Опашки за пререгистрация на фирми

Огромни опашки се извиха пред Агенцията по вписванията днес. Близо 460 000 фирми, регистрирани като еднолични търговци, може да бъдат заличени от регистъра на агенцията, защото не са подали документи за пререгистрация. Срокът изтича на 30 декември.

Обратно в новината

Коментари - Опашки за пререгистрация на фирми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Самият факт, че са научили броени дни преди края на годината, че трябва да се пререгистрират, и то при масираната кампания, която имаше и постоянните напомняния, говори, че подобни субекти не са компетентни да осъществяват търговска дейност. Препоръчвам им оттук насетне да регистрират нова фирма за 2 лв. и да продават семки и гевреци на Женския. Крайно време е пазарът да се изчисти от малоумници.

Хората регистрират фирми, за да работят и да се изхранват. Излишната бюрокрация е обратното на търговска дейност. Не че ги оправдавам, но "масираната" кампания очевидно не си е свършила работата. Много по-лесно щеше да е да забранят да извършват дейност докато не се пререгистрират, а не сега държавата да се занимава с ликвидации.

Кви са тия фирмаджии - не разбрали, не успели... Редно е глупаците да ги закрият. Естествен подбор.

По информация от днес от Агенцията по вписванията глобите за тези които не са се пререгистрирали ще е 1000 лв. Ще закърпят бюджета.........

Ако пак не намерят начин да удължат срока , ги чака много сериозен срив на постъпленията от осигуровки Да не говорим ,че ще скочи и безработицата Много малки ЕТ едвам кретат и са на загуба , но все още плащат осигуровките от немай къде Това сега ще ги подтикне да закрият и да се се регистрират по борсите Ако имат и грам мозък пак ще удължат срока, защото голямите вериги и моловете плащат почти минималните възможни осигуровки и са все на загуба По голяма глупост със закриването трудно биха могли да измислят

Глоба може да бъде наложена само за непредадени ведомости и др. платежни документи, ако е имало назначени работници дори назад в годините. За физически лица, каквито са ЕТ по смисъла на търговския закон от 50 до 1000 лв. За юридически лица - от 500 лв ... горната граница не си я спомням. Юридическите лица ще трябва да бъдат закрити чрез ликвидатор - собственикът ще търсят за разноски и осигуровки на ликвидаторите. За ЕТ със задължения може да бъде предприето произвоство в несъстоятелност и след заличаване, защото отговаря за задълженията си с цялото имущество. Повечето от тези фирми не имали, или от години нямат дейност. Нормално е търговския регистър да бъде актуализиран. По-големи са проблемите на действащите и непререгистрирани фирми.

егати бърокразията , няколко заявления, няколко печата и още няколко подписа . и навсякаде трябва да кихаш . ами ще се разболееш разбирасе!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами като си болен, ще кихаш. Аз като съм здрав - не кихам.

я ся да го видим Невдянкофф духача....кви шъ ги дърви??)))))

Не ми се мисли... Ще ги разкатаят!А тези, които не са се пререгистрирали, ги "чакат" четирицифрени суми... Поне, така се говори... Дано да не е вярно, но глобите също са хранилка... При това динамично законодателство...

чака дрънци ...смешник! онова педи невдянков шъ дуа супичката яко

По-добре е да не попадаш в държавната "мелница", ако си обикновен човек! Така че, не се репчи много-много... :))

Ronin

Да,някой се замисля!Едноличните търговци отговарят за задълженията на фирмата си със собственото си имущество!Ако имат такова,разбира се.Ако,не данъчните "духат супата".Ако фирмата е собственост на някой"ром","коняк",малограмотен,или малоумен индивид-същата работа!...:)))

България е рекордьор по политически партии и фирми. 500 000 заплашени от закриване? Колко ли ДДС са източили тези фантоми.

УМНИКО-ТЕЗИ ФИРМИ НЕРАБОТЯТ С ДДС

Аз като ЕТ работех по ДДС. Всеки надхвърлил печалба от 50 000 лв. е задължен да направи заявка за регистрация по ДДС.

Нищо не са източили. Това са фирми от 90те, които отдавна не работят. Затова и хората не са тръгнали да плащат по 300-400лв(толкова излиза да пререгистрираш ЕТ в ТР, за да подадеш след това да се закрие), а чакат служебно да се закрият. Иначе ДДС няма как да източи такава фирма, защото изискването за регистрация е 50000лв оборот годишно(тук е писал някой за печалба, което е грешно). А при дерегистрация по ДДС собственикът дължи парите, които са му възстановявани, ако не е продал стоката и платил ДДС, като отговорността е с цялото имущество и при фалит. Та с ЕТ не става, виж с ООД може да се замаже някоя измама, като ще те гонят за до 5000лв.

Не е вярно..Пререгистрацията е безплатна и лесна така, че всеки може да си я направи сам.

Всички фирми са регистрирани официално, според съществуващото законодателство. А измислената пререгистрация е защо?! Защо само се губи излишно времето на хора, които все пак се мъчат да направят нещо?! Няма ли най-после някое правителство да измете тази бюрократщина?!

Я, помисли малко преди да питаш такива неща. Много е полезно.

Ами моята пререгистрация ми излезе както си трябва от джоба. Живея далеко от седалището на фирмата. Наех счетоводител от разтояние и таксата там е 50 лв. Наложи се да вадя пълномощно - 14 лв. След това презаверката я минах през нотариус, тъй като физически не мога да отида в града - 12 лв. Счетоводителят ми каза, че при самия процес имам такси към 60 лв. Пратих документите по куриерска служба - 8.50 лв. За пари е цялата работа, не ще да е по любов.

Пререгистария на каквато и да е фирма в Търговския регстър е абсолютно безплатна..!

Дрън дрън, тея фирми отдавна не съществуват освен имената им.И беше редно да се изтрият.Хората който имат работа с техните фирми отдавна са се пререгистрирали.

Ми аз съм подал документи преди 10 дни, но още не знам има ли пререгистрация или ще има отказ (по-скоро второто). Ако нещо не е в ред в документите, какво следва? Аз съм изявил своята воля за пререгистрация, следва при грешка да ми дадат възможност да да оправя ако има нещо грешно.

И ти си от тъпаците дето искат да знаят нещо, без да четат и да се поинтересуват малко!

И как ми помага твоя пост, знайко ? А на теб помага ли ти да наричаш другите тъпаци, без да си вникнал в конкретния проблем ? Ако отидеш на доктор и питаш нещо което те интересува и не го знаеш ... Ще ти стане ли готино доктора да ти каже - е*аси, и тоя е от тъпаците дето не четат и не се интересуват малко?

Ле-ле колко много кандидат-мераклии за "бизнесмени" имало, не е за вярване! Значи алъш-вериш, далаверки, прекупвачи, а работа, производство - никакво! Я каква "трудолюбива" нация сме!

Като е ЕТ някой да не мислиш, че не работи, а е "шеф"? Много си прост.

В грешка си, не е прост, а е ИЗПЕРКАЛ! Даже сам си го е написал! А от изказването му си личи, че е и ТЪП! Нито е наясно кога и защо ставаше регистрацията на ЕТ, нито какво правят! Вероятно само чете новини от нет-а и гледа телевизия, та затова са му деформирани представите за света. Прости му Господи, той не знае какво пише!!!

Някои от тези кандидат мераклии за бизнесмени дават хляб на такива некадърни неграмотници като теб, също плащат данъци и осигуровки, за да могат мързеливи говеда като теб и цигани ( пардон роми) да получават наготово.

И тази ликвидация ще се прави он назначен от държавата ликвидатор, но който ЕТ-то ще плаща заплатата. На печелившите - ЧЕСТИТО. п.п. на мен регистрирането и закриването на едно старо ЕТ му струваше само 30-40 лв за разни такси

Ще ми вземат дядовия суджук!

Ще го вземат! А ти не се репчи... "Вписан" е прав!

Ликвидацията не касае ЕТ. А за другите е така. Те ще му плащат, ама най-вероятно повечето собственици са някъде по света, или са офшорки и т.н. И ще платим ние данъкоплатците.

Няма опашки. В София работят над 25 гишета.

Това малоумно българско племе, винаги в последния момент. Нищо не става от тази мързелива ганьовска нация.

Горкото ти дете с майка/баща която не става за нищо.

Какво искаш да кажеш Владко, че не разбрах нещо? Нима не съм прав?

Прав е човека.От 4 години е това,и някой малоумници сега са се сетили.Както и с личните карти.На 200000 са им изтекли и какво чакат.....