ИПИ: Държавните фирми са с лоши финанси

Държавните предприятия са в лошо финансово състояние и това оказва сериозен ефект на публичните финанси, сочи анализ на Института за пазарна икономика.

Обратно в новината

Коментари - ИПИ: Държавните фирми са с лоши финанси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

. Като на американските марици плащате 130 ст на киловат а на АЕЦ козлодуй , 4 ст . Ако плащате еднакво , дали АЕЦА , ще е на загуба ? Нали американците бяха за пазарна икономика ????????? Къде е пазара ?

А кой управлява държавните фирми?! Не са ли хора които, казват, че държавата е лош собственик? Е тогава какво да очакваме!?! Управлението е наука, изкуство и още нещо...!

Управлението на робската система, е наука. Като се започне от създаването на ментална енергийна планетарна система за управленията, "коригирането"-осакатяването на ДНК, биосферата, храните, водата, "лекарствата", вредните материали-азбест, пластмаси, петрол, фосилни горива ... оръжейни системи като H.A.A.R.P, "СУРА", Електронния колайдер ... СМОЧ-системата за масово опростачване на Човечеството.

Вижте ся, (не)уважаеми Економисти от Института за продажни ибрикчии, няма страна в света, където държавата да не спонсорира предприятията си в ЖП-транспорта (тук определяща за загубите е инфраструктурата, която посмъртно никой частник няма да вземе да я изгражда и поддържа), водоснабдяването (същта работа - когато Софийска вода поеме обгрижването на язовир Исъкр и водопровода от там до София, елате да ни се похвалите). Енергетиката е особен случай - няма и как да не е, защото иначе няма начин държавата да пълни джобовете на американски Марици и ЕРП-та за сметка на гражданите. Държавната енергетика у нас е просто хранилка на лапачи и винаги ще е на загуба, докато не обесим частниците - паразити и техните слуги в държавната администрация и политическите партии.

И след като държавните фирми са с лоши финансови показатели как тръбите гербераси че България върви напред след като вие сте едни и същи и в управлението на държавните фирми и в управлението на България...Има явно още какво да лапнете за да го развивате ама като частници и за това ползвайки властта си гледате всичко печелившо да го докарате до фалит за да го лапнете

Е па, ти?! Нали работим за гражданите - ГРОБ, останалите са селяни.

Няма причина да се обръщаш само към герберистите. НПо-тата отдавна са в България, за да управляват държавата, без разлика коя е "управляващата" партия, получила "народния" вот.

Финансовото състояние на една фирма (държавна или частна) зависи от желанието на собственика. Няма никакъв смисъл да се правят избори при положение, че държавата се управлява от Отвореното общество на Сорос. Единственото, което би ме завело до урните е референдум с такъв въпрос - да се обяви ли Сорос за персона нон грата и да се закрият ли чуждите НПО-та.