17-годишна холандка, страдала от анорексия и депресия след насилие, избра евтаназията

Преди три години момичето било изнасилено от двама мъже, но не казало на родителите си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гусе, един съфорумник много точни характеристики ти е дал. ПЛАТЕН АГИТАТОР НА ТЪРГОВИЯТА С ОРГАНИ?! ИЛИ НА ЛИБЕРАСТИТЕ,КОИТО СЕ ОПИТВАТ ДА РЕДУЦИРАТ ЧИСЛЕНОСТТА НА НАСЕЛЕНИЕТО?! Как ядеш хляб от такива гнусотии бе "човек"?

goose

Кои? Тези които съм преживял или тези, които вие сипете по подобни хора?

Тези, за които папаш грантове. Еййй, и твоята не е лесна. Не всеки може да се храни с нения.

"Сутрешните кошмари си ги имам и без онзи, дето заблудените го ползват за всичко, щото не могат сами да поемат отговорност за собствения си живот :) Имам ги от момента, в който собственоръчно изключих системата на 12 годишната ми дъщеря, която според тия заблудените Бог ѝ е пратил левкемия заради прегрешения, ма никой от тях не казва какви са прегрешенията на 8-годишно дете. Така че живей си със заблудата за големия "човеколюбец", който като гледам колко обича децата си и по това хлапе - цели двама е пратил да я изнасилят, за да се чувства добре - че няма накъде повече. Освен ако не защитаваш тезата, че бог е воайор, който се кефи да гледа как изнасилват дете." Собственоръчно изключил системите на дъщеря си. Това из постовете на "gooseto". Това къде бе, в коя болница те пуснаха да изключиш собственоръчно системите на дъщеря си. Аман от форумни мурви тука. Но виж да пропагандират безбожие и да хулят християнството - нямат равни нещастниците.

goose

Universitätsklinikums Frankfurt, Франкфурт, Германия, умньо. След 28 дни с външни бели дробове, разяждана цялата от CMV, с кървящи вътрешни органи и отказали бели дробове, със сърце, крепено само от адреналина ... Последица от грипен вирус, който срина новата ѝ имунна система след трансплантаия на костен мозък заради рецидив на левкемия ... Както казах - не пожелавам на никого да се налага да взима такова решение.

goose

Само последните 3 дни от живота ѝ и бяха влети 17 литра кръвни продукти заради вътрешното кървене, мислиш ли, че имаше изобщо шансове да оживее след това? Да продължа да я мъча само заради моето и на майка ѝ спокойствие ли? Знаеш ли какво е да гледаш корема на детето ти с подутини от по 8-10 сантиметра, пълни с кръв отвътре? Да виждаш как зениците не реагират на светлината? Да гледаш как кръвта ѝ върти през прозрачни тръби и външно захранване с кислород 28 дни? Да гледаш как машината диша вместо нея, защото тя не може? Да виждаш на медицинския монитор как мускулите се стягат от болка и агония въпреки медикаментозната кома и болкоуспокояващите? Та горди ми християнино, хайде сега вземи ми обясни защо твоя човеколюбец позволява да се случва това? Искаш ли да те пратя малко да бачкаш като доброволец в детската онкохематология в София? Да видиш нови 300 деца като нея на година, от които над 60% не доживяват до следващия си рожден ден?

Много "удобна" тема си намерил да плюеш християнството. Въпросите си - към Него, не към мен. Не съм Му говорител. Съчувствам ти, но аз съм един като теб. Праведният Йов е загубил цялата си фамилия по Божие допущение, но не е похулил Бога. Аз се моля Бог да не ми изпраща такива изпитания, защото не съм тъй силен да ги изтърпя.

Това е поредният фейк... Да ви имам новините!

Истина е, до последната дума.

goose

Има само един проблем с тази история на трагичната евтаназия на Ноа Потовен, която стана “вирусна”: тя никога не се е случила. По-рано днес Наоми О’Лиъри от Politico Europe пише туит, който разобличава твърденията на надеждни източни, включително The Daily Beast, The Independent и Euronews. Тя изясни какво се е случило: “Ноа Потовен е била тежко болна от анорексия и други състояния от известно време. Без да казва на родителите си, тя иска, но й е отказана евтаназия… Семейството е опитало много видове психиатрично лечение и Ноа Потовен е била многократно хоспитализирана… в крайна сметка в дома им е поставено болнично легло и тя е била под грижата на своите родители. В началото на юни тя започна да отказва всички течности и храна, а родителите и лекарите й се съгласяват да не я хранят насила. Решението да се премине към палиативни грижи, а не да се храни пациента насила не е евтаназия.”

Нюз

Западът изтрещя. В Белгия евтанизират деца. Убивани са от лекари, които са призовани да лекуват, но са се отказали от Хипократовата клетва "да не дават отрова". Безбожници, извратеняци. В Холандия има партия на педофилите. Безплатно дават наркотици в специални бусчета. Оргии по парковете в Амстердам. Отнемат деца от родителите им, защото принадлежали на държавата, а не на тези, които са ги родили. Диктатура на малцинствата (етнически, сексуални). Всяка година добавят по една буквичка в ЛГБИКПЗЕ Грабят и нападат чужди държави под предлога "налагане на демокрация". И ни учат на нови ценности, които губят децата ни.

Историята е измислена и никога не се е случвала. Дир-а, мисля, че трябва да пуснете официално опровержение и да се извините на читателите си, че сте публикували фалшиви "новини".

много български сайтове публикуваха тази новина и не направиха опровержение. Съдете сами. След като всички европейски медии опровергаха новината още вчера следобяд. Фалшивата новина произтича от източник, който не се е ползвал с добро име.

Прочетох друга статия, в която обасниха, че новината е лъжлива. Момичето е на палиативни грижи, а евтаназия й е отказана. Тя обаче отказва да пие и да се храни.

Абсолютни глуопсти е тази статия - евтаназия е била отказана на момичето. ДИР-а няма ли да махнете тази лъжа от сайта?

малко статистика от стари новини: "През 2016 и 2017 г. в Белгия са извършени 4 337 евтаназии. В повечето случаи става дума за пациенти над 60-годишна възраст, които най-често страдат от рак. Изискванията в тези случаи са способността на пациента завземане на решения да не е засегната, да декларира многократно писмено и устно желанието си и да прави избора си свободно."

Удри тая толерантност и диверсификация на населението, УДРИ!

Поне едно правилно решение на нашия парламент - да отхвърли правото на евтаназия. Само и единствено Този, който ти е дал животът има право да го отнема - Бог. Гледайки от другата страна има много страдащи непоносимо, които с радост биха приели евтаназията, но все пак имаме клинични пътеки, скъпоструващи лекарства, от които някой трябва да печели на гърба на страданието на други хора. Много заплетен казус, но поне за мен - правилно решение.

И аз разсъждавам по същия начин.

До липсващия клон м/у хората и маймуните: Разбра се че това неточна новина, но е добре да остане за да се види колко ограничен и прост е българския народ. Ефтаназията е избор и този избор е невероятно благо в някой изключително неприятни стечения на обстоятелствата. Ако не ти харесва не я ползваш, за съжаление ако искаш не можеш защото ограниченото милсене спира въвеждането на тази УСЛУГА в България. Има ситуации в който нищо не помага или няма смисъл, освен да вкараш фамилията в дългове за безмислени процедури или да нахраниш всички врачки и магове. Има цивилизовани хора който не сса вярващи и желаят да разполагат са тази опция с ясното съзнание че това е помощ, не "убийство", варварски или сатаниски акт. Пак ще го кажа това е избор който е добре да имаш и никога да не ти се налага да използваш.

,ако съзнанието на медиците е на високо ниво. Но сигурни ли сме. Представи си майка си с деменция и казва, че иска да умре. Макар да е здрава физически. И какво - докторите са хуманни и я приспиват...ти си далеч и разбираш после... Или детето ти е в клиника с тежка болест, трябват много медикаменти за лечение, ти си далеч в момента, на държавата струва скъпо лечението, колко му е на продажниците да накарат детето да подпише... Да, глупави предположения, но какво можеш да очакваш от хора, които в някои случаи са отказвали лечение...

Fake новини

Ако евтаназията бъде разрешена у нас, ще се образуват опашки от желаещи, защото живота е непоносимо тежък.

Добре че олигофренит като теб са прекалено малко.

че в случая не е налице евтаназия...Това обаче НЕ ПРОМЕНЯ СТРАШНИЯ ФАКТ, че в Холандия, Дания,Белгия има ЗАКОН, който УЛЕСНЯВА ЕВТАНАЗИЯТА...Представете си- за една година -над 6 000 случаи...17-годишни могат да поискат смърт БЕЗ ЗНАНИЕТО и СЪГЛАСИЕТО на родителите си...В Белгия е достатъчно да кажеш на лекар...че страдаш от неизлечима депресия...и си в отвъдното! Това си е узаконено убийство!

истината е, че са и отказали евтаназия, но тя е починала в дома си след като е отказала да се храни

Боже господи, депресия се лекува! На 17 години!

Станко, да те изнасилят 2ма докато си на 14 после ще те питам как ще се лекуваш?! Стига сте гледали нещата само от вашата камбана.

може би, но за анорексията да знаеш нещо...Анорексия във фаза, да я хранят през тръбичка...Няма спасение. Това е тежка, почти нелечима болест.

Ако беше продължила с алкохола щеше да се пооправи доста, но тъпотията не се лекува по онези ширини. Само като си помисля как не нни пускат в Шенген хора, които са в главите нетукашни и се пръскам , че сме шибана пасмина.

отвратителни сте...това е много чувствителна душа..видно и толкова грозни коментари

Тоя парцал още ли е на лйняния ви сайт? Колко души трябва да ви обяснят, че е fake news преди да си мръднете шибаните кебапчета, дето са ви израстли вместо пръсти, и не напишете опровержение на новината. Дейли мейл и Телеграф вече го направиха, мама ви свинска селска.

Е как точно нейното състояние е било несъвместимо с живота? Объркана държава със сбъркани закони. Вместо да и помогнат с психолог - инжекция че по лесно. Всички които са дали разрешение да я сънуват до края на живота си..

Откакто с подобни случаи се занимават психолози, а не психиатри - надежда за пациентите няма.

!Добре,че има и друи медии,за да разберем,че Евтаназия и е била отказана!!! Момичето е угаснало ,защото е престанало да се храни и пие вода!

Всъщност Холандия отказва евтаназията на Ноа: тя сама го е подчертала във холандските вестници ( статия и видео интервю, публикувано от Genderlander през 2018 г.) са съобщили нейните думи: «Моят въпрос беше отхвърлен. защото съм твърде млада и трябваше да се изправя пред дълъг път на възстановяване от психическа травма до поне 21 години ”....да почива в мир! Тъпи сензации и фалшиви новини!

Отказано е през декември 2018, когато тя нямала навършени 17 години, а са приложили евтаназия, когато е навършила 17 години по закон за евтаназията... Щом човек не се храни и умира, а лекарите не са я поставили на живоподдържащи системи, а са я оставили да умре по мъчителен начин от анорексия, това си е лекарско убийство! Поставили я били в болнична количка в къщи да умре, но не споменават дали са асистирали или не... и в двата случая е лекарско убийство... като се подразбира евтаназия, защото само в този случай се допуска подобна смърт и то на дете, отказването на лекарска помощ е лекарско убийство и ще има законови последствия за лекарите!

крайни анорексици умират така, никой не може да ги спре. Могли са само в начален стадии.

напишеш, че е фалшива новината и че си проверил на сайта на клиниката и го пише ясно, ти слагат минуси. Мен минусите не ми пречат. Но явно на хората им харесва да е било евтаназия. Така ще си изливат злобата повече. И защо навсякъде опровергаха преди часове, само в България им харесва да се сее омраза.

Dir.bg да коригират фалшивата новина. Малко професионална отговорност, моля.

Оффф, това е фейк нюз! Дир, проверявайте си източнитците! Схемата Copy-paste-google translate не върши работа!

За мен събитието е отвратително. Добре е да го имаме за отрицателен пример - т.е. да не подражаваме на холандците в случая.

Искала е евтаназия, но не са и дали. Всички световни медии първо писаха че е било евтаназия, после са се поправили. Чакаме и Дир.бг да се поправи.

Всички световни медии написаха, че чакат уточнение от източници, но "клиниката" по евтаназия в Хага отказва да потвърди, въпреки че уточняват, че "помага" за самоубийства и на 16 годишни деца... де факто не отричат, а потвърждават за извършена евтанзаия... Да се евтанизират болни кучета разбирам, но да се евтанизират деца с анорексия - няма оправдание за това.... Ако лекарите не се погрижат за умиращ човек, това се води пасивно убийство, ако са се погрижили - това се води асистирано убийство... и в двата случая е лекарско убийство...

Холандия е поне сто години напред от нас Ако тръгнат назад. пак няма стигане Щото ние сме не само назад ами и настрани Гледайте си ракията и мезетата и не се косете ;))

В грехопадението може и да са по-напред,макар с бързи темпове да ги настигаме,а в някои области и надминали.

Ти знаеш ли какво е прогресистка заблуда.Само овце като тебе си мислят, че да си 100 години напред непременно е хубаво. Така че, друсай се на воля в Марихуландия и не страдай за ракията и мезетата, които за тебе са непостижим блян.

Момичето е починало у дома си, евтаназия ѝ е отказана, защото не отговаря на изискванията (нелечима болест, причиняваща тежко страдание). С две думи: непроверена новина (меко казано).

13 По това време там присъстваха няколко души, които разказаха на Исус за галилейците, които Пилат [a] убил, докато те се покланяли на Бога, и смесил кръвта им с тази на животните, принесени в жертва. 2 Исус им отговори: „Нима мислите, че тези хора са пострадали така, защото са били по-грешни от всички останали галилейци? 3 Не, не са били. Но казвам ви: ако не се покаете, [b] всички вие ще умрете по същия начин. 4 Ами онези осемнадесет души, които загинали, когато Силоамската кула паднала върху тях? Да не мислите, че са били по-грешни от всички останали жители в Ерусалим? 5 Не, не са били. Но казвам ви: ако не се покаете, всички вие ще умрете по същия начин.“

След като Сатурн предава на Зевс върховенството върху Универсума, Митра се ражда от скала, той излиза от нея държейки в ръце кама и факел. Внимавайте богоотстъпници, ако не се преклоните на Митра и не дойдете в неговото лоно, то той ще дойде при вас с камата и факела. Имате свободен избор, разбира се, НО.... помислете пак внимателно...

Ти Зевс, Сатурн и Митра познаваш ли ги? Защото по-горе се коментират реални, исторически събития. Които между другото променят света до толкова че дори и сега има огромна разлика между Християнски и всякакви други езически и/или комунистически държави! Разбира се държава на агностиците и/или атеистите няма и няма да има. тази група хора са прекааааааалено малко. Много по-малко от LGBT+/-/,/. и тн.

Агностицизъм, езичество, едно друго, само не християнство. Сатана винаги ни е предлагал да бъдем всякакви /в това число учени, богати, успешни, известни/, но да не бъдем християни. В края на краищата няма за него нещо по-ценно от това да се сдобие с още една безсмъртна човешка душа. Много хора продължават да тънат в невежество по този въпрос. На някои това невежество страшно им харесва, страшно им е удобно в него. Казват, че насила можеш да вземеш нещо от някого, но насила не можеш да му дадеш.

По дяволите! Гадноо! Никога такъв закон, никогааа! Не сме богове за да отнемаме живот, акойто си го е позволил , насилвайки друг и убивайки друг, проклет да е за цял живот,

Интересно, значи новината е сгрешена, нямало е евтаназия. Обаче, след възмущението на хората тук, изпълзяха и такива, които ни нарекоха луди, закостенели, злобни, оскотели и прочие българи. Направете си изводите кой е лудият и се замислете хубаво какви идеи подкрепяте и до къде може да стигнете с подобни идеологии.

Без думи.

Вместо да лекуват момичето я умъртвяват. Истински сатанизъм.

Е, драги ми смехурковци! Когато социума започне да изхвърля по подобен начин хората с психически проблеми, това е началото на края! Адолф Хитлер се е отнасял по същия начин с умствено изостаналите, недъгавите и хомосексуалистите. Единствената разлика е, че сега инструментите са други. ЗАБРАНЯВАТ ти да помагаш на такива хора. Крайъгълен камък на тази гавра с човечеството е Истанбулската конвенция. Там изрично е записано, че смартфона на детето си е негова собственост и нямаш право като родител да имаш достъп до него. Записано е още, че детето трябва да си има частна сфера, която е неприкосновена! Честито! Ето я поредната жертва на този гнусен, изродски план! Докторите нямат право да кажат на родителите, заради личните данни, родителите не знаят, защото тази таи в себе си, реално ИК отчуждава децата от родителите. Как да ги опазим?!? Ако това беше моето дете ... не знам ... да не дава Господ, но как не са разбрали какво се е случило? Това са ДЕЦА, имащи нужда от помощ, а не от смъртоносна инжекция! Гнусна държава и гнусни действия - да им е честито на всички крайни леви - ето това идва, когато вие сте на власт! Когато социума престане да мисли за най-уязвимата група от хора ... въобще какво човешко остава в нас?!?

преди да пишеш, новината е фейк.

Инженерче, куха лейка си! Лаеш срещу грешното, казва се Национална стратегия за детето а не Истанбулска конвенция, последното е за джендърите, както им викате всички лоботомици. А стратегията земи я прочети, смехурко. Какво те тревожи в концепцията, че детето е личност и има право на свое пространство? Ти какъв родител си щом не си създал доверие помежду ви а трябва да му ровиш в телефона? Австралопитек безпардонен, караш го на гръбначен мозък, видно е

Чужди деца ли ти са се дощели, господин педофил? Гледай си там извратеното битие и не давай акъл и не посягай с гнусните си ръце на родителите, на децата им, на семейството, защото ще ти се стъжни живота. Създай и отгледай първо дете или деца, посвети им живота си и ги дай на педерасти, лесбоси и педофили да се гаврят с тях. Хайде у лево форумна проститутко!

Инженерче

Абстрахирайки се от факта, че новината е фалшива и това наистина е плашещо - как мейнстрийма подема една лъжа и се получава вълна от лъжи - плашещото е, колко е лесно! И как тук пише измислици как родителите недоумявали и били в шок и прочее измишльотини, които се мултиплицират от папагало-псевдожурналистиката ... та абстрахирайки се от това децата са деца! Те не са защитени от опасностите на света. Трябва да оставиш детето да си падне два-три пъти на носа за да разбере, че земята е твърда и да се пази, но това значи ли, че трябва да го оставиш насред някоя натоварена улица?!? Същото е и с телефоните. Децата трябва да общуват с деца, а не със смартфони. Толкова е естествено. И ако моето си е пуснало филми с порнографско съдържание или бива зарибявано от педофили знаете ли каква лична сфера ще му дам! До шестнадесет години ще е в моите ръце, оттам нататък - целия живот е пред него и нито вие, нито някой друг може да ми каже как да го възпитавам и да му слугувам на прищявките!

"БГ"-сиган ли го е сторил?

Холандия да вземе да върне сина на Николай Карбанов.

Тази статия ме здуха тотално, ебаси … Холандците са толкова по-напред от нас , че нямам думи … Ганя, Ганя ….

в кое,в убийствата ли?!

Заради това адът ще дойде в движение, за да посрещне неговото идване.....! болетус сатанас

Абе, дир.бг, вие сте вече върха на фейк нюза!!! Не е евтанизирана, а е умряла вкъщи след като дни наред не се е хранила и приемала течности. Има няколко опита за самоубийство и са я хранили венозно.

това, няколко човека се опитвахме цял следобяд да пишем, че е фейк новината и да спрем злобата на хората, но от сайта ни триеха постоянно. Явно целта на тази новина е особена... Представяте ли си колко други новини, за които не сме се интересували за опровержение, ни поднасят. Така се контролира и разбира обществената нагласа.

Възмотена съм от тоталното изтрещяване на половин европейски държави. Отдалечават децата от родителите им, връчват децата на какви ли не странни експерти, всичко се прави без знанието на родителите. зачитат се абсурдните желания на децата, които са в тяхна среда и на родителя се пречи да го закриля, възпитава и пази! Като резултат имаме този жесток абсурд! Ненормални сатанисти са това. За съжаление, темповете на изтрещяване са се повишили и напират и нас да ни поевропейчват. Сума ти хора ще правят пари на гърба на нашите деца. Евтаназията е индустрия, така както и смяната на пола при децата. Заради това такива случаи ще зачестяват. Ще подстрекават децата да се самоубиват, да сменят пола си, да са клиенти и пациенти на всички възможни експерти, които с това си вадят хляба! Дори да опазим нашите деца, няма да има шанс за техните деца, за съжаление. Огромни пари се инвестират в тези течения. Това не са случайни неща...

стига с тези страхове от разни други, непознати и лоши. Ние сме много добри, няма що. А, и родителите- да не говорим колко насилници и сексуални насилници има и от тях. Не ми ги хвалете. Все някой ви е крив, а вие сте немогливците всъщност. Че и невежи. Възмотена, наистина си замотана, като не знаеш как се пише думата. Буквите са твърде раздалечени, за да си сгрешила случайно.

ясно е от кои си... (От тези, дето нямат деца и за това имат възможност цялата си жизнена енергия да я посветят на простотии - ЛБГТ, феминизъм и прочее..)

на страницата на клиниката за евтаназия: Клиниката в края на живота се обръща от цял ​​свят към реакция на смъртта на седемнадесетгодишната Ноа Потовен. Въпреки това, поради правилата за поверителност, не можем да правим никакви изявления по този въпрос. За да се сложи край на неправилното докладване (в частност на чуждестранни медии) за нейната смърт, ние се позоваваме на изявлението, направено от приятели на Ноа този следобед: Ноа Потовен не е умрял от евтаназия. За да спре страданието си, тя спря да яде и пие. Клиниката в края на живота се занимава изключително с евтаназията и прави това изрично в правната рамка. Този пост беше публикуван в Новини от SLK-ES . Запомнете постоянната връзка ."

Декларацията на клиниката по медиите е малко по-различна форма. Те нищо не отричат, просто казват, че следват закона и при 16 годишни кандидати с непоносимо страдание. Ако не са правили евтаназия, нищо по-лесно да отрекат. The euthanasia clinic that the young woman reportedly consulted last year would not confirm or deny if she was a patient. Elke Swart, spokeswoman for the Levenseindkliniek in The Hague, said: ‘We cannot say anything about it. There are very few young adults in euthanasia clinics, and it’s even rarer to see them for psychiatric reasons. Euthanasia of someone who is 60 is very different to that of someone who is 16. But we follow the law, which says someone must be in unbearable suffering with no other alternative.’

Ужасно тъжно. И не е вярно, че е евтаназирана. Просто е отказала да приема храна и течности. Явно някои хора не успяват да живеят с грубостта и жестокостта на този свят. И като си помисля, че у нас животът е многократно по-тежък, груб и гаден! Хора, не се предавайте, винаги вярвайте в по-доброто утре и се борете! Хубавите неща не идват даром, трябва да се стремиш към тях и да полагаш много усилия. Безплатно е само сиренето в капана за мишки, нали знаете?

Абе как може родителите и да не са знаели, че е изнасилена дори, а тия с инжекцията им казали, че ще евтаназират детето пред свършен факт!! Обяснете ми написаното в статията!! Кое е нормалното тук??

е фейк.

Не щом не са я махнали

искате да вярвате, че е истина, вярвайте. Клиниката го опровергава. Че някой английски сайт е искал да излезе на първа страница и е добавил думата евтаназия, си е проблем на вярващите. Някои проверяват новините от източника.

В тоз парцал дира И ако обичате не цитирайте другия парцалДейли Мейл ако не искате да ви се подиграват

браво.

Става въпрос за новина още от декември 2018, когато на интервю тя е декларирала, че е избрала смъртта. Същото тя обяснява в нейната книга Winnen of leren (Да победиш или да се учиш). Книгата има награда за най-тъжната книга в Холандия. Може да погледнете оригиналното интервю заедно с нейните родители, момичето изглежда съвсем добре и съвсем нормално. Потърсете за: Noa is 17 jaar geworden: ‘Ik word losgelaten omdat mijn lijden ondraaglijk is’ Момичето е написала книга и е получила награда, с която е заплатила за евтаназията. Много тъжно... Клиниката за евтаназия в Хага levenseindekliniek.nl отказва коментар, позовавайки се на закона за лекарската тайна, въпреки че тези в клиниката не са лекари, а де факто убийци...

Много лечители в тая държава. Кой лее куршум, кой при ходжата да разваля магии, кой при попа с курбани и всички за бой намекват, щото в Сомалия и при циганите анорексия и депресия нямало, следователно не си болен , сам си си виновен , това не болест, а лиготия и иска кютек.. Иначе не дай си Боже в България да се разболееш сериозно, още повече психически , няма и да е разбереш , че специалисти няма , а околните ще те подритват и обвиняват, роднините ще се срамуват , в църквата ще те гледат като пратеник на дявола, всички ще ти забравят телефона, а ти напълно ще луднеш по нещо още по-лудо и напълно ще се оплетеш , разсипеш и ще заминеш все едно не си бил, а всички близки ще твърдят , че не си съществувал, да не си развалят родловото дърво и престижа.Тая скотска нация сама се затрива от злоба и простотия.

Това е нация с хилядолетна история! Нация която е преминала през ада, за да съществува днес! Нация, която е оцеляла, за да даде живот на теб! Злобата и оскотяването не е у нацията, а у хора говорещи с жлъч и омраза за родината си! Родила те е силна и смела жена и те е отгледал такъв баща, такива са били и прародителите ти! Мислиш, че техния живот е бил лесен?? Когато са били клани и насилвани!? Или когато са живеели до 30 години и е било важно единствено свободата и да оставят поколение! Поколение, което днес знае само да мрънка! Депресирайте се и се самоубивайте, вие сте най- специалното поколение, което се е раждало! Другите нямаме и идея що е то депресия.

Абе ти на Тамбукту ли се учил, ако беше ходил в нормално училище в бяла държава , до 8 клас щеше да знаеш , че нациите възникват при т края на 18век. А пък ако се интересуваш , ще да знаеш , че балканските етно нации, базирани на омразата, която идлъчваш, нямат нищо общо с гражданските нации в бяла Европа, тук гражданска нация, базирана на солидарност , права и зачитане на другите, не сме и сънували. Затова и тая нация изчезва, никой не иска да е чужд и жертва в общество без солидарност , където му препоръчват да умира, ако не му харесва.

Нациите възникват в края на 18 век. Ти това в кое "нормално" училище, в коя "бяла" държава го научи? А преди края на 18 век няма нации. Гръмни или бягай в някоя "бяла" държава да те евтаназират. В Холандия ще ти реши проблема "цивилизовано" доктор Смърт.

Над 8000 метра височина няма защо ,,да вее този байряк,,! Все ще си пукне.

В Норвегия отнемат деца...в Холандия и Дания 17-годишни си поръчват смърт...и готово...няма ги...не го проумявам...

Абе, като като закъсаш или пострадаш по-сериозно , ще разбереш . Всички ще те обвиняват и ще те оплетат и забият още повече. Ще проумееш , че тук си непотребен , ако не могат да те експлоатират , Ако пострадаш като дете си заличен въобще от света на белите хора, ако станеш инвалид като възрастен, ти дават 140 лева за да умреш в мъки, за лечение въобще не става дума, няма да можеш да си платиш дори транспорта , за да идеш да те прегледат , за транспортиране и пренасян на инвалид само струва 150лева ,/по 50 лева за двама хамали и 50 за шофьора/, което е повече от пенсията. За съвременйи лекарства , специалисти и помощ не ми се мисли. Ще завиждаш на това момиче, не краят ще е безкрай мъки.. Ще разбереш , че българска нация е най-голямата измислица и виц и ще проумееш защо намаляване и всичко здраво се изнася, щото когато вече не върши работа, се убива бавно, и жестоко в гърчове.

Чакай бе, не говорим за България, а за Холандия, дето е на "светлинни години пред нас". Тука се мъчиш и гърчиш, там доктор Смърт ти решава проблема за минути и затова холандците са супер, а ние сме боклуци, това ли искаш да кажеш? Или трябва да изкараш за дюнера днеска?

Иска се известен интелект, за да разбереш, особено последното. Обаче на теб явно ти е дефицитен. Айде, пий си там домашната шльокавица с аверчетата и не се плющи много по форумите!

За да разбера, че такива платени изроди по форумите като тебе и техните сатанизирани шизофренични господари желаят да бъдат изтребени нормалните хора, не се иска никакъв акъл.