Фандъкова обяви бюджет 2023 на София от 2 555 000 000 лева: ето на какво залага кметът

Финансовият план на Столична община ще се изпълнява от две кметски администрации - настоящата и избраната на местните избори в края на октомври

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова обяви бюджет 2023 на София от 2 555 000 000 лева: ето на какво залага кметът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Залагаме на повече студена водица.

Докога няма да има канализация в столицата, като пример квартал Малинова Долина? Аз мислия, че това трябжа да е преоритет номер 1. Недопустимо е страна в Европа, в град София да няма канализация през 2023 година !!! Дано някой от сегашното или бъдещото ръководство да чете коментарите, защото резултатите са оценка на управлението досега !

То в Манастирски ливади няма още ....

Учителницата е спец по всичкология , за това софия се превърна в пренаселено световно гето !

Помните ли ББ как обясняваше , че предплатил едни милиарди по ниски цени за правенето на магистрала Хемус, дори за участъци само с идеен проект и без да са отчуждени , за да се правят евтино. явно тая далавера я има и в София и сега: "в момента коментираме темата за индексациите на този обект"

За бъдещи крадци от Пп,Дп

А как така бюджета е почти 3 пъти по-голям от приходите на общината? От къде ще се появят още 2/3? Явно това ще е проблем на следващият кмет да ги измисля от някъде. Тая нещо яко лъже и маже.

Ще местят паметници с тия пари, никви улици и канализация няма да има!

Никакви пари за крадливата герберастка хунта водена от даскалката по рашистки ! Първо калинката да си ходи и чак тогава !

Да ви еа тъпата София, граждани, останалите градове кучета ги яли, бюджетите им са по 100-200 млн на община, София 2 млрд и половина.. Варна и тя наникъде..

400 млн лева са нужни за изграждане на канализация в София. С 400 млн лева абсолютно всеки имот ще е свързан. 100 км е абсолютно нищо на фона на 2 млрд и половина.

Две трети от годината минаха, те сега залагат бюджета. Знаем че вече са похарчили 4/5 от него за джоб парасъ!

Не е за хвалба, че се крадат все повече и повече пари! Поне ако бюджетът беше няколкостотин милиона да си обясним защо столицата тъпе в мизерия, а то 2.5 милиарда! КЪДЕ СА ТЕЗИ ПАРИ??? Къде потънаха? Кой ги открадна? Тази жена задължително трябва да бъде съдена и разпитана подробно кой, защо, как...

Само руши! Слуга на презокеански краваропаси!

вижте във фейсбук гупата Пълен абсурд как се "мият" улуците в София. Двама мангусти разхождат цистерната и маркуча и просто пръскат наляво надясно, напосоки, те даже не спират никъде, не мокрят дори качествено, 1 минута след тях улицата е суха. За такова "почистване" пилеят данъците ви Фънда и опг-то, хранещо св от далаверите ѝ!

Важното е партията да подкрепим, другото у лево.

Временното трасе на трамваите с номера 1 и 7 по бул. „Ген. Скобелев“ тормози хората в района вече повече от осем години.До кога ще лъжите хората

2,5 милиарда лева бюджет за година??? Тези за какви пари говорят?! За какво толкова много пари!? Сега да се наложи да тегли нов държавен дълг?!

А тази докога???

Не знам на какво залага, но едно е сигурно в Европа няма по-мръсна и неугледна столица. Иска се доста голямо неумение и прекомерна алчност, че да не може да купиш няколко хиляди крушки и плафона, за да е светло и да отделиш 30 милиона за ежемесечно змиване на София, както и редовно почистване на улиците.

Къде точно си бил, да не си гледал на google earth, нима в Париж е прекрасно, нима в Лондон е изключително чисто и приятно, нима в Цял Берлин улиците са огледало, да не гледаме толкова на запад, нима Атина е пример за организация? Нима Букурещ е пълен рай ? Стегни се тикво, хората вече пътуват и имат представа, съветвам те да си вземеш един билет за автобусчето и да попътуваш малко.

Иииий, тия числата за нищо ги нЕмат! От тях 2 милиарда са за пререждане на паветата предполагам?

Много би ми се искало ГЕРБ да се разкара от София и да потъне вдън земя, но пеперастите и Васо ДС-то са още по-големи крадци. Надявам сe да се случи чудо и да се появи читава кандидатура, а не балотажът да е пеперасти vs герберасти, но едва ли ще се случи.

Тази Патка , ако остане кмет , яко ще се Нагуши и Тиквата ще е пълен ! Много пари са това! Оставка проста Селянко ! ЮРОШ НА МАСЛИНИТЕ !!!!!!

Охх, още само няколко месеца, ще те изтърпим - малко ни остана. Дано повече никога не те видим! Направи достатъчно с това, че беше безгръбначна и се остави толкова време на мафията, която всъщност крадеше и обезобразяваше градът пред твоята опека. Благодарение на вас сме една от най- зле изглеждащите столици, с най-мръсния въздух и най- скапаната инфраструктура...Това, което направихте и след 50 години няма да може да го оправим...

Спокойно, мястото и ще заеме друга кукла на конци. Мафията няма да изпусне току-така, 2.5 млрд.

Хайде сега да видим колко пари ще отпуснат на кв.Дружба 2, по Цветан Лазаров и Обиколна за подобряване на инфраструктурата и нов излаз на Цариградско шосе до метростанцията на Интер експо център? Защото всичките тези нови сгради и от апартаментите в тях общината ще вземе десетки милиони лева от такса за придобиване на имот?

Така е. Все пак Дружба е първото лице и от терминал 2 на летището. Има логика, дано отделят и пари по адекватни идеи.

То тук ще трябва и нова детска градина и елитно училище с квартала на IT специалистите от Дружба и Обиколна.

Нова паркова среда за отдих на хората с добрите доходи и дарения по избори. Дружба очаква инвестиции за IT - тата си!

Значи ,това са 2 милиарда и половина... Това са много , много пари.Колкото Бюджета на 3 млн Атина. София няма нито визия, нито ядро, нито квартали, нищо. Белград без Ес, Скопие, Букурещ- всички те изглеждат по- добре от София. Тези са за много бой. Крадат стотици милиони може би милиярди всяка година и нищо смислено не свършиха за 15 години. Последното мега-скандално за мерн поне начинание е ремонтът около Александър Невски и около бул Цар Освободител. Те там сменят плочки , 2023 сменят едни здрави плочки с други плочки. Това е скандално. Абе вземете и разкарайте паркинга от най- голямата и значима катедрала на България , напревете го за пешеходци , сложете цвятя , пейки , зеленина. Разкарайте супер- трафика по булеварда емблема на София и вместо най-прашно място да е най-красиво както е очевидно , разкарайте паркинга от Двореца. Т.е не нищо не променят , просто сменят плочките . Скандално. Това място от десетилетия тъне в прах и груб трафик и сега когато има пари от ЕС, те просто му сменят плочките и нищо повече. Това показва, че тези хора нямай идея от съвремнно градоустройство . Да не говорим за кварталите където дори и плочки не могат да сменят. За ралика от нас други градове в Източна Европа вече са на светлинни години ... то са многоетажни паркинги, то са отгоре над паркингите площадки за игра, за деца, то са пешеходни зони , то са тунели, то са рингоре по няколко на брой а ние сме в Булгаристан и в СОфия е най-зле... Тази леля и на снимка вече не сикам да я виждам. Дано скоро се разкара и тази скандална партия също никога повече на власт в София да не стъпи.

В Младост 3 от 15 години газим една кал с 2 кофи за боклук по средата, която би трябвало да е тротоар. 15 г. сигналите за тази 30 м. отсечка потъват в небитието и 15 г. учителката по руски "навлиза в крайните квартали".

Още от Пландемията се изнесе. Оправданията, че заради децата си киснете там, заради кариера, бизнес, развитие са малоумни. Предстои сриване на целият свят с цел налагане на Давоската и Вангардска визия за дигитален концлагер, храни от насекоми, карбонови сметки, премахване на хартиените пари, унищожаване на малкият и среден бизнес, повишаване на данъчната тежест, хиперинфлация, клане на крави, пилета и свине. Поне още две Пландемии са на кю, сигналите се дадоха от частната Световна Заразна Организация, за новите комари убийци и тн. Гейтс ходи на крака при Си да синхронизира проекта. Запалиха цялата планета да ви убедят, че Затоплизма е истински. Тия калинки крадат като за последно нашите тук. Битката започна да има отенък на мутренските конфликти 90 те. Още ли не стопляте? Понеже Послоствата им стана ясно, че тук никой няма да може да ползват за пушечно месо, минаха на системата прилагане на Майдан моделите от Украйна и изкупуване на каквото може през държавата от Вангард. Време е да се събудите и да се изнесете от големите градове. Кюар кодчетата и следенето ще са ви най-малкият проблем. Най-големият е масовата психоза, която ви кара да виждате във фактите Руска пропаганда. Няма такава. Всички са маскари. Удобно разделят гоите за да могат да ги контролират. Напълно са нясно какво правят. Разделеното стадо лесно се стриже и коли. Няма връщане към нормалното без обезглавяване на финансовите пирамиди и фараоните им.

София е гето! Повсеместна кочина. В този град просто нищо не е наред откъм среда и ядминистрация. За простата даскалица по руски какво и да кажем малко ще е.

Ромската кметица на София - в затвора !

Къде са детските градини? Защо няма обществени тоалетни? Каква е причината София да е толкова мрачна? Защо няма работещи чешми? До кога всичко ще е порутено, калпаво, прашно и грозно? София прилича на град от Третия свят заради самоковската овца!

Моля, моля. Тя е от самоковските села.

в никакъв случай не оправдавам кметицата, но цялата тази свищина си я правим сами и хвърляме обвинения към институциите. Ако се вгледате, колко човеци си хвърлят боклуците по улиците, паркират в градинки, изхождат кучетата си без да почистват и др.......

Защото няма кой да ги глобява

Срещу липсата на самосъзнание и самоконтрол, глобите ще трябва да са по сериозни :)

Къде са паркингите в този град? Защо само един смислен паркинг на етажи с игрища на покрива се строи за толкова години? Защо не са всички игрища по кварталите по този начин? Тъкмо децата ще си отдъхнат от кучешките лайна, в които им се налага да играят футббол или баскетбол! Защо дворовете на градините и училищата не са подземни паркинги? Кога най-накрая в този град ще започнете да мислите, а не да преливате от пусто в празно и да си пълните джобчетата? Типичен пример за безсмислено усвояване на пари е в Стрелбище. Имате идеалното място за построяване на паркинг поне на два етажа между блоковете 98 и 97, като вгиднете игришата на покрива. На достатъчно отстояние от блоковете е, можете да го озелените, но НЕ! Какво се прави- усвояват се дни пари за поредния ремонт на игрището без да се мисли въобще. Да не говорим за тротоарите- почнат някъде, зарязан, на едната част на улицата с джобове за паркиране, на другата част на улицата същия троатоар е 5 метра широк! Безобразия! Кофите за боклук заемат поне 4 паркоместа, пръснати навсякъде. Мръзно, бълхясало и вонящо на кучешки лайна е навсякъде из София.

Само като й погледнеш селташката физиономия и веднага ти се присира. Няма такова некадърно чучело...

Празни обещания. Къде е парка които обеща преди 4 години до военния музей на черковна????

Давайте детайли. 100км в 12 квартала... Кои квартали, кои улици, къде ще има детски градини, кои улици ще се ремонтират, кои градинки ще се озеленяват. Никой не знае и никой няма и да разбере, но парите пак ще изчезнат. Напишете конкретно къде и какво и след година да се види къде са отишли парите.

100 милиона ще отидат за да наредят 100 квадрата жълти павета... Да ви се невидии и некадърниците!

А пари за КАСТРАЦИИ на улични котки, ма, жена ??!!!!!! На всяка крачка заклещени котки в коли, и децата са в ужас от трупове и бедстващи и плачещи животни. А 50% от хората са вече пълни със спасени улични нещастници и едва свързват двата края да ги хранят и лекуват. Какво се правиш на дръж ми шапката?

Да питам фандъка къде се изпариха стотиците детски градини, за които тя обяви, че е построила? Къде изчезват парите от синя и зелена зони? Къде потъват парите от милионите реклами по улиците? Къде са градинките? Къде е чистотата? Къде е асфалта по улиците? Навсякъде са кратери. Тротоарите са писта с препятствия. Къде изчезват бюджета на София?

Ехааа много пара за крадене много нещо! В провинцията кучета ни яли

Ама той всяка година все по-голям бюджета бе, а нищо не се върши. Нещо свършено, направено като хората има ли в тоя град? Нищо няма, цяла година ремонти и накрая си е същата мизерия. Не можеш да излезеш от София през Княжево, защото 100 месеца се ремонтира и чакаш по 50 мин. Не можеш да отидеш до центъра, защото се ремонтира пак 100 месеца и се прави ремонт на ремонта. Преди 2 години бюжета беше 1 милиард. После стана 2 милиарда. Сега е 2 милиарда и половина....

София ще стане златна с такъв бюджет.

Поправка, трябваше да бъде златна. За съжаление .....

Основното перо - слагане на украински и лгбт знаменца навякъде! И директно раздаване на пари и украинци.

И самогон за дрипавите тролове, като теб.