Коментари - Фитнесите със загуби 20 млн.лв., искат и за тях 9% ДДС и плашат с протест | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Групата на батките и нацепените ММА с бърснати глави иска да спечели още кинти. Познавам доста фитнес инструктори, дето си водиха заниманията по интернет по време на падемията, за което хората им плащаха...

Няма да има нови батки, баси!

Значи,хем печалбите много малки,хем загубите 20 мил. за два месеца. Ей ви го доказателството за "Здраво тяло,здрав дух,в главата кух".

Те нали са ''високо проиводствен'' фактор в държавата направо да ги освободят въобще от данъци и ддс:)))))))) Ами да си протестират кой им пречи достатъчно охранени анаболни са и собствениците и посещаващите ги.....Ами като сте наели пространства да сте си направили сметката.. Като взема апартамент под наем не ме питат имам ли приходи и си го плащам всеки месец, защото другия не ми е виновен ...

Мутрите и метресите не посещават ли вече фитнесите???????????

Има лесно !Който иска фитнес да хваща лопатата да лее бетон,строи улици,тротоари,да се хване като хамалин ем пари може да изкара!А и хамалска работа без пари също се предлага в Булгаристан!Срамна фитнес работа няма стига другите да се потят на уредите лопата,кирка,мотика,метла!Ето Може и бате Бойко на живо да срещне да го инспектира как работят другите със уредите!

Да ги затварят всичките. Блъскачите-комплексари ще се сетят че могат да блъскат и без фитнес...безплатно! Но...могат пък и да не се сетят...

Сега и на дълъра без да искат му прибраха стоката, та и от това загуби....малеееее живи да ги ожалиш...

Извратена държава.

Хотелите, заведенията, фитнесите.... горкичките

Само строителите и интелигентните IT са добре.

А ти от кои си , Сиси ?

Не ни интересуват НИТО ресторантите, хотелите кръчмите,кафенетата и фитнесите!!! Интересува ни КОГА и КАК ще се ФИНАНСИРАТ семействата в които и 2-та родители са в НЕПЛАТЕН отпуск или временно безработни!! Другото е без значение!! Но е гадно децата ти да искат храна ,а да нямаш пари да им купиш!1 Ние не сме от малцинствата- работихме допреди пандемията!?!?

Е как хем не ви интересуват, хем искате пари. Нещата са свързани.

Ама да знаете как най сивите сектори доказао не веднъж като финеси, ресторанти и хотели плащат данъци та да се разчита на техните ''пари.. Сега даже и ддс ще им възстановяват на ''бедните'' ресторанти че и 200% надценка да слагат пак са под 20% ддс което ние плащаме за всяко едно нещо в магазина и никой не ни го връща...

А ти колко работни места си разкрил през живота си , или само хленчеш , ревльо !

То май по фитнесие да знаете се бъкат от ''открити'' работни места ама май в друга посока....

Да помислим. Най-засегнати в "клета майка българиа" са хотелите, ресторантите и фитнес залите. По една случайност, сите собственост на политическата и редовата мафия. Айде сега дружно да си ебете майките!

Живея в една друга държава и плащам по 25 в български пари за месец 24/7 супермодерна зала с включен солариум, неограничени посещения и разни други екстри. Заплатите тук са 6-7-8 пъти по-високи. Та чудя се, как в България, карта за 16 посещения, в някакъв измислен фитнес, струва 80 лв и то в определено време.

А идва ли ти наума за цени на горива, храна, ток и т.н. и там няма съответствие, примерно цените в щатите на храна и горива са по ниски от БГ. Или чак дотам не се замисляш? А наемите? Една машина за фитнес струва няколко хилядарки, има ги по 30 40 в една зала.

Нещо не ти фанах идеята. Тука също има по 30-40 машини със същата цена.На служителите плащат 3000-4000$ наемите са до небесата (Торонто в града, не в някое предградие) не знам горивата и храната да са разход за залата. Само дето като ти е 20 $ цената залите са пълни, собствениците правят пари от ОБОРОТ, хората не го смятат за разход а опира до желание. И баби и дядовци ходят там, не само някакви напомпани батки.

аре стига сте ги хранили тия кръвопийци, дайте на хората.. вярвайте ми ще се намерят ресторанти и след 1г да работят , а и фитнеси.. сега пак ще ограбят простия народ..хах

От позната, работеща във фитнес, знам на каква зверска експлоатация са подложени за нищо особено като пари и големи, но празни обещания. И как разни мутроподобни шефове се увъртат около по-хубавките рецепционистки с намерение да ги правят метреси или само за чук и чао. Тя затова и напусна моята позната. Писнало й постоянно да отбива атаки на разни отрепки. Взе си велоергометър вкъщи, дамски гири и през свободното време - на Витоша и с колелото в парка. Сега търси нова работа в друга сфера.

Това важи и за други сфери на работа, фитнесът тук няма нищо общо

Да хващат мотиките и на село! Такива мускули ще направят, че и жилите им ще се опнат. А картфите могат да продадат и без ддс...

Значи печалбите са малки в бранша, ама загубите - огромни, според този.. Да не говорим, че туризма е голям процент от бвп и имат основание, а тези са почти излишни според мен -място да се снимат разни смешници в огледалата, като понапомпат мускулите..Като няма клиенти, да си преценяват дали да затварят и да се перориентират. Ако са се загрижили за здравето на хората- навън е много по-добре да се спортува, не е нужно да се забиеш в помещение миришещо на пот, за да си здрав

Подкрепям с две ръце спорта на открито пред вмирисаните зали смърдящи на стероиди от вратата :) Вадете си хляба по честен начин нарко фитнес дилърчета, пък тогава зяйте за ДДС.

Дидко и ти ако пръднеш ще се усети, ако се препотиш - също. Аз ходя на фитнес и не взимам стероиди, дори не се снимам. Защо толкова държиш на наркотиците?

Всички, които не са работили заслужават помощ. Но най-много грачат такива като кръчмари, а сега и тези от фитнеса. Без кръчми може и без фитнес също, по-здравословно е да спортуваш на въздух отколкото в техните зали. Но щом плашат с протести, ще имат успех. Гарантирано от властта.

И аз загубих пари от кризата, искам да се премахне ДДС за всичките ми покупки! 20% надолу в цените е добре! Как така само за фитнесите!?

Всички са засегнати от Ковид кризата. Ако ще има намаление на ДДС, то да е за всички, а не само за отделни отрасли.

За последните 10 години 3 пъти "почвам" да ходя на фитнес. Айде, да съм ходил може би 150-200 пъти общо, ама досега никой не ми е давал касова бележка за карта или като плащам еднократно посещение.. На тях и така данъкът им е почти 0%.

Абсолютно си прав. От фитнес никога не съм получавал касова бележка ! Между другото , от ресторанти и хотели - винаги са ми давали фискален бон. От фризьор - никога !

Идиотите ходят по фитнесите.

Както е тръгнало и труженичките на най древната професия ще поискат намаление на ДДС понеже са търпели загуби от карантината.

Откъде накъде чалга-ресторант ще плаща колкото и кварталния фитнес ! Децата са тотално обездвижени, трябват мерки, тази индустрия трябва да се поддържа !

И аз искам пари да ми върне държавата. Нека да видим сега и доводите на хейтъри , дали съм прав. Дойде Covid. Работата във фирма ми намаля с 50% . За миналата година съм си платил данък печалба и дивидента на държавата. Вместо да ги съкратя част от работниците или да са с намалена заплата или на 4 часа, защото ние сме производство - аз има запазих заплатите. .Има продукция има пари- да де ама сега няма , няма износ. Аз 2 месеца а може и повече ако продължи се налага да вадя лични пари. Лични- с платени данъци . Редно е след като давам на работниците от тях - сега държавата да ми върне данъка. Прав ли съм или не?

Ще продадеш една от 10-те джипки - ето пари !

На кого ще я продаде? Те в момента не се купуват.

Или може разходите за кур.и да намали - ето още пари.

Тия с фитнес железата и те...пак искат пари. Оставете ги тия железа в душните зали. Излезте на благодатното слънце и се разсходете два - три часа. Това ще пребори всякакви депресии и вашият феноменален организъм ще се пречисти. И повече няма да помислите да си губите време и пари за фалшивите "фитнеси".

Като се пенсионираме и ние ще се напъваме с 3часова разсходка.

За всеки влак си има пътници, няма нужда да се бият едни с други. Който иска - скита по планините (или като тебе - гълта бензинови отрови и си мисли, че е на "разходка"), който иска - се катери, който иска - колело, младите - нека помпат във фитнеса. Виж, като одъртеят като тебе - и те ще почнат да мислят "философски" и за ценностите в живота.

Абе с разходка два-три часа на слънце нема да ти станат 45 санта ръцете обаче, хобит.

За 45 зоб си трябва, до 43 може и натурално да ги докараш

Тия синтетичните пък кога въобще са плащали някога данъци!

Мозъкът не е бицепс, нито трицепс. В този аспект няма по-голяма простотия от това да вдигаш по цял железа с идеята, че това ще ти помогне за нещо в живота.

Ем ти сигурно си мислиш че си човека мозък, но за жалост не си, да не говорим че имаш и бъбреци черен дроб и останалите подробности.

Точно защото имам такива подробности, смятам за малоумно да ги подлагам на фитнес изтезания. Нормален спорт, да. Но безумно бъхтене на железа, за натрупване на безполезна мускулна маса - абсолютно не.

Какви изтезания?! Ти сигурно си някоя клечка хаха със запек. Сигурно жена ти носи торбите и куфарите да не се презориш.

Като гледам освен изброените, при теб липсва и мозъка.

За да не си губиш времето с изучаване на граматика, да ти дам един безплатен урок. На български език се пише: При теб липсва и мозъкЪТ. Ако не можеш да го запомниш, татуирай си го някъде. Ако имаш свободно място, де.

Случайно да знаеш дали сърцето е като мозъка демек не е бицепс или трицепс, аз щото съм мноо прос ама мноо и те питам като умник да ми кажеш?

Твоят мозък е много далеч и от "бицепс" и от "трицепс". Сигурен съм, че повече от химикалка не си вдигал в живота си, но вече акъли раздаваш, че и наклон на живота задаваш. Лягай пред телевизора с чипса и си гний в кочината.

Това с наклона много вървежен лаф, еваларка. От някоя колежка Във фитнеса ли го научи.

Закривай! Който иска ще си намери начин да поддържа добра форма и дух!

Със злобарки предимно, преди и след ядене

Фитнес залите откриха нова схема за измама: при предплатена карта за един месец от март, сега не пускат да тренираш, понеже имало хора вътре повече от разрешеното. Същевременно твърдят, че картата за посещение е с продължена валидност от 18, нищо, че не те пускат. Същият номер въртят и на младежи. Първо не ги пускаха, защото били под 18 години, а сега обяснават, че и техните карти били пуснати от 18 май, но те нямали отбелязвания, че са на лица под 18 години и затова и не можели да ги компенсират за предплатените, но неизползвани дни.

Да ви ги плати тиквуна прост, дето затри държавата без никакъв повод. аАвие идете пак за го изберете за благодарност.

А защо трябва да спонсорираме родните хотелиери, които дори са толкова алчни и стиснати, че вместо да вдигнат малко заплатите на служителите си предпочитат да внасят работници от Украйна и къде ли не

Защото българите са мързеливи и само гледат как да скатаят, да те излъжат и да крадат. Чужденците са по-дисциплинирани и работливи, когато видя, че човекът е такъв веднага вдигам заплати и давам бонуси.

Това беше шега, нали?! Внасят се чужденци, защото за тези заплати и отношение никой друг не иска да работи.

Идвай на село да копаеш и не се оплаквай!

А бедстващи цигани приемате ли?

Сериозен фитнес може да се прави навън : в парка, на стадиона, на лостовете и успоредката. В залите само анаболи, златотърсачки, мъже и жени в критическата :) :) И заради тях ли трябва после да ми вдигнат ДДС ????

Анабола прави вола.

Гледай си градинката на село и не коментирай неща над нивото ти

Фитнесите са просто едно сварталище на наркомани. Хич не ми е жал за тях. Нормалните хора тренират навън!

Все едно навън няма наркомани, примерно в Борисовата градина до моста на ул. Незабравка.

И са чипирани с 5ге.

Очаквам скорои дилърите на дрога да поискат финансова помощ. Училищата не работят и няма как да пласират горките

Интересно,за 2 месеца отчитат 20 милиона загуби,а за 1 година отчитат печалби под милион,как така става,че точно по време на короната изведнъж изгубиха цели 20 милиона?!? До преди карантината всички фирми ревяха,че работят на загуба,че едвам пари изкарвали и изведнъж за 2 месеца карантина милиони загуби,ами къде са тогава парите от печалбите преди карантината?!?

Тоя бизнес си е абсолютно недоразумение – какво здраве може да получи човек в мръсната зала, където циркулират всички видове вируси и пепеляк. За сметка на това обаче слънце няма, а цените са определени произволно. Да не говорим, че голяма част от тези съоръжения се намират в жилищни сгради (което е крайно време да се забрани) и тровят живота на нормалните хора от ранна сутрин до късна вечер. А защо искат 9% ДДС – да не би да намалят входните такси? Целта е уж да „избият загубите“ от времето на извънредното положение. Да де, ама това ще стане в рамките на 2-3 месеца. А след това? След това от тези 9% ще се трупат баснословни печалби. Че то кой „бизнесмен“ не иска така? Щели да ходят при премиера. Ако имаха необходимата грамотност, трябва да отидат до Народното събрание, защото то прави законите. Само дето за сега не е ясно, тези бизнеси, за които разрешиха 9-те процента, кой и кога ще установи, дали са калкулирани в цените на стоките и услугите. Не е случайна българската поговорка: „Куче влачи – диря няма“. Туй го гледаме вече 30 години – викат му „демокрация“. Сега пък според тоя корона вирус, един Господ знае, колко време още ще продължи.

Под фитнес се има предвид и студия за йога и пилатес, за танци и др. Не е казано че всички са мръсни мазета, срещат се и просторни, чисти и приятни такива, които имат интелигентни собственици. Те също трайно са ударени от пандемията - вече ще могат да приемат много по-малко хора за групови занимания, затова е добре да им се даде шанс

безсмислени институции ламтят за пари :D

И защо да са безсмислени?

И как точно ще им се увеличат клиентите като ДДС-то стане 9%? А га прибирахти парите за карти ни ривахти, а сега като се ползват картите ривети.

Всички бизнеси са засегнати и за всички сега положението е едно и също. В търговията на дребно и услугите положението не е по-различно. Въпреки, че нямаше изрична забрана за работа, нямаше такава през месеците на извънредно положение. Да намалят тогава и ДДС за тези дейности! Да не говорим, че ресторантите са най-сивият сектор в тази държава. крият и данъци и осигуровки. А твърдението, че 50 000 са заети във фитнес индустрията е смешно!

И зобаджийте плачат

Данъчни облекчения за всички перални.

Само като видя ПУЛС и новината фалит си мисля, че има Бог и молитвите на много хора работили и трениращи там са най-сетне чути!

Защо трябва да спонсорираме хотелиери и ресторантьори, а фитнесите - не!? Тяхното значение за обществото е много по-голямо - те изграждат физическа култура в населението, която масово липсва, подпомагат здравната система и т.н. Въпреки че до 30 + не се бях занимавала с никакъв спорт, успях да си изградя режим за трениране и това буквално промени живота ми. Не съм имала никога проблеми с теглото, но начинът, по който човек се чувства след тренировка е трудно сравним с нещо! Да не говорим какви са ползите за здравето, не само физическо, но и психическо. Мисля, че много хора не се отнасят с достатъчно уважение към тази професия, а нейното значение е много подценявано. Много жалко!

Ма ти пак ше си тренираш бе, маци. Просто в друга зала с финансово подготвени за криза зобаджии.

Всички искат да лапат без да са платили данъци. Вие колко данъци платихте миналата година бе? Нищо.

И какво излиза че е най-важно? Ресторанти и фитнеси. А който иска храна, лекарства, учебници и всичко останало да си плаща по редовната тарифа.

От както ги отвориха през ден ходя на фитнес, просто в домашния ми такъв ми стана скучно за два месеца. Респективно, помагам :)

Същото, което правят във фитнеса могат да го правят и извън фитнеса. Без да плащат и стотинка, че даже може да изкарат и някой лев или най-малкото да спестят. Да даваш пари за нещо, за което на други им бива плащано си е чист кретенизъм.

Хората, които хванаха казармата са облъчени от соца много. Лостовете не тренират всички мускулни групи, а 5 яйца не са протеинова матрица за максимлно усвояване. Най-важното- няма никакви милфове в околността, които те желаят.

Около 50 хиляди са заетите във фитнес индустрията... това заедно с клиентите ли е?

не фитнеси има навсякъде-там се пласира дрога

Това по радио "звездите ми го говорят" ли ти го казаха?

Точно заради дрогата забраниха училищата. Останаха парковете с пейки и без пейки.