Евтини лекарства изчезват от аптеките, подменят ги със скъпи

Д-р Стойчо Кацаров бе категоричен, че правителството трябва да промени лекарствената политика

Обратно в новината

Коментари - Евтини лекарства изчезват от аптеките, подменят ги със скъпи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе тъпаци, как ще изкупуваш от тука лекарства и ще ги продаваш във Франция? Това да не е зарзават? Ч даже и за зарзават трябват един милион разрешение и сертификати?

И тука нещо като министър е нещастен счетоводител, набеден че е специалист по бюджета, който никога не излиза !!!ц

добре са го казали хората, но има ли кой да слуша?

Те не са тъпаци, мислят нас за тъпаци и ни пробутват глупости.

В ТУРЦИЯ СА 5 ПЪТИ ПО-ЕВТИНИ :) 20 ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ С АВТОБУС С КЛИМАТИК..... ЗА ЦЯЛА ГОДИНА ПАЗАРУВАШ

ми фалирай бе!

Не само в Турция, доста лекарства са по-евтини и в Гърция!

Има една приказка, сигурно е еврейска - "Докат има будали, ще има тарикати!".

За племе като българското......ефект може би ще има само, ако се въведе арабското правосъдие.......

Разбира се, че са по-евтини. ДДС за храти и лекарства в целия ЕС и Турция е по-ниско. Но, нашите депутати не свалиха това ДДС.

Що правителството да променя лекарствената политика? Нали в съседната новина образУвателния министър реве колко манипулативно е представян комунизЪма в учебниците? Сещате се, същия комунизъм дето държавата управлявала всичко, не като сега, дето капитализъм, частен бизнес, конкуренция, пазари, у, а ...

Не е само от ДДС, разликата понякога е в пъти!

правителството просто трябва да задейства меверето да излови крадците и мошениците. толко е просто. ма правителството не ще. къв капитализъм, къв свободен пазар.

леко по-леко ще изтрепят всички българи...

Странни примери - тук 50 лв , там 100 ... Аз по-често виждам лекарства тук 11,20 лв , там 7,60 лв. Ама много такива примери и то за често употребяваните.

Тези двамата, Ран и Ът имам предвид, се оказаха много подготвени хора. Получи им се планът.

Нали трябва да печелят още по-много - и Огнян Донев и Марешки??? Как се става милиардер - като продаваш скъпо, където ти позволяват управляващите!!!

Правителството на България не сваля ДДСто на лекарства и храни, защото българите масово купуват лекарства и храни. Бюджета се поддържа с продажба на лекарства и храни, а не от внос на роял, тромпет или компоненти за ф16

Няма как да стане - това означава да изловят себе си!

Проблема с липсващите лекарства е вече огромен и ще става все по - голям. Вече има цели групи лекарства, дето липстват - например противоглистните. И хората за да не остават без лечение и да не ходят на пи*чка си ленина по чужбина да си ги търсят и я ги намерят, я не. сме решили тоя проблем с няколко неща. Ако едно лекарство има генеричен заместител на друга фирма се дава него. Ако тотално няма, то просто се приготвя на място в самата аптека, като суровите се вкарват от чужбина. Ако самото лекарство е супер специфично имам партьори в Германия, дето в рамките на 3 дни могат да доставят даденото лекарство до бг на съответната цена. Разликата е там че пациента ще трябва да го заплати на немски цени, които са доста солени. И да плати комисионна за всяка една брънка по веригата. Щото, ако нямаме финансов интерес за кво въобще да го правим. Все пак, правим услуга на хората, вършим работа, трябва и ние да си прибираме лептата от нещо. То, вече да разчиташ само на аналгин и аспирин да продаваш жив си умрял. За тва тия три начина, комбинирани с даване на добавки и козметика с голяма надценка дават шанс на аптеката да съществува финансово, особено ако не си част от голяма верига.

Това правителство не е в състояние да направи каквото и да било в здравната система, камо ли да промени лекарствената политика.

Винаги съм се възмущавал от парадокса : държавата е отговорна за задрвеопазването 90% от болниците са държавно , но снабдяването с лекарства и медикаменти е ЧАСТЕН бизнес !! По силата на КАКВА логика, та нима частникът го е еня за здравето на нацията ?? НЕ ! Той се интересува единствено и само за своята печалба, богатеене и благополучие !! Но КАК да го обясниш детайлно на прости и манипулирани хора, не е възможно !! ЕТО затова единият от стълбовете на здравната реформа е разрушен и го няма, а той е основен !! И не ми пишете, че видите ли, държавата е лош стопанин в т.ч. и държавните фирми, а частните за кого са ДОБЪР стопанин за собственика си или за ОБЩЕСТВОТО ? Във всеки случай не за последното !!

голямо американско изследване на хранителните добавки е установено в огромен брой от тях наличие на лекарства, които не се обявяват на опаковката и хората си мислят, че се лекуват с билки и безвредни съставки, а всъшност ефектът е от медикаментите. Освен това са и със солени цени.

Няма как да си мислят каквото и да е било защото те затова се наричат хранителни добавки защото са хранителни а не лекарствени.

си Фармацевт ти ебалник си

те затова са хранителни защото не са лекарствени

демокрация и пазарна икономика! Който иска да слага минуси!

е да де, защо в капитализма все така се случва ... ако гледаме американските филми от 80-та - с Чарлс Бронсън, с Клийнт Истууд - и в краварника е било така още във времената на развития социализъм, както е сега тук. Просто ние сме си половин век 'назад' (нали се сещаш, 45 години стигат). И така, като ни устремиха към това, еми, получаваме си го в някой момент. А теб че мозъка си ти липсва или вече е добре осапунен е друга тема.

Еее айде сега ще се обиждаме. Не стига, че решавам проблемите на хората и си изкарвам парите по честен начин. Нито крадеме, нито вредиме на някого. И пак има хора дето мрънкат. Еми то няма угодия.

мене ми се чини че това което си описал е чиста проба кражба и лъжа, а относно обидата ти сам се обиждаш защото се чувстваш виновен

Като мислиш че те лъжа стой без лечение. Или търси лекарствата дето ти падне. Аман от мрънкачи. Аре у левооо.