Евтини лекарства изчезват от аптеките, подменят ги със скъпи

Д-р Стойчо Кацаров бе категоричен, че правителството трябва да промени лекарствената политика

Обратно в новината

Коментари - Евтини лекарства изчезват от аптеките, подменят ги със скъпи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

демокрация и пазарна икономика! Който иска да слага минуси!

голямо американско изследване на хранителните добавки е установено в огромен брой от тях наличие на лекарства, които не се обявяват на опаковката и хората си мислят, че се лекуват с билки и безвредни съставки, а всъшност ефектът е от медикаментите. Освен това са и със солени цени.

Няма как да си мислят каквото и да е било защото те затова се наричат хранителни добавки защото са хранителни а не лекарствени.

те затова са хранителни защото не са лекарствени

Винаги съм се възмущавал от парадокса : държавата е отговорна за задрвеопазването 90% от болниците са държавно , но снабдяването с лекарства и медикаменти е ЧАСТЕН бизнес !! По силата на КАКВА логика, та нима частникът го е еня за здравето на нацията ?? НЕ ! Той се интересува единствено и само за своята печалба, богатеене и благополучие !! Но КАК да го обясниш детайлно на прости и манипулирани хора, не е възможно !! ЕТО затова единият от стълбовете на здравната реформа е разрушен и го няма, а той е основен !! И не ми пишете, че видите ли, държавата е лош стопанин в т.ч. и държавните фирми, а частните за кого са ДОБЪР стопанин за собственика си или за ОБЩЕСТВОТО ? Във всеки случай не за последното !!

Това правителство не е в състояние да направи каквото и да било в здравната система, камо ли да промени лекарствената политика.

Проблема с липсващите лекарства е вече огромен и ще става все по - голям. Вече има цели групи лекарства, дето липстват - например противоглистните. И хората за да не остават без лечение и да не ходят на пи*чка си ленина по чужбина да си ги търсят и я ги намерят, я не. сме решили тоя проблем с няколко неща. Ако едно лекарство има генеричен заместител на друга фирма се дава него. Ако тотално няма, то просто се приготвя на място в самата аптека, като суровите се вкарват от чужбина. Ако самото лекарство е супер специфично имам партьори в Германия, дето в рамките на 3 дни могат да доставят даденото лекарство до бг на съответната цена. Разликата е там че пациента ще трябва да го заплати на немски цени, които са доста солени. И да плати комисионна за всяка една брънка по веригата. Щото, ако нямаме финансов интерес за кво въобще да го правим. Все пак, правим услуга на хората, вършим работа, трябва и ние да си прибираме лептата от нещо. То, вече да разчиташ само на аналгин и аспирин да продаваш жив си умрял. За тва тия три начина, комбинирани с даване на добавки и козметика с голяма надценка дават шанс на аптеката да съществува финансово, особено ако не си част от голяма верига.

си Фармацевт ти ебалник си

Еее айде сега ще се обиждаме. Не стига, че решавам проблемите на хората и си изкарвам парите по честен начин. Нито крадеме, нито вредиме на някого. И пак има хора дето мрънкат. Еми то няма угодия.

мене ми се чини че това което си описал е чиста проба кражба и лъжа, а относно обидата ти сам се обиждаш защото се чувстваш виновен

Правителството на България не сваля ДДСто на лекарства и храни, защото българите масово купуват лекарства и храни. Бюджета се поддържа с продажба на лекарства и храни, а не от внос на роял, тромпет или компоненти за ф16

Нали трябва да печелят още по-много - и Огнян Донев и Марешки??? Как се става милиардер - като продаваш скъпо, където ти позволяват управляващите!!!

Странни примери - тук 50 лв , там 100 ... Аз по-често виждам лекарства тук 11,20 лв , там 7,60 лв. Ама много такива примери и то за често употребяваните.

леко по-леко ще изтрепят всички българи...

Тези двамата, Ран и Ът имам предвид, се оказаха много подготвени хора. Получи им се планът.

Що правителството да променя лекарствената политика? Нали в съседната новина образУвателния министър реве колко манипулативно е представян комунизЪма в учебниците? Сещате се, същия комунизъм дето държавата управлявала всичко, не като сега, дето капитализъм, частен бизнес, конкуренция, пазари, у, а ...

правителството просто трябва да задейства меверето да излови крадците и мошениците. толко е просто. ма правителството не ще. къв капитализъм, къв свободен пазар.

Няма как да стане - това означава да изловят себе си!

е да де, защо в капитализма все така се случва ... ако гледаме американските филми от 80-та - с Чарлс Бронсън, с Клийнт Истууд - и в краварника е било така още във времената на развития социализъм, както е сега тук. Просто ние сме си половин век 'назад' (нали се сещаш, 45 години стигат). И така, като ни устремиха към това, еми, получаваме си го в някой момент. А теб че мозъка си ти липсва или вече е добре осапунен е друга тема.

За племе като българското......ефект може би ще има само, ако се въведе арабското правосъдие.......

ми фалирай бе!

В ТУРЦИЯ СА 5 ПЪТИ ПО-ЕВТИНИ :) 20 ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ С АВТОБУС С КЛИМАТИК..... ЗА ЦЯЛА ГОДИНА ПАЗАРУВАШ

Не само в Турция, доста лекарства са по-евтини и в Гърция!

Разбира се, че са по-евтини. ДДС за храти и лекарства в целия ЕС и Турция е по-ниско. Но, нашите депутати не свалиха това ДДС.

Не е само от ДДС, разликата понякога е в пъти!

добре са го казали хората, но има ли кой да слуша?

И тука нещо като министър е нещастен счетоводител, набеден че е специалист по бюджета, който никога не излиза !!!ц

А бе тъпаци, как ще изкупуваш от тука лекарства и ще ги продаваш във Франция? Това да не е зарзават? Ч даже и за зарзават трябват един милион разрешение и сертификати?

Те не са тъпаци, мислят нас за тъпаци и ни пробутват глупости.

Има една приказка, сигурно е еврейска - "Докат има будали, ще има тарикати!".