряване, но може да ги промени, стана ясно изказване на премиера.

Обратно в новината

Коментари - Горанов ще преработи част от пенсионния модел | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Винаги счетоводителите са създавали проблеми на своите ръководители

Мили хора, защо не допускате, че частните пенсионни фондове в момента са в такова състояние като КТБ, но не смеят да го кажат и по тази причина дават възможност да се преместите в НОИ-без много шум и без взривяване на обществените настроения.Ами, ако се окажат вото КТБ?!Я си погледнете добре договорите с тези фондове.Карайте по-сопокойно.Страшното е, че се оправдават с ЕС за увеличение на възрастта за пенсиониране.Това не се налага, защото смъртността е по-голяма в страната ни и те очевидно се надавят с удължаване възрастта за пенсиониране да се попълнят с пари фондовете на НОИ.Така по-кратко време пенсионерите ще получават пенсия, а НОИ ще попълни липсите.Това е срамно и унизителено за българина, но нали такива са ни управниците.

Помнете ми думите! Ако приемат закон за този ПОРЕДЕН ПЛАДНЕЖКИ грабеж, или ще има РЕВОЛЮЦИЯ, или поредния многомилионен поток извън БГ...

Реалността......... В НОИ пари няма! Има два варианта-вдигане вьзрастта за пенсиониране, и втория вариант-прехвьрляне на пари от частните пенсионни фондове в НОИ с тьнката сметка че повечето хора няма да потвьрдят оставането на парите им по сметките в частните пенсионни фондове, и те автоматично ще прелеят в НОИ....... Разчита се за пореден пьт на "лошия генетичен материал" станал болшинство напоследьк вьв Бьлгария.... НОИ е пред фалит, на изкуствено дишане и всяка година дьржавата налива все повече пари в него..... Вьпроса е кога ще се случи неизбежното-пирамидата НОИ ще грьмне и тогава и лев за пенсии няма да има......

Горанов вече няколко пъти показа тежки зависимости и решения, застрашаващи сигурността на държавата. Нека да си спомним банковата ваканция. Този келеш направи кариера покрай чичо си Ананиев, който сега си назначи за зам.министър. Ако си спомняте, същият си беше раздал половин милион бонуси. Нашата държава е обрасла от подобни потомствени чиновници на държавна хранилка. ОСТАВКА

Дръж фронта, ефрейтор Горанов! Вдигни високо победното знаме на комунизъма!

Горанов трябва да подаде оставка. Показа няколко неща: 1. Не е демократ, а това е голямо обвинение в този век! 2. Не е компетентен, изработил е допотопен проекто закон. 3. Надменен е и действа от позиция на силата, което следва от декларацията, че големите давали правилата. Горанов не е достоен българин и няма манталитет и качества за политик.

Ако Бойко Борисов наистина е казал по повод втората пенсия "по-голяма ликвидност", това е смразяващо шокираща некомпетентност! Това означава, че той изобщо не познава и не разбира пенсионната ни система! А това е вече плашещо...

Той не разбира почти от нищо, но досега се е оправял. Проблемът е, ако и тези под него не разбират, както в случая министърчето.

До някъде. В Швейцатрия например се търси ликвидност и за годината вложителите полчуават често дивидент. Да, от пенсионния фонд! Могат да си получат до половината, когато си купуват жилище. Счита се жилището за ид осигуровка. Като се пенсионират, получават още кеш наведнъж, а после получават пенсии. Така че за ликвидност не само може да става въпорс, но е и от основните въпороси!

Борисов не е швейцарец и в Шв. има друг тип пенсионна система, ако я познаваш. Тя е създавана от швайцер експерти по финансите, минава през закони и не мърда модела.

Говорим конкретно за българската пенсионна система и по-точно - втория и стълб. Иначе в третия има ликвидност, но той няма предвид това, убден съм.

доп. пенсионно осигуряване в швейцария всъщност е основното, защото задължителното ти покрива долу горе мед. осигуровки кото са изкл високи когато си на пенсионна възраст 1) това с жилището е донякъде вярно 2) имаш избор да изтеглиш ЦЯЛАТА СУМА наведнъж и сам се оправяш или 3) получаваш 5.5 % от сумата като годишна пенсия в България е "манджа с грозде"

Я да помислим малко за наследяването: Частният фонд си е чиста спестовна каса. Той (в идеалния случай) дава пенсии до изчерпване на влога. Ако умреш преди изчерпването дава остатъка на наследниците (както всяка банка). Чудесно! Ами ако за нещастие живееш по-дълго? Един ден ще ти кажат "Съжаляваме, вашата партида е изчерпана. Да сте умрели по-рано".

Изказвайте се подготвени. Втората пенсия от частните фондове е доживотна по закон

А с какви пари? В НОИ от парите на умрелите (солидарност). А частния фонд дава на наследниците. Или банкерът ще плаща за благотворителност?

Този е неприятен не само с действията и изказванията си, но и с външният си вид.

Самовлюбен глупак.

няма капацитет да преработва каквото и да е. Дянков беше класа в сравнение с тоя

Ооооо ей глупав, родителите ми след 5-6 г.'се пенсионират. Хора с по 37 годишен трудов стаж. А ги преебеш, ще теглим кредит ама ще те намерим и у африката да се скриеш.

Ти милионер от пенсиите ли реши да ставаш бе моме?!

И ще промения или няма да променят, ще направят всичко за да са на власт и да не ги изгонят пак с камъните през февруари и ще им стане навик :)

Ало оръфлека от снимката кво стаа със партийните субсидии, тях няма ли да ги премахваме?

Този не искаше ли партиите със 4% да ги пренебрегнем? Що така бе, другарю изведнъж реши да ги слушаш. Дали защото си проверил, че не са с 4%, а 9? Дали не е по-добре да поискаш да те сменят за да не ставаш за резил? Я ставай счетоводител на някоя свинеферма.

Излиза, че Горанов деиства без контрол. Как е възмоно Борисов чак сега да осъзнава, че това не е избор, а задължение веднъж в живота на човек?! Горанов като финансов министър задачата му е да пълни бюджета от където може, но нали за това е там Борисов, да чете всяко предложение на кабинета, да рвзмърда сивите клетки, да се съветва с експертите си и министрите си, а тук си правим експеримент ( чакай да вкараме закона, ако мине-супер.Ще има повече за крадене и някой км магистрала.)

Тоя сополанко наистина се е взел много на сериозно. Ей пишлигар много скоро ще има шутове в задника ти.

Да де, ама не съм чул някой да се оплаква, че парите му се управляват лошо от частния пенсионен фонд. ГЕРБ и ДПС сега ще защитават бедните сюрмаси от чорбаджиите изедници, без някой да го е поискал - нещо като Чавдар войвода.

Ако искаш да преместиш едни пари от едно място на друго, най - естественото нещо е да попиташ собственика на парите, дали е съгласен. Или да направят възможност да се отказват хората и от НОИ и да си спестяват само в лични фондове.

в коя държава го има това?например?

САЩ, Япония, и някои други "бедни" държави.

В САЩ например, и в Япония - двете най-развити държави извън социалистическия Европейски съюз. Там държавни пенсии изобщо няма, освен за държавните служители.

Преди малко оная куха лейка, Киризова, попита Калфинов, като става дума за 15-20 хиляди души, защо да ручаме жабетата. Та излиза, по нейните сметки, че на човек се падат по 400000 лева от ония 8000000000, което си е чиста манипулация. По-скоро внасящите пари във фондовете са повече от 700 хиляди души. За жабета ставаше въпрос, малко ли са тия хора? Или за Киризова нямат значение, (по Сталински)?

Пред реалната алтернатива днес си лесно забогатял, а утре беден по ред причини, не остава друг шанс, освен да вършат "балкан бизнес". Като няма средна класа, ставаш акула, а акъл на акула. Закономерност.

разбирам, че преча, та приятна дискусия. истината не е приятна и пречи. но важи.

НОИ е в реален фалит. Ето защо, НОИ се обявява във фалит от гражданите (демокрация е власт за гражданите) и с активите й се създава задължителен единен държавен гарантиран пенсионнен фонд. Задължителният единен държавен гарантиран пенсионнен фонд трябва да гарантира само минималната за живот пенсия от 64 % от МРЗ, при 60 навършени години и десет години реален трудов стаж за всеки човек (всеки е плащал пряко или непряко данък ДДС 20 % и данък горива (акциз и ддс) над 70 % цели 60 години), това е единен стандарт. Задължителните едностранни договори от частните пенсионни фондове са невалидни, защото тези договори са наложени единствено със сила и безусловна принуда (заробване). Ето защо тези договори трябва да се обновят, като се сключи или откаже двустранен индивидуален доброволен договор с частен пенсионнен фонд. Ако хората желят да пренасочат парите си от частни пенсионни фондове към задължителен единен държавен гарантиран пенсионнен фонд, който им гарантира чрез държавна гаранция новите условия: минималната за живот пенсия от 64 % от МРЗ, при 60 навършени години и десет години реален трудов стаж за всеки. Това е право на свободен избор и това право не може да бъде иззето от частен пенсионнен фонд. Ако някой желае да получава по-висока пенсия и/или без да е навършил 60 години, негов е изборът да сключи допълнителен двустранен индивидуален доброволен договор с частен пенсионнен фонд. Там където има двоен стандарт, там винаги има робство или фашизъм. Само единният стандарт за всеки човек е справедлив, само тогава няма робство, само тогава няма и фашизъм. Задължителният единен държавен гарантиран пенсионнен фонд осигурява всички тези условия, еднакви правила за всеки, ако някой желае повече, негов е изботът да сключи допълнителен двустранен индивидуален доброволен договор с частен пенсионнен фонд.

Ако потърсите в мрежата информация за далаверите на финансовия ни министър ще ви се изправят косите!

избирайте каквото ви дават и си трайте, те това искат, да има свръх богати зад дебели огради и бедни. средна класа - няма да има, днес си богат, утре кофите за боклук. това е дясноцентристката партия. и със сигурност не бъркам.

Целите са три 1.Запушване на дупката в НОИ за сметка на фондовете "чрез право на избор"-временно 2.В резултат на първото тези фондове ще трябва да изтеглят инвестиции и да продават държавни ценни книжа-ама на каква цена 3.В резултат на второто ще последва дестабилизация на малките и средни фирми,следва инфлация изяждане на мизерните спестявания и доходи-но ще се вдигне прихода от ДДС ще се понапълни бюджета и гробищата. 4.В резултат на горното ще останат пари за пенсии и здравеопазване и празна територия да поканим имигранти. Българино помисли добре кой как те управлява . А ,да ДПС ще гласуват да го подкрепят имат изгода за техните избиратели.

A БЕ ТЪПАНАР,ЗАЩО ЗАБЛУЖДА- ВАШ ХОРАТА.ТЕЗИ ФОНДОВЕ,ПРИ ТАЗИ ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ИЗПЛАЩАТ ПЕНСИИ ЧАК СЛЕД 2020 г.СМЕТКАТА Е ЕЛЕМЕНТАРНА,НО ТВЪРДЕ СЛОЖНА ЗА ТЕБ.НЕКА ХОРА- ТА ДА ИМАТ ПРАВО НА ИЗБОР.ЗАЩО НОИ НЕ СЪЗДАДЕ ПОДОБЕН ФОНД СЪС СЪЩИТЕ ИЛИ ПО ДОБРИ УСЛО- ВИЯ-ПЕРСОНСЛНИ ПАРТИДИ,ВЪЗ- МОЖНОСТ ЗА НАСЛЕДЯВАНЕ,ВЪЗ- МОЖНОСТ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ НА ЦЯЛА- ТА СУМА И ПР.И НЕ Е ЛИ РЕДНО ДА СЕ ДЕКЛАРИРА ПРОМЯНАТА,Т.Е ПРЕХВЪРЛЯНЕ КЪМ НОИ А НЕ СЪЩЕСТВУВАЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ. ПОРЕДНАТА КОКОШКАРСКА ИСТО- РИЯ.РАЗЧИТА СЕ НА ТОВА,ЧЕ ПОВЕЧЕТО ОТ ХОРАТА,КЪДЕ ОТ НЕЗНАНИЕ,КЪДЕ ОТ НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ,КЪДЕ,ЧЕ НЯМАТ ДРЕХИ И ОБУВКИ НЯМА ДА ОТИДАТ ДА ПОДАДАТ ДЕКЛАРАЦИИ, ЧЕ ОСТАВАТ ВЪВ ФОНДОВЕТЕ И ЩЕ ОТИДАТ В КЮПА НА НОИ.КАК ДА ГО НАРЕЧЕМ ТОВА-ДОБРОВОЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ИЛИ ИЗМАМА. МАЙ И ДВЕТЕ.И НЕ СИ НИКАКЪВ ДЕМОКРАТ,А БЕТЕР ОТ КОМУНИСТ.ИЛИ ПО ТОЧНО БОКЛУК.

Раздел1.Бай Колю Змея примерно бачка цял живот, осигурява се и аха да гушне пенсията , опссс.Гушнал букета.Да ама имал и крдит за да купи примерно жилище на унуката.Ко стаа ся.Наследниците одма трябва да изплатят дълга , защото в противен случай идва съдия-мъдия-изпълнител и няма , не искам , няма недей.Жилището го лапва банката.Ами пенсионните осигоровки на Бай Колю.Аааааа,той умрял и пенсията му умиря.Да ви пикая на демокрацията дето ми я давате. Раздел 2.Иван Морския 20 години се мята, барал и движил по корабите.Внасял осигуровки, труда му носел и твърда валута на Народното стопанство и.т.н.Дошла "Демокрацията" и ванката си бил камшика и отпрашил да работи по Гръцки, Малтийски и други европейски фирмо.Бачкал , носил валутка, спечелена честно и почтенно.Харчил я в България и подпомагал Българската икономика със свежи евра и гущери зелени.Само, че великолепния западен работодател-демократ, как тъй незнам не му платил осигуровки.Подпитал тук-там ама му казали много да не плямпа, че да не остане на сухо.Йес сърите в Бг пук се напикават от страх и да излаят на оня как му беше името-ааааБрюксел.Абе бай Брзкселе в Европа има толкова наши моряци и работници.Къде аджеба са им осигуровките.Аааааа не може. и Куневица,Тиквеника и другите щавят ли щявят и ни замайват , колко сме грешни и затова пенсията требе да е кратка и мизерна ако въбще я доживееш. А онази Мента, пардон менда си бърка в носа и даже искаше да облага с данък и парите за храна на моряците под чужд флаг. раздел 3.В същото време Дончо селския фатмак със зелените чорапи дето война е виздал само от Съветските филми за Втората световна война и Меверейците , не само сержантите -чингита а целия апарат, дето не само , че не борят престъпноста, ами я организират и защитават работят много по-малко и на изпроводяк получават една торба каймета.Бих обобщил само с едно изречение. ДА ТИ Е.А И ДЪРЖАВАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА.

Горанов и Стоянова ще провалят много бързо това правителство. Тези двамата още от предишния мандат се занимават само и еднствено с рекет на Бългаските граждани и на Фирмите. Борисов е направо влюбен в тях. Само Дянков липсва, за да е пълна картинката.

Развитие: -Данков -По-Дянков -Най-Дянков -Горанов! Честито на бг-народа, ако е останал такъв!

Това момченце ще докара много големи беди.

Рано или късно Плевнята, Тиквата, Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изко рмен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население. Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.

Този наглец - Горанов е на-голямото недоразумение, по-голямо и от Дянков!!

Тази бъркотия с НОИ е напълно излишна. Основният проблем е ранното пенсиониране и инвалидните пенсии. Средната пенс. възраст е 56,2 г. Коя пенс. с-ма може да издържи на такава тежест?! Ако възрастта расте, ще растат и пенсиите. Иначе работещите ще издържат лентяи, цигани и мними болни.

Труден избор за Герб и РБ. Ако реформаторите се дръпнат, ще има ново мнозинство в парламента, пак с Герб, но без реформаторите в правителството. Ама ако синдикатите скочат, ще има нови избори. Това обаче не е добре за реформаторите, и те го знаят. Нй-добре ще е да изтъргуват отново отстъпката си срещу повече власт, за да могат да управляват по-дълго. Важни са постовете на Лукарски и Кунева. Интересите на частните пенсионни фондове трябва да са на второ място.

Не е редно "Горанов да преработва", да не му е Бащиния, редно е да има специалисти експерти както е навсякъде, а не един да решава, кой е той да решава сам или само Герб? Много тежко го раздавате или си правят услуги, гаранция франция.

?

Идеалният вариант е всеки във всеки момент да може да избере къде да си насочи парите - в частен фонд или в НОИ. Не виждам какво толкова се философства.

Това мекере на ДПС - Горанов и приятел на КОЙ да си ходи! Бойко ще го отчете като грешка, но ще е късно! Той не е Дянков-2, а Дянков на квадрат!

О С Т А В К А и съд за тиквата и шайката крадци около него

Забелязах че до 16.00часа пишеха все безработни или мързеливци и всички защитаваха НОИ а сега се вижда че работещите на които им е писнало да плащат на "оня дето духа " се ключиха и коментарите вече са на здравомислещи хора на които им е ясно че парите им в НОИ просто отиват при манговци и мързеливци. По- добре частен фонд отколкото коца без дъно защото след 20-30 год едва ли ще има кой да внася осигуровки /като знаем кои са бъдещите данъкоплатци / все едно да чакаш от умрял писмо . Не е гаранция че фонда няма да фалира но все е нещо в сравнение с крадливата ни държава и гладните гласоподаватли . Само незная дали ще може въобще да не внасяме в НОИ ?Обичам родината си но мразя държавата мислеща само за циганският електорат .

Четворната коалиция ни казват: ще внасяте осигуровки цял живот и накрая, ако случайно доживеете, ще получавате мизерна пенсия за съвсем кратко.

За да не стане така, избери тройната коалиция (БКП, ДПС, Атака). Ние ви казваме: ще внасяте 10 години осигуровки и после ще се пенсионирате на 50 години и ще получавате 1575 лева пенсия. Такава бе и програмата ми до 2017. Пенсии до 1575 лв., нови заводи и летища... Друг важен ангажимент на БСП е да се разкрият 250 000 работни места

точно това ще го бъде, искат власт и лесни авоари, разбира се в собствения джоб. кой го е грижа за теб?

Нека 1 млн.избиратели на ГЕРБ,да си прехвърлят личните партиди по ДЗПО,в горановото НОИ.Това биха били едни няколко милиарда,на негово разположение. Преди време,финасовият гуру на Горанов и пръв любимец 13 на ББ,национализира,успешно НЗОК.Редно е,ученикът,да постигне далеч по-високи финансови висоти от Учителя Вдянкофф,на тема национализация в името на продъдения фиск.Чудничко.ЛенинизЪмЪт е жив. "Държавното"за мен е символ на безстопанственост,безотговорност,корупция,източване и кражба.Солидарното-още повече.Аз се осигурявам високо,защо да съм солидарен с цървула,който си взема парите под масата,а се осигурява на минимум?

Не си добре осведомен. Държавното функционира екстра в капитал. свят. 4,7 милиона са застраховани в пенсионна институция, в една от най-развитите и богати капит. страни в ЕС.

ДОБРЕ ДЕ! НЕ ЗНАМ КАКВА Е БЪЛГАРСКАТА СХЕМА, НО В ЗАПАДНА ЕВРОПА СХЕМАТА Е МНОГО ПРОСТА: 1. Всички са задължени да внасят в държавния пенсионен фонд! 2. НО и се осигуряват допълнително и в частен фонд, под формата на 2.1. пенсионна застраховка- месечни вноски в застрахователно дружество (примерно Алианс) с гарантирана лихва 2.2. на банков фонд- месечни вноски по сметка в банка с гарантирана лихва * Тук всеки се осигурява допълнително и 2 или 3 допълнителни фонда, допълнително към държавна пенсия, която е много ниска!

Те не те разбират, какво казваш, а тези които знаят се пратвят на луди. 4,7 внасят в държавен п. фонд в най-развитата кап. страна. факт!те мразят истината! истината им пречи, пречим.