Ферма за мухи вдигна на протест жителите на Лозен

Недоволството е заради дейността на стартъп компания, насочена към разграждането на отпадъци, имало множество оплаквания и в община Елин Пелин заради силната миризма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По добре хлебарка.Или тиква.И двете са неизтребимата. И имат МНООГО ПРОТЕИНИ:))

А ние лапаме мухи... Кирчо и Кокорчо лапат милиони финансиране от ББР за тъпи проектчета. Грантаджии, Сър!

Нека да обясня. Технологията е от Канада, там има хиляди такива ферми. Реших да помогна да внедрим тази иновативна култура като отпуснахме заем от ББР в размер на 200000 евро. И това е само един от 600 инвеститора, които чакат малката промяна, за да направят голямата крачка. Скоро с Бояна ще открием ферма за трупни червеи, от които ще извличаме протеин за детски млека. Идеята е на стартъп компания, финансирана пак от ББР с 4000000 евро. Естествено всичко това гарнирано с много чаровна усмивка.

Ако беше хубаво щеше да в Канада, а не в България!

Ако това са иновациите на П.П , не благодаря!

Яна Балникова която е водач на листата на Продължаваме Промяната в Габрово е бивш мениджър в Насекомо ( https://cleantech.bg/project/nasekomo/ ). И точно по времето което тя е заместник министър Насекомо АД тайно и с големи протекции се мести в Лозен.

Рашков лапа мухи като невидел. Нали е бивш човек и настоящ милиционер, гълта синьо-зелените на рояци. Дайте му ги на него.

Нека малко да паднат цените на имотите в Лозен и тогава ще я преместят на друго място!

ПП - Пу...и Прости, ще ядете кюфтета от мухи, та чак ушите ви ще плющат.

Това са специални мухи герберочегъртачки.

Що не ги преместят в Банкя?

Насекомо е на Кирчо и Кокорчо.

Значи хранят ларвите на мухите с трици, които после дават на добитъка? - не може ли да дават триците направо на добитъка? Всички добитъци добре ще се справят с усвояването им. Особено преживните - за пръв път чувам мухи да ядат трици. Обикновено ядат други неща, например разлагаща се органична материя тоест фекалии или остатъци от животно някакво. Растенията ги ядат земните червеи.

И аз не бях чувал, но явно това са демократични мухи с всички последствия за нас

Тук става на въпрос за производството на протеин и мазнини от ларвите на черна африканска муха .И ларвите трябва да се хранят с растителен субстрат - остатъци от консервната промишленост , от преработката на плодове , остатъчен пулп при получаването на сокове и т.н. Няма никакви животински мърши .И представителя на фирмата не казва истината - най-вероятно триците са околната среда за ларвите,но не и храна. Като цяло идеята е много добра -получаването на протеин от отпадъчни продукти. За хейтърите ще спомена,че основният протеинов източник за прасетата и птиците е соевият шрот .А той се внася над 90 % от Бразилия и Аржентина. Следващите са разните експелери ,които тази година са адски скъпи. Изобщо се чуват прогнози за цени на царевицата по 700 лв. за тон и разни такива и поскъпването на месото,млякото и и яйцата е неизбежно и доста драстично. Така че стартъп или не ,ако науката помогне на бизнеса-добре...Ако обаче са дошли да усвоят едни пари от ЕС и да усмърдят пейзажа ,без резултат...ще гледаме !

разлъка с калифорнийския червей? Той поне е по-чист и не е междинен стадий в развитието на насекомо - червей си е, не е ларва. И е отлична храна за птици и риби без никаква обработка.

Щото това лято ЕС със промяна в регламент официално разреши използването на брашно от ларви на насекоми за влагане във фуражите при промишленото животновъдство .И защото процеса тук може да се ,технологизира:"А и идеята на отглеждане на калифорнийския червей е съвсем различна.

Въпросната фирма NASEKOMO е усвоила над 5 милиона долара дотации, от държавни фондове и частни НПОта (вие знаете кои). За 5 години имат 39 000 лева приходи :) Фирмата е свързана с Кирчо и Кокорчо, и техният господар Прокопиев.

Стартъп?!?!? И после..."Насекомо" АД...вЕрно ли :)

"Представител на компанията обясни, че "в момента не мирише". По думите му все още няма производство...', значи като почне производството ще мирише чак до Враца сигурно

Е що точно Враца ???

са зад тая и подобни мрусни фирмички!

В тая държава освен мухи и дебили друго няма - идеално са преценили бизнесмените къде ще върви този бизнес.

Много ми е любимо:”СТАРТЪП”!!! Да не би да е:НОВ ПРОЕКТ? КОЛКОТО Е ПО ПРОСТ ЧОВЕК,ТОЛКОВА ПО СЛОЖНО СЕ ИЗРАЗЯВА,ПОВЕЧЕ ЧУЖДИЦИ ПОЛЗВА!!! НЕ ЗНАМ ДАЛИ ГО ПРЕПОДАВАТ:”ОН-ЛАЙН”!!!

И никой да не ги пита в очите какво значи СТАРТЪП КОМПАНИЯ, за да не изглежда прост и не в крак с времето. Също както едно е да кажеш, че ваксинацията, изборите, спасяването на Вера Су се провеждат, а съвсем друго е да кажеш, че се случват. И съвсем правилно: у нас всичко е плод на случайни събития, а не на планирани действия. Доказано е че с планирането не сме на ти.

Планираме едно, но се случва друго хахаха

+++++++++++++++++××××××××××××++×+×××××××××××××××××××.........

Я преместете производството в Бояна или Драгалевци. Да ви видим колко корави бабаити сте

Тази фирма Насекомо АД е един от големите спонсори на Кокорчо и Киро Канадеца! И се гушат с еврофондове с помощта на Прокопиев!

могат - гушат се