Езерото Вая пред екокатастрофа заради тонове боклук

От Община Бургас са установили незаконни сметища на пет места

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има доста инспекции, но ефективността е минимална. Със стоене по бюра, без много съвременни технически средства така ще си останем с констатации.

Еее, че нали Бургас беше от най-добрите места за живеене...

Защо не се мият улиците. езерото защо е изоставено.оставки.

Оставки. Комплексите и града трябва да са чисти . Без бараки. Архитектите са виновни. Искаме европейски решения и нови специалисти. До кога ... .

В комплекс Зорница се благоустрояване около скат Само. Останалата част е пълна с бараки.изоставени зелени площи,алеи ...комплектът загина. Пълно е с котки и нерегламентирани паркинги Защо.

ОСТАВКА на Димов!

ТИЯ ТАМ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ САМО КИНТИТЕ !! КИНТИ, КИНТИ, ..............КИНТИ !!! ЗАТОВА И ДЕРЕДЖЕТО ИМ Е ТАКОВА ! ДА СИ ОПРАВЯТ БАКИИТЕ, ИНАЧЕ ДА ИМ ВДИГНАТ МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ С 1000% !!! ГЛАРУСИ !

То боклука по тея географски ширини е навсякъде. Като се поче от реки и езера та се свърши у парламенту.

Къде са еко кретените да лягат пред камионите, както правеха на Банско? Колкото до Бургаската администрация... ехоооо, това са камиони, не са зайци, че да не можеш да ги хванеш... има камери, агенти под прикритие (може да наемете ония дето ги пратиха да развалят на хората хорото и да ги маскирате като рибари), да не говорим, че вие ги знаете, защото ви плащат всеки месец....

"Много трудно се откриват нарушителите, когато нямаме помощта на хората"- Михов, хората които търсиш се намират в полицейския участък. Отиваш там, депозираш жалба и се организира хайка за нарушителите.

Нещо на някой ще се дава и е добре общественото мнение да е пообработвано и приеме непазарната цена. Позорът е за Общината, които при всички мускули показвани уж са безпомощни да се справят с елементарен проблем.

""Много трудно се откриват нарушителите, когато нямаме помощта на хората", посочва Михов.-"Ами нали хората ти плащат.Каква помощ искаш още?Върши си работата.Ако не можеш-чао.

Къде спаха зелените " еко-шарлатани" :-) Да спрат ски инфраструктура не пропускат и секунда защото може да се отвори далавера.. Тук е цяла еко-катастрофа ама иска мнго работа и няма кяр :-)

Българина когато влиза у дома си, си събува обувките и....изхвърля боклука си през балкона! Т.е. той много добре знае защо трябва да си събуе обувките! Умник е той...!

Народа е изключително прост.Отделно управляващите , които същия този народ избира са изключително некадърни и подкупни.Е как да стане?!?

ех, булгаристан булгаристан - държава на прости мутри и селяндури

обикновено се изхвърля през деня, рядко нощем ! Познавам добре цялото езеро !Ако на три места бъдат поставени "наблюдатели"с по един бинокъл, за няколко дни ще съберат поне 50 хил. лева глоби ! Подобно общинско безсилие е непонятно! Навремето ХЕИ непрекъснато правеше актове на ....рибарите, защото си оставяли боклуците там, където ловят риба ! Ставаше дума за някое -друго пликче, някоя консерва, бурканче от стръв...ей такива работи!

Странен е този фалшив вой за институционална безпомощност - как ли се справят и защо ли това не се случва другаде в Европа? Още по-странно е как от проект, за който Община Бургас бе готова да инвестира милиони за аквариум и обществен център, само за няколко години при същото управление се стига до тази нова крайност.

Скапани мърлячи! Не стига че сами си бетонираха черноморието, че взеха и навътре да цапат!

Махнете 5 общински лапачи и назначете пазачи !

Не само в езерото Вая положението е трагично.В страната ни еко трагедията е пословична.

У Бургас природозашитници нема

Незаконните сметища до Вая съществуват от години, и общинарите добре знаят това - просто не им пука, защото чистенето и опазването на езерото няма да им напълни джобовете. Ако искаха, да са решили отдавна проблема. Както се казваше в оная стара поговорка: който иска, намира начин - който не иска, намира причини.

Ей затова българите сме лошо племе... Като хвърлим боклуците в дерето и не ги виждаме... айде, светът е прекрасен. После реката ни заляла, уж потоп и умират хора. В библията пише-вечер преди да заспиш, почисти говното си да не го настъпи Господ и да се разгневи. От стария завет е.. Сещайте се. Миризливо племе сме.. осрахме най-хубавата част на Европа...

кмете кмете да ти пикам на индустриалната зона и на бизнеса, съсипа целия град с простотиите си. Вечер градът е пуст като че има вечерен час, затвори всички заведения и премести джангъра по блоковете, където хората викат полиция и се карат като ненормални заради твоите измишльотини. Виж Варна кипи от живот, дискотеки, туризъм всичко е а 6 и народ много има и денем и вечер. Много поколения ще помнят, че димитър николов съсипа Бургас...

... повече, моля Ви - какво имате предвид, че кметът е "затворил" всички заведения в Бургас .... някаква заповед ли е издадена? Извинявам се, но е интересно - такъв хубав град е Бургас и през лятото впечатлението е различно от това, което описвате?

за всички заведения съгласувано работно време до 22 ч зимата и до 24 ч лятото сиреч няма дискотеки няма барове, ако работиш след този час си незаконен и идват и те глобяват. Една дискотека не остана в Бургас. По плажната алея идете в 24 ч. да видите за какво иде реч. Тишина. За това иде реч. Ако си дремете пред телевизора няма да разберете за какво ви говоря. Даже капаните затварят в 24 часа. това е кметската простотия да превърне града в спалня. я идете на плажната алена във Варна, дискотека до дискотека всичко работи до сутринта и хората там ходят.

От ноември до март включително, като минеш по главната улица след 20.00 часа, освен пълчища котки и двама-трима клошари, които са се настанили да нощуват по пейките, жив човек, даже такъв дето да те напсува, не можеш да срещнеш. Ама това не е защото няма заведения. Има, но са празни, по причина, че градът се помина икономически. Толкова сериозно умря, че за разлика от София, в Бургас никой не протестира срещу надгробните плочи, дето ги наредиха на Тройката, уж че били фонтани.

Поговорката за намиране на начин или на оправдание.

ми слагате няколко камери на подстъпите (пътищата към езерото),откъдето минават камионите и като установите някой, го разнищвате до дупка.

Лесно е, ама не искат, по едни или други причини.

Ония дето се пенсионират на 40 с какво се занимават?

Не е пред , А е Във !