Фандъкова: Софиянци няма да останат без парно

"Топлофикация" не е спирала да плаща, разбира се с много по-бавно темпо, отколкото "Булгаргаз" очаква, каза столичният кмет

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мирише на подготовка за поредния як помпаж на цените...

И въпреки , че са няколко пъти по-високоплатени - ако нямат пари - държавата ще помогне ! ( из визия за България )

Не само остават без парно, но: 1. Остават без Западен парк; 2. Трепят се по кметските перки по ул. Граф Игнатиев; 3. Любуват се по постерите на "Кметския Гъс" на Граф Игнатиев 52; 4. Палят свещи кметицата Фандъкова да не и купят нов мандат с откраднатите милярди от ГЕРБ; 5. Молят се на вси светий да не им вдигат данъците повече от два пъти..; 6. Колко държавна власт ще си купи ГЕРБ?

Софиянци няма да останат без сметка за парно. Иначе топлото може и да спре, както често се случва, но от сметката няма отърване.

Аз искам да няма парно, а само топла вода. Предложих на съседите да се откажем от парно, но не искаха. За някои знам със сигурност, че не плащат. Преди години от Топлофикация бяха залепили във входа списък на неизправните длъжници, бяха близо половината от апартаментите.

Миналата година имах да получавам пари от изравнителната сметка. Отидох в офиса на Дондуков да си ги искам кеш. Оказа се, че без да ме питат, от парите, които имам да получавам, са ми прихванали парите от последната сметка, срокът за плащането на която обаче е 45 дни след датата на прихващането, т.е. тя не е била изискуема към датата на прихващането и според двама адвокати, с които се консултирах, прихващането е неправомерно. В същия смисъл е и решение на КЕВР във връзка с Правилата на Топлофикация. Топлофикация има право да прихваща само изискуеми суми. Това следва и от ЗЗД. Освен това, като са ми прихванали неправомерно неизискуемата сума от месечната ми сметка, са ме лишили от възможността да платя до 30-то число на месеца и да се възползвам от обявената от тях самите отстъпка за лоялен клиент в размер на 3 % от месечната сметка. Това според адвоката са пропуснати ползи и в момента подготвям иск за дело именно за тези пропуснати ползи. Сумата е 0,19 лв. (19 стотинки), но е изключително важно какво ще реши съдът по този казус. От адвокати разбрах, че има вече дела за същото, но не им е известно влязло в сила решение. Аз подадох 2 жалби до Топлофикация и те ми отговориха, че такъв бил софтуерът и щели да го променят. За тази година имам да доплащам около 7 лв., затова ще питам други абонати, които има да получават суми, дали са им прихванали парите за последната сметка. Но по радио Хоризонт чух Елизабет Павлова от Топлофикация да казва, че абонатите, които имат да получават пари от изравнителни сметки, могат да си получат парите, АКО НЯМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Това не е точно така. Не трябва да имат изискуеми задължения. Неизискуемите не трябва да се прихващат. Не успях да се свържа с горната особа в петък (вчера), но в понеделник ще се опитам да я издиря за разяснение. Имам усещането, че пак ще прихващат неправомерно неизискуеми суми.

Успех в борбата, но от Топлофикация нямат навика да връщат. Във вземането обаче са отличници!

Точно на обратно. Топлофикация взема парите предварително по надути изчисления. След изравнителните сметки трябва да върне надвзетите пари, но отказва. На мен не ми връщат от миналата година 1800 лева. Аз не ползвам парно и плащам само общи части. Писах на кмета, но никакъв отговор. Нама отърване, нито от топлофикация, нито от кметицата.

Кмета идва и си тръгва - топлофекация си стои ...

"Топлофикация" не е спирала да плаща, разбира се с много по-бавно темпо, отколкото "Булгаргаз" очаква..." - чудесна идея г-жо кмет, по тази логика всеки един клиент на топлофекация би могъл да им превежда по 1 лев всеки месец и да не спира да плаща, макар и с много по-бавно темпо, отколкото топлофекация очаква от тях.

"Булгаргаз изискват предварително плащане по прогнозни количества, а "Топлофикация" получава своите плащания след изравнителните сметки ..." - чакайте, чакайте, чакайте ... а, топлофекация не начисляваше ли на клиентите си прогнозни сметки, базирани на потреблението от предходната година ???

Фалит, одит, съд !!!

Ей, софиянци няма да спират да си плащат рекета към ГРОБ

ДАНО ОСТАНАТ БЕЗ ФАНДЪКОВА.

ида, ида, софиянци няма да остант без порно!

Мисленето на Фандъкова стига само за това. Топлофиюация нямали пари,заради изравнителните сметки. А това, че има нужда от изравнителни напърво време не е проблем? Едно дружество не си знае приходите и разходите, но това не го отчитаме за проблем явно.

Ти знаеш ли какво е изравнителна сметка и защо се прави? Май не си имал никога парно.

ЗНАМ, НЕ ПЛАЩАМ ОТ 10 ГОДИНИ И НЕ МИСЛЯ ДА ПЛАЩАМ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ДО КРАЯТ НА ЖИВОТА СИ!

Само от 10 години ги плащам, но кажи ми, о, комунисте, защо е нужно "изравняване"?

Пак ти отговарям, даскале, защото трият без да мислят. Два пъти се правят изравнителни сметки за един сезон. Първи път, защото сметките са били на база предишния отоплителен сезон, и втори път - когато всички потребители осигурят достъп до имота си за замерване. Преди нямаше изравнителни сметки, защото се плащаше според кубатурата на жилището. И не обиждай на ''комунист'', като не знаеш на кого говориш. Модераторе, и ти ли нямаш парно, та триеш, или само от спртна злоба?

спортна злоба

Софиянци с удоволствие ще останат без самоковската нахитряла селянка!

Предпочитам да остана без парно. Не го ползвам, а и не мога да издържам на рекета на "Топлофикация", плащаш и то солено без да ползваш.

Когато блокът Ви остане без парно, тогава ще разберете какво е значело топлообмен. Тогава хем ще плащате по-скъпо за ток, хем ще стоите на студено.

Не плащам повече, регулирам си отоплението, а за топла вода за месец.юни за 4 куб. Платих 71 лева, за предходния за същото количество 35 лева, това е обир, трябваше навремето да се откажем от всички услуги на тези.некомпетентни хора.

Дроги, знаеш ли колко блокове сме без услугите на рекетьора? И знаеш ли колко хубав си е топлообмена? Тази зима не се наложи да пускам климатика, щото изолацията ми е добра! Само в детската стая се пускаше и грееше целия апартамент. Дришльо!

Селски, като не искаш централно отопление си нарами торбичката и обратно на село. София не е град за провинциални навлеци !

5 години живот в София не Ви дават правото да давате подобни съвети!

някой има ли спомен кой и кога фалира топлофикацията? нещо ми се върти в ума за един вальо...

Топлофикация никога не е фалирвала защото е на дотации от общината/държавата! Вальо Топлото е на свобода, оправдан. Сега сигурно съди държавата за 6 цифрена сума за нанесени морални и материални щети. Сметката ще я платим ние, будалите!

добрее, значи няколко милиона са изтекли някъде другаде в периода, докато той е бил шеф- 2003-2006...

Типично по гербераски и в миналото хилядолетие ще да търсите ''виновника''....Анза тоя дето си ''спомняте'' от преди 20 години бая дела минаха като го оневиниха....ама гирултия нямаше като тази когато го обвиняваха..

ЧУДЕХ СЕ КОГАТО ПАЗАРУВАМ В СУПЕРМАРКЕТ МОГА ЛИ И АЗ ДА ПЛАТЯ С "С МНОГО ПО-БАВНО ТЕМПО"? ТОВА НАИСТИНА НЕ ЗВУЧИ МНОГО ИНТЕЛИГЕНТНО ОТ КМЕТ НА СОФИЯ!

Парното е най-добрият начин за отопление на едно жилище! При новото строителство където всички тръби са скрити сметките са много добри, изобщо не е скъпо. Проблемът са старите инсталации в старите блокове. Там се плащат дебели сметки заради общите части. Имам 2 жилища, едното е ново строителство, другото е от 1978 г. Има вариант тръбите да се скрият и изолират. Наскоро в съседен блок пуснаха наново вече спряното си парно преди повече от 10 г. Прекарват се нови тръби, изолира се и става много ефективно. Не правя реклама на Топлофикация, просто давам идея! Що се отнася до Данчето, няма как да ни впечатлиш, че ще имаме парно, ток и вода, че да гласуваме за теб! София е един задъващ се, мръсен и негостоприемен град! Естествено вината не е само твоя, а и на онези гении, които мислят да преместят 50% от населението в София, че така им е най-лесно да правят пари!

Има нещо вярно, ама общите части едва ли са по големи от имотите та сумата за сградна да надминава имотната:((((За данчето сте напълно прав ама догато зад гърба им с боко стоят менторите им няма какво да се направи:((((

Ти имаш ли представа какво значи "сградна инсталация"? Презумпцията им е, че през имота ти минават тръби, по които има топлообмен, който щеш - не щеш ползваш и "няма как" да не платиш. При мен сумата за "сградна инсталация" от "изравнителната" сметка е 27 (двадесет и седем) ПЪТИ по-голяма от тази, която е "отчетена" от уредите за сезона.

Според мен нещата стоят по различен начин. При нас по принцип има парно без индивидуални топломери. Аз само първата година след поставяне на уредите (те са "разпределители", а не истински топломери) го ползвах и платих доста голяма сума. От следващата година спрях да ползвам радиаторите, като ги врътнах на нула. Не съм ги спирал официално. Пускам ги само в началото на отоплителния сезон, за да се напълни инсталацията. Плащам сградна инсталация, която в началото беше 15 % съгласно решение на Общото събрание, но после те си промениха наредбата и сега е около 40 % (на други места съм виждал и около 45 %). Нямаме въобще радиатори на стълбището. През стаята и кухнята ми минават общите щрангове. НО!!! Тъй като никой под мене (аз съм на последния етаж) не ползва парно, тръбите са студени. Но аз си плащам редовно сградна инсталация и искам тръбите да са топли!!! Т.е. в никакъв случай не искам да са изолирани, а да греят, след като плащам 40 % за тях.

За което трябва да сме благодарни на Данчето ли? А за тока? А за питейната вода???? А за въздуха? И за него ли трябва да благодарим на Данчето и Тиквуня?

1312

Дано софиянци останат без теб! Много силно се надявам!

Абсолютна лъжа е, че Топлофикация получава своите пари чак след изравнителните сметки. Топлофикация всеки месец отчита релната обща консумация в абонатните станции чрез техните топломери и ежемесечно начислява общата сума на абонатите си. Т.е. Топлофикация си взема парите всеки месец. При изравнителните сметки единствено се преразпределят начислените суми между отделните абонати в зависимост от изчислената им персонална консумация. Общата сума, начислена от Топлофикация си остава същата.

Това е така в идеалния случай (не защитавам топлофекацията) и всички задължения за месеца са платени. Лошото е, че има хора които ползват парното (или водата) и просто не си плащат сметките в срок (или въобще не ги плащат).

изпоосъдиха хората, изпоблокираха им сметките вкл и за пенсии, изпонадуха цените, дерат-дерат и все няма напълване на тая клоака. Плащали ама с по-бавни темпове. Що крепостниците, упс, потребителите не могат да плащат с по-бавни темпове.

2019-08-16 11:34:26 ГРОБСПежът на десетохилядолетието (нерегистриран) Изобщо не ме интересува. Върховният административен съд пък също е готов с решението си, с което обяви за НИЩОЖНА почти цялата методика от Наредбата за топлоснабдяването, така че това ГАРАНТИРА, че всички изравнителни сметки на ОПГ ТоплоФЪКация са ТОТАЛНО ПОГРЕШНИ от 2007-ма година насам!!!!!! Това е ФАКТ. Тук става дума за административни дела 1372 от 2016-та, 13721 от 2017-та, 1508 от 2019-та, 1318 от 2019-та. Става дума и за Конституционно дело №5 от 2018 и Решението №11 от същата година. Тук става въпрос за ЗЗП, чл.147а, Директиви 2012/27, 2011/83, 2006/93 и Регламент 2006/2004. БЕЗ ИЗРИЧЕН ПИСМЕН ДОГОВОР ОПГ ТС може да си завре изравнителните и прогнозните сметки в междукрачията на Фандъкова, Петкова и Рапона СИКаджийски. Затова всеки, който плаща престъпно изчислени сметки, е съучастник на престъпниците и дефакто е престъпник също, защото захранва с пари престъпниците, които така стават по-силни и ползват откраднатото против народа! Затова никой да не плаща нищо на тая пропаднала фирма, ръководена от тая пропаднала ГРОБСПарска мафия! Всяка година ОПГ ТоплоФЪК захранва черните партийни каси с 350 милиона лева! Това никой не отрече.

Дай БОЖЕ да останем без парно!!! Който управяващ закрие топлофикация и спре изобщо парното в София ще управлява години наред и ще може да открадне много повече от колкото крадат от Топлофикация. Замислете се драги кандидат-управляващи спирането на централното парно е една от най-добрите предизборни платформи. По-лоша идея от централното парно може би е била само разширяването на р. Искър за да могат корабите от Дунав да стигат до София. Живеем в 21ви век никой нормален човек не обича да го крадат безконтролно.

Скрий се че ни омръзна да те гледаме как се хвалиш като родена на Село ! Видяхме какво можеш , Мая Манолова да ти направи Финансова РЕВИЗИЯ за периода на кметуване и да каже колко си прибрала !

Интересно какви ли са сметките за парно на човеколюбци и кристално честни хора, гербаджии като Цв. Цв. , леля Цеца, Пламен Георгиев, Влад ГГоранов....

Ами Данче ...най добре да си останем без парно и топла вода. Ако може и без теб....ние някак си ще се оправим....е ще бъдат доволни за сега от ЧЕЗ ама там поне плащаш това дето го пише на електромера а не прогнозно от предишни години за следващ месец.....

Пргнозното плащане е измислено от мозъчния тръст на ГЕРП, за да се "привличат чужди инвестиции". Народа да му мисли.

Де късмет де...

Ама влюбен съм в Данчето еййййййй!!!!!!!!! Голяяяяяяяяяям мерак й имамммм....................мноо е сладкаааа

Тя е 60 годишна, ама щом казваш.

Ама изглежда на 40 годишна!!!!!!!!!! и е мнооо сексиии

филъритееее

Жалко, по добре да фалира и да се отървем от топлофикациино робство....

То отдавана е фалирало. Герберската мафия го крепи със заеми, за да тормозят хората.

Излезе ли ви изравняването? На мен сметката е чудовищна, близо 3 пъти по-висока от миналата година, защо?

Гарантирано от ГЕРП. Заемите за самолети трябва да се покриват - ни пари, ни самолети.

Петров...преди 10 г. да не би Топлофикация да цъфтеше? Или ти си обичаш да си тролиш?

А.Няма ли да добавиш ,че Путя искал прасенца да ни подари ама ние сме отказали?

Изравняването няма нищо общо с топлофикация . Това са другите законни крадци топлинните счетоводители . Там какво лапане е тия от топлото са пионерчета .

Много бъркате защото и тук е като при ''правораздаването ни'' - обвинението нефелно от към доказателства ама съда виновен че няма присъда:((( Така и тук топлинните РАЗПРЕДЕЛЯТ това що са им подали от топлокрадците :((((((

Три пъти не, но е с 50% завишена.

Газификация трябва, а не топлофикация.

Освен парно и порното си искаме.....

Абе за парното как и да е , аз се надявам да останем без Фандъкова.

Ако се кандидатира определено няма да ти се сбъдне надеждата!

Мачкай комунистите, Фандъкова, мачкай като бате Бойк, това ни е надеждата.

Има си хас... при тези пари, които плащаме на рекетьорите от "Топлофикация". Апартамента на баба ми е необитаван от една година, със спрени радиатори, и сметката за отоплителния сезон (след отчитането и изравняването) е над 900 лв! Само за сравнение, скоро гледах предаване как един си купи ЗАМЪК в Ирландия и каза, че отоплението за целия сезон, НА ТОК(!!!) му струва 1500 долара.

Вие нормални ли сте? Да не се окаже, че замъка е със собствен ВЕЦ, а 1500 долара е греста и въглено - гтафитните четки на генератора за сезона....

..... е..... много се краде ..... при трикратно завишени цени намат пари да си платят горивото...... само от осъдени 20-30 милиона, краде се като за последно.... както и в софийска (гола) вода..... няма край...... само закани и накрая цените тройно и четворно...... европейци а......

Релета продължава официално подкрепен от управляващи и опозиция.

Как ще изтървете изтърбушването на софиянци с вашата топлограбителска банда... Такъв резил, периода все по топъл, потребление на отопление все по малко ама сметките набъбват като за световно:((( Оставете я само за топла вода тая фирма защото там все пак няма как толкова да надуват защото отчитането на отоплението на имотите е мародерство безконтролно

А Банани целогодишно, ще си има ли? Това е притеснително

Абе те и без Графа не останаха, ама отново всички плащат за корупцията в общината. Та така и с парното.

И ток и вода също ще има! Бензин и интернет също! Гласувайте за мен

нямало да останем без парно :)))) че то има хора, които специално си търсят квартири без парно

Как стана така,че сте спестили пари за самолети, а една топлофикация не умеете да управлявате както трябва.

...... ддс-то отива за самолети......

жалко

Много жалко

А с корупцията какво правим?

и тая ще я изпратим като почетен консул някъде по света !

Където говорят руски.

Ли е най евтиното отопление?За екологично да,но ние българите и това не можем да си позволим от ваща ненаситност да крадете.Няма ли най после да спрете.Като не можете да управлявате едно предприятие"топлофикация"как управлявате цяла държава?Пак така.Ей, алчност до гроб е ващо.спасение от вас няма.Раздути щатове и неефективно управление.

Това е най-евтиното и правилно отопление за голям град. Централа на газ и паропроводи. Фактът, че въпреки всички кражби - все още съществува Топлофикация е показателен. По същия начин е и БДЖ - въпреки всички кражби все още го има. ЖП и корабния транспорт са най-евтини - факт.

Като си гледаме сметки как въпреки затоплянето те растът нагоре направо вярваме че е ''най евтиното'' ама поне на 100% знаем че е най крадливат услуга налага ни от властващите..

За кой ли път топлофикация София ще бъде спасена с данъците на всички българи!!! Тези през 5 години задлъжняват по 100 милиона и държавата ги спасява!! ДО КОГА БЕ ДРУГАРИ!?!

По време на другарите, ония истинските, плащаме 25 лв и спяхме на отворени прозорци. Сега при демократите плащаме 20 пъти повече и мръзнем като кучета.

...но без парИ - да!

Да ги закриват боклуците от Топлофикация. Обикновен човек, ако има дългове, ще го съсипят. А рекетьорите от Топлофикация всеки път ги спасяват, все едно са някаква национална ценност, за да могат да продължат да рекетират хората с робски договори, принуждавайки ги да ползват услуга, която не желаят. И сега Фънда ни "успокоява", че нямало да останем без парно. И предишните години ББ по същия начин ни "успокояваше". А всъщност хората мечтаят Топлофикация да умре. В кочината, в която живеем, сам това може да се очаква.

След огромното повишение на цената на парното, топлофикация не плаща. КЪДЕ СА ПАРИТЕ???