Ще рециклираме телата си. Фантастика или близко бъдеще?

Доверявате ли се на изкуствения интелект? Каква цена ще платим, ако не внимаваме с постоянното улесняване на животите ни?

Обратно в новината

Коментари - Ще рециклираме телата си. Фантастика или близко бъдеще? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за оспорвани президентски избори в Русия през 2198 г. Основните кандидати са Путин 6.0 (Made in Turkey) vs. Сталин 2.1 (Made in China).

Относно коментарите за регенерирането и рециклирането, моето мнение е следното: 1. Правилно БАН считат, че е възможно рециклирането, защото то вече се прави в много напреднали държави по света. 2. Регенерирането е доказано, че съществува и то към настоящия момент: - кожата е най-бързо регенериращия се орган в човешкото тяло; - най-бавно регенериращия се орган в човешкото тяло е мозъкът - 35 години, което е вече напълно доказано и противоречи на медицинската догма, че в мозъка умират нервните клетки и не се появяват на тяхно място други такива. Всички тъкани и органи в човешкото тяло се регенерират за различен период от време, но някой трябва да чете! Айде, да започват минусчетата от учените от БАН.

Дрън дрън, напразно си си губила времето и сега на това топло местенце има да "работиш" за "благото" на човека. Човекът освен тяло има и душа, и дух. Да се фокусираме само върху тялото е пълна глупост. Добре е тази докторка да научи какво казва Творецът. Футуролог...какъв футуролог си като не знаеш какво ще бъде утре. Колко жалко за инвестицията в това момиче.

Някой е друсал Новичок.

Рециклират се боклуци, дойде време и богоизбраните да рециклират хора !!! Защо ли????

баси малоумните и неграмотно представени "новини" или каквото е там !!!!!

Ако този интелект ще управлява всеки аспект на живота ни, нищо няма да му попречи да реши да ни ликвидира. Тия "учени" малко да се поосъзнаят овреме.

Помислих, че се има предвид "регенериране", щото рециклирането е друго нещо.

Ние хората не сме само тяло (скелет, мускули, органи и т.н.) Ние сме нещо много повече от това което си мислим, че сме. Представяте ли си 50 трилиона клетки, свързани и групирани в органи и системи, функциониращи в перфектен синхрон. Кой управлява и направлява целия процес, кой храносмила храната, която поглъщаме, циркулира кръвта, възприема чрез сетивния апарат външните сигнали, превръща ги в импулси, изпраща ги в главния орган на централната нервна система - мозъка, където се пресъздава вътрешна картина на външната действителност. Кой? Разумът! Ние сме този разум. По повърхността на нашите клетки има рецептори на идентичността, специфични за всеки един от нас (от 7 млрд.). В това се състои гениалността на системата. Един основно проучен подклас от тези рецептори, наречени човешки левкоцитни антигени е свързан с имунната система на човек. Когато присаждаме орган от донор е много важно до каква степен рецепторите на двете тела съвпадат. На Света няма две човешки тела със 100% еднакви рецептори. Затова след операция и присаждане на орган имунната система на човек се стреми да отхвърли непознатото тяло. Съответно лекарите въздействат с медикаменти, подтискащи имунната система. Въпросът е можем ли да създадем орган със съответните рецептори? И кому е нужно това? Ние сме вечността. В Писанията е казано: "Бог е съзнанието без форма, същността на това кои сме. Всичко останало е форма, онова, което хората почитат."

Нищо подобно не е казано в Писанията.

Аз пък твърдя, че в Библията има текст, който описва ДНК структурата, която ни изгражда, много преди да има микроскопи. Който чете Псалми и търси ще го намери. Но не е това важно, а важното е, че Библията е многопластова. Едно изречение или дума има много значения и е преплетено с много други такива, за да ни дава различна информация. Нещо като многомерна структура, което погледната през различен ъгъл дава различна информация. Четенето на Библията като роман или учебник не дава никаква полза или информация и често разочарова хората, които не разбират смисъла.

Че то и сега се рециклират - по естествен начин под земята за 7-8 години или в пещта за няколко часа

за съжаление вече е минимално 12г (забрана за повторно погребване в един и същи гроб ако се го закупили за вечни времена)- защото изяждаме много консерванти преди да се "хоризонтираме" и на червейчетата им трябва повече време :(

Да, рециклиране, ама на химена :))) За сега само това правите! Но лъжете и себе си, и този под-над-до вас! Това е лъжа в буркан! Кому е нужна? Ако имате предвид възстановяване физически елемент от тялото и функциите му - това е друг въпрос. Но не е ваша работа да го правите! Не сте оторизирани от Бог! Само той го може! Сао той решава какво, кога, къде и как! За вас е илюзията, че сте определящия фактор! Да, хората са образ Божий и подобие Нему! Но до колко!? Не се стягайте, не е нужно :)

"Кучетата си лаят, кервана си върви" - сега е само важно едно - близането.

Най-правилно е БАН да се прекръсти на Българска Академия на Футурологията. Понеже по цял ден нищо не правят и само си клатят краката, поне да предсказват бъдещето, да лъжат колкото могат, може и магии да предлагат срещу скромни хонорари. Така де. Белким и потръгне на тази наша прочута и в чужбина АКАДЕМИЯ.

искаш да кажеш от БАН на БАФ Направо ме разсмя :)

Идеалното рециклиране на човека е след ядрен взрив !Тялото изчезва и остава само духа ! Чист от плътски желания за богатство , секс , завладяване на чужда земя и собственост !

Ти да не си се "рециклирал" в ядрен взрив, та така уверено говориш за последиците?

Прибери си вересиите! Много футуролог, много глупости.

Доста несериозни ми се виждат повечето от прогнозите на тази академична личност. Прогнози отдавна отхвърлени от футуролозите. Моят съвет към БАН-аджийката е повечко да чете, а не само да си чака заплатата от нас данъкоплатците.

В бъдещето всеки ще си рециклира канчето. Но аз сега бих рециклирал Марианчето.

В момента термина рециклиране се използва в друг смисъл. Те и сега червеите рециклират по-голямата част от нас.

Ако чрез изкуствения интелект заживеем в свят, проектиран и контролиран от него какъв ще бъде смисълът на живота? Ще заменим тиранията човешка с още по-страшната на безчувствено създание, което хората се бием в гърдите, че ще сътворим. Не са далеч тези времена и доказателството е интернет и гледката "пейка пълна с деца, всеки забил мълчаливо нос в електронното си устройство, цъкайки усмихнатите, но безжизнени емотикони". Човешкото в човека-това е ключът!

драги ми Ивчо,по повод изказването ти за моя Бог,нека ти кажа и моето мнениеБог ни е създал по свой образ и подобие за да бъдем творци като него за добро и любов,но за да бъдем истински творци,той ни е дал свободна воля иначе не ставаСвободната воля обаче,означава и избор между Бог светлина ,любов и милосърдие и Сатана ,тъмна енергия и всички слабости,зависимости и престъпленияДръжката на вратата към двете сили е само от твоята страна,ти сам избираш къде да влезеш и какво те очаква ,Бог не ни е виновен,ние сами избираме

Свободната воля също е била заложена от тоя твой творец. Ако аз мога да избера Сатаната, значи и той би могъл да направи същото. Образ и подобие.

Какъв изкуствен интелект,като в следващите 100 години учените признават,че няма да могат да достигнат и до умствените възможности на мишка...?!? Всичко ще е програмирано,няма да мисли,а ще е система от програми без собствено съзнание...

Глупости има дадени граници от святия дух за живот.

Хубави мисли , но не е лошо човек да прочете творчеството на Айзък Азимов. Там има много отговори точно на тези въпроси ! Изкл. фантаст и мислител е бил Айзък :)

Точно така,изкуствения интелект ще ни казва кого да екстрадираме и кого не

Нима целта на човек е да живее вечно на земята? И какво ще прави ако живее 1000 години? Колкото и да си мисли човек, че може без Бог, че е силен, че може с всеки проблем да се справи, че няма нужда от помощ, толкова се появяват нови и нови предизвикателства, които ни карат да се обръщаме отново към Бога. Не защото Бог ни носи злини! Бог е любов, Той зло не прави, а защото нашата аругантост и самоувереност ни карат да правим грешки след грешки със себе си, околните и целият свят, които се връщат обратно към нас като болести, слабости, немощи, мъка...

Ти па отде знаеш каква е целта на човека? Нали точно вие разправяте, че тоя ваш бог бил направил човека по свой образ и подобие? Значи целта на човека е да живее колкото въпросния тип, т.е. да бъде безсмъртен, вечен и всеобхватен!

"правим грешки след грешки ... които се връщат обратно към нас като болести" Не си бил, явно, в детската онкология.

Знам за какво говорите и се извинявам, но нямам това предвид. Господ не ни наказва за грешките, нито децата изкупуват нечии грешки. Имам предвид, че правим грешки като хора - като например мислим, че можем да направим високо производство на жито, соя, банани, като правим ГМО, пестициди, хербициди и накрая тази ни аругантност като хора, ни се връща като нови болести, които никога не ги е имало на света. Мислим, че можем да направим евтини айца и пилета, телешко, свинско, то пък се оказва, че се появава проблем с холрестерола и наднорменото тегло, които никога на света не са били проблем в миналото. Мислим, че можем с антибиотици да се справим с всички вируси, то бък се оказва, че мрем не от вируси, а от бактериите и прекаляването с антибиотици ги прави резистентни. Измисляме деленето на атома, пък то първо се ползва за бомба... Такива неща имах предвид, когато казвах, че грешките на хората ни се връщат пак при нас хората, защото се опитваме да сме като богове, като се сравняваме с Бог и твърдим, че сме силни и нямаме нужда от него, а се оказва, че не сме толкова могъщи, а по-скоро самоуверено аругантни, вредящи на себе си и на околните с тази си свръх увереност в правотата ни. Накрая пак сме нещастни и пак търсим Бог. И сега не говоря за религия, нито карам някой да вярва в Господ. Всеки сам си решава, това е личен избор. Аз също съм решил за себе си.

Наприемр родителите дето се надпреварват колко повече перхидрол и силикон ще имат и колко коняк и циагри ще изсмучат викаш много здравословно потомство ще имат? Та това също са грешки. Не на децата, но те страдат

В технологиите напредваме, но в морала пропадаме. Наличието на големи възможности при хора с нисък морал не веднъж е водило до катастрофи в историята на човечеството. И колкото по-големи са били възможностите, толкова по-големи са били катастрофите. Не случайно Стивън Хокинг каза, че до 100 години трябва да си търсим нова планета.

Човек без морал + технология = маймуна с граната.

Имаше едно клипче как маймуна стреля доста добре с Калашников.

Това наистина ли в БАН има хора с професия футуролог?

Въпросът е кой плаща на тази... хм, професия.

Ми даннъкоплатците.

Александър Велики, Митридат Понтийски, Гай Юлий Цезар- това са само най-бележитите от пълководците от древността, които са познавали по лице ВСЕКИ от войниците в армиите си от десетки и стотици хиляди души. В онези години, поради неудобството да се "текства" на овчи кожи, намазани с восък, или да търчиш с папируса подир дейния си началник, хората са използвали паметта си. Същият този Митридат знаел 26 езика- нещо, което днес се определя като извънредна проява на полиглосия. Преди епохата на големите обединени държави знаенето на 4-5 езика, с диалектите и разновидностите им, е било нещо съвсем естествено. В най-близко бъдеще с развитието на средата, от която оперира Google Translate, дори един език ще стане непосилен за атрофиралия човешки мозък. Като стана въпрос за атрофирал мозък се сетих за това как Любен Дилов-син се похвали навремето, че за него лаптопът му бил "третото мозъчно полукълбо". Всъщност г-нът греши- лаптопът му е взел едно от двете полукълба, не му е добавил трето. Принципът в природата е "функцията изгражда органа"- няма функция, няма орган. Ако не вярвате питайте някой завърнал се на Земята космонавт каква е физическата му форма след прекарани само 30 дни в Космоса, при все препарати и изкуствени тренажори, призвани да забавят невромускулната деградация и да имитират съпротивление/ гравитация. Мога да продължа с много примери във всички посоки на ежедневието ни, но мисля, че идеята е ясна и с тези. Технологията краде функции от тялото и го осакатява, а не го прави по-силно/бързо и т.н. Ще кажете- "Виж спортистите с днешните хормонални стимуланти какви зверове са станали!" Да, вижте как тези зверове умират от инфаркт на по 20-ина години, по време на тренировки /няколко случая от последния месец във футбола/. Бъзикането с генома пък дори няма да го коментирам- цената на всяка интервенция ще се плати от всички поколения след това.

Добре е все пак, че прогресът на човешката цивилизация не се движи от заклеймяванията на празнодумци, които са готови "да продължават с много примери" как технологиите не трябва да се развиват, че иначе... ще деградираме. Така де, движел се е в за известно време през един небезизвесен период точно преди Ренесанса. Ееех, да си бяхме седели в Средновековието... там какъв стандарт на живот е имало... колко добре и сигурно се е живеело...

Технологията е полезна за съществуването и подпомага оцеляването на индивида /краткосрочен план/, но вреди на развитието на вида /дългосрочен план/. Един болен човек днес може да живее достатъчно дълго, за да си предаде дефектните гени на поколението си и оттам следва "ефекта на принтера"- copy of a copy of a copy... Всяко следващо поколение става все по-болно и кекаво. Накрая размножаването става трудно, а впоследствие- невъзможно. Технологията осигурява идеалната среда за индивида- неговият привиден Рай. За децата му тя носи вече доста по-мрачни нюанси. Прочети в нета за експеримента "Вселена 25" /повтарян 25 пъти, оттам числото/. Винаги е завършвал по един и същи начин.

зануляване на пола, зомбиране по цял ден, нулево общуване..

Ако нямате нищо против, уважаема Мариана Тодорова - футуролог от БАН ... : "живот", а не "животИ" - в заглавието... Пример : Моят (личен) живот. Нашият ( на гражданите на целокупна България - вкл. футуролозите от БАН ) живот.

живея в това безхаберно бъдеще, без идеи, духовност, вяра и човешка доброта.

То пък че сега ги има тия работи. Само погледни как се избиват по пътищата.

Представяш ли си как би било, ако можеха да сменят изпочупените части на хората?

Гроздето е кисело, а?

Бумът на технологиите е Божие наказание за лошотията на хората. Тези неща са добри, но за грамотни, образовани хора - преди и по време на училище, те са огромен враг, защото децата остават неграмотни и с недоразвити мозъци. Същото се отнася и за това което се напъва да коментира "футуроложката". Да не говорим за това какво представлява БАН, и за естеството на човешкия "матриял" който се набута там. Така че, уважаеми БАН-аджийски "футуролози", по-кротко с фойерверките.

Как хората да нямат предразсъдъци към негативното, след като ние живеем в една 99 % негативна среда. Най-нормално е всеки човек да иска да живее по-леко и с по-малко проблеми от каквото и да е естество. Другото се нарича мазохизъм!

Телата си имат функция, която след като се изпълни, трябва да се върне материала. Това изкуствено удължаване нарушава равновесието и не се знае до какви ответни мерки ще доведе.

Те така са викали и за електричеството. И за автомобилите. И за упойката по време на хирургически операции. И за самите хирургически операции. Въобще светът е пълен с мрънкачи, готови да седят в пещерата до огъня, че "да не се знае какво може да стане", но само на думи, а иначе не се отказват да ползват всички ония неща, за които "не се знаело".

бре, какви мацки в БАН! Мисля, че за футурология ще ме бива, чел съм бая фантастика и следя тех новините, веднага мога да пусна 5-6 прогнози с обяснения.

Побързай, че скоро това тяло (на футуру.. ъ.. ложката) ще се нуждае от рециклиране.

Хаха, прав си.

100 на сто.

Трябва да признаем, че хората имат предразсъдъци към негативното", посочи д-р Тодорова. =============== Моите предразсъдъци са към позитивното - Много хубаво, не е на хубаво :)